SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Dziewczyny, a kupowałyście gdzieś spodnie w miarę eleganckie, tak, żeby w nich wyjść do pracy? Ja kupiłam sobie tylko jeansy ciążowe, ale w poniedziałek kończy się kwarantanna ospowa, więc wracam do pracy. Powoli zaczyna mi brzuch wychodzić, więc muszę się zaopatrzyć w jakieś ciążowe spodnie. Macie już coś sprawdzonego?
Ja dzis mierzylam eleganckie, czarne spodnie z h&m, nogawki lekko w kant, bardzo mi sie podobaly, ale nawet w biodrach byly za szerokiemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć Siostry!
Wróciłam od endokrynologa, który okazał się też ginekologiem
No więc zrobił mi usg tarczycy, TSH trochę ponad normę ciążową, reszta wyników ok. Profilaktycznie dał mi euthyrox najmniejszą dawkę 0,25 i po mscu mam zrobić wyniki. A i najważniejsze- zapytał: że chciałby posłuchać akcji serca maluszka, czy może?! Ja: oczywiście, bo przecież schizuje ostatnio, więc w to mi graj: więc waliło 155 uderzeń/min, a resztą mówi w porządku,ale to już gin prowadzący. Kamień spadł mi z serca. Mąż to się tak śmiał,że jak zapytał o dzidzie to aż mi się oczy zaświeciłyA i z lekką ręką wydałam 220zł- ale warto było dla tego serduszka. Głupia jestem jak but z lewej nogi- mąż leje ze mnie ,że burżuazja, że pal licho z tarczycą ,za 220zł akcji serca posłuchałam:) Ale do środy będę spokojniejsza
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, Katarka, Maniuś, lys, Laura, mamasia, Pati Belgia, 0na88, Martucha86, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
To i my sie meldujemy,ALEXIATKO zostaje narazie ALEXIATKIEM
Nie pokazalo rodzicom nawet buzki a co dopiero co ma miedzy nozkami
Takiej wiercipiety gin mowi ze jeszcze nie widziala
MOJE SERDUSZKO
Ma 11 cm od glowki po pupcie i ogolnie wszystko w porzadku
buzke zakrywalo non stop raczkami...czuje ze to bedzie mala wstydnisia
maz zachwycony
Nastepne spotkanie bejbikiem 13kwietnia,no chyba ze sie podgladniemy w Pl
jak pojedziemy na swieta
super pomysl
Ok ide spacdobranoc
psioszka11, kasiuleek, magda sz, lys, Laura, mamasia, niecierpliwa, Pati Belgia, 0na88, małaMyszka, Paula_071, ainer85, Martucha86, czarnaruda, gosia.b, futuremama lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Cześć Siostry!
Wróciłam od endokrynologa, który okazał się też ginekologiem
No więc zrobił mi usg tarczycy, TSH trochę ponad normę ciążową, reszta wyników ok. Profilaktycznie dał mi euthyrox najmniejszą dawkę 0,25 i po mscu mam zrobić wyniki. A i najważniejsze- zapytał: że chciałby posłuchać akcji serca maluszka, czy może?! Ja: oczywiście, bo przecież schizuje ostatnio, więc w to mi graj: więc waliło 155 uderzeń/min, a resztą mówi w porządku,ale to już gin prowadzący. Kamień spadł mi z serca. Mąż to się tak śmiał,że jak zapytał o dzidzie to aż mi się oczy aświeciłyA i z lekką ręką wydałam 220zł- ale warto było dla tego serduszka. Głupia jestem jak but z lewej nogi- mąż leje ze mnie ,że burżuazja, że pal licho z tarczycą ,za 220zł akcji serca posłuchałam:) Ale do środy będę spokojniejsza
Ale trafiłaśJa szukałam u nas ginekologa- endokrynologa i niestety nie znalazłam. Fajnie, że chociaż dał posłuchać serduszka
Nie wiedziałam, że są normy ciążowe. Mogłabyś je podać?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Gratuluje dziewczyny udanych dzisiejszych wizyt
Maluchy już nam rosnąJeszcze nie dawno chodziłam z miarką i cieszyłam się z 3 cm bobo;p ale ten czas leci!
Umówiłam się dzisiaj na dodatkową wizytę 18.03 i mam nadzieję, że w końcu i mój maluch będzie zmierzony:PLaura, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny;)) jak fajnie ze znacie plec
!
Ja mam usg w nst tygodniu, ciekawe czy moje malenstwo raczy pokazac kim jest:)
No..rosna nam dzieciaczki:) niedawno testowalysmy a juz niektore sa.w polowie ciazy a niektore prawie w polowie
Laura, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Dzis na Slasku zapowiada sie rownie piekny dzien co wczoraj, wiec po sniadanku ruszam na spacer! Niestety pogoda znaczaco ma sie zmienic na gorsze od jutra, taka zmienna ta nasza wiosna. Noc minela mi dzis bardzo dobrze, spalam jak susel, po wczorajszych wojazach
Kochane gratuluje Wam udanych wizyt! Coraz wiecej dziewczynek pojawia sie u sierpniowek
Milego wtorku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 06:30
Maniuś, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam, zapowiada się piękny dzień. Właśnie wciągnęłam śniadanko, piję herbatkę i ruszam do parku! Wczoraj miałam lenia i o 16 dopiero jadłam obiad. A potem power jak nigdy. Odkurzyłam, posprzątałam, wywaliłam pościel za okno, żeby się wywietrzyła, zrobiłam prezentację na niedzielę, więc dzisiaj mogę sobie pozwolić na małe lenistwo w łóżeczku.
Miłego dnia Kochane!Laura lubi tę wiadomość
-
Nie wiedziałam, że są normy ciążowe. Mogłabyś je podać?[/QUOTE]
Dzień Dobry ze słonecznego dolnego śląska
Co do norm to już podaje- dostałam rozpiskę na kartce:
TSH- 0,1 - 2,5
FT4:
Itrymestr- 0,9-1,5
II- 0,8-1,3
III- 0,7- 1,2
To są normy polskie, natomiast amerykanie stwierdzili i też mi to podał,że TSH u kobiet w ciąży może wynosić do 3,0. Kwestia podejścia lekarza.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Pytanie do dziewczyn, które zapisały się na warsztaty mamo to ja - dostałyście już maila z programem i godzinami?
Nie,ale we Wrocławiu są dopiero w maju, więc jeszcze sporo czasu.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:Ale trafiłaś
Ja szukałam u nas ginekologa- endokrynologa i niestety nie znalazłam. Fajnie, że chociaż dał posłuchać serduszka
Nie wiedziałam, że są normy ciążowe. Mogłabyś je podać?
Kochana, na wszystko są normy ciążowe. Niestety bez sensu jest, że przy pobieraniu krwi w laboratorium pytają czy jest się w ciąży i w którym tygodniu, a wyniki opisane są normami którymi dotyczą dorosłych ludzi, a nie ciężarnych (tak jest w diagnostyce, nie wiem czy macie odmienne doświadczenia w innych laboratoriach).
Wrocław bardzo słoneczny:) Tej nocy spał u nas bratanek męża, bo szwagier ze szwagierką poszli na nocne spektakle do teatru. Zaraz idziemy jeść śniadanie, mały do szkoły, mąż do pracy, ja ogarną najważniejsze maile służbowe i wybieram się na spacerek:)małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej ja dostalam ale czy z rozpiska godzinowa nie tylko o ktorej gdzie zaczynaja ktore pietro ze beda reklamowki co w programie i ze bedie woda Mamo to ja do picia
Ja niestety raczej nie ide po targach pół dnia zdychalam a bylam tam tylko godzinke wiec 3 godz nie wysiedzemałaMyszka lubi tę wiadomość