X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura kciuki zacisniete ;)

Pogoda cudowna!

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym pięknym tygodniu :)

Cassie gratuluje trzeciego synka :) Ja też dziś obudziłam się z zapchanym nosem.. i zakrwawioną chusteczką :/

Mam pytanie wiecie czy można pojechać na wywołanie porodu wcześniej jak termin? Wczoraj z mężem gadałam że akurat po 10 sierpnia robią u niego rewolucję w pracy i nie bardzo będzie mógł wziąć urlop a nie chce mnie samej zostawiać na początek obolałej w domu. I tak pojadę do rodziców na tydzień-dwa ale to jakoś 10 dni po wyjściu ze szpitala żeby maluszek trochę się oswoił :)

Zaraz herbatka i kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym :) wczoraj na śniadanie zjadłam lody pistacjowe, później właśnie ten pasztet, next kwaśne łazanki i słodki winogron. A ten pasztet śni mi się po nocach.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 08:56

Cassie, somebodytolove94, somebodytolove94, Paula_071, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa z płynów do prania polecam Dzidziusia wyprałam nim koszule męża, swoją poszewkę na jaśka (teraz tylko spać i się sztachać pięknym zapaszkiem) no i ciuszki dla dzidzi z ciuszka. Mam jeszcze kilka saszetek Lovela tylko nierozpakowane.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesadzilam ze sniadaniem... zaraz pekne...

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Myszko sprawdz spam, mi właśnie nie wiem czemu ta wiadomośc tam trafiła. I dopiero dzięki Wam teraz to sprawdziłam ;) a tak to się dziwiłam że warsztaty za tydzień a info brak ;)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. czytam Was już od grudnia,ale nie miałam odwagi się przyłączyć. Obiecywałam sobie za każdym razem, że po kolejnej wizycie u lekarza, jak wszystko będzie w porządku, to już na pewno... No i dopiero po wczorajszej wizycie nabrałam odwagi:-)
    Jestem w 17 tygodniu czwartej ciąży, trzecią poroniłam i stąd te strachy i lęki. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.

magda sz, Cassie, somebodytolove94, 0na88, ainer85, kasiuleek, Laura, niecierpliwa, witaminkab, Paula_071, lys, Martucha86, Aga89, olinka, małaMyszka, sylwucha89, psioszka11, 5ylwia, czarnaruda, Y, gosia.b, zabka11, futuremama lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja jak miło :) fajnie mieć kolejną doświadczoną mamuśkę na pokładzie :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Witam. czytam Was już od grudnia,ale nie miałam odwagi się przyłączyć. Obiecywałam sobie za każdym razem, że po kolejnej wizycie u lekarza, jak wszystko będzie w porządku, to już na pewno... No i dopiero po wczorajszej wizycie nabrałam odwagi:-)
    Jestem w 17 tygodniu czwartej ciąży, trzecią poroniłam i stąd te strachy i lęki. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.

Czesc :) wspisz sie do tabelki na pierwszej stronie ;)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda sz :-) Doświadczenie mam... syn 15 lat i córeczka lat 8, teraz jak dotąd jeszcze niespodzianka, dzidziuś wszystko pokazał oprócz płci...

Cassie, maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta, Pulpecja miło mi ;) u nas pogoda nieśmiała, dziś pewnie dalszy ciąg zrywania podłogi nas czeka :D Jakieś mam dziwne uczucie czasami jakby mnie coś..napierało od środka.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Pulpecja witaj po brzuchatej stronie :)

milego dnia kochane

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja mam dwoch synow starszy ma 8lat a mlodszy skonczy w kwietniu 6 ;)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Pulpecia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko, ale pospałam ! ide poczytać co tam naskrobałyscie:)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 08:46

0na88, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :P

psioszka11 dziękuję bardzo za info:)

Witaj Pulpecja:)

Idę robić obiadek. Dzisiaj pieczarkowa :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)
    Miłego dnia!

Laura, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Dzięki Magda sz :-) Doświadczenie mam... syn 15 lat i córeczka lat 8, teraz jak dotąd jeszcze niespodzianka, dzidziuś wszystko pokazał oprócz płci...
    Wiatamy! Ja mam synka 4 latka i 2 latka w tym roku:-)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pulpecja wsrod sierpniowek :) Na kiedy masz termin??
    Ja wlasnie wrocilam z zakupow, rece mi do ziemi opadaja :P
    Kasiulek ja tez sie biore za pieczarkowa, a na drugie mielone, z kasza gryczana, sosem pieczarkowym i surowka z pekinskiej ;)
    Jak uporam sie z obiadem to musze podskoczyc do weterynarza po obroze na kleszcze dla mojego piesa ;)
    Kciuki zacisniete za wizytujace!

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa z tymi kleszczami to jakaś plaga, tato do mnie dzwonił ostatnio że łaził mu kleszcz po głowie, pewnie Sunia przyniosła na kanapę, sama jest skropiona takim czymś super duper na kleszcze, jej się nie wbiją ale do domu znosi :/ fajnie że wczesna wiosna, że lekka zima ale przez to kleszcze się tak namnożyły że strach łazić po zielonym

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Pulpecja :)!

niecierpliwa - o dobrze ze przypomniałaś ! rzeczywiscie juz czas na obroze! Nasza Kluska bez tej obrozy przynosiła po 4-5 kleszczy KAZDEGO DNIA ! oszaleć mozna było ;/ A raz miała jakies zakazenie, byla zdychająca, a my akurat bylismy w Anglii, rodzice się nią zajmowali i wieczorem akcje robili, naszczęscie mamy kolege weterynarza i wieczorem dał jej zastrzyki..ale mama mówiła ze wstawac nie dała rady, jak sie podnosiła to opadała :( a te obroze są genialne. W tamtym roku przyszła z 1 kleszczem-zasuszonym na niej.

Ale cudowna pogoda !! Zbieram sie i ide z mamą połazic po sklepach ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ