SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry:)
Ale te tygodnie leca,co chwila to mamy weekend,byle tak do sierpnia:)
Ja jeszcze sie wyleguje,ale zaraz wstaje!
Dzisiaj jedziemy do teatru ze znajomymi na "zapiski oficera armii czerwonej" ponoc ludzie placza ze smiechu:)
Bobas dostanie mase endorfiny jak tak przez 1,5h bede sie smiala:pKasiaeN., psioszka11, mamasia, bosa, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim!!!
Przepraszam, ze dopiero teraz piszę ale badanie mieliśmy dopiero o 19.00 tzn o tej godzinie miało być ale było godzinne opóźnieniewięc wyszliśmy z kliniki dopiero o 20.30 i jak przyjechaliśmy do domu to marzyłam żeby się tylko położyć spać.
Ale do sednaMaleństwo ma wszystko na swoim miejscu, liczyliśmy paluszki, nogi długie po mamusi
wszystkie parametry w normie, serducho bije jak dzwon :)Nie zapamiętałam tylko dokładnej wagi ale jakoś ponad 300 gram. Pan doktor się w pewnym momencie spytał czy to miał być chłopiec czy dziewczynka bo już nie pamięta.No i mówię, ze po ostatnim usg wyszło, ze dziewczynka ale niech on nam dokładnie powie.No i tak jeździ tą głowicą i jeździ.A ja mówię, ze jakby był chłopiec to oszczędził by nam zmartwień co do imienia a on na to: nikt nie mówił, ze będzie łatwo, jeszcze się pomęczycie bo to dziewczynka
i pokazał nam, jak to napisane jest w opisie badania, prawidłowe żeńskie narządy płciowe
Data porodu bez zmian, jedyne co, to mówił, że mam łożysko przodujące i jeśli nie zmieni się jego położenie to,jak to stwierdził, nie urodzę po ludzku tylko przez cesarskie cięcie.No ale to dopiero połowa ciąży więc wszystko może się jeszcze zmienić
Także drogie ciocie oto nasza córka, jeszcze bez imienia ;)Zdjęcie z profilu:
niecierpliwa, magda sz, Martucha86, Pulpecja, futuremama, psioszka11, 0na88, ainer85, sylwucha89, Maniuś, mamasia, gianna88, Aga89, bosa, rybka1988, kasiuleek, lys, aaaaga, małaMyszka, gosia.b, Katarka, Paula_071, Y, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Bry,
Kasia śliczna malutka
Kurcze ratujcie wczoraj na tych warsztatach była klima i dziś obudziłam się z bolącym gardłem i zakatarzona po uszy, oczywiście w luxmedzie brak miejsc gdziekolwiek
Zaraz witaminkę C wypiję, ale na gardło z chęcią wziełabym jakis orofar czy cos podobnego- wszystko tylko nie prenalen. Spróbuje gdzieś się wbić bo i tak muszę receptę na witaminkę D.
Aaa i 2kg na plusie w ciągu tygodnia idziemy jak burza ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 08:30
KasiaeN., bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No Kasia to super wiesci!!! Od rana co chwila zagladam bo juz zaczelam sie denerwowac, a potrzebuje dzis takiej pozytywnej energii
Ja jestem wykonczona porannymi sensacjami, a Julka buszuje az milo. Raz pukniecie z lewej strony, raz z prawejDzis mialam wazenie 64 kg (7kg na plusie), a od ostatniego wazenia 4 tygodnie temu 1,5 kg przybylo. Nie wiem czy wiecie, ale te z nas, ktore zazywaja progesteron sa bardziej narazone na szybszy wzrost masy ciala, ale nie ma sie tym co przejmowac o tym bedziemy myslec we wrzesniu
Na obiad ryz z truskawkami, a wy co serwujecie?? Szukam inspiracji na jutroKasiaeN., bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
KasiaeN śliczna dziewczynka. U mnie też było przodujące łożysko, ale lekarz powiedział że do porodu sto razy może zmienić położenie i mamy się nie stresować
mada_sz ja się na wagę boję wchodzić
Mój mąż się śmieje ze mnie i wczoraj wieczorem mówi "przestań tak ten brzuch wypinać" a ja mu na to ze szczerym zdumieniem, że wcale nie wypinam tylko on taki jest. Byłam na kawie z koleżanką, a po kawie zrobiła się z niego wielka piłka
Belly mi napisało, że teraz nasze dziecko nabiera tłuszczyku i ogólnie będzie to najbardziej "tyjący okres" - nie wiem do kiedy
Ogólnie miałam dziś już taką awersję żeby tu przychodzić, tak jęczałam, że mój mąż się dziwił co się dzieje. A mnie wszystko irytuje, że święcę oczami przed ludźmi za "górę", że ich o coś proszę a mają to w nosie, że nic nie robią tylko wymagają, że na ostatnio chwilę chcą żeby coś ogarnąć kiedy z miesiąc temu już wiedziały o tym, że ona też jest w ciązy i ma wolne i wyrąbane, a ja mam się spinać...
Na co mój mąż "po co się spinasz, jak ich wina to ich wina i co Ci zrobią? Jak Cię wkurzą, bierz l4 i się nie denerwuj bo teraz Ci to nie potrzebne".
Więc się cieszę, że jest weekend na spokojnie robię swoje, bez spinki i nerwów że czasu mało. A jak się nie podoba to niech same sie przed ludźmi tłumaczą a nie ja mam ściemniać.KasiaeN., bosa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witamy sie! Cala nocka do dupy:( wieczorem Kuba mi goraczkowal i w nocy wiec jak usnal tak drugi synus sie budzil na mleczko. O 5 slysze ze starszy glosno oddycha,przestraszylam sie. Brzuch mnie boli teraz od 3 godz:( a mu przeszlo jak tem zeszla a nie mial wysokiej temp bo 38. Mlodszy dostaje leki bo kaszle,ida mu oskrzela. Teraz siedze z dwojka urwisow i z brzuszkiem:)
Gratuluje corci!
Trzymam kciuki za te co dzis wizytuja:) czekamy na relacje....niecierpliwa, sylwucha89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
to chyba robi sie tu pół na pół z dziewczynkami i chłopcami, na poczatku byli sami chłopcy a teraz znowu przybywa nam dziewczynek:)
Magda ja brałam tez tantum verde na gardło, ale przyznam ze prenalen mi bardziej pomógł
u mnie dziś rybka smażona z frytkami i surówka z pekińskiej:)niecierpliwa, bosa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:No a właśnie, te co macie miec dziewczynki, stosunek był przed owulacją? No bo mówią ze przed owulacją-dziewczynka, blizej owulacji-chłopczyk
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:No a właśnie, te co macie miec dziewczynki, stosunek był przed owulacją? No bo mówią ze przed owulacją-dziewczynka, blizej owulacji-chłopczyk
Ja nawet nie wiem kiedy byl stosunek, tak totalnie odpuscilam, ze jak w szczesliwym cyklu bylo cos z 2 razy to goraale czy przed owu czy po pojecia nie mam
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas był stosunek w sobote i niedziele a owulacje prawdopodobnie miałam e wtorek- zobaczymy ile w tym prawdy, bo z tego to powinna byc dziewczynka, ale ja czuje ze mam chłopczyka;p jej..jak ja wytrzymam jeszcze miesiac w niewiedzy
bosa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja mama z wczoraj barszcz czerwony z ziemniaczkami mniammmm
Kasia cudna córcia
magda psikaj tamtu werde i woda z solą , mnie ostatnio bolała, ale przeszło po 2 dniach, katar tylko został...
mycha źle zrozumiałam Twój ostatni wpis o luteinie i zaczęłam brać też dwa razy dziennie ale po całej 100. A teraz widzę ze Ty bierzesz dwa razy dziennie po pół tabletki? .kurde jak wrócić teraz do mniejszej dawki? stopniowo czy od razu??KasiaeN., bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Dzień dobry Siostry!
Nawet pospałam w nowym łóżku, na nowym mieszkanku:) Mąż wyszykowany poszedł do pracy, a ja muszę wskoczyć na dobre tory i zacząć się ogarniać jako gospodyni:) Ostatnie msce to wszystko mama robiła, a ja pomagałam- a teraz u siebie trzeba się wziąć za siebie:)
Na 19:15 idziemy na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, trochę się denerwuje.
Piątek, piąteczek, piątunio!
Jaką szkołę wybraliście?
bosa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
olinka wrote:hej dziewczyny
no ja dziś przegiełam samom siebie caly dzień chodziło zamną ciasto jakaż zwykła babka jakiś zakalec i moja mam dał mi przepis na piernika wyszedł przepysznie lekki puszysty a robi siego z 30 min razem z pieczeniem. wszystko do miksera do piekarnika i gotowe. jak by ktoś chciał dodam przepisobiecałam sobie, że w ciąży będę piec ciasta i uczyć się angielskiego.. Może zacznę od ciasta :-p
Witam się w 20 tygodniuManiuś, Martucha86, Aga89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny! właśnie sobie ogarniam domek, a potem wybieram się do pracy. czeka mnie strasznie zajęty weekend więc w pon pewnie będę miała co nadrabiać, bo może być kiepsko z czasem. jutro pierwszy dzień wiosny i moje urodziny więc będą goście
gratuluje wizyt i czekam na wieści od dziś wizytujących!sylwucha89, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Murzynek się piecze, sałatka owocowa zrobiona, ale już nie będę miała czasu na obiad, więc wyciągnęłam pierogi od teściowej i zupka z wczoraj. O 12 ma wpaść koleżanka (to ta, co straciła dzidziusia w 6-ty m-cu) i trochę się boję tej wizyty. Wczoraj pochowaliśmy pudła z dziecięcymi rzeczami, żeby jej smutno nie było, ale brzucha sobie nie wytnę
jednak sama chciała się spotkać u mnie
Aaa... nie powiedziałam Wam jaka byłam wczoraj zdolna... (bo w sumie nie ma się czym chwalić), ale wczoraj jak robiłam serniczki zamiast cukru wsypałam szklankę soli - pojemniczki mi się pomyliły i musiałam prędko lecieć do sklepu po nowe składnikiale mąż miał ze mnie łacha jak się mu przyznałam
magda sz, futuremama, sylwucha89, 0na88, Aga89, bosa, lys, małaMyszka, witaminkab, ainer85 lubią tę wiadomość
-
My się przytulaliśmy w sobotę południe i w niedziela wieczór, owulkę miałam w niedzielę więc ciężko stwierdzić z której dostawy byłobosa, futuremama, małaMyszka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość