SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja lubię ugotować kakao z margaryną i dać na spód szklanek, zmiksować blenderem truskawki, do szklanki, trochę śmietany, zmiksować blenderem banany, do szklanki, trochę śmietany, zmiksować blenderem kiwi, do szklanki, trochę śmietany i ewentualnie zagryzać to jakąś rurką z kremem czy coś
kasiuleek, Cassie, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
somebodytolove94 wrote:a ja lubię ugotować kakao z margaryną i dać na spód szklanek, zmiksować blenderem truskawki, do szklanki, trochę śmietany, zmiksować blenderem banany, do szklanki, trochę śmietany, zmiksować blenderem kiwi, do szklanki, trochę śmietany i ewentualnie zagryzać to jakąś rurką z kremem czy coś
A ja wlasnie popijam koktajl: truskawki, kiwi, jogurt naturalny i miodsomebodytolove94, Cassie, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Rano byłam o niebo spokojniejsza.czym bliżej wizyty tym bardziej się denerwuję. A przecież musi być wszystko dobrze.trzymajcie kciuki proszę dziewczyny!
Trzymam mocno!! A jeszcze bardziej czekam na relacje
KasiaeN., małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość
-
Pierwsze spotkanie w szkole rodzenia za mną, organizacyjne. Była też pani, która mówiła o tabletkach Prenatal, rozdała próbki, za tydzień kolejne spotkanie.
Ja czuję ruchy na leżąco, na siedząco i na stojącoMała nie próżnuje
Też jutro wizytujeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 17:41
niecierpliwa, Cassie, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki!
Dziewczyny może któraś się orientuje co może oznaczać to złe położenie żołądka? Tzn wg dr jest za wysoko...
Nie spytałam co to oznacza, bo wtedy stwierdziłam, że lepiej nie wiedzieć i się nie denerwować na zapas... ale teraz wciąż szukam info i nic nie mogę znaleźć!
Byłam u niej prywatnie i powiedziała, że trzeba to skontrolować za 3 tygodnie. Za dwa mam wizytę u swojego lekarza, ale jak mu powiedzieć że byłam u kogoś innego.. Nie wiem co zrobić;/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wiecie co zauważyłam, że ubranka dla chłopców są dużo ładniejsze, bardziej kolorowe, ciekawsze, z fajniejszymi rysunkami i nadrukami. A dla dziewczynek to wszystko jakieś takie mdłe, na jedno kopyto. Też macie takie wrażenie, czy tylko mi się tak wydaje?
No i dlaczego na dziewczęcych ciuszkach są cały czas teksty o tatusiach, a na chłopięcych o mamusiach. Dlaczego nie może być np. "córusia mamusi"? Denerwuje mnie takie generalizowanie.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:Trzymam kciuki!
Dziewczyny może któraś się orientuje co może oznaczać to złe położenie żołądka? Tzn wg dr jest za wysoko...
Nie spytałam co to oznacza, bo wtedy stwierdziłam, że lepiej nie wiedzieć i się nie denerwować na zapas... ale teraz wciąż szukam info i nic nie mogę znaleźć!
Byłam u niej prywatnie i powiedziała, że trzeba to skontrolować za 3 tygodnie. Za dwa mam wizytę u swojego lekarza, ale jak mu powiedzieć że byłam u kogoś innego.. Nie wiem co zrobić;/
Nie mów, że byłaś u kogoś innego tylko zadawaj pytania: Czy serduszko, żołądeczek na swoim miejscu? Czy wszystkie organy wyglądają prawidłowo? Powiedz, że koleżanka na tym samym etapie ciąży co Ty ostatnio miała usg i jej dzidzia miała jakieś organy w złym miejscu, itd itdniecierpliwa, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ,
ja po wizycie z maluchem wszystko ok - zrobilismy szybkie USG bo i tak mialam tydzien temu i lekarka stwierdzila ze nie ma sensu dzis robic, ale poniewaz nie mogla detektorem sprawdzic tetna wiec zrobila szybkie USG. Mala nadal jest dziewczynka , cala i zdrowa.
wyniki mam w miare ok poza krzywa cukrowa...niestety zdiagnozowano u mnie cukrzyce ciazowa mam sie zglosic na patologie po skierowanie na jakis kurs , dostane glukometr i czeka mnie scisla dieta- zalamka !
lece poczytac cos na temat !
milego wieczoralys, niecierpliwa, Cassie, sylwucha89, małaMyszka, gosia.b, mamasia, psioszka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Wiecie co zauważyłam, że ubranka dla chłopców są dużo ładniejsze, bardziej kolorowe, ciekawsze, z fajniejszymi rysunkami i nadrukami. A dla dziewczynek to wszystko jakieś takie mdłe, na jedno kopyto. Też macie takie wrażenie, czy tylko mi się tak wydaje?
No i dlaczego na dziewczęcych ciuszkach są cały czas teksty o tatusiach, a na chłopięcych o mamusiach. Dlaczego nie może być np. "córusia mamusi"? Denerwuje mnie takie generalizowanie.
Zgadzam sie! Tez uwazam, ze dla chlopcow przynajmniej noworodkow te ciuszki sa ladniejsze, a zawsze myslalam, ze jest odwrotniemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
No kurczę dla chłopczyków już tyle widziałam ciuszków przepięknych, cała paleta barw, niebieskie, żółte, zielone, pomarańczowe, mixy kolorystyczne. No i różne zwierzątka na rysunkach, autka, nie autka, jakieś inne dziwne rzeczy. A dla dziewczynki dominuje róż, ew. czerwień, czy beż. Z króliczkiem, kotkiem czy misiem - i to tyle.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:Trzymam kciuki!
Byłam u niej prywatnie i powiedziała, że trzeba to skontrolować za 3 tygodnie. Za dwa mam wizytę u swojego lekarza, ale jak mu powiedzieć że byłam u kogoś innego.. Nie wiem co zrobić;/
Ja mojej lekarce otwarcie powiedzialam, ze zeby zaoszczedzic chociaz troche na badaniach to chodze takze na nfz i odwrotnie ta na nfz wie, ze ciaze prowadzi inny lekarz, a do niej chodze po skierowania i recepty i zadna nie ma nic przeciwko i bardzo zyciowo do tego podchodzaI u obu konsultuje nurtujace mnie rzeczy
kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina i MałaMyszka - mam pytanie odnośnie tych sukienek, które kupowałyście
Przed ciążą nosiłam rozmiar S, myślicie, że powinnam zamówić tą sukienkę w takim rozmiarze? Jak myślicie, długo nam te sukienki posłużą? Chodzi mi o to ile jest miejsca na rosnący brzuszek
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Hej dziewczyny ,
ja po wizycie z maluchem wszystko ok - zrobilismy szybkie USG bo i tak mialam tydzien temu i lekarka stwierdzila ze nie ma sensu dzis robic, ale poniewaz nie mogla detektorem sprawdzic tetna wiec zrobila szybkie USG. Mala nadal jest dziewczynka , cala i zdrowa.
wyniki mam w miare ok poza krzywa cukrowa...niestety zdiagnozowano u mnie cukrzyce ciazowa mam sie zglosic na patologie po skierowanie na jakis kurs , dostane glukometr i czeka mnie scisla dieta- zalamka !
lece poczytac cos na temat !
milego wieczora
też mam zdiagnozowaną cukrzyce ale nie jest aż tak źle... u mnie póki trzymam się diety to cukry spokonawet jak się zdarzają małe grzechy nie skacze kosmicznie ... nie martw się
najgorsze jest białe pieczywo
wróg numer jeden u mnie
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość