SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU Nas rano +9 w dzien do +19*C wiec zal stope kisic w cieplym bucie.
Ciesze sie ze rodzimy latem, wiekszosc bedziemy mogly przebiegac w klapkach albo japonkachmam ladna kolekcje
lys, niecierpliwa, gosia.b, małaMyszka, somebodytolove94, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:U Nas rano +9 w dzien do +19*C wiec zal stope kisic w cieplym bucie.
Ciesze sie ze rodzimy latem, wiekszosc bedziemy mogly przebiegac w klapkach albo japonkachmam ladna kolekcje
Jak ja bym chciala aby u nas byly juz takie temperatury...Jak bedziesz jechala na swieta do Polski to wez cos cieplejszego, bo na Wielkanoc lubi sniegiem sypnacCassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:A tak w ogóle, to nie mam za bardzo butów, które byłyby wygodne, więc poszłam do sklepu z obuwiem, zmierzyłam 3 pary butów, zsapałam się przy tym jak "stary dziad", jedne były wygodne ale jakoś wyjątkowo paskudnie leżały na stopie (przynajmniej wg mojej własnej opinii). Stwierdziłam, że gdzieś mam taki interes i wróciłam do domu. Jeszcze jakbym może z mężem była i by mi przynosił te buty i zakładał na stopę to i może bym z czymś z tego sklepu wyszła, a tak sama mierzyć buty z brzucholem to ja podziękuję.
Hehe ja wczoraj byłam z mężem i rzeczywiście podawał mi buciki - kupiłam aż 2 pary (za Jego namową - sama bym pewnie aż tak nie zaszalała) i torebkę
Teraz czekam już tylko na cieplejsze dni, żeby wskoczyć w balerinki
A zapowiadają śnieg z deszczem na niedzielę...
Za to aplikacja pogody w moim smartfonie pokazuje, że jest 38 stopni a w następne dni będzie po 40Zgłupiałam...
lys, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwa wrote:Jak ja bym chciala aby u nas byly juz takie temperatury...Jak bedziesz jechala na swieta do Polski to wez cos cieplejszego, bo na Wielkanoc lubi sniegiem sypnac
I z tym bedzie problem bo w nic sie nie mieszcze...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
K.... dziewczyny tesciowa mnie wk..... nie dosc, ze przez cztery miesiące żyłam w stresie i strachu czy bedzie wszystko dobrze, dopiero ostatnio wyluzowalam, ale wiadomo, ze i tak gdxies tam jakies obawy zawsze są.No to zadzwonila dzisiaj do mnie i pyta czy juz czuje ruchy. Mowie ze jeszcze nie, a ta na to ze juz powinnam czuc bo to połowa ( do połowy jeszcze 2 tygodnie) poczulam sie jakbym jakos niewłaściwie nosila te ciążę ze nie jest tak jak ona uwaza ze powinno być. nosz tylko sypnac z buta
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie poczułam pierwsze ruchy!!! To takie cudowne uczucie! Siedziałam sobie i wzięłam zaczęłam puszczać tą muzyczkę z Bambi, którą dziś kupiłam. Bambi leżała na moim brzuszku, zagrała raz i jak skończyła to poczułam kopniaka! Pomyślałam niemożliwe i znów puściłam Bambi i zaczęłam czuć ruchy Liluś! Kilka kopniaczków, bombelki! Cudownie
A Babbi gra już chyba z 6 razNie wiem czy Lily doczeka tej Bambi jak ją będę sobie codziennie odtwarzać
niecierpliwa, Pulpecja, Martucha86, kasiuleek, gosia.b, Cassie, sylwucha89, małaMyszka, mamasia, Katarka, Y, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:K.... dziewczyny tesciowa mnie wk..... nie dosc, ze przez cztery miesiące żyłam w stresie i strachu czy bedzie wszystko dobrze, dopiero ostatnio wyluzowalam, ale wiadomo, ze i tak gdxies tam jakies obawy zawsze są.No to zadzwonila dzisiaj do mnie i pyta czy juz czuje ruchy. Mowie ze jeszcze nie, a ta na to ze juz powinnam czuc bo to połowa ( do połowy jeszcze 2 tygodnie) poczulam sie jakbym jakos niewłaściwie nosila te ciążę ze nie jest tak jak ona uwaza ze powinno być. nosz tylko sypnac z buta
Nie przejmuj się. Co tam stara baba wie... (przepraszam, że pozwoliłam sobie na taki komentarz). Wczoraj pytałam mojej prowadzącej jak to z tymi ruchami, bo ja nadal nie czuję, a Lily to skacze jak szalona. Ja nie mam żadnego tłuszczyku na brzuchu, ważę 53kg (+3 od początku ciązy) i myślałam, że szybciej poczuję małą, ale mam łożysko na przedniej ścianie i tak się składa, że Liluś tam za łożyskiem sobie głównie siedzi. Moja gin mi powiedziała, że spokojnie pewnie za 2-3 tygodnie coś poczuję, więc Pulpecja spokojnie czekaj i się nie przejmuj.Pulpecja, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Te ciuszki w c&a sa piekne, ale ceny to maja obledne noz 100 zl za 2 pary spioszkow??
Są tam droższe ciuszki i tańsze, ja za wszystko co dziś kupiłam zapłaciłam ok 200 zł, z czego np. 35 zł to grająca Bambi, a 20 pln mały misio, a np. te body z napisem "Sleep all day play all night" były w promocji za 15 pln.
Aha no i 100% bawełna, a pranie 60 stopni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:05
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
No wlasnie do tej pory czekalam spokojnie, patrzylam ktora kiedy czuje, ale mam odrobine tluszczyku i sobie tlumaczylam ze pewnie niedlugo beda ruchy i u mnie. Tzn pare razy juzczulam takie delikatne jakby laskotanie ale na sto procent nie jestem pewna, a ta zamiast sie przymnknac to mnie w stres wpedza wrrr
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
My już po
dziecię zdrowe i jest pitolek
także będzie Piotruś
ale wiecie co? mały gigant normalnie, waży już 438g, a według główki i brzuszka jest prawie o 2 tyg starszy
Mąż powiedział, że jakieś sterydy chyba potajemnie łykam, ale jest mega dumny
Pulpecja, 0na88, lys, Martucha86, kasiuleek, czarnaruda, niecierpliwa, gosia.b, Paula_071, psioszka11, aaaaga, Cassie, sylwucha89, małaMyszka, ainer85, bosa, Katarka, magda sz, Y, gianna88, Maniuś, rybka1988, witaminkab, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:No wlasnie do tej pory czekalam spokojnie, patrzylam ktora kiedy czuje, ale mam odrobine tluszczyku i sobie tlumaczylam ze pewnie niedlugo beda ruchy i u mnie. Tzn pare razy juzczulam takie delikatne jakby laskotanie ale na sto procent nie jestem pewna, a ta zamiast sie przymnknac to mnie w stres wpedza wrrr
Nie stresuj się! Będzie dobrze. U Ciebie dopiero 18 tydzień, jeszcze spokojnie można czekać.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:My już po
dziecię zdrowe i jest pitolek
także będzie Piotruś
ale wiecie co? mały gigant normalnie, waży już 438g, a według główki i brzuszka jest prawie o 2 tyg starszy
Mąż powiedział, że jakieś sterydy chyba potajemnie łykam, ale jest mega dumny
No to niezły wielkoludmałaMyszka, mamasia, bosa, rybka1988 lubią tę wiadomość
-
U mnie też już na początku wyszły rozstępy na biuście...
Smarowałam się od początku dwa razy dziennie i nic nie dało.
Przytyłam mało, brzuch malutki, ale piersi urosły o dwa rozmiary na początku i od razu pojawiły się rozstępy;/
Ciekawe co będzie później... Moja mama i siostra po ciąży zero rozstępów ale co tam nic nie poradzimy.
A co do ruchów to ginekolog była zdziwiona, że już je czuje. A czuje je już prawie dwa tygodnie:) Także powiedziała, że szybko zaczęłam czuć. Ale widziała na badaniu, że mały jest bardzooo ruchliwy.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Magda Sz - w Tesco widzę takie pampersy po 94zł. http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120247234 Gdzie znalazłaś za 72zł? Ja dzisiaj wysłałam mamę do SP, ale nie było wcale super cen:/
mayka, Karolinaaa - same myjecie okna? Ja ja to powiedziałam mojej mamie, to prawie zawału dostała. Zabroniła mi...
A ja dzisiaj byłam w pracy 10h. W sumie było fajnie, bo kręciłam z ekipą film na naszą dużą imprezę, która będzie za 3 tygodnie. Nie było siedzenia za biurkiem, tylko takie zadania kreatywne w akcji:)małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnypulpecja czasem warto zablokowac numer telefonu od tesciowej... wierz mi wiem co mowie... moja mieszka 1000km ode mnie a tak mi czasem cisnienie podniesie ze szok. Np. dzisiaj rozmawialam z moja mama i tesciowa sie pyta czy moja mama wie ze bedzie 3ci chlopak, moja mama ze tak i jest z tego powodu szczesliwa ze nie corka. A tesciowa ze jestesmy jeszcze mlodzi i NA PEWNO bedziemy mieli 4te bo wkoncu MUSI byc ta coreczka... no zesz k..a jak tam za tydzien zalece to ja z tym szkucin na glowie oszkubie! Wara od mojej macicy!
Z mezem planowalismy 3jke i tyle bedzie, ustalilismy juz dawno ze po 3cim dziecku zakladam spiralke i zaczniemy z dziecmi podrozowac po swiecie.
Dlaczego te tesciowe sa takie... beznadziejne?Pulpecja, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hahahahah huk w toalecie i miauczenie kota, no to lecę sprawdzić co się dzieje, po czym Chanel wybiega jak z łupem i ucieka do sypialni, no to ja za nią co mi znów zwędziła, patrzę a ona w zębach test owulacyjny. Ostatnio tak mi wyniosła całe opakowanie tamponów, jeden za drugim, turlała po całym mieszkaniu, a jak gdzieś zgubiła to szła po następny. Cwaniara wyciąga sobie wszystko z szuflad, bo szafka łazienkowa nie jest z tyłu, przy ścianie zabudowana.
Cassie, niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka, ainer85, Martucha86, bosa, mamasia, magda sz, psioszka11, gianna88, aaaaga, Aga89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny