SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje udanych wizyt:-)
Cassie gratuluje synka a imie Maksymilian sliczne:-)
Ja dzis kupilam 3 pary bodow ale wiecej kupowala nie bede narazie bo chce poznac plec. Moze uda sie na pokowkowym 30 marca. Jesli sie nie uda to wtwdy zaczne kupowac neutralne kolory...Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie, jestem mega szczesliwa. Lekarz bardzo mily, pogadalam troche z polozna, uspokoila mnie ze drugi porod nie trwa dlugo, nie trzymaja tak dlugo, chociaz to pocieszajace.
Z dzidzia wszystko ok, w prawdzie nie miezyl mi dzisiaj bo za 5 tyg polowkowe i wszystko pomierzymy ale dowiedzialam sie ze bedzie dziewczynka, lezala sobie trzymala paluszki w buzce,az sie poplakalam☺0na88, Cassie, lys, Pati Belgia, czarnaruda, Aska87, małaMyszka, maaadzik1207, Neyla, niecierpliwa, Y, psioszka11, Maniuś, mamasia, Laura, zabka11, Martucha86, Aga89, gosia.b, futuremama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie dziwi jak gin moze powoedziec, ze drugi porod jest szybszy? Nie ma na to reguly. Mam 3 rodzenstwa I mama opowiadala, ze np. moja najstarsza siostre urodzila bardzo szybko, natomiast mnie jakos 3 rodzila najdluzej. Z moimi znajomymi tez tak nie bylo, ze drugi porod byl szybszy... a kto moze przewidziec bo bedzie podczas porodu I ile bedzie trwal...
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a kupowałyście gdzieś spodnie w miarę eleganckie, tak, żeby w nich wyjść do pracy? Ja kupiłam sobie tylko jeansy ciążowe, ale w poniedziałek kończy się kwarantanna ospowa, więc wracam do pracy. Powoli zaczyna mi brzuch wychodzić, więc muszę się zaopatrzyć w jakieś ciążowe spodnie. Macie już coś sprawdzonego?
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyPierwszy mialam porod wywolywany 9dni po terminie i trwal ponad 9 godzin.
Drugi: w noc po dni terminu bo termin mialam na 7go a 8go syn sie urodzil nad ranem, w zasadzie pomijam fakt ze poszlam sobie jak nic spac i obudzilam sie o 00.30 ze skurczami co 2 minuty, na porodowce mialam juz rozwarcie 8cm. Wszystko szlo gladko, plynnie i nagle postoj godzine parlam bez efektu - zawolali ordynatora - decyzja - przyssawka (vaccum) bo syn sie w ostatniej chwili obrocil. W sumie porod trwal 4godziny.
Dlaczego mowia ze szybciej, dlatego ze szyjka macicy jest bardziej elastyczna i przy kazdym kolejnym porodzie jest bardziej poddatna na rozwieranie, miesnie pochwy tez sa luzniejsze i wszystko szybciej idzie.
Nikt jednak nie przewidzi co moze wydazyc sie w miedzyczasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 21:19
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny