SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry!
Boże jakim ja jestem śpiochem w porównaniu z Wami. jak nie muszę to absolutnie nie wstaje przed 9! a to nie zawsze
ja z obiadami nie mam problemu bo ostatnio często chodzę z mężem do knajpki, gdzie pracuje jego siostra, która świetnie gotuje i tam za 2-daniowy obiad z kompotem i dniem mięsnym płacimy tyle, że nie specjalnie opłaca się gotować a jedzonko domowe. Ja takiego nie zrobię.
miłego dnia i tyle słoneczka każdej sierpniówce ile jest u mnie!Cassie, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzięki za mile przyjęcie dziewczyny. W końcu będzie z kim pogadać, bo mam wrażenie,że wszyscy dookoła jakoś niespecjalnie mnie rozumieją. Chyba taki urok ciąży. Spojrzałam na tabelkę z pierwszej strony i okazuje się, że chyba jestem tu najstarsza... Powiedzcie mi jak mam się tam dopisać? Bo próbowałam, ale nie wiem czy mam udostępnić, czy gdzieś kliknąć żeby się zapisało? termin mam na 23 sierpnia, ale mam planowaną cesarkę więc pewnie odrobinę wcześniej.
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:somebodytolove - jezeli chodzi o koscielny to "troche" formalnosci przed wami , nauki przedmalzenskie , kursy przedmalzenskie , poradnie, spowiedz 3x ...
to i roznoszenie zaproszen najgorzej wspominam z przygotowan
E, bez przesady. Nauki, fakt (i jakieś warsztaty były u nas), a spowiedź tylko raz. Ale do kościelnego też trzeba iść do urzędu, bo nie można wziąć tylko kościelnego, ale jest on łączony z cywilnym (konkordatowy). W urzędzie wypełnia się papiery, które sprawiają, że ślub wyznaniowy ma wagę państwową (jest się małżeństwem także w świetle prawa, a nie tylko religii). Zaproszenia można wysłać pocztą lub rozdać na imprezie, gdzie są wszyscy - my tak robiliśmy. No, musielibyśmy daleko chodzić i jeździćCassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPulpecja wrote:Dzięki za mile przyjęcie dziewczyny. W końcu będzie z kim pogadać, bo mam wrażenie,że wszyscy dookoła jakoś niespecjalnie mnie rozumieją. Chyba taki urok ciąży. Spojrzałam na tabelkę z pierwszej strony i okazuje się, że chyba jestem tu najstarsza... Powiedzcie mi jak mam się tam dopisać? Bo próbowałam, ale nie wiem czy mam udostępnić, czy gdzieś kliknąć żeby się zapisało? termin mam na 23 sierpnia, ale mam planowaną cesarkę więc pewnie odrobinę wcześniej.
Po prosti wpisz sie do tabelki, nie trzeba nic udostepniac
Ja mam ternin na 20.08 a cc bede miala jakies 2 tyg predzej.
Dzisiaj na obiad: krokiety!!! Takiego smaka mi narobilyscie ze wkoncu musze je zrobicTyle ze bez barszczu.
somebodytolove94, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja pamietam ze mnie proboszcz mojej parafii spowiadał i to było w Wielkanoc - wiec kolejki ogromne , jak powiedziałam ze ostatni raz u spowiedzi bylam dwa lata temu i zaznaczylam ze jest to moja spowiedź przedślubna , spowiadam sie .. spowiadam .. a ten do mnie " to juz ? tylko tyle grzechów przez dwa lata ?" po czym stweirdził ze spowiedź przedślubna powinna trwac 45 minut i ze nie da mi rozgrzeszenia . ( tak w myslach go zwyzywalam ze gdybym sie przyznala jakie obecnie popelniam grzechy mysle ze by mi odpukał w konfesjonal ) .
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
co do zaproszeń to na pewno było to czasochłonne u nas przynajmniej. niestety nie było żadnej imprezy gdzie moglibyśmy rozdać zaproszenie, ale rozwoziliśmy do 50 km dalej wysłaliśmy pocztą i nikt się nie obraził. a nauki wspominam bardzo źle, chociaż myślę, że to wina prowadzenia, a nie zasada.
Pulpencja wiem o czym mówisz! już do męża nawet staram się ograniczać i nie mówić non stop tylko o dziecku, żeby nie pomyślał, że nie można już ze mną o niczym innym rozmawiać, chociaż i tak nie zawsze wychodzi. a tu można się wygadać i zaspokoić głód ciążowych informacjimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie wrote:Po prosti wpisz sie do tabelki, nie trzeba nic udostepniac
Ja mam ternin na 20.08 a cc bede miala jakies 2 tyg predzej.
dziękuję cassiewłaśnie jeszcze raz tam weszłam i widzę, że wszystko jest, trochę niepogarnięta ostatnio jestem.
co do ślubów to my trafiliśmy na świetnego księdza, zrobił nam przyspieszone nauki, bo braliśmy ślub i chrzcilismy córkę za jednym zamachemNawet kasy nie chciał wziąć po ceremonii, ale podszedł naprawdę na luzie i spokojnie, chyba żeby nas nie zniechęcić.
małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość
-
Gratuluje wczorajszych wizyt dziewczynki:)
U nas piękna pogoda, pewnie pójde na spacerek, obiad a pozniej wracam do swojego fitnesu w koncu:)
Co do piersi to mnie bolą dalej, nie codziennie ale bolą a sutki to wogole masakra, wczesniej mialam 70b teraz mam 75c i wolałabym zbey takie juz zostały, ale chyba to nie koniec.
na obiad pomysłu brak..małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Witam. czytam Was już od grudnia,ale nie miałam odwagi się przyłączyć. Obiecywałam sobie za każdym razem, że po kolejnej wizycie u lekarza, jak wszystko będzie w porządku, to już na pewno... No i dopiero po wczorajszej wizycie nabrałam odwagi:-)
Jestem w 17 tygodniu czwartej ciąży, trzecią poroniłam i stąd te strachy i lęki. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.fajnie, że się ujawniłas
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej, hej:)
Ciesze się z tych pozytywnych inforamcji. Gratuluję Synów i Córek
.
Witam nową Mamusie.
Zaczynam 20 tydzień...zaraz połowa:). Piękny mi brzuszek urósł
. Z każdym dniem jestem bardziej optymistycznie nastawiona...krwiak ciągle schodzi ale myślę że wszystko jest na dobrej drodze
.
Pisalyscie o piersiach...mnie nawet przez chwilę nie bolały:/...wielkością tez nie grzeszą...różnicy nie widzę...chyba taka moja uroda.
Pogoda cudowna w WLKP; ).
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hermiona wrote:E, bez przesady. Nauki, fakt (i jakieś warsztaty były u nas), a spowiedź tylko raz. Ale do kościelnego też trzeba iść do urzędu, bo nie można wziąć tylko kościelnego, ale jest on łączony z cywilnym (konkordatowy). W urzędzie wypełnia się papiery, które sprawiają, że ślub wyznaniowy ma wagę państwową (jest się małżeństwem także w świetle prawa, a nie tylko religii). Zaproszenia można wysłać pocztą lub rozdać na imprezie, gdzie są wszyscy - my tak robiliśmy. No, musielibyśmy daleko chodzić i jeździć
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Martucha86 wrote:Przyjaciele zaprosili nas na roczek Syna...jaki prezent kupić? ?
Podeslijcie jakieś pomysły.
hej witam sie w ten piękny słoneczny dzień u mnie noc cięzka bo strasznie duszno mi było.
a co do prezentu my mamy w tym tygodniu roczeki kupiliśmy taki samochodzik na którym dziecko się odbycha z podstawkom na nogi że rodzic może dziecko pchać i z bocznbymi zabezpieczeniamiMartucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
na roczek hmm moze takie drewniane puzzle z 4 elementow np zwierzatka ktore trzeba ulozyc w odpowiednim miejscu albo taki drewniany pchacz np kaczuszka dziecko chodzi i pcha przed soba
Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość