X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhehe moje nie są jakieś dużo ciemniejsze niż np. na rękach, ale jest ich więcej, no i od tych pasów z materiału w ciążowych spodniach są cały czas natapirowane :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak linii, ale pępek zrobił się płytki i się przybarwił delikatnie tak jakby były w nim jakieś żyłki...

Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczęta! :)

U mnie robi się pod pępkiem bardzo delikatna linea negra, też mam owłosiony brzuch jak troll no i te śmiesznie nastroszone włoski ;)

Wczoraj przesadziłam trochę z moją aktywnością.Od samego rana zasuwałam jak mały samochodzik, na pełnych obrotach a wieczorem mój organizm przypomniał mi, że nie tędy droga i muszę trochę zwolnić. No i wieczorem zaczęło mi się kręcić w głowie, miałam twardy brzuch i byłam ogólnie rzecz biorąc wyczerpana. Zrobiłam więc sobie relaksującą kąpiel i poszłam spać. A kiedy byłam w wannie Adam akurat wychodził na piwo z kumplami i miałam dać mu znać jak wyjdę.Tyle, ze o tym zapomniałam (co teraz w ciąży u mnie jest normalne) i zostawiłam telefon w biurze a udałam się do sypialni ;) No ale po 10 połączeniu usłyszałam, ze dzwoni ;)

W weekend chcę maksymalnie wypocząć bo od poniedziałku znów zacznie się maraton, ale muszę trochę przystopować i znaleźć w ciągu dnia chwilę czasu na relaks aby nie dopuścić do sytuacji takiej jak wczorajsza.Trochę się tym moim samopoczuciem wystraszyłam, szczególnie, ze w zasadzie przez cały dzień nie czułam ruchów małej.Dopiero wieczorem pstryknęła mnie raz czy dwa jak już się wyłożyłam w wyrku.

Dziś Adamo gotuje obiad :) Ja więc pędzę przygotować śniadanie. Świeżutki chleb, sałatka śledziowa a na to pomidor-pyyyyycha pomidor.Kupiłam wczoraj u rolnika, smakują rewelacyjnie.Drogie skubane były ale przynajmniej smakują rewelacyjnie :)A na drugie śniadanie koktajl z malin.

Miłego dnia i weekendu moje kochane!

małaMyszka, niecierpliwa, lys, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :-)

Widze, ze temat chrzci na tapecie... my bedziemy chrzciw w polowie wrzesnia. Mam duzy dom wiec zamowie tylko catering I 2 dziewczyny do obslugi a potem jedna do sprzatania. Zapraszamy najblizszych ale z tego co wstepnie obliczylam bedzie okolo 35 osob.

Ja dzis mam ambitny plan. Zaraz biore sie za pranie dywanow bo swieta tuz tuz. Na szczescie mam odkurzacz pioracy wiec nie taka ciezka praca a potem ide do ogrodka kwiatki przed domem posadzic:-) zaczynamy porzadki wiosenne w ogrodzie :-)

małaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ciezarowki milej soboty wam życze

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Witamy sie na pol metku:))

Wczoraj maz poczul kopniaka:) i mimo ze to trzecia ciaza lzy w oczkach mial:)

Narobilyscie ochoty na ciasto! Dajcie jakis sprawdzony przepis i latwy:)

małaMyszka, Maniuś, niecierpliwa, lys, bosa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Tez bym chetnie zrobila dzisiaj jakies ciasto... :)

Od momentu jak sie obudzilam mam wzdecia..jeja!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    A ja bym chętnie jakieś ciasto zjadła, ale niekoniecznie je robiła :P Więc jak któraś zrobi proszę o kawałek, ale taki większy :P

KasiaeN., małaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

ja jak zwykle dziś robie piernik, bo po czwartkowym została tylko pusta blacha ;)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie zrobiłam kaszkę manną a do tego skarmelizowana gruszka z jabłkiem. Zazwyczaj nie lubię słodkich śniadań, ale dzisiaj jakoś tak mnie wzięło:)

Wczoraj przed snem rozmawiałam z mężem o mówieniu do dziecka po angielsku - czy zacząć od razu, czy tylko ma mówić jedna osoba etc. I tak już leżałam, godzina 23 na zegarze, a jak mnie pociągnęło, i na dobranoc musiałam pocałować toaletę:( Kolejny tydzień ciąży zaczęłam, idę na rekord, zobaczymy która z nas będą trzymać najdłużej mdłości;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lal to moj bobasek dla mnie byl laskawy,mialam mdlosci do ok 11tc, tylko wieczorami,4 razy pobieglam do kibelka ale tylko nad nim powisialam,ani razu nie zwracalam:p moja mama,ciocia mialy tak samo:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy,
    ja włoski na brzuchu mam ale nie jest to typowa linia, za to na podbródku zauważyłam większą ilośc włosków typu"meszek"
    o 4 dostałam takiego skurczu w łydce, że aż mi łza poleciała, z anic nie sie dało rozmasować, chyba zacznę łykać magnez bo zawsze miałam problemu z kurczami nóg w nocy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Lal to moj bobasek dla mnie byl laskawy,mialam mdlosci do ok 11tc, tylko wieczorami,4 razy pobieglam do kibelka ale tylko nad nim powisialam,ani razu nie zwracalam:p moja mama,ciocia mialy tak samo:)

W mojej całej wielkiej rodzinie (moja mama ma 3 siostry, tato 2) żadna ciocia, żadna kuzynka, ani babcie nie wymiotowały. A mi się tak trafiło:/ Jeszcze nie ma bąbla na świecie a już rządzi mamą.

Nie wiem czy słyszałyście, ale pozytywnych informacji nigdy za wiele: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,17633935,Uratowane_820_gramow_zycia__Sukces_lekarzy__ale_nie.html#BoxLokWrocLink

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 09:22

małaMyszka, niecierpliwa, lys, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokre ciasto czekoladowe srednio slodkie
    250 g czekolady pol na pol gorzka i mleczna
    125g miekkiego masla
    6 jajek 2cale 4 zoltka oddzielone od bialek
    200 g cukru
    Skorka z pomaranczy plus 4 lyzki sok
    Na wierzch
    500 ml smietanki kremowki
    Cukier waniliowy
    Cekolade rozpuscic powoli dodawac maslo jak wszystko przestygnie dodac ubite 2 cale jajka 4 zoltka i polowe cukru
    Ubijcie 4 pozostale bialka na piane z reszta cukru. Polaczyc mase czekoladowa i ubita piana
    Wylozyc do tortownicy i pieczemy 35 do 40 min do momentu popekania wierzchu
    Ciasto lekko sie zapadnie jak wystygnie tak ma byc
    Podawac z ubita smietana
    Uwielbiam to ciacho mocno czekoladowe srednio slodkie i takie kleiste mmmm smacznego
    Ps robi sie je ok 20-30 min plus pieczenie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    witamy,
    ja włoski na brzuchu mam ale nie jest to typowa linia, za to na podbródku zauważyłam większą ilośc włosków typu"meszek"
    o 4 dostałam takiego skurczu w łydce, że aż mi łza poleciała, z anic nie sie dało rozmasować, chyba zacznę łykać magnez bo zawsze miałam problemu z kurczami nóg w nocy
    to tak jak ja. do dzisiaj czuję tą łydkę...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

jej, jaki ja mam piasek w oczach :) wizyta koleżanki udana inawet żadne z nas nie ryczała, byłam pełna podziwu, że tak szybko pogodziła się z sytuacją, ale to najlepsze rozwiązanie w tym momencie dla niej :) później wieczorkiem pojechaliśmy do znajomych i wróciliśmy o 3 w nocy także ledwie wstałam, ale umówiłam się z teściową na 10 na zakupy :)

miłej sobotki :*

małaMyszka, niecierpliwa, KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 20 tygodniu :)

ale wczoraj miałam dzień i noc :( cały dzień nic nie zjadłam tzn jadłam ale wszystko co zjadłam zwymiotowałam, nawet po kilku łykach wody bieg do kibelka :/ o 23 byłam taka wymęczona i słaba, że B. uparł się, żeby pojechac na ip. Zrobili mi krew, mocz, usg, dali dwie kroplówki, receptę na czopki i tym sposobem po 2 byliśmy w domu :/ ach ta nasza cudowna służba zdrowia :/
    Ale teraz najlepsze... na usg mój Maluszek znowu leżał z rozkraczonymi nogami dumnie pokazując pisiolka :D także Tomuś to na pewno Tomuś <3

małaMyszka, niecierpliwa, sylwucha89, KasiaeN., Pati Belgia, kasiuleek, Martucha86, lys, Maniuś, bosa, witaminkab lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamietam która posiada abonament, prośba o wklejenie 21 tyg:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzien dobry,

Ja czekam pod laboratorium, a tu jakies dzikie tlumy.

Cos slodkiego, lekko kwaskowatego, niewymagajacego wiele uwagi i bez pieczenia - czyli to co ciezarowki lubia najbardziej :)
    Pezepis sprawdzony osobiscie przeze mnie i znika w mgnieniu oka ;)

http://rodzinkawkuchni.blox.pl/2014/01/Ciasto-Hemingwaya.html

Milego dnia :D

małaMyszka, somebodytolove94, bosa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki! U nas od rana praca wre, ja szykuje w kuchni bo wpadaja dzis znajomi, a maz sprzata mieszkanie :)
    Wczorajsza goraca szarlotka z lodami skonczyla sie dla mnie mega bolem brzucha i biegunka, takze dzis nie moge nawet na nia patrzec a maz wcina, az mu sie uszy trzesa ;)
    Paula no to idziemy leb w leb bo ja tez wczoraj rano ledwo do lazienki dobieglam, nawet lekarka sie dziwila, ze dalej mnie mecza wymioty, na szczescie teraz to sie zdarza co pare dni.
    Wracam do garow!
    Milego dnia! :)

małaMyszka, Paula_071, KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ