SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Ja też zawsze mialam duży biust-80D,80E. Teraz noszę F, ale chyba cyc już mi nie rośnie
Ja dziś jestem nie do życia. Cała noc nie spałam, bo bolał mnie brzuch. 2 nospy nie pomogły i męczyłam się do rana. Poważnie rozważałam wizytę w szpitalu, ale z drugiej strony w czwartek byłam u lekarza i wszystko było ok. Tylko skad te bóle?Teraz jest już w porządku, ale bardzo się boje, żeby się to już nie powtórzyło. Strasznie się martwię o maluszka i wkręcam straszne rzeczy
niech już jest ten sierpień..
To dopiero 18 tydzień..małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
psioszka11, kasiuleek, lys, ainer85, Paula_071, aaaaga, Martucha86, somebodytolove94, Maniuś, małaMyszka, Y, Cassie, rybka1988, chcebycmama, mamasia, Pati Belgia, Laura, sylwucha89, KasiaeN., Migotkaa, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Jestem w szoku:) Jeszcze tylko do końca tygodnia pracuję z domu, więc wykorzystałam jeszcze dzisiaj czas i poszłam poszukać w okolicy przychodni (mieszkamy tu od czerwca, a ciągle jestem zapisana do przychodni koło rodziców) by zapisać się do lekarza pierwszego kontaktu i do położnej. Okazało się, że nigdzie nie ma miejsc! Ponieważ mieszkam przy NFZecie to poszłam się zapytać, gdzie mogę zapisać się do internisty i do położnej, bo tu nigdzie w okolicy nie ma miejsc. Pani mi powiedziała, że tak może być, że nie ma miejsc, bo dużo dzieci się rodzi!
Prawie tam umarłam. Kazała dzwonić, pytać, bo może akurat ktoś wyjedzie i zwolni się miejsce, np. na Biskupinie czy Leśnicy (dwa różne końce Wrocławia). I teraz dziękuję Bogu, że chociaż pracuję w korporacji która funduje mi Luxmed.
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Witam kochane. W środku nocy się obudziliśmy, bo o dziwo tak mi maluch trzepotał w środku, że nie mogłam usnąć, rano pojechaliśmy do miasta wyrejestrować samochody, no i przy okazji chcieliśmy zajść do cywilniaka z tym ślubem, ale były takie kolejki i jeszcze facet wyszedł i powiedział, że nie ma czasu, 1.5h jedna wizyta mu schodzi
więc doszliśmy do wniosku, że weźmiemy skromny ślub kościelny
niedługo zatem jedziemy uzgadniać wszystko z księdzem i do ołtarza
może macie jakieś ciekawe propozycje niedrogich sukienek? Nie będzie mnie stać na wypożyczenie sukni ślubnej i chciałabym sobie kupić ładną sukienkę, w której mogłabym iść do ołtarza i wykorzystać ją w przyszłości. Głowa mnie boli od wczorajszego wieczoru i non stop mnie suszy
irytujące. Wszystkiego najlepszego, dziewczyny oraz pomyślnych wizyt, czekamy na relacje
!
małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, Martucha86, mamasia, Maniuś, Laura, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Niestety to jest prawda z tymi przychodniami, ja nawet ostatnio sobie myślałam, że po porodzie wykupię małej prywatne ubezpieczenie zdrowotne, podobne do tego jakie sama do niedawna miałam. Nie wyobrażam sobie z małym dzieckiem korzystać z NFZ. Czasem jeszcze jest tak w niektórych miastach albo dzielnicach, że się trafi na przychodnię, która nie jest obłożona kosmicznie i telefony odbierają itd. Ja niestety nie mam takiego doświadczenia z NFZ, ale samo nieciekawe.
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
somebodytolove - jezeli chodzi o koscielny to "troche" formalnosci przed wami , nauki przedmalzenskie , kursy przedmalzenskie , poradnie, spowiedz 3x ...
to i roznoszenie zaproszen najgorzej wspominam z przygotowanWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:23
niecierpliwa, somebodytolove94, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki przelamalam sie!! Poszlam do osiedlowego ciucholandu szukajac czego dla siebie, a w rece wpadly mi przesliczne dzinsowe ogrodniczki w rozmiarze 68 za cale 3 zl! Potem pani pokazala mi szuflade z ciuszkami dla niemowlakow, gdzie wszystko 1 zl/szt. Wygrzebalam paputki rozowe, rozowego pajacyka, rozowy spiworek i kremowy kaftanik ze Smyka nowka z takiego misia! Alez to byla frajda!! Czy ja mowilam, ze nie bede dziewczynce kupowac rozowych rzeczy hahaha ale nie da sie, wiekszosc albo rozowe albo niebieskie
Mam nadzieje, ze moje Malenstwo nie okaze sie chlopcem, bo bedzie chodzil ubrany na rozowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:23
0na88, małaMyszka, lys, mamasia, psioszka11, Laura lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tylko na chwilke.
Mialam USG w 3D i 2D, malenstwo ma od pupki do glowki 10,34cm z nozkami ok 15cm.
No i chlopczyk
Teraz musze odpoczac bo jestem wykonczona.somebodytolove94, niecierpliwa, Martucha86, Aska87, lys, 0na88, rybka1988, 5ylwia, Y, mamasia, kasiuleek, Paula_071, małaMyszka, Pati Belgia, Maniuś, psioszka11, Laura, sylwucha89, KasiaeN., Aga89, gosia.b, futuremama lubią tę wiadomość
-
Ona, niestety jesteśmy w słabej sytuacji finansowej, mieszkamy w poniemieckim domu i mamy do zrobienia w naszej części remont od podstaw. Dopiero co kupiliśmy rzeczy do ocieplania podłogowego, a jeszcze ściany zrobić, pomalować, łazienkę zrobić okna powstawiać..jeszcze maluszek jest w drodze, dlatego doszliśmy do wniosku, że zrobimy skromny ślub z najbliższą rodziną, msza i "huczny" obiad w domu. Dlatego z zaproszeniami raczej nie będziemy mieli problemu. Największy hak to teraz te formalności no i śmiechem żartem szczegóły czyli obrączki, ubrania..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Cassie ! Niecierpliwa ostatnio mama kupiła mi tak wspaniałe ubranka..cudowne
i za grosze dosłownie. Skarpetek to mówiła, że za 10 par jakaś złotówka jej wyszła, a wszystkie nowiutkie
. Ostatnio sprzątałam rzeczy malucha oczywiście po raz enty
i doszłam do wniosku, że ja już tego nie mam gdzie chować
Mój N jak nic pojedzie do lasu po materiał i będzie nam musiał zrobić dużą komodę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:32
niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
somebodytolove94 wrote:Ona, niestety jesteśmy w słabej sytuacji finansowej, mieszkamy w poniemieckim domu i mamy do zrobienia w naszej części remont od podstaw. Dopiero co kupiliśmy rzeczy do ocieplania podłogowego, a jeszcze ściany zrobić, pomalować, łazienkę zrobić okna powstawiać..jeszcze maluszek jest w drodze, dlatego doszliśmy do wniosku, że zrobimy skromny ślub z najbliższą rodziną, msza i "huczny" obiad w domu. Dlatego z zaproszeniami raczej nie będziemy mieli problemu. Największy hak to teraz te formalności no i śmiechem żartem szczegóły czyli obrączki, ubrania..
Aaa rozumiem , myslalam ze chodzi wam o zaoszczedzenie czasu bo pisalas ze facet z cywilnego na jednej wizycie spedza 1,5 h wiec chcialam Ci napisac ze zalatwienia koscielne trwaja duzo dluzej i byly dla mnie zmora + roznoszenie zaproszen.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie gratulacje! No to bedziesz zdominowana w domu przez facetow
Moze kolejna bedzie dziewczynka
No i musze sie Wam pochwalic, ze dzis korzystalam z tak pieknej pogody...rano 3,5 godzinny spacer po centrum i godzinny popoludniu i wiecie co jest najlepsze, ze wcale nie czuje zmeczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:38
małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Ja tylko na chwilke.
Mialam USG w 3D i 2D, malenstwo ma od pupki do glowki 10,34cm z nozkami ok 15cm.
No i chlopczyk
Teraz musze odpoczac bo jestem wykonczona.
Casssie gratuluje ,
czy to 3 synek ?niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Somebodytolove no w kościelnym więcej papierków ale pozniej mnie problemów, wiem że zdarzają się "księża" którzy mają problem z ochrzczeniem dziecka rodziców tylko po cywilnym.
tu link do takich sukienek wyjściowych, mam kilka takich do 250 zł i jestem zadowolona, robiłam furorę na weselach jako gość
http://nelly.com/pl/odziez-dla-kobiet/odziez/sukienki-wieczorowe/somebodytolove94, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziękuję magda, już oglądam
u nas na wsi inna mentalność jest, Bartek mówi, że ksiądz bardzo fajny i być może po znajomości weźmie od nas jak najmniej, o ile w ogóle coś weźmie
zobaczymy jak tam zajedziemy
póki co zerwaliśmy podłogę..boję się, że nie zdążę, Mój twierdzi, że jest jeszcze dużo czasu, a mi te tygodnie lecą jak oszalałe. Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a jutro już w 18 tydzień wchodzimy
małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Wlasnie wysłałam meza do sklepu po mleko czekoladowe gruszki i melona lub mango i w sumie nie wiem na co mam ochote
mam nadzieje ze nie przejdzie mi zanim wroci ze sklepu hihi
niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, Neyla, Laura lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwa wrote:Cassie gratulacje! No to bedziesz zdominowana w domu przez facetow
Moze kolejna bedzie dziewczynka
No i musze sie Wam pochwalic, ze dzis korzystalam z tak pieknej pogody...rano 3,5 godzinny spacer po centrum i godzinny popoludniu i wiecie co jest najlepsze, ze wcale nie czuje zmeczenia
Kochana 4tego dziecka juz nie planuje3jka w zupelnosci wystarczy
niecierpliwa, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysomebodytolove powiem Ci tak, nauk przedslubnych nie mialam, papierkowej roboty tez nie, raz tylko musielismy jechac do cywilnego podpisac ze bierzemy slub konkordatowy czyli dok z cywilnego podpisujemy w kosciele.
Caly slub lacznie z sala, orkiestra, fotografem itp. zorganizowalismy w ciagu niecalych 3 miesiecy a wierz mi ze slub mielismy z pompa. Slub w zabytkowym kosciele, wesele w palacu. Bylo cudownie.
Jak czlowiek chce wszystko zalatwimałaMyszka lubi tę wiadomość