X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/599e9c901959.jpghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/a31415ae1c39.jpg

Moje wczorajsze zdobycze, co pare godzin wyciagam z szafy i na nie patrze...powiedzcie, ze to normalne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 14:48

lys, psioszka11, Katarka, Martucha86, małaMyszka, Cassie, euforia, somebodytolove94, witaminkab, Maniuś, futuremama, bosa lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wiem że to tak brzmi, z moich znajomych które urodziły wszystkie próbowały domowego przyśpieszenia, na jedne podziałało a na drugie nie i czekały do dnia terminu albo miały wywoływany po terminie. Ten termin jest tak czy siak plus minus 5 dni, zobaczymy co się będzie działo, wiadomo że na siłę nie będę z siebie dziecka wyciągać. Chciałam po prostu wiedzieć jak to jest przed terminem z tym wywoływaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:00

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domowe "przyspieszanie" jak najbardziej jestem w stanie zrozumiec, bo pewnie wiekszosc z nas w sirpniu stwierdzi, ze trzeba umyc okna, ja mowie o farmakologicznym wywolywaniu porodu bez wskazan medycznych ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa tak, to normalne :D
    Ja czekam na dostawę ze smyka(powinna być jakoś jutro) i pewnie będę się wpatrywała w te ciuszki, jak głupia.

Posiedziałam ponad półtorej godzinki na balkonie z kotkiem. Obie korzystałyśmy z dobrodziejstw słońca ;) No właśnie, skoro mowa o słońcu, od kiedy trzeba unikać słońca w ciąży, żeby nie mieć tych plam na skórze?

Zastanawiam się też co by tu zjeść, a raczej co zamówić. Ja generalnie z tych "niegotujących" jestem, coś tam raz na jakiś czas ugotuję, ale mój "repertuar" to się zamyka w 10-15 potrawach. A teraz w ciąży to stanie przy garach kojarzy mi się z okropną karą.
    Nie ma co ukrywać, ewidentnie nie mam tego w genach :P Mąż czasem narzeka, ale w końcu sam powtarza, że mam wiele innych talentów :D

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spowiedzi przed małżeńskiej o my mieliśy dwie jedną zaraz po naukach czyli 3 mc przed i od tej spowiedzi mieszkaliśmy razem ale spaliśmy w dwóch różnych pokojach. z jednej strony ksiądz nam nat doradził a z drugiej sami chcieliśmy by jakaś mała "zmiania" po ślubie była. i powiem wam że my mieliśmyslub kościelny potem obiad dla rodzinki bliskiem i tego samego dnia wieczorem jechaliśy na lotnisko i do egptu jak dotarlisy do hotelu pokojowe to był ranek i powiem wam to był nie zapomniany dzień :) jakbysmy pierwszy raz ;) polecam taką "łózkową rozłąke" ;)

a ja dziś na obiad zupe warzywna a na drugie ziemniaczki pokrojone w talarki usmażone ;)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama gratuluje!

Krokiety... Juz 2 godz je robie....

niecierpliwa, somebodytolove94, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamałam pyszny obiad. Teraz czekam aż pranie się skończy i idę poleżeć. Muszę jeszcze na pocztę skoczyć, ale boję się bo drzwi obok jest rossmann i mogę go nie ominąć... ehhhh śmigło lata mi nad blokiem... znowu transport do szpitala w ciężkim stanie pewnie...
    z jednej strony mi tego brakuje, a z drugiej mogę zjeść w spokoju ciepły obiad... i to na raz a nie na 3, ciągle go odgrzewając...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Futuremama gratuluje!

Krokiety... Juz 2 godz je robie....

Haha no niestety z krokietami jest troche roboty, dlatego ja jednego dni robie farsz, a nastepnego smaze nalesniki i zawijam inaczej bym cholery dostala:P

małaMyszka, Cassie, bosa lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Wszamałam pyszny obiad. Teraz czekam aż pranie się skończy i idę poleżeć. Muszę jeszcze na pocztę skoczyć, ale boję się bo drzwi obok jest rossmann i mogę go nie ominąć... ehhhh śmigło lata mi nad blokiem... znowu transport do szpitala w ciężkim stanie pewnie...
    z jednej strony mi tego brakuje, a z drugiej mogę zjeść w spokoju ciepły obiad... i to na raz a nie na 3, ciągle go odgrzewając...

Malamyszka jestes lekarzem???

• euforia Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od dentysty i jestem przerażona. Byłam u dentysty jakieś 10 miesięcy temu a on, że mam 2 zęby do zrobienia, zrobiliśmy 1 i tak mnie bolało ( pomimo znieczulenia), że sobie darowałam kolejnego. Ostatnio zaczęła mnie boleć górna 6 przy jedzeniu więc pomyślałam, że pójdę II trymestrze do dentysty. No i dzisiaj nadszedł ten dzień i okazało się, że mam 7 zębów do zrobienia :/, plus czyszczenie kamienia pod dziąsłem ( gołym okiem nie widać). Jak to możliwe, że przez tak krótki czas mam tyle ubytków ????!
    Czy to nie zaszkodzi dziecku, że tyle razy będę miała wkuwane znieczulenie? Pani dr (z resztą też ciężarna) twierdzi, że nie ale i tak mnie to martwi.

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to ja nigdy za bigosem za specjalnie nie przepadałam..a teraz to i zupy zjem, byle by dobrze przyprawione były, albo kwaśne :D i grochówka (polecam zamienić majeranek na koperek, coś wspaniałego), serowa z pulpecikami, pomidoróweczka, pieczarkowa..mhmm ^^ Aktualnie odpoczywamy, zrobiłam koktajl czekoladowo-kawowy i raczę swojego <3 dostał ode mnie czteropak na dzień chłopa, w zamian za czekoladę na dzień baby, ale jednak wybrał koktajl :D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Malamyszka jestes lekarzem???
    hheheheh nie, na szczęście nie. Pracuję na SORze jako niemedyczny - czyt. administracja/rejestracja biura.

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż mówią do mnie czasem pani dr i że minęłam się z powołaniem hehehehe

euforia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia gorszy dla dziecka jest Twoj bol niz miejscowe znieczulenie - slowa mojego dentysty.

Pierwszy raz w zyciu robilam krokiety, myslalam ze raz dwa i gotowe... moj blad.
    Robilam dwa rodzaje, z kapusta i grzybami i z miesem. Ale warto bylo, wyszly pyszne :)

niecierpliwa, euforia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin do dentysty pod koniec miesiaca az sie boje co znajdzie , pol roku temu skonczylam robic zęby ale znajac zycie cos znajdzie do roboty. Dzis moj maz dzwonil ze wyszedl od dentysty jednego zeba zrobil i zostawil 240 zl myslalam ze z krzesla spadne.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:56

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) a wiedziałyście, że dzisiaj dzień mężczyzny? ja się właśnie dowiedziałam i kombinuje co by tu....:)

pozdrawiasy

ps jutro wizyta! już nie mogę się doczekać:)

niecierpliwa, 0na88, małaMyszka, Laura, bosa lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    euforia gorszy dla dziecka jest Twoj bol niz miejscowe znieczulenie - slowa mojego dentysty.

Pierwszy raz w zyciu robilam krokiety, myslalam ze raz dwa i gotowe... moj blad.
    Robilam dwa rodzaje, z kapusta i grzybami i z miesem. Ale warto bylo, wyszly pyszne :)

No właśnie, tylko, że mnie w ogóle nie bolą zęby...tak się zastanawiam czy ja kamienie jem że takie ubytki się zrobiły :)

f2w33e3kum1d34qa.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia gorszy stan zapalny zęba niż znieczulenie. Może niektóre da się bez znieczulenia? I tak wszystkiego na raz nie zrobisz. Sypią się zęby w ciąży, dużo wymiotowałaś w 1 trym?

Wy krokiety a ja naleśniki tylko dzięki Bogu, mąż miał chęć to mu zrobię. Zauważyłam że im większe słońce, tym większy leń się we mnie budzi.

Lecę do parku kaczki nakarmić póki bułki nie za twarde :)

euforia, małaMyszka, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Euforia gorszy stan zapalny zęba niż znieczulenie. Może niektóre da się bez znieczulenia? I tak wszystkiego na raz nie zrobisz. Sypią się zęby w ciąży, dużo wymiotowałaś w 1 trym?

Wy krokiety a ja naleśniki tylko dzięki Bogu, mąż miał chęć to mu zrobię. Zauważyłam że im większe słońce, tym większy leń się we mnie budzi.

Lecę do parku kaczki nakarmić póki bułki nie za twarde :)

Dzięki, dziewczyny, że tak mnie uspakajacie bo byłam na prawdę przerażona. Zaczęłam wymiotować regularnie od 12 tc. Natomiast w I trymestrze miałam anemie więc może to miało jakiś wpływ.

f2w33e3kum1d34qa.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadaj też z dentystą jak wzmocnić te zęby, może lakierowanie, jakaś dieta wysoko wapniowa?

Właśnie się dowiedziałam że koleżanka urodziła wczoraj synka Ignasia :) jej dzielna siostra była z nią i nawet przecięła pępowinę, w szoku jestem że mimo że sama nie ma dzieci to odważyła się być przy porodzie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ