WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś od samego rana jestem w niedoczasie.Niby wstałam wcześnie a jakoś tak nie umiem się wyrobić ze wszystkim. Po wczorajszych wrażeniach jestem mega zmęczona.Wczoraj chyba byłam bardzo spięta i jak nerwy puściły to zaczęły mnie wszystkie mięśnie boleć ;)

Teraz szybko przygotuję obiad, jakiś lanczyk do pracy po drodze jeszcze muszę zanieść dokumenty księgowej no i chciałam kupić sobie jakieś dzinsy.Bo mam jedną parę, które na mnie wchodzą a pobrudziły mi się wczoraj żelem do usg i musiałam wrzucić do prania.No i przydałyby się jakieś na zmianę. Także po pracy po dzinsy i na większe zakupy na przyszły tydzień.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, na pewno wszystko będzie dobrze no i dziękuję bardzo za wszystkie kciuki tzrymane za moją Dzidzię ;)Miłego dnia!

Buziaki od nas :*:*

Aga89, bosa, niecierpliwa, sylwucha89, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    U nas był stosunek w sobote i niedziele a owulacje prawdopodobnie miałam e wtorek- zobaczymy ile w tym prawdy, bo z tego to powinna byc dziewczynka, ale ja czuje ze mam chłopczyka;p jej..jak ja wytrzymam jeszcze miesiac w niewiedzy :O

U nas było w dniu owulacji i się sprawdziło ;)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też w dzień owulacji i chłopiec ;)

mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie jak narazie wszystko wskazuje na dziewczynke-cera tragiczna..az mi cała twarz boli od wyprysków dacie wiare? ... bez makijazu nosa nie wychyle! do słodyczy ciągnie mnie ogromnie, no i własnie stosunek był przed owulacja. Wiec jak wyjdzie chłopczyk- jestem idealnym przykładem ze to wszystko to nie prawda :D

mamasia, bosa, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Kasiu cieszę sie że wizyta się udała. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    U nas też stosunek przed ovu i jest dziewczynka ;) ehh zazdroszczę Wam spacerków i świeżego powietrza... I napiszcie czy zaćmienie było fajne bo bo ja nadal leżąca buu

niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u Nas seks był przed ovu, w dniu ovu i po ovu :D my to normalnie jak króliki :P Nadal nie wiadomo kto mieszka u mnie w brzuszku :P Za tydzień mam wizytę i mam nadzieję że zagadka zostanie rozwiązana :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:19

niecierpliwa, mamasia, KasiaeN., kasiuleek, magda sz, małaMyszka, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Aga89 jak kroliki dobre :D Moj ojciec hoduje kroliki i zawsze to bylo dla mnie niepojete, ze wsadza samca do samicy do klatki i za jakis czas zawsze sa mlode, a ja kopulowalam jak te kroliki przez pierwsze miesiace i nic :P

Popijam kawke, jem sniadanko i smieje sie z Karoliny i jej proby wydedukowania, kogo ma w srodku ;) Ja bym chyba skusila sie na dodatkowe usg bo dla mnie miesiac to jak wiecznosc :)

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się

zostałam w domu, krzyz mnie ciagle boli, szzcegołnie miednica z lewej strony i kuśtykam.
    robię bazy archiwizacyjne w domku na kompie - mogłabym wziąść zwolnienie, no ale mój sknerowaty szef pewnie by tego nie zniósł ;-) a i tak archiwizacyjne rzeczy musze zrobic, wiec oficjalnie pracuję z domu.
    w poniedzialek i wtorek tez zamierzam zostac w domu, musze szefa przyzwyczajac, ze juz niebawem mnie nie bedzie - tak jak wam pisałam kiedys on oczekuje iz mimo ze od 1 kwietnia ide na l4 juz, to jako że za moje chorobowe za kwiecien bedzie musiał zapłacic on, to oczekuje ze ja cały miesiac bede na tym chorobowym przychodzic do pracy.
    a ja nie zamierzam dac sie tak zajeździć i będę chodzić w kratkę.
    jest juz od 2 tyg. nowa dziewczyna, którą w większosci ze wszystkiego przeszkoliłam i niech juz sobie daję radę.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Jaką szkołę wybraliście :)?

Tu: z racji ,że jest na NFZ i blisko domu- http://www.fizjomedicum.pl/

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 u mnie tak samo, na l4 kiedy za mnie płacą mam tu być... ale jak to będzie zobaczymy.
    U mnie chyba nawet nie myślą o nowej osobie. A potem przyjdzie nowa i będzie wrzucona tak po prostu, bo niby nic trudnego tu nie ma... tylko nie patrzą na to że jest wiele rzeczy które po prostu "trzeba wiedzieć", których sie dowiadywałam na bieżąco, zapisywałam, bo potem trzeba było cos załatwić a one same nie bardzo wiedziały jak, bo się nie interesowały nigdy a Ty masz to po prostu zrobić.
    Oj ciężki mam dziś humor strasznie.

psioszka daj znać jak wrażenia :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    U nas był stosunek w sobote i niedziele a owulacje prawdopodobnie miałam e wtorek- zobaczymy ile w tym prawdy, bo z tego to powinna byc dziewczynka, ale ja czuje ze mam chłopczyka;p jej..jak ja wytrzymam jeszcze miesiac w niewiedzy :O

Hej kochane!
    U nas był w dzień owul :) No i jest syn:)

Zaćmienie słońca robi wrażenie. Lubie takie rzeczy :P
    Jestem jeszcze przeziębiona, ale tak szybko wychyliłam głowę, bo ciekawość mnie zzera;)

Powodzenia na wizytach! Miłego dnia!:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz, możesz przeciąć plasterek cytryny, jedną połówkę po jednej stronie, drugi po drugiej do buzi i postać nad zlewem. Wydzielina będzie ci spływać i oczyści się gardło. Polecam również syrop prawoślazowy (tylko nie wiem, jak z nim jest w wypadku ciężarówek ), albo płukanie buzi wodą z łyżeczką soli :) możesz posmarować szyję kremem i nałożyć jakiś szalik, żeby grzało, herbata z miodem, cytryną, mi się sprawdziła też z sokiem z czarnego bzu :)
    Dziewczyny, myślicie, że mogłabym jechać na konkurs muzyczny? Czy to byłoby zbyt wiele dla malucha? Tak mnie korci strasznie :D

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama- ty juz jestes na l4 czy dopiero zamierzasz byc?????

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Haha Aga89 jak kroliki dobre :D Moj ojciec hoduje kroliki i zawsze to bylo dla mnie niepojete, ze wsadza samca do samicy do klatki i za jakis czas zawsze sa mlode, a ja kopulowalam jak te kroliki przez pierwsze miesiace i nic :P

Popijam kawke, jem sniadanko i smieje sie z Karoliny i jej proby wydedukowania, kogo ma w srodku ;) Ja bym chyba skusila sie na dodatkowe usg bo dla mnie miesiac to jak wiecznosc :)

No bo to wiecznosc! Czasami tak chodze po sklepach i zoabcze coś pięknego dla chłopczyka albo dziewczynki a weź i kupuj jak w brzuchu niespodziewajka :P
    No wlasnie bym chetnie pojechałą na dodatkowe usg ale 21 kwietnia mam miec w połówkowe a tydzień wczesniej u mojej gin wiec 3 usg w ciazu miesiaca to troszke za duzo..nawet zastanawialam sie czy nie zrezygnowac z tego u mojej gin i jechac tylko na te połówkowe...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski noc okropna co chwile sie budzilam nad ranem brzuch ciagnal i bolal i do tego miednica po bokach o zgrozo
    U nas bzyku bzyk bylo na 3 dni przed na 2 dni i wychodzi ze w dniu owu tez i jest synus :-) na obiad mam sadzone jajka z ziemniaczkami i kefirek wczoraj lezalam w sypialni a maz rozpakowywal pudla z ubrankami ktore dostalismy i mamy tego mnostwo dla malucha i dla takiego kilku miesiecznego i wiekszosc dla chlopca wiec fajnie 3 godziny sortowal rzeczy a zostala jeszcze duza siatka i jeden karton w siatce widzialam jakas karuzele i pelno gazetek dla mam bede miala co czytac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 11:28

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też bym nie wytrzymała :) w domu jak w domu aaaale jak widziałam w sklepie czy w ciuchu ubranka no to dostawałam szału że nie wiem.. No pokombinuj z tymi terminami USG bo jajko zniesiesz :) tym bardziej jak codziennie się czyta na forum- będzie córcia/synek

Somebody dzięki za rady :) spróbuje z tą cytrynką i woda z solą bo byłam u lekarza i przepisała mi - CEBULĘ.. a jakby mnie rozłożyło na maxa to- Amotaks Dis.
    Jeżeli ten konkurs nie wymaga skoków na bungee to jedz :) spełniaj się, pozniej pochwalisz się dzidziusiowi że wygraliście :P z resztą z brzuchem zawsze wiesz szanse na podium rosną :)))

Zabka olej szefa, z jakiej paki masz przychodzić na l4 do pracy? I tak i tak musi zapłacić więc nie miej żadnych skrupułów. I tak długo wytrzymałaś :)

małaMyszka, somebodytolove94, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    futuremama- ty juz jestes na l4 czy dopiero zamierzasz byc?????
    dopiero będę, odliczam już czas ;)
    13.04 idę do gina po l4

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/body-5t2763?c=2657
    patrzcie jakie piekne, chyba zamowie mojemu synowi :D

lys, aaaaga, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- taki mały elegant :D

patrzcie na ta sukieneczke ! O ja ! cudowna !

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/sukienka-niemowleca-5k2622?c=3753

Aga89, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    ja mama z wczoraj barszcz czerwony z ziemniaczkami mniammmm

Kasia cudna córcia <3
    magda psikaj tamtu werde i woda z solą , mnie ostatnio bolała, ale przeszło po 2 dniach, katar tylko został...

mycha źle zrozumiałam Twój ostatni wpis o luteinie i zaczęłam brać też dwa razy dziennie ale po całej 100. A teraz widzę ze Ty bierzesz dwa razy dziennie po pół tabletki? .kurde jak wrócić teraz do mniejszej dawki? stopniowo czy od razu??
    nie nie Kochana ja brałam 2x100
    po 2 tygodniach zmniejszyłam do 1x100 i teraz już tak cały czas biorę, poza wczorajszym dniem, bo zapomniałam..

ainer85 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ