SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarka wrote:Niecierpliwa - mocno trzymam kciuki i wierzę, że z twoją córeczką jest wszystko dobrze
Nie martw się
Lekarka zasugerowała się tym rozszczepem, a pewnie twoja dzidzia ma piękne, pełne usteczka
Obie lekarki mi powtarzaja, ze widze po'sobie, ze nie ma sie czym przejmowac, ze mam ladnie zoperowane, praktycznie niewidoczne, a przez 30 lat medycyna tak poszla do przodu, ze teraz dzieciaczki sa pieknie zoperowane i ja to doskonale wiem, chodzi tylko o to, ze chcemy dla swojego dziecka jak najlepiej i ja po prostu juz bym chciala wiedziec, a nie zyc w niepewnosci.
Aaa i chcialabym jeszcze, zeby brzuch mi zaczal rosnacTylko tyle chce do szczescia
Co powiecie na goraca szarlotke z lodami bakaliowymi na kolacje??? Ja mowie stanowcze TAKWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:46
bosa, Katarka, małaMyszka, lys, Martucha86, Paula_071, magda sz, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
hej koleżanki
No ja tez już jestem w 20 tygodniu maluch kopie już coraz mocniej i wierci się co dzień. Ja tez mam połówkowe na 25.03 o 10 godzinie . jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka ale to nie naj ważniejsze . Plamień dzięki bogu już więcej nie miałam
niecierpliwa, lys, Martucha86, rybka1988, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:http://pl.dawanda.com/product/78805691-KOMPLET-SIELANKOWY-roz-62
Bardzo podobają mi sie takie ubranka do chrztu,delikatne,lniane..
Na te pufiaste suknie z tafty az patrzeć nie moge .. ;p
Piękne! Ja planuje chrzciny na początku września, bo wtedy akurat przyjeżdża duża część rodziny z USA, więc chcemy wykorzystać ich obecność i zrobić małą uroczystość.
rybka1988 wrote:My i przed i w trakcie i po:-) maz jest narazony na duze promieniowanie i faktycznie u niego w pracy na tym stanowisku same dziewczynki sie rodza:-)
Na jakie promieniowanie jeśli można wiedzieć?
niecierpliwa - ja dzisiaj mierzyłam się w pasie - 78cm, trochę mi urosło, ale jak komuś nie powiem, że jestem w ciąży to nie zauważy. I dalej nie czuję ruchów. Trzeba być cierpliwym
psioszka11 - niestety nic nie słyszałam o tym lekarzu, a w którym szpitalu przyjmuje? Ja chcę rodzić na Klinikach i tam zapisałam się do szkoły rodzenia.niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
lys wrote:Nie słyszałam opinii o tym doktorze. W internecie ma dużo pozytywnych opinii, ale też są tam opinie negatywne.
Ja tam mam zasadę, że nie idę do nikogo kto ma negatywne opinie. Jak dla mnie nie musi mieć pozytywów (ludziom najzwyczajniej w świecie się nie chce pisać pozytywnych opinii), ale jak jest człowiek wkurzony, rozczarowany czy zniesmaczony to na ogół taką opinię zostawi.
Wiadomo jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale coś jest na rzeczy.
A ja podchodzę do tego z przymrużeniem oka. Moja teściowa która jest dermatologiem ma opinie niezwiązane z dermatologią, wpis tak jakby ktoś pomylił lekarzy? Przed pójściem do lekarza owszem, czytam opinie, a dzielę to przez 10:)małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:A ja podchodzę do tego z przymrużeniem oka. Moja teściowa która jest dermatologiem ma opinie niezwiązane z dermatologią, wpis tak jakby ktoś pomylił lekarzy? Przed pójściem do lekarza owszem, czytam opinie, a dzielę to przez 10:)
Trzeba zachować zdrowy rozsądek, jak ktoś ma 1 czy 2 negatywne opinie, albo jakąś bezsensowną to też na to nie patrzę, ale jak opinie są rzeczowe i jej ich więcej, to dla mnie jest to światełko. Co prawda spotkałam też takich "specjalistów", którzy mają same pozytywne opinie, a ja byłam w szoku, że ktoś ich dopuścił do zawodu. Ja np. żałuję że wcześniej nie czytałam opinii w necie, a także że wielu ludzi nawet jak są mega rozczarowani to opinii nie zamieszcza, może wtedy uchroniłabym się przed 2 genialnymi ortodontkami, które zrujnowały mi 3 lata życia oraz możliwość prawidłowej korekty zgryzu, naraziły na niebanalne koszty i noszenie aparatu orto przez prawie 6 lat, a potem jeszcze Clear Aligner przez następne pół roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:04
rybka1988, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Paula:-) moj maz pracuje w wojsku przy radiostacji. Nadaja jakies sygnaly i maja czesto te pomiary;-) moj jest akurat przy samym odbiorniku:-) u niego w rodzinie rodzenstwo7 chlopakow i tylko jedna dziewczyna. Bracia tez splodzili samych synow narazie. My zreszta tez zanim podjal prace na tym stanowisku mamy synka:-)
małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość
-
Witamy sie i my wieczorowa pora
Ogladamy Shreka z mezem
Ruchow jak nie czulam tak nie czuje jeszcze...ale za to zaczyna mi sie robic linea negramam juz dosc taka widoczna od spojenia do pepka...ktoras jeszcze ma?
Dobrej nocki zycze wszystkimmagda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Witamy sie i my wieczorowa pora
Ogladamy Shreka z mezem
Ruchow jak nie czulam tak nie czuje jeszcze...ale za to zaczyna mi sie robic linea negramam juz dosc taka widoczna od spojenia do pepka...ktoras jeszcze ma?
Dobrej nocki zycze wszystkim
Linea negra nie zobacze bo mam w tym miejscu blizne po cc. Zaraz sie chyba poloze, wlasnie przejrzalam pudla z ubraniami, zeby powyjmowac dzieciom bardziej wiosenne kurtki i przy okazji zobaczyc z czego powyrastaly. Zmeczylam sie, chociaz robilam to siedzac na podlodze.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Lys ja szukałam w necie lekarzy w wawie ale żaden nie był "czysty" wszędzie po ok 4-8 opinie negatywne, mój obecny też tyle ma ale też bardzo dużo pozytywnych, fakt też że konkurencja nie śpi i ludzie różne rzeczy wypisują. No i każdy może mieć zły dzień i czasem być mniej miły czy cichy jak to praca w klientem. Póki co tfu tfu nie zawiódł mnie mój, oby tak dalej. Ale fakt że jak przypadkiem trafiłam do różnych ginekologów i czytałam opinie to te negatywne sprawdziły się co do milimetra.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja linii jeszcze nie mam
Oo! Wlasnie moj bobasek mi zafasolil :p
Wrocilismy dopiero z teatru, jezeli bedziecie mieli okazje obejrzec "zapiski oficera armii czerwonej" to obejrzyjcie koniecznie! Sala plakala ze smiechu:)małaMyszka, Malagosia, KasiaeN., mamasia, bosa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lys ja szukałam w necie lekarzy w wawie ale żaden nie był "czysty" wszędzie po ok 4-8 opinie negatywne, mój obecny też tyle ma ale też bardzo dużo pozytywnych, fakt też że konkurencja nie śpi i ludzie różne rzeczy wypisują. No i każdy może mieć zły dzień i czasem być mniej miły czy cichy jak to praca w klientem. Póki co tfu tfu nie zawiódł mnie mój, oby tak dalej. Ale fakt że jak przypadkiem trafiłam do różnych ginekologów i czytałam opinie to te negatywne sprawdziły się co do milimetra.
Tak, ja się zgadzam że czasem i tak jest, trzeba po prostu być czujnym i przy najmniejszych wątpliwościach konsultować się z innym lekarzem i jak coś to go po prostu zmieniać.
I też zdaję sobie sprawę, że wszystkim nie dogodzisz. Ja może się niepotrzebnie produkuję, ale dla mnie zawód lekarza to coś prawie "świętego" i dlatego pewnie jestem taka krytyczna. Sama chciałam jednym być, ale nie było mi dane.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Apropo lini negra i wychodzącego pępka, to zawsze się dzieje? u mnie jeszcze blady brzuch i pępek delikatnie płytszy
Słyszałam, że nie każdy ma linea negra w ciąży. Ja na razie zauważyłam więcej włosów na podbrzuszu, co jest śmiesznemałaMyszka, KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość