WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystając z wolnej chwili zapisałam się na USG połówkowe na 13 kwietnia i do szkoły rodzenia na czerwiec.
    Do czerwca jeszcze dużo czasu, ale miejsc jest tylko 7 i boję się, że jak się ocknę w maju, to już nie będzie ani jednego.

Szef odpisał, że nie obchodzi go, co uważam i że mam poprawić prezentację tak jak on chce. Odechciewa mi się tej pracy w takich momentach i wiem, że to głupie, ale zazdroszczę wtedy tym z Was, które mają komplikacje i są na zwolnieniu... Zostawiam więc forum na jakiś czas. Bawcie się dobrze.

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Piękne te Wasze łóżeczka ja jestem skazana na łóżeczko po szwagierce a tak mi się podobają białe. Ale w sumie co się stanie jak zamówię z allegro, mąż przyjdzie z pracy to już będzie stało złożone (lubię składać meble)- przecież nie odeśle :P

Mayka- że to siki? :D jak to? nie wiedziałam że takie rzeczy widać na usg haha :) no ciekawe co tam będzie u Ciebie, bardzo zagadkowe USG :) U koleżanki na prenatalnym zobaczyłam dziewczynkę, lekarz jej nie powiedział bo był bucem i się śpieszyło ale na połówkowym inna lekarka potwierdziła- dziewczynka :D U mnie nie dopatrzyłam się bo dzidzia się zasłoniła baardzo i myślałam że jajko zniosę do ostatniego USG. Tak czy siak czekam z kupnem pościeli itp na kolejne usg 7 kwietnia czy nie było transformacji płci przypadkiem.

Oglądałam w necie adamexy- bardzo mi się podobają Galactic i York- mają gondolki 85cm czyli spore.
    Przepraszam miało być sikul haha i mówi że chyba syn ale może być i córka

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wy juz kupujecie łozeczka? ja myslalam o kupnie poscieli w czerwcu a poczatkiem lipca lozeczko;) nie bardzo mama miejsce do przechowywania

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Piękne te Wasze łóżeczka ja jestem skazana na łóżeczko po szwagierce a tak mi się podobają białe. Ale w sumie co się stanie jak zamówię z allegro, mąż przyjdzie z pracy to już będzie stało złożone (lubię składać meble)- przecież nie odeśle :P

Mayka- że to siki? :D jak to? nie wiedziałam że takie rzeczy widać na usg haha :) no ciekawe co tam będzie u Ciebie, bardzo zagadkowe USG :) U koleżanki na prenatalnym zobaczyłam dziewczynkę, lekarz jej nie powiedział bo był bucem i się śpieszyło ale na połówkowym inna lekarka potwierdziła- dziewczynka :D U mnie nie dopatrzyłam się bo dzidzia się zasłoniła baardzo i myślałam że jajko zniosę do ostatniego USG. Tak czy siak czekam z kupnem pościeli itp na kolejne usg 7 kwietnia czy nie było transformacji płci przypadkiem.

Oglądałam w necie adamexy- bardzo mi się podobają Galactic i York- mają gondolki 85cm czyli spore.

Witaj w klubie. my też łóżeczko dostaniemy od szwagra takie standardowe, teść co prawda przemaluje na biało, ale marzyło mi się inne, nie będę jednak grymasić najwyżej szybciej się wymieni :P

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Korzystając z wolnej chwili zapisałam się na USG połówkowe na 13 kwietnia i do szkoły rodzenia na czerwiec.
    Do czerwca jeszcze dużo czasu, ale miejsc jest tylko 7 i boję się, że jak się ocknę w maju, to już nie będzie ani jednego.

Szef odpisał, że nie obchodzi go, co uważam i że mam poprawić prezentację tak jak on chce. Odechciewa mi się tej pracy w takich momentach i wiem, że to głupie, ale zazdroszczę wtedy tym z Was, które mają komplikacje i są na zwolnieniu... Zostawiam więc forum na jakiś czas. Bawcie się dobrze.

Hermiona a weż tym wybacz za wyrazenie ( mamy nie czytajcie na głos! ) "pierdolnij" , szkoda nerwow - a szef niech nie bedzie taki hop do przodu bo w kazdej chwili mozesz miec "widzi mi się" i isc na L4 i zostanie z reka w nocniku- Wkurza mnie takie traktowanie , szczegolnie ze jestes teraz w szczegolnym okresie swojego zycia.

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dopiero na lipiec planujemy kupić łóżeczko. Ale już ogladalismy i trzeba 8 tyg wcześniej zamówić. Wiec jakby nie patrzeć Trzeba juz się decydować :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę w czerwcu mieć już w czerwcu łóżeczko i wózek, jakby nie patrząc będzie to już blisko 35 tc, a różnie bywa i sily pewnie będę miała mniej więc tak istotnych zakupów nie chcę zostawiać na ostatnią chwilę. :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 dobrze powiedziałaś!
    Hermiona jeżeli szef nie potrafi uszanować Ciebie to dlaczego Ty masz szanować szefa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:06

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Gosia- bebetto w porównaniu z np. adamex pajero i baby design husky to jest naprawde chińszczyzna..wizualnie i dla mnie sie podoba,ale jak prowadzałam te wózki po sklepie to bebetto po chwili odstawiłam. Wczesniej bylam strasznie na silvie napalona bo wlasnie jest bardzo ładny,ale juz jak miałam porównanie z innymi wózkami odpadł zdecydowanie.

Hmm no to muszę jeszcze to przemyśleć i pooglądać inne wózki :P
    Adamex też słyszałam, że spoko tylko podobno trochę lecą w kulki z obsługą klienta... no ale same wiecie, że na opinie z Internetu trzeba pewnie przymknąć oko :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane

nie jestem w stanie was dogonić - -wciąż czytam i czytam (jestem dopiero na na 540stronie), a wy wciąż produkujecie ;-)
    wieczorem bede nadrabaiac - kolejen 40stron....:-0

mam prosbę:
    wrzucałyście listę wyprawki - nie dokopie sie do niej w milionie postów-bedzie któras tak miła i wrzuci tą liste jeszzce raz?
    z góry dzieki

u nas w miare ok...rośniemy, rośniemy...brzuszek piłeczka, krzyż mnie pobolewa i lekko kuleję na lewą nogę - w lewym boku mnie cos kłuje, chyba macica mnie uciska....
    za tydzień dokładnie - 26 marca - wizyta :-) obym sie dowiedziała, kto mieszka w środku :-)

magda sz, bosa, olinka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy do konca czerwca miec juz wszystko lipiec upaly najwiekszy brzuch itd nie wiem czy bede miala siły lazic po sklepach pokój przerabiamy w maju jak moj bedzie mial troche wolnego musimy zrobic w naszej sypialni kacik dla malucha musimy przemalowac kupic nam nowe lozko zeby bylo ustawniej troche pracy przed nami pozatym koszty rozkladamy zeby bylo troche latwiej

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista wyprawki jest bodajze na 488 str bo ostatnio szukalam :P

magda sz, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lozeczko kupujemy maj-czerwiec, wozek czerwiec.
    Wszystko zalezy od finansow ;) gdybym miala teraz wiecej kasy i miejsce na to wszystko to pewnie polecialabym od razu do sklepu ;)
    Ale ze mamy poddasze w remoncie i pokoj chlopcow musi byc tez odmalowany to czekamy z zakupami :)

• bosa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nie było mnie tydzień a będę Was nadrabiała chyba z miesiąc ;)
    Ale od początku: w pt wieczorem przy usypianiu córki, przytuliłam się i zaczęłam czytać jej bajkę a ona niechcący włożyła mi palec w oko :( Bolało jak jasna cholera ale zamknęłam oczy i cała zapłakana zaśpiewałam jej kołysankę.Zrobiłam sobie zimne okłady na noc i myślałam,że rano mi przejdzie a tu jeszcze gorzej :( Oko całe czerwone, spuchnięte i nadal boli.Mąż wysłał mnie do szpitala- umieralni.Lekarz pow,że to poważna rana,zdjął mi zewnętrzną warstwę nabłonka z OKA takim czymś jak igła!!! Dostałam antybiotyk, krople i założył opatrunek na prawe oko. tylko jak otwierałam lewe to prawe też bolało więc do wczoraj leżałam w łóżku z zamkniętymi oczami.Dziś już widzę dobrze na lewe a na prawe tak jeszcze niewyraźnie....oto moja historia...ale to nieważne
    Najważniejsze,że od poniedziałku CZUJĘ RUCHY DZIECKA :) Wspaniałe uczucie :)

małaMyszka, Cassie, lys, Maniuś lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• magda sz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona ja bym już dawno tupnęła nogą i poszła na l4, co za palant, JESTEŚ W CIĄŻY można rzec zaawansowanej..a jak już urodzisz to też będziesz siedzieć do 2 z prezentacją którą ten idiota też skrytykuje? Nie wiem jaka u Ciebie sytuacja ale jak nie masz kredytów itp. to uciekaj z takiej roboty bo po porodzie lżej nie będzie z takim szefuniem...Powinien Cię na rękach nosić że nie poszłaś na l4 od początku ciąży albo prosić ładnie żebyś coś zrobiła a nie rozkazywać i krytykować. Nic nie musisz odpracowywać to się należy jak psu buda. Strasznie jestem cięta na takich pracodawców a w ciąży to już w ogóle :) Przemyśl sprawę na spokojnie

Dziewczyny poszłam po chleb spotkałam panią z wózkiem Coletto i pół godziny robiła mi prezentację łącznie z dzieckiem :D no nie powiem trochę mnie przekonała. Napiszę pózniej co mówiła bo lecę na warsztaty- Świadoma Mama czy jakoś tak :)

bosa, małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do baldachimu to słyszałam, że tylko kurz zbiera...Podoba mi się bardzo, ale chyba sobie go odpuścimy.
    Migotkaa wrote:
    dziewczyny wy juz kupujecie łozeczka? ja myslalam o kupnie poscieli w czerwcu a poczatkiem lipca lozeczko;) nie bardzo mama miejsce do przechowywania

My mamy troszkę miejsca,wiec to nie problem a chciałabym już zacząć robić jakieś zakupki. Wózka nie kupie bo szkoda jeszcze gwarancji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:26

małaMyszka, bosa, Cassie lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą gwarancja mądra rzecz i silny argument żeby poczekać z zakupem wózka.
    Ja na pewno chcę wybrany "powozić" na żywo.
    Ponoć na długosza jest hurtownia gdzie mają dużo wózków. Będziemy musieli się tam wybrac.

małaMyszka, bosa, Cassie lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zaczelam sie bardzo martwic tym brzuchem :( Zamiast rosnac to on maleje, macie jakies pomysly?? Bo zaczynam od zmyslow odchodzic
    może gazy z ciebie zeszły i jest mniej wzdęty, a bardziej ciążowy?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Mozecie polecic jakies fajne filmy musze jakos sobie czas zajac bo nudzi mi sie ps nie horrory

http://www.filmweb.pl/film/Teoria+wszystkiego-2014-691862
    http://www.filmweb.pl/film/Gra+tajemnic-2014-644005
    http://www.filmweb.pl/film/Zaginiona+dziewczyna-2014-695409
    http://www.filmweb.pl/film/Grand+Budapest+Hotel-2014-661817
    http://www.filmweb.pl/film/Interstellar-2014-375629
    http://www.filmweb.pl/film/Nauka+spadania-2014-212133
    http://www.filmweb.pl/film/Dla+ciebie+wszystko-2014-629797
    Polecam :)

Niecierpliwa nie martw się, na pewno wszystko jest w porządku :)

Martucha86, niecierpliwa, małaMyszka, aaaaga, kasiuleek lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    może gazy z ciebie zeszły i jest mniej wzdęty, a bardziej ciążowy?

Jakby kto pytal to znalazlam brakujace centymetry :P Ostatnio mierzylam sie popoludniu po obiedzie i w innej bluzie :D

bosa, małaMyszka, KasiaeN., rybka1988, Martucha86, futuremama, kasiuleek lubią tę wiadomość

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ