X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 20 tygodniu ;-)

Migotkaa, KasiaeN., Martucha86, psioszka11, ainer85, Maniuś, mamasia, bosa, rybka1988 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ale te tygodnie leca,co chwila to mamy weekend,byle tak do sierpnia:)

Ja jeszcze sie wyleguje,ale zaraz wstaje!

Dzisiaj jedziemy do teatru ze znajomymi na "zapiski oficera armii czerwonej" ponoc ludzie placza ze smiechu:)

Bobas dostanie mase endorfiny jak tak przez 1,5h bede sie smiala:p

KasiaeN., psioszka11, mamasia, bosa, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!!! :)

Przepraszam, ze dopiero teraz piszę ale badanie mieliśmy dopiero o 19.00 tzn o tej godzinie miało być ale było godzinne opóźnienie :| więc wyszliśmy z kliniki dopiero o 20.30 i jak przyjechaliśmy do domu to marzyłam żeby się tylko położyć spać.

Ale do sedna ;) Maleństwo ma wszystko na swoim miejscu, liczyliśmy paluszki, nogi długie po mamusi ;) wszystkie parametry w normie, serducho bije jak dzwon :)Nie zapamiętałam tylko dokładnej wagi ale jakoś ponad 300 gram. Pan doktor się w pewnym momencie spytał czy to miał być chłopiec czy dziewczynka bo już nie pamięta.No i mówię, ze po ostatnim usg wyszło, ze dziewczynka ale niech on nam dokładnie powie.No i tak jeździ tą głowicą i jeździ.A ja mówię, ze jakby był chłopiec to oszczędził by nam zmartwień co do imienia a on na to: nikt nie mówił, ze będzie łatwo, jeszcze się pomęczycie bo to dziewczynka :D i pokazał nam, jak to napisane jest w opisie badania, prawidłowe żeńskie narządy płciowe ;) Data porodu bez zmian, jedyne co, to mówił, że mam łożysko przodujące i jeśli nie zmieni się jego położenie to,jak to stwierdził, nie urodzę po ludzku tylko przez cesarskie cięcie.No ale to dopiero połowa ciąży więc wszystko może się jeszcze zmienić :)

Także drogie ciocie oto nasza córka, jeszcze bez imienia ;)Zdjęcie z profilu:
    vobf5x.jpg

niecierpliwa, magda sz, Martucha86, Pulpecja, futuremama, psioszka11, 0na88, ainer85, sylwucha89, Maniuś, mamasia, gianna88, Aga89, bosa, rybka1988, kasiuleek, lys, aaaaga, małaMyszka, gosia.b, Katarka, Paula_071, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Kasia śliczna malutka :)

Kurcze ratujcie wczoraj na tych warsztatach była klima i dziś obudziłam się z bolącym gardłem i zakatarzona po uszy, oczywiście w luxmedzie brak miejsc gdziekolwiek :/
    Zaraz witaminkę C wypiję, ale na gardło z chęcią wziełabym jakis orofar czy cos podobnego- wszystko tylko nie prenalen. Spróbuje gdzieś się wbić bo i tak muszę receptę na witaminkę D.

Aaa i 2kg na plusie w ciągu tygodnia idziemy jak burza ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 08:30

KasiaeN., bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kasia to super wiesci!!! Od rana co chwila zagladam bo juz zaczelam sie denerwowac, a potrzebuje dzis takiej pozytywnej energii :)

Ja jestem wykonczona porannymi sensacjami, a Julka buszuje az milo. Raz pukniecie z lewej strony, raz z prawej ;) Dzis mialam wazenie 64 kg (7kg na plusie), a od ostatniego wazenia 4 tygodnie temu 1,5 kg przybylo. Nie wiem czy wiecie, ale te z nas, ktore zazywaja progesteron sa bardziej narazone na szybszy wzrost masy ciala, ale nie ma sie tym co przejmowac o tym bedziemy myslec we wrzesniu :)

Na obiad ryz z truskawkami, a wy co serwujecie?? Szukam inspiracji na jutro

• futuremama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN śliczna dziewczynka. U mnie też było przodujące łożysko, ale lekarz powiedział że do porodu sto razy może zmienić położenie i mamy się nie stresować :)

mada_sz ja się na wagę boję wchodzić :D
    Mój mąż się śmieje ze mnie i wczoraj wieczorem mówi "przestań tak ten brzuch wypinać" a ja mu na to ze szczerym zdumieniem, że wcale nie wypinam tylko on taki jest. Byłam na kawie z koleżanką, a po kawie zrobiła się z niego wielka piłka :D
    Belly mi napisało, że teraz nasze dziecko nabiera tłuszczyku i ogólnie będzie to najbardziej "tyjący okres" - nie wiem do kiedy :D

Ogólnie miałam dziś już taką awersję żeby tu przychodzić, tak jęczałam, że mój mąż się dziwił co się dzieje. A mnie wszystko irytuje, że święcę oczami przed ludźmi za "górę", że ich o coś proszę a mają to w nosie, że nic nie robią tylko wymagają, że na ostatnio chwilę chcą żeby coś ogarnąć kiedy z miesiąc temu już wiedziały o tym, że ona też jest w ciązy i ma wolne i wyrąbane, a ja mam się spinać...
    Na co mój mąż "po co się spinasz, jak ich wina to ich wina i co Ci zrobią? Jak Cię wkurzą, bierz l4 i się nie denerwuj bo teraz Ci to nie potrzebne".
    Więc się cieszę, że jest weekend na spokojnie robię swoje, bez spinki i nerwów że czasu mało. A jak się nie podoba to niech same sie przed ludźmi tłumaczą a nie ja mam ściemniać.

KasiaeN., bosa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie! Cala nocka do dupy:( wieczorem Kuba mi goraczkowal i w nocy wiec jak usnal tak drugi synus sie budzil na mleczko. O 5 slysze ze starszy glosno oddycha,przestraszylam sie. Brzuch mnie boli teraz od 3 godz:( a mu przeszlo jak tem zeszla a nie mial wysokiej temp bo 38. Mlodszy dostaje leki bo kaszle,ida mu oskrzela. Teraz siedze z dwojka urwisow i z brzuszkiem:)

Gratuluje corci!
    Trzymam kciuki za te co dzis wizytuja:) czekamy na relacje....

niecierpliwa, sylwucha89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba robi sie tu pół na pół z dziewczynkami i chłopcami, na poczatku byli sami chłopcy a teraz znowu przybywa nam dziewczynek:)
    Magda ja brałam tez tantum verde na gardło, ale przyznam ze prenalen mi bardziej pomógł:)

u mnie dziś rybka smażona z frytkami i surówka z pekińskiej:)

niecierpliwa, bosa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a właśnie, te co macie miec dziewczynki, stosunek był przed owulacją? No bo mówią ze przed owulacją-dziewczynka, blizej owulacji-chłopczyk :P

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No a właśnie, te co macie miec dziewczynki, stosunek był przed owulacją? No bo mówią ze przed owulacją-dziewczynka, blizej owulacji-chłopczyk :P
    Teraz spojrzałam na wykres i wychodzi z niego, że kochaliśmy się dzień przed owulacją.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Ja nawet nie wiem kiedy byl stosunek, tak totalnie odpuscilam, ze jak w szczesliwym cyklu bylo cos z 2 razy to gora :P ale czy przed owu czy po pojecia nie mam :D

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:). Powoli szykuje się do badania.
    Gratuluję udanej wizyty Kasiu :).
    Czuje ze dziś opuszczę swoje cztery ściany i trochę pospaceruje:).Jupi!
    :) :) :) :) :)

ainer85, KasiaeN., futuremama, bosa, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był stosunek w sobote i niedziele a owulacje prawdopodobnie miałam e wtorek- zobaczymy ile w tym prawdy, bo z tego to powinna byc dziewczynka, ale ja czuje ze mam chłopczyka;p jej..jak ja wytrzymam jeszcze miesiac w niewiedzy :O

bosa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mama z wczoraj barszcz czerwony z ziemniaczkami mniammmm

Kasia cudna córcia <3
    magda psikaj tamtu werde i woda z solą , mnie ostatnio bolała, ale przeszło po 2 dniach, katar tylko został...

mycha źle zrozumiałam Twój ostatni wpis o luteinie i zaczęłam brać też dwa razy dziennie ale po całej 100. A teraz widzę ze Ty bierzesz dwa razy dziennie po pół tabletki? .kurde jak wrócić teraz do mniejszej dawki? stopniowo czy od razu??

v40cu9h.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dzień dobry Siostry!
    Nawet pospałam w nowym łóżku, na nowym mieszkanku:) Mąż wyszykowany poszedł do pracy, a ja muszę wskoczyć na dobre tory i zacząć się ogarniać jako gospodyni:) Ostatnie msce to wszystko mama robiła, a ja pomagałam- a teraz u siebie trzeba się wziąć za siebie:)
    Na 19:15 idziemy na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, trochę się denerwuje.
    Piątek, piąteczek, piątunio!

Jaką szkołę wybraliście :)?

bosa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    hej dziewczyny

no ja dziś przegiełam samom siebie caly dzień chodziło zamną ciasto jakaż zwykła babka jakiś zakalec i moja mam dał mi przepis na piernika wyszedł przepysznie lekki puszysty a robi siego z 30 min razem z pieczeniem. wszystko do miksera do piekarnika i gotowe. jak by ktoś chciał dodam przepis :)
    Ja poproszę:) obiecałam sobie, że w ciąży będę piec ciasta i uczyć się angielskiego.. Może zacznę od ciasta :-p

Witam się w 20 tygodniu :)

Maniuś, Martucha86, Aga89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka daj przepis!;-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! właśnie sobie ogarniam domek, a potem wybieram się do pracy. czeka mnie strasznie zajęty weekend więc w pon pewnie będę miała co nadrabiać, bo może być kiepsko z czasem. jutro pierwszy dzień wiosny i moje urodziny więc będą goście :)
    gratuluje wizyt i czekam na wieści od dziś wizytujących!

sylwucha89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murzynek się piecze, sałatka owocowa zrobiona, ale już nie będę miała czasu na obiad, więc wyciągnęłam pierogi od teściowej i zupka z wczoraj. O 12 ma wpaść koleżanka (to ta, co straciła dzidziusia w 6-ty m-cu) i trochę się boję tej wizyty. Wczoraj pochowaliśmy pudła z dziecięcymi rzeczami, żeby jej smutno nie było, ale brzucha sobie nie wytnę :P jednak sama chciała się spotkać u mnie :)

Aaa... nie powiedziałam Wam jaka byłam wczoraj zdolna... (bo w sumie nie ma się czym chwalić), ale wczoraj jak robiłam serniczki zamiast cukru wsypałam szklankę soli - pojemniczki mi się pomyliły i musiałam prędko lecieć do sklepu po nowe składniki :) ale mąż miał ze mnie łacha jak się mu przyznałam :)

magda sz, futuremama, sylwucha89, 0na88, Aga89, bosa, lys, małaMyszka, witaminkab, ainer85 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

My się przytulaliśmy w sobotę południe i w niedziela wieczór, owulkę miałam w niedzielę więc ciężko stwierdzić z której dostawy było :D

bosa, futuremama, małaMyszka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ