X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - mocno trzymam kciuki i wierzę, że z twoją córeczką jest wszystko dobrze :) Nie martw się :) Lekarka zasugerowała się tym rozszczepem, a pewnie twoja dzidzia ma piękne, pełne usteczka :D

małaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa - mocno trzymam kciuki i wierzę, że z twoją córeczką jest wszystko dobrze :) Nie martw się :) Lekarka zasugerowała się tym rozszczepem, a pewnie twoja dzidzia ma piękne, pełne usteczka :D

Obie lekarki mi powtarzaja, ze widze po'sobie, ze nie ma sie czym przejmowac, ze mam ladnie zoperowane, praktycznie niewidoczne, a przez 30 lat medycyna tak poszla do przodu, ze teraz dzieciaczki sa pieknie zoperowane i ja to doskonale wiem, chodzi tylko o to, ze chcemy dla swojego dziecka jak najlepiej i ja po prostu juz bym chciala wiedziec, a nie zyc w niepewnosci.
    Aaa i chcialabym jeszcze, zeby brzuch mi zaczal rosnac :P Tylko tyle chce do szczescia :)

Co powiecie na goraca szarlotke z lodami bakaliowymi na kolacje??? Ja mowie stanowcze TAK :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:46

bosa, Katarka, małaMyszka, lys, Martucha86, Paula_071, magda sz, KasiaeN. lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - to w takim razie trzymam też kciuki za brzuch :D

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa - to w takim razie trzymam też kciuki za brzuch :D

Dziekuje! :* Bo niedlugo chyba zaczne go wypychac :P

Katarka, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej koleżanki :) No ja tez już jestem w 20 tygodniu maluch kopie już coraz mocniej i wierci się co dzień. Ja tez mam połówkowe na 25.03 o 10 godzinie . jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka ale to nie naj ważniejsze . Plamień dzięki bogu już więcej nie miałam

niecierpliwa, lys, Martucha86, rybka1988, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/brzuch-w-ciazy-jak-rosnie-brzuch-i-waga-w-ciazy,czy-to-normalne-w-ciazy-artykul,7121,r1p1.html

No to sie uspokoilam ;)

lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    http://pl.dawanda.com/product/78805691-KOMPLET-SIELANKOWY-roz-62

Bardzo podobają mi sie takie ubranka do chrztu,delikatne,lniane..
    Na te pufiaste suknie z tafty az patrzeć nie moge .. ;p

Piękne! Ja planuje chrzciny na początku września, bo wtedy akurat przyjeżdża duża część rodziny z USA, więc chcemy wykorzystać ich obecność i zrobić małą uroczystość.
    rybka1988 wrote:
    My i przed i w trakcie i po:-) maz jest narazony na duze promieniowanie i faktycznie u niego w pracy na tym stanowisku same dziewczynki sie rodza:-)

Na jakie promieniowanie jeśli można wiedzieć?:)

niecierpliwa - ja dzisiaj mierzyłam się w pasie - 78cm, trochę mi urosło, ale jak komuś nie powiem, że jestem w ciąży to nie zauważy. I dalej nie czuję ruchów. Trzeba być cierpliwym :)

psioszka11 - niestety nic nie słyszałam o tym lekarzu, a w którym szpitalu przyjmuje? Ja chcę rodzić na Klinikach i tam zapisałam się do szkoły rodzenia.

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja dzidzia znów mnie ładnie kopie. :D

rybka1988, magda sz, małaMyszka, Katarka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Nie słyszałam opinii o tym doktorze. W internecie ma dużo pozytywnych opinii, ale też są tam opinie negatywne.
    Ja tam mam zasadę, że nie idę do nikogo kto ma negatywne opinie. Jak dla mnie nie musi mieć pozytywów (ludziom najzwyczajniej w świecie się nie chce pisać pozytywnych opinii), ale jak jest człowiek wkurzony, rozczarowany czy zniesmaczony to na ogół taką opinię zostawi.
    Wiadomo jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale coś jest na rzeczy.

A ja podchodzę do tego z przymrużeniem oka. Moja teściowa która jest dermatologiem ma opinie niezwiązane z dermatologią, wpis tak jakby ktoś pomylił lekarzy? Przed pójściem do lekarza owszem, czytam opinie, a dzielę to przez 10:)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A ja podchodzę do tego z przymrużeniem oka. Moja teściowa która jest dermatologiem ma opinie niezwiązane z dermatologią, wpis tak jakby ktoś pomylił lekarzy? Przed pójściem do lekarza owszem, czytam opinie, a dzielę to przez 10:)

Trzeba zachować zdrowy rozsądek, jak ktoś ma 1 czy 2 negatywne opinie, albo jakąś bezsensowną to też na to nie patrzę, ale jak opinie są rzeczowe i jej ich więcej, to dla mnie jest to światełko. Co prawda spotkałam też takich "specjalistów", którzy mają same pozytywne opinie, a ja byłam w szoku, że ktoś ich dopuścił do zawodu. Ja np. żałuję że wcześniej nie czytałam opinii w necie, a także że wielu ludzi nawet jak są mega rozczarowani to opinii nie zamieszcza, może wtedy uchroniłabym się przed 2 genialnymi ortodontkami, które zrujnowały mi 3 lata życia oraz możliwość prawidłowej korekty zgryzu, naraziły na niebanalne koszty i noszenie aparatu orto przez prawie 6 lat, a potem jeszcze Clear Aligner przez następne pół roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:04

rybka1988, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula:-) moj maz pracuje w wojsku przy radiostacji. Nadaja jakies sygnaly i maja czesto te pomiary;-) moj jest akurat przy samym odbiorniku:-) u niego w rodzinie rodzenstwo7 chlopakow i tylko jedna dziewczyna. Bracia tez splodzili samych synow narazie. My zreszta tez zanim podjal prace na tym stanowisku mamy synka:-)

małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my wieczorowa pora :)
    Ogladamy Shreka z mezem :)
    Ruchow jak nie czulam tak nie czuje jeszcze...ale za to zaczyna mi sie robic linea negra :) mam juz dosc taka widoczna od spojenia do pepka...ktoras jeszcze ma?
    Dobrej nocki zycze wszystkim <3

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Witamy sie i my wieczorowa pora :)
    Ogladamy Shreka z mezem :)
    Ruchow jak nie czulam tak nie czuje jeszcze...ale za to zaczyna mi sie robic linea negra :) mam juz dosc taka widoczna od spojenia do pepka...ktoras jeszcze ma?
    Dobrej nocki zycze wszystkim <3
    Tez wlasnie skonczylismy shreka. Uwielbiam :-)
    Linea negra nie zobacze bo mam w tym miejscu blizne po cc. Zaraz sie chyba poloze, wlasnie przejrzalam pudla z ubraniami, zeby powyjmowac dzieciom bardziej wiosenne kurtki i przy okazji zobaczyc z czego powyrastaly. Zmeczylam sie, chociaz robilam to siedzac na podlodze.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja szukałam w necie lekarzy w wawie ale żaden nie był "czysty" wszędzie po ok 4-8 opinie negatywne, mój obecny też tyle ma ale też bardzo dużo pozytywnych, fakt też że konkurencja nie śpi i ludzie różne rzeczy wypisują. No i każdy może mieć zły dzień i czasem być mniej miły czy cichy jak to praca w klientem. Póki co tfu tfu nie zawiódł mnie mój, oby tak dalej. Ale fakt że jak przypadkiem trafiłam do różnych ginekologów i czytałam opinie to te negatywne sprawdziły się co do milimetra.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo lini negra i wychodzącego pępka, to zawsze się dzieje? u mnie jeszcze blady brzuch i pępek delikatnie płytszy

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja linii jeszcze nie mam

Oo! Wlasnie moj bobasek mi zafasolil :p

Wrocilismy dopiero z teatru, jezeli bedziecie mieli okazje obejrzec "zapiski oficera armii czerwonej" to obejrzyjcie koniecznie! Sala plakala ze smiechu:)

małaMyszka, Malagosia, KasiaeN., mamasia, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys ja szukałam w necie lekarzy w wawie ale żaden nie był "czysty" wszędzie po ok 4-8 opinie negatywne, mój obecny też tyle ma ale też bardzo dużo pozytywnych, fakt też że konkurencja nie śpi i ludzie różne rzeczy wypisują. No i każdy może mieć zły dzień i czasem być mniej miły czy cichy jak to praca w klientem. Póki co tfu tfu nie zawiódł mnie mój, oby tak dalej. Ale fakt że jak przypadkiem trafiłam do różnych ginekologów i czytałam opinie to te negatywne sprawdziły się co do milimetra.

Tak, ja się zgadzam że czasem i tak jest, trzeba po prostu być czujnym i przy najmniejszych wątpliwościach konsultować się z innym lekarzem i jak coś to go po prostu zmieniać.
    I też zdaję sobie sprawę, że wszystkim nie dogodzisz. Ja może się niepotrzebnie produkuję, ale dla mnie zawód lekarza to coś prawie "świętego" i dlatego pewnie jestem taka krytyczna. Sama chciałam jednym być, ale nie było mi dane.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apropo lini negra i wychodzącego pępka, to zawsze się dzieje? u mnie jeszcze blady brzuch i pępek delikatnie płytszy

Słyszałam, że nie każdy ma linea negra w ciąży. Ja na razie zauważyłam więcej włosów na podbrzuszu, co jest śmieszne :)

małaMyszka, KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No włosy na brzuchu to jak najbardziej i to z białych zrobiły się ciemne! Ja yeti :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wlosy na brzuchu..takie brazowe :o

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ