SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Dziewczęta!
U mnie robi się pod pępkiem bardzo delikatna linea negra, też mam owłosiony brzuch jak troll no i te śmiesznie nastroszone włoski
Wczoraj przesadziłam trochę z moją aktywnością.Od samego rana zasuwałam jak mały samochodzik, na pełnych obrotach a wieczorem mój organizm przypomniał mi, że nie tędy droga i muszę trochę zwolnić. No i wieczorem zaczęło mi się kręcić w głowie, miałam twardy brzuch i byłam ogólnie rzecz biorąc wyczerpana. Zrobiłam więc sobie relaksującą kąpiel i poszłam spać. A kiedy byłam w wannie Adam akurat wychodził na piwo z kumplami i miałam dać mu znać jak wyjdę.Tyle, ze o tym zapomniałam (co teraz w ciąży u mnie jest normalne) i zostawiłam telefon w biurze a udałam się do sypialniNo ale po 10 połączeniu usłyszałam, ze dzwoni
W weekend chcę maksymalnie wypocząć bo od poniedziałku znów zacznie się maraton, ale muszę trochę przystopować i znaleźć w ciągu dnia chwilę czasu na relaks aby nie dopuścić do sytuacji takiej jak wczorajsza.Trochę się tym moim samopoczuciem wystraszyłam, szczególnie, ze w zasadzie przez cały dzień nie czułam ruchów małej.Dopiero wieczorem pstryknęła mnie raz czy dwa jak już się wyłożyłam w wyrku.
Dziś Adamo gotuje obiadJa więc pędzę przygotować śniadanie. Świeżutki chleb, sałatka śledziowa a na to pomidor-pyyyyycha pomidor.Kupiłam wczoraj u rolnika, smakują rewelacyjnie.Drogie skubane były ale przynajmniej smakują rewelacyjnie :)A na drugie śniadanie koktajl z malin.
Miłego dnia i weekendu moje kochane!małaMyszka, niecierpliwa, lys, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej brzuchatki
Widze, ze temat chrzci na tapecie... my bedziemy chrzciw w polowie wrzesnia. Mam duzy dom wiec zamowie tylko catering I 2 dziewczyny do obslugi a potem jedna do sprzatania. Zapraszamy najblizszych ale z tego co wstepnie obliczylam bedzie okolo 35 osob.
Ja dzis mam ambitny plan. Zaraz biore sie za pranie dywanow bo swieta tuz tuz. Na szczescie mam odkurzacz pioracy wiec nie taka ciezka praca a potem ide do ogrodka kwiatki przed domem posadzic:-) zaczynamy porzadki wiosenne w ogrodziemałaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Witamy sie na pol metku:))
Wczoraj maz poczul kopniaka:) i mimo ze to trzecia ciaza lzy w oczkach mial:)
Narobilyscie ochoty na ciasto! Dajcie jakis sprawdzony przepis i latwy:)
małaMyszka, Maniuś, niecierpliwa, lys, bosa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
ja jak zwykle dziś robie piernik, bo po czwartkowym została tylko pusta blachamałaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja na śniadanie zrobiłam kaszkę manną a do tego skarmelizowana gruszka z jabłkiem. Zazwyczaj nie lubię słodkich śniadań, ale dzisiaj jakoś tak mnie wzięło:)
Wczoraj przed snem rozmawiałam z mężem o mówieniu do dziecka po angielsku - czy zacząć od razu, czy tylko ma mówić jedna osoba etc. I tak już leżałam, godzina 23 na zegarze, a jak mnie pociągnęło, i na dobranoc musiałam pocałować toaletęKolejny tydzień ciąży zaczęłam, idę na rekord, zobaczymy która z nas będą trzymać najdłużej mdłości;)
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
witamy,
ja włoski na brzuchu mam ale nie jest to typowa linia, za to na podbródku zauważyłam większą ilośc włosków typu"meszek"
o 4 dostałam takiego skurczu w łydce, że aż mi łza poleciała, z anic nie sie dało rozmasować, chyba zacznę łykać magnez bo zawsze miałam problemu z kurczami nóg w nocymałaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Lal to moj bobasek dla mnie byl laskawy,mialam mdlosci do ok 11tc, tylko wieczorami,4 razy pobieglam do kibelka ale tylko nad nim powisialam,ani razu nie zwracalam:p moja mama,ciocia mialy tak samo:)
W mojej całej wielkiej rodzinie (moja mama ma 3 siostry, tato 2) żadna ciocia, żadna kuzynka, ani babcie nie wymiotowały. A mi się tak trafiło:/ Jeszcze nie ma bąbla na świecie a już rządzi mamą.
Nie wiem czy słyszałyście, ale pozytywnych informacji nigdy za wiele: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,17633935,Uratowane_820_gramow_zycia__Sukces_lekarzy__ale_nie.html#BoxLokWrocLinkWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 09:22
małaMyszka, niecierpliwa, lys, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Mokre ciasto czekoladowe srednio slodkie
250 g czekolady pol na pol gorzka i mleczna
125g miekkiego masla
6 jajek 2cale 4 zoltka oddzielone od bialek
200 g cukru
Skorka z pomaranczy plus 4 lyzki sok
Na wierzch
500 ml smietanki kremowki
Cukier waniliowy
Cekolade rozpuscic powoli dodawac maslo jak wszystko przestygnie dodac ubite 2 cale jajka 4 zoltka i polowe cukru
Ubijcie 4 pozostale bialka na piane z reszta cukru. Polaczyc mase czekoladowa i ubita piana
Wylozyc do tortownicy i pieczemy 35 do 40 min do momentu popekania wierzchu
Ciasto lekko sie zapadnie jak wystygnie tak ma byc
Podawac z ubita smietana
Uwielbiam to ciacho mocno czekoladowe srednio slodkie i takie kleiste mmmm smacznego
Ps robi sie je ok 20-30 min plus pieczeniemałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:witamy,
ja włoski na brzuchu mam ale nie jest to typowa linia, za to na podbródku zauważyłam większą ilośc włosków typu"meszek"
o 4 dostałam takiego skurczu w łydce, że aż mi łza poleciała, z anic nie sie dało rozmasować, chyba zacznę łykać magnez bo zawsze miałam problemu z kurczami nóg w nocybosa lubi tę wiadomość
-
Witajcie
jej, jaki ja mam piasek w oczachwizyta koleżanki udana inawet żadne z nas nie ryczała, byłam pełna podziwu, że tak szybko pogodziła się z sytuacją, ale to najlepsze rozwiązanie w tym momencie dla niej
później wieczorkiem pojechaliśmy do znajomych i wróciliśmy o 3 w nocy także ledwie wstałam, ale umówiłam się z teściową na 10 na zakupy
miłej sobotki :*małaMyszka, niecierpliwa, KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość
-
Witamy się w 20 tygodniu
ale wczoraj miałam dzień i noccały dzień nic nie zjadłam tzn jadłam ale wszystko co zjadłam zwymiotowałam, nawet po kilku łykach wody bieg do kibelka
o 23 byłam taka wymęczona i słaba, że B. uparł się, żeby pojechac na ip. Zrobili mi krew, mocz, usg, dali dwie kroplówki, receptę na czopki i tym sposobem po 2 byliśmy w domu
ach ta nasza cudowna służba zdrowia
Ale teraz najlepsze... na usg mój Maluszek znowu leżał z rozkraczonymi nogami dumnie pokazując pisiolkatakże Tomuś to na pewno Tomuś
małaMyszka, niecierpliwa, sylwucha89, KasiaeN., Pati Belgia, kasiuleek, Martucha86, lys, Maniuś, bosa, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry,
Ja czekam pod laboratorium, a tu jakies dzikie tlumy.
Cos slodkiego, lekko kwaskowatego, niewymagajacego wiele uwagi i bez pieczenia - czyli to co ciezarowki lubia najbardziej
Pezepis sprawdzony osobiscie przeze mnie i znika w mgnieniu oka
http://rodzinkawkuchni.blox.pl/2014/01/Ciasto-Hemingwaya.html
Milego dniamałaMyszka, somebodytolove94, bosa lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki! U nas od rana praca wre, ja szykuje w kuchni bo wpadaja dzis znajomi, a maz sprzata mieszkanie
Wczorajsza goraca szarlotka z lodami skonczyla sie dla mnie mega bolem brzucha i biegunka, takze dzis nie moge nawet na nia patrzec a maz wcina, az mu sie uszy trzesa
Paula no to idziemy leb w leb bo ja tez wczoraj rano ledwo do lazienki dobieglam, nawet lekarka sie dziwila, ze dalej mnie mecza wymioty, na szczescie teraz to sie zdarza co pare dni.
Wracam do garow!
Milego dnia!małaMyszka, Paula_071, KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość