X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    mam smaka na kanapke z kiszona kapusta... problem w tym ze nie mam w domu kapusty...

Oooo a takiego wynalazku to ja jeszcze nie jadłam. Ja "zeżrem" teraz chyba śmiejżelki kwaśne heheheh

Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    pulpecja czasem warto zablokowac numer telefonu od tesciowej... wierz mi wiem co mowie... moja mieszka 1000km ode mnie a tak mi czasem cisnienie podniesie ze szok. Np. dzisiaj rozmawialam z moja mama i tesciowa sie pyta czy moja mama wie ze bedzie 3ci chlopak, moja mama ze tak i jest z tego powodu szczesliwa ze nie corka. A tesciowa ze jestesmy jeszcze mlodzi i NA PEWNO bedziemy mieli 4te bo wkoncu MUSI byc ta coreczka... no zesz k..a jak tam za tydzien zalece to ja z tym szkucin na glowie oszkubie! Wara od mojej macicy!
    Z mezem planowalismy 3jke i tyle bedzie, ustalilismy juz dawno ze po 3cim dziecku zakladam spiralke i zaczniemy z dziecmi podrozowac po swiecie.
    Dlaczego te tesciowe sa takie... beznadziejne?
    Ale mi humor poprawilas, dzieki :-) ze nie tylko moja jest walnieta. i tak juz ja troche ustawilam, bo na poczatku myslala, ze bedzie nam zycie ustawiac. Tzn ona i jej najmadrzejsza coreczka. Staram sie nie isc na noze, mieszkamy osobno, ale czasami jak z czyms wyskoczy to szkoda gadac. Jak zaszlam w poprzednia ciążę, ( którą potem poronilam), skomentowala, ze cóż od przybytku głowa nie boli. Dostala opr od mojego męża na szczescie bo mi mowę odjelo.

Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mila nie jestem, do mojej nie trafia co sie do niej mowi, na wszystkie argumenty przeciwko temu co do niej sie mowi jest kontra.
    To typ czlowieka ktory nie mysli.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys - we Wrocławiu najtańsza apteka to ta: www.aptekalegeartis.pl/index.php/apteki-lege-artis/ul-joannitow ja swoje tabletki kupuję tam taniej niż w aptekach internetowych. Kolejki czasami są aż na ulicę, ale warto postać - mam blisko, więc dla mnie w ogóle bomba.

małaMyszka, lys, bosa, psioszka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • olinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

no ja dziś przegiełam samom siebie caly dzień chodziło zamną ciasto jakaż zwykła babka jakiś zakalec i moja mam dał mi przepis na piernika wyszedł przepysznie lekki puszysty a robi siego z 30 min razem z pieczeniem. wszystko do miksera do piekarnika i gotowe. jak by ktoś chciał dodam przepis :)

małaMyszka, bosa, niecierpliwa lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• mamasia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    No wlasnie do tej pory czekalam spokojnie, patrzylam ktora kiedy czuje, ale mam odrobine tluszczyku i sobie tlumaczylam ze pewnie niedlugo beda ruchy i u mnie. Tzn pare razy juzczulam takie delikatne jakby laskotanie ale na sto procent nie jestem pewna, a ta zamiast sie przymnknac to mnie w stres wpedza wrrr
    Pulpecja nic się nie martw, ja takie wyraźniejsze ruchy dziecka poczułam w 19t0d na dzień kobiet :) wcześniej były jakieś bulgotki, ale nie na 100% byłam pewna, że to dziecię, a tych kopniakow od dnia kobiet to nie można z niczym pomylić :)

bosa, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhu dogoniłam Was :)

Paula ta promocja była chyba do wczoraj że 72 zł właśnie patrze na stronie:

http://www.promobaby.pl/
    i
    http://promocjedladzieci.pl/

Wróciliśmy z warsztatów- Świadoma mama i pyyysznych naleśników z naleśnikarni z kurczakiem i kurkami :) mniaaaam
    Warsztaty- super, dużo lepsze niż Bezpieczny Maluch (Na BM super była 1pomoc!nawet powiem że genialna, dziś facet- zero charyzmy)
    Były warsztaty wiązania chust,pierwsza pomoc, dietetyk, seksuolog, ginekolog, doula, woda magnesia, lacibios.

Wiązanie chust- super ekstra! od dawna kusił mnie ten temat i zamierzam przestesować na swojej niuni :) na pewno lepsza sprawa niż nosidełka pod względem wygody i ułożenia kręgosłupa dziecka. https://www.facebook.com/doradcachustowy
    Dietetyk- no to sprawa oczywista już dla nas :) więc nic nowego nie dowiedziałam się

Ginekolog- babeczka z Lublina, godzinę mówiła o ciąży aż szkoda jak kończyła bo rewelacyjnie opowiadała, o ruchach- że liczymy ruchy o d 34 tyg, że do tego czasu mają prawo być nieregularne, o porodzie CC kontra SN, przekonała mnie że nie ma się czego bać naturalnie.

Doula- fajna sprawa, dużo wiedziała, ciekawe sposoby naturalnego łagodzenia bólu ale i tak przygotowuje się mentalnie na ZZO. O wielu aspektach łagodzenia bólu nie wiedziałam :)

No i reklama wody Magnesia- jak sama nazwa wskazuje jest z magnezem. Bardzo mi podpasowała w smaku- jak taka wygazowana muszyna. 1.5l to aż 60% dziennego zapotrzebowania. Polecam spróbować.

Z seksuologa uciekłam na naleśniki bo od 13 nic nie jadłam a była 18.30 !!!

No i parę gadżetów fajnych dostałam: skarpetki, smoczek świecący Lovi, Probiotyk Lacibios.

Ciekawsze tematy i mniej reklamy niż na BM, prowadziła Paulina Holz czy jakoś tak - ta co gra siostre Paschalskiej w Klanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 22:47

małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz wózek Coletto o którym dziś szalona matka opowiadała mi godzinę :)

Sorki że tak spamuje ale jutro zapomnę :)

Ogólne babka zadowolona, ma już go od maja więc zaraz będzie rok.
    -Składanie wózka i transport- łatwy do złożenia, mało miejsca zajmuje, gondola się ładnie spłaszcza i bez problemu do bagażnika
    -Waga- Z gondolą trzeba po schodach oczywiście osobno gondola z dzieckiem osobno z stelaż, ze spacerówką to wciąga go po schodach i jest ok, na wagę nie narzeka
    -Wykonanie i materiały- Stelaż sprawuje się super, nic nie trzeszczy itp, system obracania powiedziała że genialna rzecz na spacerówkę i codziennie korzysta (jej 4 letna córka nawet prezentowała mi jak się robi 10 miesięcznemu bratu karuzelę :D )
    Jedyny mankament że skóra z rączki do prowadzenia troszę się ściąga
    -Wielkość- Gondola duża, długa, głęboka, wystarczyła póki mały nie siadał sam czyli pół roku. Spacerówka duża- dziecko miało 10 miesięcy ale wagowo przerośnięty na 14 miesięcy i miał jeszcze duużo miejsca. Super się składa, wygodna dla dziecka.
    Minus- fotelik Coletto jest mały- po 6 miesiącu musiała kupić większy.

Wszystkie krawężniki i nierówności pokonuje bez problemu.

Firma Coletto jest polska, z Częstochowy. Jak dziecko zaczęło siadać do wyrwała mechanizm do podnoszenia główki w gondoli, porąbały jej się prawo z lewą i wyrwała :D powiedziała w sklepie że to tak było bo wcześniej nie podnosiła, przyjechał kurier z Coletto zabrał wózek i po 3 dniach miała go z powrotem- także pod względem reklamacji nawet bardzo dobrze że polska firma.
    No i wszystkie gadżety do wózka też ok- torba, moskitiera,folia itp.

To tyle, sama nie wiem jeszcze bo myślałam że ten mechanizm obrotu się psuje ale kurcze rok czasu to by się zepsuł, tym bardziej że u nas w blokach są schody okrągłe skośne a ona go wciąga po nich na 2 piętro. Więc jakościowo wychodzi że ok

małaMyszka, małaMyszka, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie: Luteinę lepiej brać codziennie, czy mogę robić przerwy np. tygodniowe?
    Dzisiaj zapomniałam i się zestresowałam, że coś będzie nie tak...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Myszka jeśli masz z przepisu lekarza to lepiej codziennie w takiej dawce jak lekarz zalecił.
    Mi lekarz przepisał luteine bo spada mi poziom progesteronu. Pominięcie nawet jednej dawki a biorę 250 mg dziennie powoduje ból w dole brzucha stawianie się brzucha i ostatnio silne skurcze.
    powiedział nawet lekarz ze jeśli ból się zwiększy bądź będzie częściej mogę wziąść kolejna dawkę 50 mg to naturalny hormon ciążowy im więcej tym lepiej.
    Nie wiem z jakiej przyczyny Ty bierzesz ale uważaj bo z takimi lekami to lepiej ni kombinować. Nagle skoki hormonów to nic dobrego.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • mayka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Magda Sz - w Tesco widzę takie pampersy po 94zł. http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120247234 Gdzie znalazłaś za 72zł? Ja dzisiaj wysłałam mamę do SP, ale nie było wcale super cen:/
    mayka, Karolinaaa - same myjecie okna? Ja ja to powiedziałam mojej mamie, to prawie zawału dostała. Zabroniła mi...

A ja dzisiaj byłam w pracy 10h. W sumie było fajnie, bo kręciłam z ekipą film na naszą dużą imprezę, która będzie za 3 tygodnie. Nie było siedzenia za biurkiem, tylko takie zadania kreatywne w akcji:)
    No niestety sama myje ale czuje.się dobrze a trochę.ruchu nie.zaszkodzi. Małe okna. Niestety mam więc do mycia to luzik.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN, jak tam po'polowkowych???? Od wczoraj czekamy na info :)

małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki ,

miledo dnia :) - ja wlasnie wstalam ,cos po wczorajszej diagnozie cukrzycy ciazowej spac nie moge - przeraza mnie wizja odstawienia moich nalesnikow na slodko ktore ubostwialam i czekolady, plus codzienna wizja klucia sie . Nawet mowilam do mojego ze ostatnia ciazowa przyjemnosc tj.jedzenie zostala mi odebrana :D bo nie ukrywam ze odkad jestem w ciazy nasze "przytulanki" po prostu nie wychodzily - zblokowalismy sie .
    Hemoglobina tez przy kazdej morfologii mi spada , na nastepnej wizycie jak nadal bedzie spadek to wlaczymy zelazo.

moj bilans ciazowy to :
    - niedoczynnosc tarczycy ,
    - cukrzyca ciazowa .

Lece zjesc sniadanko, zamiast pysznej bialej buly - bedzie ciemny chleb :( witaj zgago ! :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzis wizytujace !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;D smaruję je parafiną, bynajmniej tak mi doradziła moja mama ;) co do teściowej Pulpecja, to się nie przejmuj ;) byli u nas na wsi ostatnio rodzice i mama poruszyła temat głaskania brzucha. Słyszała, że ponoć nie można, bo łożysko można uszkodzić, czy odkleić, no i za 5 minut słyszę od teściowej zakaz dotykania brzucha :D No ale powiedziałam jej co o tym myślę. W ogóle to obraziła się na mnie, bo chcemy wziąć ślub cywilny, a ona chce kościelny i koniec. Dała nam jasno do zrozumienia, że dla kościelnego to i kredyt weźmie i biżuterię zastawi i co nie tylko, a jak nie, to radźcie sobie sami, równie dobrze możecie nie brać ślubu <3 bo 2 wypadki, 2 we wtorki, wow znak od Boga, że ślub - módlcie się. No to po wielu tłumaczeniach, że nic nie wskóra i to nie jest jej decyzja, jej ślub, stwierdziłam, że jeszcze trochę i przejdę na baptystów :D wyobraź sobie jej minę :D
    Ona88 u nas natomiast z przytulankami to mój ma przesraną sprawę XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 06:52

0na88, małaMyszka, Pulpecja, bosa lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88, ale ciemne buly sa rownie pyszne ;)

0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam ze sa przeciez i ciemne buly :) dzieki niecierpliwa :D

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru dziękuję... Gin przepisała mi luteinę, bo ostatnim razem miałam już powoli odstawiać, ale brzuch zaczął mnie boleć i wytrzymałam tylko tydzień. Wczoraj zapomniałam, a byłam na spacerze i po powrocie odczuwałam ból brzucha... Biorę cały czas 1x100.

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamyy:)
    kawka wypita, lece zrobić snaidanko, rybka w sosie pomidorowym :D dziś wyjatkowo na jasnej bułce ale ogólnie staram sie jesc ciemne pieczywo, ze słonecznikiem, dynia:) za grahamem nie przepadam:)

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Siostry!
    Nawet pospałam w nowym łóżku, na nowym mieszkanku:) Mąż wyszykowany poszedł do pracy, a ja muszę wskoczyć na dobre tory i zacząć się ogarniać jako gospodyni:) Ostatnie msce to wszystko mama robiła, a ja pomagałam- a teraz u siebie trzeba się wziąć za siebie:)
    Na 19:15 idziemy na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, trochę się denerwuje.
    Piątek, piąteczek, piątunio!

niecierpliwa, małaMyszka, futuremama, ainer85, mamasia, Aga89, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka nie mozesz sobie zrobic przerwy w luteinie, a odstawianie jej powinno byc stopniowe.

Piatek, dzis wizyta, mialam tyle planow na dopoludnie, a tu po sniadaniu taki paw poszedl, ze palcem nie mam sily nawet kiwnac :/ A tu trzeba sie odchaszczyc, umyc wlosy i dotoczyc sie do przychodni. Mam nadzieje, ze za pare godzin wroca mi sily, a Was prosze trzymajcie mocno kciuki!! Ja trzymam mocno za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Martucha86, sylwucha89, ainer85, Aga89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ