X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas rano +9 w dzien do +19*C wiec zal stope kisic w cieplym bucie.
    Ciesze sie ze rodzimy latem, wiekszosc bedziemy mogly przebiegac w klapkach albo japonkach :) mam ladna kolekcje ;)

lys, niecierpliwa, gosia.b, małaMyszka, somebodytolove94, Maniuś lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    U Nas rano +9 w dzien do +19*C wiec zal stope kisic w cieplym bucie.
    Ciesze sie ze rodzimy latem, wiekszosc bedziemy mogly przebiegac w klapkach albo japonkach :) mam ladna kolekcje ;)

Jak ja bym chciala aby u nas byly juz takie temperatury...Jak bedziesz jechala na swieta do Polski to wez cos cieplejszego, bo na Wielkanoc lubi sniegiem sypnac :P

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A tak w ogóle, to nie mam za bardzo butów, które byłyby wygodne, więc poszłam do sklepu z obuwiem, zmierzyłam 3 pary butów, zsapałam się przy tym jak "stary dziad", jedne były wygodne ale jakoś wyjątkowo paskudnie leżały na stopie (przynajmniej wg mojej własnej opinii). Stwierdziłam, że gdzieś mam taki interes i wróciłam do domu. Jeszcze jakbym może z mężem była i by mi przynosił te buty i zakładał na stopę to i może bym z czymś z tego sklepu wyszła, a tak sama mierzyć buty z brzucholem to ja podziękuję.

Hehe ja wczoraj byłam z mężem i rzeczywiście podawał mi buciki - kupiłam aż 2 pary (za Jego namową - sama bym pewnie aż tak nie zaszalała) i torebkę :D
    Teraz czekam już tylko na cieplejsze dni, żeby wskoczyć w balerinki :)
    A zapowiadają śnieg z deszczem na niedzielę... :/
    Za to aplikacja pogody w moim smartfonie pokazuje, że jest 38 stopni a w następne dni będzie po 40 :P Zgłupiałam...

lys, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak ja bym chciala aby u nas byly juz takie temperatury...Jak bedziesz jechala na swieta do Polski to wez cos cieplejszego, bo na Wielkanoc lubi sniegiem sypnac :P

I z tym bedzie problem bo w nic sie nie mieszcze...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K.... dziewczyny tesciowa mnie wk..... nie dosc, ze przez cztery miesiące żyłam w stresie i strachu czy bedzie wszystko dobrze, dopiero ostatnio wyluzowalam, ale wiadomo, ze i tak gdxies tam jakies obawy zawsze są.No to zadzwonila dzisiaj do mnie i pyta czy juz czuje ruchy. Mowie ze jeszcze nie, a ta na to ze juz powinnam czuc bo to połowa ( do połowy jeszcze 2 tygodnie) poczulam sie jakbym jakos niewłaściwie nosila te ciążę ze nie jest tak jak ona uwaza ze powinno być. nosz tylko sypnac z buta

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie poczułam pierwsze ruchy!!! To takie cudowne uczucie! Siedziałam sobie i wzięłam zaczęłam puszczać tą muzyczkę z Bambi, którą dziś kupiłam. Bambi leżała na moim brzuszku, zagrała raz i jak skończyła to poczułam kopniaka! Pomyślałam niemożliwe i znów puściłam Bambi i zaczęłam czuć ruchy Liluś! Kilka kopniaczków, bombelki! Cudownie :)
    A Babbi gra już chyba z 6 raz :D Nie wiem czy Lily doczeka tej Bambi jak ją będę sobie codziennie odtwarzać :D

niecierpliwa, Pulpecja, Martucha86, kasiuleek, gosia.b, Cassie, sylwucha89, małaMyszka, mamasia, Katarka, Y, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ciuszki w c&a sa piekne, ale ceny to maja obledne noz 100 zl za 2 pary spioszkow??

• lys Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    K.... dziewczyny tesciowa mnie wk..... nie dosc, ze przez cztery miesiące żyłam w stresie i strachu czy bedzie wszystko dobrze, dopiero ostatnio wyluzowalam, ale wiadomo, ze i tak gdxies tam jakies obawy zawsze są.No to zadzwonila dzisiaj do mnie i pyta czy juz czuje ruchy. Mowie ze jeszcze nie, a ta na to ze juz powinnam czuc bo to połowa ( do połowy jeszcze 2 tygodnie) poczulam sie jakbym jakos niewłaściwie nosila te ciążę ze nie jest tak jak ona uwaza ze powinno być. nosz tylko sypnac z buta

Nie przejmuj się. Co tam stara baba wie... (przepraszam, że pozwoliłam sobie na taki komentarz). Wczoraj pytałam mojej prowadzącej jak to z tymi ruchami, bo ja nadal nie czuję, a Lily to skacze jak szalona. Ja nie mam żadnego tłuszczyku na brzuchu, ważę 53kg (+3 od początku ciązy) i myślałam, że szybciej poczuję małą, ale mam łożysko na przedniej ścianie i tak się składa, że Liluś tam za łożyskiem sobie głównie siedzi. Moja gin mi powiedziała, że spokojnie pewnie za 2-3 tygodnie coś poczuję, więc Pulpecja spokojnie czekaj i się nie przejmuj.

Pulpecja, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Te ciuszki w c&a sa piekne, ale ceny to maja obledne noz 100 zl za 2 pary spioszkow??

Są tam droższe ciuszki i tańsze, ja za wszystko co dziś kupiłam zapłaciłam ok 200 zł, z czego np. 35 zł to grająca Bambi, a 20 pln mały misio, a np. te body z napisem "Sleep all day play all night" były w promocji za 15 pln.
    Aha no i 100% bawełna, a pranie 60 stopni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:05

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie do tej pory czekalam spokojnie, patrzylam ktora kiedy czuje, ale mam odrobine tluszczyku i sobie tlumaczylam ze pewnie niedlugo beda ruchy i u mnie. Tzn pare razy juzczulam takie delikatne jakby laskotanie ale na sto procent nie jestem pewna, a ta zamiast sie przymnknac to mnie w stres wpedza wrrr

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po :) dziecię zdrowe i jest pitolek :) także będzie Piotruś :) ale wiecie co? mały gigant normalnie, waży już 438g, a według główki i brzuszka jest prawie o 2 tyg starszy o.O Mąż powiedział, że jakieś sterydy chyba potajemnie łykam, ale jest mega dumny :)

Pulpecja, 0na88, lys, Martucha86, kasiuleek, czarnaruda, niecierpliwa, gosia.b, Paula_071, psioszka11, aaaaga, Cassie, sylwucha89, małaMyszka, ainer85, bosa, Katarka, magda sz, Y, gianna88, Maniuś, rybka1988, witaminkab, Aga89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mamasia, bedzie kawal chłopa :-)

małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    No wlasnie do tej pory czekalam spokojnie, patrzylam ktora kiedy czuje, ale mam odrobine tluszczyku i sobie tlumaczylam ze pewnie niedlugo beda ruchy i u mnie. Tzn pare razy juzczulam takie delikatne jakby laskotanie ale na sto procent nie jestem pewna, a ta zamiast sie przymnknac to mnie w stres wpedza wrrr

Nie stresuj się! Będzie dobrze. U Ciebie dopiero 18 tydzień, jeszcze spokojnie można czekać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    My już po :) dziecię zdrowe i jest pitolek :) także będzie Piotruś :) ale wiecie co? mały gigant normalnie, waży już 438g, a według główki i brzuszka jest prawie o 2 tyg starszy o.O Mąż powiedział, że jakieś sterydy chyba potajemnie łykam, ale jest mega dumny :)

No to niezły wielkolud :D

małaMyszka, mamasia, bosa, rybka1988 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już na początku wyszły rozstępy na biuście...
    Smarowałam się od początku dwa razy dziennie i nic nie dało.
    Przytyłam mało, brzuch malutki, ale piersi urosły o dwa rozmiary na początku i od razu pojawiły się rozstępy;/
    Ciekawe co będzie później... Moja mama i siostra po ciąży zero rozstępów ale co tam nic nie poradzimy.

A co do ruchów to ginekolog była zdziwiona, że już je czuje. A czuje je już prawie dwa tygodnie:) Także powiedziała, że szybko zaczęłam czuć. Ale widziała na badaniu, że mały jest bardzooo ruchliwy.
    :)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz - w Tesco widzę takie pampersy po 94zł. http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120247234 Gdzie znalazłaś za 72zł? Ja dzisiaj wysłałam mamę do SP, ale nie było wcale super cen:/

mayka, Karolinaaa - same myjecie okna? Ja ja to powiedziałam mojej mamie, to prawie zawału dostała. Zabroniła mi...

A ja dzisiaj byłam w pracy 10h. W sumie było fajnie, bo kręciłam z ekipą film na naszą dużą imprezę, która będzie za 3 tygodnie. Nie było siedzenia za biurkiem, tylko takie zadania kreatywne w akcji:)

małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zjadłam winogrono, 4 kanapki i ... jestem głodna! Poprawiłam kabanosami i nadal niedosyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:48

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pulpecja czasem warto zablokowac numer telefonu od tesciowej... wierz mi wiem co mowie... moja mieszka 1000km ode mnie a tak mi czasem cisnienie podniesie ze szok. Np. dzisiaj rozmawialam z moja mama i tesciowa sie pyta czy moja mama wie ze bedzie 3ci chlopak, moja mama ze tak i jest z tego powodu szczesliwa ze nie corka. A tesciowa ze jestesmy jeszcze mlodzi i NA PEWNO bedziemy mieli 4te bo wkoncu MUSI byc ta coreczka... no zesz k..a jak tam za tydzien zalece to ja z tym szkucin na glowie oszkubie! Wara od mojej macicy!
    Z mezem planowalismy 3jke i tyle bedzie, ustalilismy juz dawno ze po 3cim dziecku zakladam spiralke i zaczniemy z dziecmi podrozowac po swiecie.
    Dlaczego te tesciowe sa takie... beznadziejne?

Pulpecja, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah huk w toalecie i miauczenie kota, no to lecę sprawdzić co się dzieje, po czym Chanel wybiega jak z łupem i ucieka do sypialni, no to ja za nią co mi znów zwędziła, patrzę a ona w zębach test owulacyjny. Ostatnio tak mi wyniosła całe opakowanie tamponów, jeden za drugim, turlała po całym mieszkaniu, a jak gdzieś zgubiła to szła po następny. Cwaniara wyciąga sobie wszystko z szuflad, bo szafka łazienkowa nie jest z tyłu, przy ścianie zabudowana.

Cassie, niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka, ainer85, Martucha86, bosa, mamasia, magda sz, psioszka11, gianna88, aaaaga, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam smaka na kanapke z kiszona kapusta... problem w tym ze nie mam w domu kapusty...

małaMyszka, bosa, mamasia, witaminkab lubią tę wiadomość

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ