SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cassie wrote:pulpecja czasem warto zablokowac numer telefonu od tesciowej... wierz mi wiem co mowie... moja mieszka 1000km ode mnie a tak mi czasem cisnienie podniesie ze szok. Np. dzisiaj rozmawialam z moja mama i tesciowa sie pyta czy moja mama wie ze bedzie 3ci chlopak, moja mama ze tak i jest z tego powodu szczesliwa ze nie corka. A tesciowa ze jestesmy jeszcze mlodzi i NA PEWNO bedziemy mieli 4te bo wkoncu MUSI byc ta coreczka... no zesz k..a jak tam za tydzien zalece to ja z tym szkucin na glowie oszkubie! Wara od mojej macicy!
Z mezem planowalismy 3jke i tyle bedzie, ustalilismy juz dawno ze po 3cim dziecku zakladam spiralke i zaczniemy z dziecmi podrozowac po swiecie.
Dlaczego te tesciowe sa takie... beznadziejne?ze nie tylko moja jest walnieta. i tak juz ja troche ustawilam, bo na poczatku myslala, ze bedzie nam zycie ustawiac. Tzn ona i jej najmadrzejsza coreczka. Staram sie nie isc na noze, mieszkamy osobno, ale czasami jak z czyms wyskoczy to szkoda gadac. Jak zaszlam w poprzednia ciążę, ( którą potem poronilam), skomentowala, ze cóż od przybytku głowa nie boli. Dostala opr od mojego męża na szczescie bo mi mowę odjelo.
Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lys - we Wrocławiu najtańsza apteka to ta: www.aptekalegeartis.pl/index.php/apteki-lege-artis/ul-joannitow ja swoje tabletki kupuję tam taniej niż w aptekach internetowych. Kolejki czasami są aż na ulicę, ale warto postać - mam blisko, więc dla mnie w ogóle bomba.
małaMyszka, lys, bosa, psioszka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
hej dziewczyny
no ja dziś przegiełam samom siebie caly dzień chodziło zamną ciasto jakaż zwykła babka jakiś zakalec i moja mam dał mi przepis na piernika wyszedł przepysznie lekki puszysty a robi siego z 30 min razem z pieczeniem. wszystko do miksera do piekarnika i gotowe. jak by ktoś chciał dodam przepismałaMyszka, bosa, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:No wlasnie do tej pory czekalam spokojnie, patrzylam ktora kiedy czuje, ale mam odrobine tluszczyku i sobie tlumaczylam ze pewnie niedlugo beda ruchy i u mnie. Tzn pare razy juzczulam takie delikatne jakby laskotanie ale na sto procent nie jestem pewna, a ta zamiast sie przymnknac to mnie w stres wpedza wrrr
wcześniej były jakieś bulgotki, ale nie na 100% byłam pewna, że to dziecię, a tych kopniakow od dnia kobiet to nie można z niczym pomylić
bosa, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Uhu dogoniłam Was
Paula ta promocja była chyba do wczoraj że 72 zł właśnie patrze na stronie:
http://www.promobaby.pl/
i
http://promocjedladzieci.pl/
Wróciliśmy z warsztatów- Świadoma mama i pyyysznych naleśników z naleśnikarni z kurczakiem i kurkamimniaaaam
Warsztaty- super, dużo lepsze niż Bezpieczny Maluch (Na BM super była 1pomoc!nawet powiem że genialna, dziś facet- zero charyzmy)
Były warsztaty wiązania chust,pierwsza pomoc, dietetyk, seksuolog, ginekolog, doula, woda magnesia, lacibios.
Wiązanie chust- super ekstra! od dawna kusił mnie ten temat i zamierzam przestesować na swojej niunina pewno lepsza sprawa niż nosidełka pod względem wygody i ułożenia kręgosłupa dziecka. https://www.facebook.com/doradcachustowy
Dietetyk- no to sprawa oczywista już dla naswięc nic nowego nie dowiedziałam się
Ginekolog- babeczka z Lublina, godzinę mówiła o ciąży aż szkoda jak kończyła bo rewelacyjnie opowiadała, o ruchach- że liczymy ruchy o d 34 tyg, że do tego czasu mają prawo być nieregularne, o porodzie CC kontra SN, przekonała mnie że nie ma się czego bać naturalnie.
Doula- fajna sprawa, dużo wiedziała, ciekawe sposoby naturalnego łagodzenia bólu ale i tak przygotowuje się mentalnie na ZZO. O wielu aspektach łagodzenia bólu nie wiedziałam
No i reklama wody Magnesia- jak sama nazwa wskazuje jest z magnezem. Bardzo mi podpasowała w smaku- jak taka wygazowana muszyna. 1.5l to aż 60% dziennego zapotrzebowania. Polecam spróbować.
Z seksuologa uciekłam na naleśniki bo od 13 nic nie jadłam a była 18.30 !!!
No i parę gadżetów fajnych dostałam: skarpetki, smoczek świecący Lovi, Probiotyk Lacibios.
Ciekawsze tematy i mniej reklamy niż na BM, prowadziła Paulina Holz czy jakoś tak - ta co gra siostre Paschalskiej w Klanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 22:47
małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość
-
A teraz wózek Coletto o którym dziś szalona matka opowiadała mi godzinę
Sorki że tak spamuje ale jutro zapomnę
Ogólne babka zadowolona, ma już go od maja więc zaraz będzie rok.
-Składanie wózka i transport- łatwy do złożenia, mało miejsca zajmuje, gondola się ładnie spłaszcza i bez problemu do bagażnika
-Waga- Z gondolą trzeba po schodach oczywiście osobno gondola z dzieckiem osobno z stelaż, ze spacerówką to wciąga go po schodach i jest ok, na wagę nie narzeka
-Wykonanie i materiały- Stelaż sprawuje się super, nic nie trzeszczy itp, system obracania powiedziała że genialna rzecz na spacerówkę i codziennie korzysta (jej 4 letna córka nawet prezentowała mi jak się robi 10 miesięcznemu bratu karuzelę)
Jedyny mankament że skóra z rączki do prowadzenia troszę się ściąga
-Wielkość- Gondola duża, długa, głęboka, wystarczyła póki mały nie siadał sam czyli pół roku. Spacerówka duża- dziecko miało 10 miesięcy ale wagowo przerośnięty na 14 miesięcy i miał jeszcze duużo miejsca. Super się składa, wygodna dla dziecka.
Minus- fotelik Coletto jest mały- po 6 miesiącu musiała kupić większy.
Wszystkie krawężniki i nierówności pokonuje bez problemu.
Firma Coletto jest polska, z Częstochowy. Jak dziecko zaczęło siadać do wyrwała mechanizm do podnoszenia główki w gondoli, porąbały jej się prawo z lewą i wyrwałapowiedziała w sklepie że to tak było bo wcześniej nie podnosiła, przyjechał kurier z Coletto zabrał wózek i po 3 dniach miała go z powrotem- także pod względem reklamacji nawet bardzo dobrze że polska firma.
No i wszystkie gadżety do wózka też ok- torba, moskitiera,folia itp.
To tyle, sama nie wiem jeszcze bo myślałam że ten mechanizm obrotu się psuje ale kurcze rok czasu to by się zepsuł, tym bardziej że u nas w blokach są schody okrągłe skośne a ona go wciąga po nich na 2 piętro. Więc jakościowo wychodzi że okmałaMyszka, małaMyszka, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość
-
Mam głupie pytanie: Luteinę lepiej brać codziennie, czy mogę robić przerwy np. tygodniowe?
Dzisiaj zapomniałam i się zestresowałam, że coś będzie nie tak...bosa lubi tę wiadomość
-
Mała Myszka jeśli masz z przepisu lekarza to lepiej codziennie w takiej dawce jak lekarz zalecił.
Mi lekarz przepisał luteine bo spada mi poziom progesteronu. Pominięcie nawet jednej dawki a biorę 250 mg dziennie powoduje ból w dole brzucha stawianie się brzucha i ostatnio silne skurcze.
powiedział nawet lekarz ze jeśli ból się zwiększy bądź będzie częściej mogę wziąść kolejna dawkę 50 mg to naturalny hormon ciążowy im więcej tym lepiej.
Nie wiem z jakiej przyczyny Ty bierzesz ale uważaj bo z takimi lekami to lepiej ni kombinować. Nagle skoki hormonów to nic dobrego.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Magda Sz - w Tesco widzę takie pampersy po 94zł. http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120247234 Gdzie znalazłaś za 72zł? Ja dzisiaj wysłałam mamę do SP, ale nie było wcale super cen:/
mayka, Karolinaaa - same myjecie okna? Ja ja to powiedziałam mojej mamie, to prawie zawału dostała. Zabroniła mi...
A ja dzisiaj byłam w pracy 10h. W sumie było fajnie, bo kręciłam z ekipą film na naszą dużą imprezę, która będzie za 3 tygodnie. Nie było siedzenia za biurkiem, tylko takie zadania kreatywne w akcji:)małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Hej brzuchatki ,
miledo dnia- ja wlasnie wstalam ,cos po wczorajszej diagnozie cukrzycy ciazowej spac nie moge - przeraza mnie wizja odstawienia moich nalesnikow na slodko ktore ubostwialam i czekolady, plus codzienna wizja klucia sie . Nawet mowilam do mojego ze ostatnia ciazowa przyjemnosc tj.jedzenie zostala mi odebrana
bo nie ukrywam ze odkad jestem w ciazy nasze "przytulanki" po prostu nie wychodzily - zblokowalismy sie .
Hemoglobina tez przy kazdej morfologii mi spada , na nastepnej wizycie jak nadal bedzie spadek to wlaczymy zelazo.
moj bilans ciazowy to :
- niedoczynnosc tarczycy ,
- cukrzyca ciazowa .
Lece zjesc sniadanko, zamiast pysznej bialej buly - bedzie ciemny chlebwitaj zgago !
Trzymam kciuki za wszystkie dzis wizytujace !
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witajcie
smaruję je parafiną, bynajmniej tak mi doradziła moja mama
co do teściowej Pulpecja, to się nie przejmuj
byli u nas na wsi ostatnio rodzice i mama poruszyła temat głaskania brzucha. Słyszała, że ponoć nie można, bo łożysko można uszkodzić, czy odkleić, no i za 5 minut słyszę od teściowej zakaz dotykania brzucha
No ale powiedziałam jej co o tym myślę. W ogóle to obraziła się na mnie, bo chcemy wziąć ślub cywilny, a ona chce kościelny i koniec. Dała nam jasno do zrozumienia, że dla kościelnego to i kredyt weźmie i biżuterię zastawi i co nie tylko, a jak nie, to radźcie sobie sami, równie dobrze możecie nie brać ślubu
bo 2 wypadki, 2 we wtorki, wow znak od Boga, że ślub - módlcie się. No to po wielu tłumaczeniach, że nic nie wskóra i to nie jest jej decyzja, jej ślub, stwierdziłam, że jeszcze trochę i przejdę na baptystów
wyobraź sobie jej minę
Ona88 u nas natomiast z przytulankami to mój ma przesraną sprawęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 06:52
0na88, małaMyszka, Pulpecja, bosa lubią tę wiadomość
-
Miru dziękuję... Gin przepisała mi luteinę, bo ostatnim razem miałam już powoli odstawiać, ale brzuch zaczął mnie boleć i wytrzymałam tylko tydzień. Wczoraj zapomniałam, a byłam na spacerze i po powrocie odczuwałam ból brzucha... Biorę cały czas 1x100.
niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość
-
witamyy:)
kawka wypita, lece zrobić snaidanko, rybka w sosie pomidorowymdziś wyjatkowo na jasnej bułce ale ogólnie staram sie jesc ciemne pieczywo, ze słonecznikiem, dynia:) za grahamem nie przepadam:)
niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Siostry!
Nawet pospałam w nowym łóżku, na nowym mieszkanku:) Mąż wyszykowany poszedł do pracy, a ja muszę wskoczyć na dobre tory i zacząć się ogarniać jako gospodyni:) Ostatnie msce to wszystko mama robiła, a ja pomagałam- a teraz u siebie trzeba się wziąć za siebie:)
Na 19:15 idziemy na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, trochę się denerwuje.
Piątek, piąteczek, piątunio!niecierpliwa, małaMyszka, futuremama, ainer85, mamasia, Aga89, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
MalaMyszka nie mozesz sobie zrobic przerwy w luteinie, a odstawianie jej powinno byc stopniowe.
Piatek, dzis wizyta, mialam tyle planow na dopoludnie, a tu po sniadaniu taki paw poszedl, ze palcem nie mam sily nawet kiwnacA tu trzeba sie odchaszczyc, umyc wlosy i dotoczyc sie do przychodni. Mam nadzieje, ze za pare godzin wroca mi sily, a Was prosze trzymajcie mocno kciuki!! Ja trzymam mocno za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Martucha86, sylwucha89, ainer85, Aga89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość