X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja też zawsze mialam duży biust-80D,80E. Teraz noszę F, ale chyba cyc już mi nie rośnie :)

Ja dziś jestem nie do życia. Cała noc nie spałam, bo bolał mnie brzuch. 2 nospy nie pomogły i męczyłam się do rana. Poważnie rozważałam wizytę w szpitalu, ale z drugiej strony w czwartek byłam u lekarza i wszystko było ok. Tylko skad te bóle? :/ Teraz jest już w porządku, ale bardzo się boje, żeby się to już nie powtórzyło. Strasznie się martwię o maluszka i wkręcam straszne rzeczy :( niech już jest ten sierpień..

To dopiero 18 tydzień..

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A połówkowe będę miała dokładnie 21t 1 d

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystrzelił mi bębenek :)

4ea2f438e89fe978med.jpg

psioszka11, kasiuleek, lys, ainer85, Paula_071, aaaaga, Martucha86, somebodytolove94, Maniuś, małaMyszka, Y, Cassie, rybka1988, chcebycmama, mamasia, Pati Belgia, Laura, sylwucha89, KasiaeN., Migotkaa, gosia.b lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku:) Jeszcze tylko do końca tygodnia pracuję z domu, więc wykorzystałam jeszcze dzisiaj czas i poszłam poszukać w okolicy przychodni (mieszkamy tu od czerwca, a ciągle jestem zapisana do przychodni koło rodziców) by zapisać się do lekarza pierwszego kontaktu i do położnej. Okazało się, że nigdzie nie ma miejsc! Ponieważ mieszkam przy NFZecie to poszłam się zapytać, gdzie mogę zapisać się do internisty i do położnej, bo tu nigdzie w okolicy nie ma miejsc. Pani mi powiedziała, że tak może być, że nie ma miejsc, bo dużo dzieci się rodzi! :O Prawie tam umarłam. Kazała dzwonić, pytać, bo może akurat ktoś wyjedzie i zwolni się miejsce, np. na Biskupinie czy Leśnicy (dwa różne końce Wrocławia). I teraz dziękuję Bogu, że chociaż pracuję w korporacji która funduje mi Luxmed.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pier... Paula co za kraj. Tak się zastanawiam to po co ta praca na umowe i odprowadzanie składek jak nie można z tego korzystać...W głowie mi się nie mieści.

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane. W środku nocy się obudziliśmy, bo o dziwo tak mi maluch trzepotał w środku, że nie mogłam usnąć, rano pojechaliśmy do miasta wyrejestrować samochody, no i przy okazji chcieliśmy zajść do cywilniaka z tym ślubem, ale były takie kolejki i jeszcze facet wyszedł i powiedział, że nie ma czasu, 1.5h jedna wizyta mu schodzi o.O więc doszliśmy do wniosku, że weźmiemy skromny ślub kościelny ;) niedługo zatem jedziemy uzgadniać wszystko z księdzem i do ołtarza :) może macie jakieś ciekawe propozycje niedrogich sukienek? Nie będzie mnie stać na wypożyczenie sukni ślubnej i chciałabym sobie kupić ładną sukienkę, w której mogłabym iść do ołtarza i wykorzystać ją w przyszłości. Głowa mnie boli od wczorajszego wieczoru i non stop mnie suszy :/ irytujące. Wszystkiego najlepszego, dziewczyny oraz pomyślnych wizyt, czekamy na relacje :D!

małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, Martucha86, mamasia, Maniuś, Laura, sylwucha89 lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to jest prawda z tymi przychodniami, ja nawet ostatnio sobie myślałam, że po porodzie wykupię małej prywatne ubezpieczenie zdrowotne, podobne do tego jakie sama do niedawna miałam. Nie wyobrażam sobie z małym dzieckiem korzystać z NFZ. Czasem jeszcze jest tak w niektórych miastach albo dzielnicach, że się trafi na przychodnię, która nie jest obłożona kosmicznie i telefony odbierają itd. Ja niestety nie mam takiego doświadczenia z NFZ, ale samo nieciekawe.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove - jezeli chodzi o koscielny to "troche" formalnosci przed wami , nauki przedmalzenskie , kursy przedmalzenskie , poradnie, spowiedz 3x ...

to i roznoszenie zaproszen najgorzej wspominam z przygotowan :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:23

niecierpliwa, somebodytolove94, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przelamalam sie!! Poszlam do osiedlowego ciucholandu szukajac czego dla siebie, a w rece wpadly mi przesliczne dzinsowe ogrodniczki w rozmiarze 68 za cale 3 zl! Potem pani pokazala mi szuflade z ciuszkami dla niemowlakow, gdzie wszystko 1 zl/szt. Wygrzebalam paputki rozowe, rozowego pajacyka, rozowy spiworek i kremowy kaftanik ze Smyka nowka z takiego misia! Alez to byla frajda!! Czy ja mowilam, ze nie bede dziewczynce kupowac rozowych rzeczy hahaha ale nie da sie, wiekszosc albo rozowe albo niebieskie ;) Mam nadzieje, ze moje Malenstwo nie okaze sie chlopcem, bo bedzie chodzil ubrany na rozowo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:23

0na88, małaMyszka, lys, mamasia, psioszka11, Laura lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilke.
    Mialam USG w 3D i 2D, malenstwo ma od pupki do glowki 10,34cm z nozkami ok 15cm.
    No i chlopczyk ;)
    Teraz musze odpoczac bo jestem wykonczona.

somebodytolove94, niecierpliwa, Martucha86, Aska87, lys, 0na88, rybka1988, 5ylwia, Y, mamasia, kasiuleek, Paula_071, małaMyszka, Pati Belgia, Maniuś, psioszka11, Laura, sylwucha89, KasiaeN., Aga89, gosia.b, futuremama lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, niestety jesteśmy w słabej sytuacji finansowej, mieszkamy w poniemieckim domu i mamy do zrobienia w naszej części remont od podstaw. Dopiero co kupiliśmy rzeczy do ocieplania podłogowego, a jeszcze ściany zrobić, pomalować, łazienkę zrobić okna powstawiać..jeszcze maluszek jest w drodze, dlatego doszliśmy do wniosku, że zrobimy skromny ślub z najbliższą rodziną, msza i "huczny" obiad w domu. Dlatego z zaproszeniami raczej nie będziemy mieli problemu. Największy hak to teraz te formalności no i śmiechem żartem szczegóły czyli obrączki, ubrania..

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 9 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Cassie ! Niecierpliwa ostatnio mama kupiła mi tak wspaniałe ubranka..cudowne :D i za grosze dosłownie. Skarpetek to mówiła, że za 10 par jakaś złotówka jej wyszła, a wszystkie nowiutkie :D. Ostatnio sprzątałam rzeczy malucha oczywiście po raz enty :D i doszłam do wniosku, że ja już tego nie mam gdzie chować :D Mój N jak nic pojedzie do lasu po materiał i będzie nam musiał zrobić dużą komodę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:32

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Ona, niestety jesteśmy w słabej sytuacji finansowej, mieszkamy w poniemieckim domu i mamy do zrobienia w naszej części remont od podstaw. Dopiero co kupiliśmy rzeczy do ocieplania podłogowego, a jeszcze ściany zrobić, pomalować, łazienkę zrobić okna powstawiać..jeszcze maluszek jest w drodze, dlatego doszliśmy do wniosku, że zrobimy skromny ślub z najbliższą rodziną, msza i "huczny" obiad w domu. Dlatego z zaproszeniami raczej nie będziemy mieli problemu. Największy hak to teraz te formalności no i śmiechem żartem szczegóły czyli obrączki, ubrania..

Aaa rozumiem , myslalam ze chodzi wam o zaoszczedzenie czasu bo pisalas ze facet z cywilnego na jednej wizycie spedza 1,5 h wiec chcialam Ci napisac ze zalatwienia koscielne trwaja duzo dluzej i byly dla mnie zmora + roznoszenie zaproszen.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie gratulacje! No to bedziesz zdominowana w domu przez facetow ;) Moze kolejna bedzie dziewczynka :P

No i musze sie Wam pochwalic, ze dzis korzystalam z tak pieknej pogody...rano 3,5 godzinny spacer po centrum i godzinny popoludniu i wiecie co jest najlepsze, ze wcale nie czuje zmeczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:38

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ja tylko na chwilke.
    Mialam USG w 3D i 2D, malenstwo ma od pupki do glowki 10,34cm z nozkami ok 15cm.
    No i chlopczyk ;)
    Teraz musze odpoczac bo jestem wykonczona.

Casssie gratuluje ,

czy to 3 synek ? :)

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Somebodytolove no w kościelnym więcej papierków ale pozniej mnie problemów, wiem że zdarzają się "księża" którzy mają problem z ochrzczeniem dziecka rodziców tylko po cywilnym.

tu link do takich sukienek wyjściowych, mam kilka takich do 250 zł i jestem zadowolona, robiłam furorę na weselach jako gość :)

http://nelly.com/pl/odziez-dla-kobiet/odziez/sukienki-wieczorowe/

somebodytolove94, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png

Wysłany: 9 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję magda, już oglądam :D u nas na wsi inna mentalność jest, Bartek mówi, że ksiądz bardzo fajny i być może po znajomości weźmie od nas jak najmniej, o ile w ogóle coś weźmie ;) zobaczymy jak tam zajedziemy :D póki co zerwaliśmy podłogę..boję się, że nie zdążę, Mój twierdzi, że jest jeszcze dużo czasu, a mi te tygodnie lecą jak oszalałe. Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a jutro już w 18 tydzień wchodzimy :3

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wysłałam meza do sklepu po mleko czekoladowe gruszki i melona lub mango i w sumie nie wiem na co mam ochote :-) mam nadzieje ze nie przejdzie mi zanim wroci ze sklepu hihi

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, Neyla, Laura lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Cassie gratulacje! No to bedziesz zdominowana w domu przez facetow ;) Moze kolejna bedzie dziewczynka :P

No i musze sie Wam pochwalic, ze dzis korzystalam z tak pieknej pogody...rano 3,5 godzinny spacer po centrum i godzinny popoludniu i wiecie co jest najlepsze, ze wcale nie czuje zmeczenia :)

Kochana 4tego dziecka juz nie planuje ;) 3jka w zupelnosci wystarczy :D

niecierpliwa, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove powiem Ci tak, nauk przedslubnych nie mialam, papierkowej roboty tez nie, raz tylko musielismy jechac do cywilnego podpisac ze bierzemy slub konkordatowy czyli dok z cywilnego podpisujemy w kosciele.
    Caly slub lacznie z sala, orkiestra, fotografem itp. zorganizowalismy w ciagu niecalych 3 miesiecy a wierz mi ze slub mielismy z pompa. Slub w zabytkowym kosciele, wesele w palacu. Bylo cudownie.
    Jak czlowiek chce wszystko zalatwi ;)

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ