X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze. Musze wiec czekać az moja dziewczynka da znac ;)tez dziś od rana biegam, latam i czasu na nic nie mam.dopiero wieczorem się położę i musze się wsłuchać w moja małą:)chyba ta moja aktywność ja skutecznie kołysze i lula ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypływie radości umówiłem się do kosmetyczki i fryzjera:) nareszcie przestanę wyglądać jak DUPA ZZA KRZAKA ;).

lys, małaMyszka, psioszka11, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bobas tez dzisiaj leniwy :P Rano dał znac 2 pstryczkami, po obiedzie dał znac i juz chyba sobie lula :P

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bol glowy zimny oklad natarcie skroni amolem przewietrzenie sie i sen mi taki mix pomaga na 90% bólu glowy

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ciekawa dyskusja :)
    dziewczyny nie cała Polska jest nietolerancyjna, ja osobiście mieszkam w małej miejscowości jestem ateistką, mąż katolikiem (był ślub kościelny i będzie chrzest bo dla niego to ważne) a siostra z mężem są buddystami i absolutnie nikt w rodzinie nie ma z tym najmniejszego problemu. najważniejsze, że jesteśmy dobrymi ludźmi.
    Jesli chodzi o chrzest to jeśli byłoby to ważne dla mojego męża to zgodziłabym się na każdy obrządek nie tylko katolicki, Ja swoją postawą będę dawać przykład, że nie tylko jedna słuszna droga istnieje i każdy jest wolny i ma możliwość wyboru, nie mam w planach udawać dlatego, że dziecko będzie ochrzczone.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, Katarka ciesze sie ze u Was wszystko ok :)
    Ja i m. jestesmy wierzacy i praktykujacy ale nie chodzimy do naszego kosciola tylko jezdzimy na kiec miasta do fajnego ksiedza ktory zna zycie i nie zalezy mu na kasie. Dla mnie sprawa jest jasna chcecie wierzyc wierzcie nie chcecie nie wierzcie, tak samo z chrzcinami. To jest kazdego czlowieka indywidualna sprawa.Tylko nie rozumiem jak ktoś chce wziasc slub, chrzcic bo tak wypada, bo tesciowa każe- mam taki przypadek w rodzinie, no brak słów. My juz mamy chrzestnych wybranych, termin pewnie październik lub listopad, tylko najblizsza rodzina 30 osob ;)

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka jak miło takie historie czytać :) znaczy się świat idzie do przodu :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    idziemy równo ... oby do 26 :D :D :D
    Ja tez dzisiaj 20 zaczynam

5ylwia, małaMyszka, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie, udalo mi sie wyblagac termin na 17.04, potem juz w gabinecie okazalo sie, ze wyparowala cala moja kartoteka i zostala pusta koperta. Okazalo sie, ze panie w rejestracji wydrukowaly mi nowa koperte, bo na starej mialam jeszcze panienskie nazwisko i tamta stara z cala zawartosci wyslaly do'archiwum.
    Odnosnie wizyty mam mieszane uczucia, a raczej dalej wiem tyle co wiedzialam. Julka na 100% jest Julka, lekarka 15 Minut ogladala buzke, by sprawdzic co z tym rozszczepem wargi i pierwsze wrazenie lekarki bylo takie, ze widzi rozszczep. Potem mala zaczela zakrywac buzke raczkami, ale lekarka tak ja szturchala, ze mala znowu nam sie pokazala i potem stwierdzila, ze teraz wszystko wyglada normalnie i ze po prostu zasugerowala sie tym rozszczepem, bo chciala go zobaczyc, a najprawdndpodobniej w momencie kiedy wlaczyla podglad buzki Julka akurat otworzyla buzie i to ja zmylilo, bo potem kilkakrotnie obraz nie pokazywal niczego niepokojacego. Powiedziala, ze jej zdaniem jest ok, ale na polowkowych powiedza mi na 100% bo maja lepszy sprzet. Mala wazy 321 gram. A ja dalej w niewiedzy do srody, ale wierze, ze bedzie dobrze.
    Odnosnie brzucha powiedziala, ze faktycznie maly, ale to nie jest powod do zmartwien, a raczej do radosci bo mam wygodniej, ale mam sie liczyc z tym, ze jak ktoregos dnia wystrzeli to sie zdziwie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 16:24

lys, aaaaga, Martucha86, magda sz, 0na88, 5ylwia, małaMyszka, psioszka11, Maniuś, KasiaeN., Neyla, mamasia, Pati Belgia, bosa, Paula_071, sylwucha89, futuremama, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz, jak już Ci lekarka powiedziała z tym brzuszkiem to nie ma co się tym martwić :)

Pamiętacie moją historie w autobusie jak mnie potraktował kierowca? Dostałam dziś maila że kierowca dostał pisemną naganę za takie zachowanie i czy darmowy bilet miesięczny byłby jakąś małą rekompensatą, hmm postaram się wynegocjować 3miesięczny haha. Jestem pozytywnie zaskoczona że zareagowali, może coś się zmieni w tej komunikacji, choć od roku widzę na tv w autobusach i tramwajach że- ustąp ciężarnej itp.. ale to jak kulą w płot.

U mnie właśnie pomidorowa się gotuje i makaron z łososiem i fasolką szparagową.

niecierpliwa, 0na88, lys, małaMyszka, KasiaeN., mamasia, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide robic szarlotke, musze zajac czyms glowe. Ten czas do srody bedzie sie dluzyl niemilosiernie :(

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez odliczam sroda na 12:-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja tez dzisiaj 20 zaczynam
    oooooooooooo a kiedy masz wizytę?

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie robię obiadek. Dzisiaj wyjątkowo późno, bo chodził kominiarz i nie chciałam, żeby zabił go zapach pieczonego łososia hahahahaha z ziemniaczkami, a do tego pomidorek... mam dzisiaj nawet deser :D truskawki :D

magda sz, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na połówkowe- 25.03, czyli już za 5 dni :), a godzina szalona- 22:10- ale to dobry lekarz i warto poczekać :)
    A na 2 kwietnia idę pierwszy raz do dr , który pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić. Zobaczymy jak mi się spodoba i czy przeniosę się już całkowicie do niego. Do dziewczyn z Wrocławia- dr Radecki- słyszałyście coś?
    Co do chrzcin- mój mąż jest niewierzący(ale nie przeszkadzał mu ślub kościelny i chrzciny też), ja tak,ale nie praktykuje w sposób wybitny.Raz w roku, może dwa- idę do kościoła, bo mam taką potrzebę pogadania sobie z tym kimś na górze. Zrobiłam tak po pierwszym usg po in vitro, chciałam podziękować za medycynę i lekarzy i tyle.
    Chrzcić będziemy w święta. Bo moja siostra z mężem i męża rodzeństwo zjadą do Polski, bo wszyscy mieszkają za granicą, a oni będą chrzestnymi. Impreza raczej skromna- rodzice, chrzestni, dziadki.
    A w listopadzie byłam matką chrzestną wraz z moim M- on ojcem- bliźniaków, których ojciec jest muzułmaninem i nawet nie wiedział o chrzcie- była tylko ich mama i my- po jednym rodzicu dla jednego dziecka, kwestia dogadania z księdzem.
    Zaraz będę się szykowac i śmigamy z mężem na tą szkołę rodzenia.

małaMyszka, Maniuś, mamasia, bosa, magda sz lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam opinii o tym doktorze. W internecie ma dużo pozytywnych opinii, ale też są tam opinie negatywne.
    Ja tam mam zasadę, że nie idę do nikogo kto ma negatywne opinie. Jak dla mnie nie musi mieć pozytywów (ludziom najzwyczajniej w świecie się nie chce pisać pozytywnych opinii), ale jak jest człowiek wkurzony, rozczarowany czy zniesmaczony to na ogół taką opinię zostawi.
    Wiadomo jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale coś jest na rzeczy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    oooooooooooo a kiedy masz wizytę?
    we wtorek kochana. Musze zrobic kontrolnie toxo i ma nas wyslac na 3d gdziesvindziej zeby dobrze malego obejrzec.

małaMyszka, bosa, rybka1988 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam kubek loda koktajlowego i czuje niedosyt :D dobrze z enie kupiłąm litrowych bo bym całe opierniczyłą

lys, małaMyszka, bosa, futuremama lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wy będziecie wybierać się wcześniej do szpitala zwiedzać, dowiadywać się czegoś? Jeśli tak, to kiedy planujecie takie wizyty?

małaMyszka, bosa, Ofka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoly rodzenia ide do szpitala i tam jest zwiedzanie oddzialu i traktu porodowego :)

Dostalam dzis juz skierowanie na krzywa cukrowa, za 3 tyg ide robic :/

małaMyszka, bosa, psioszka11 lubią tę wiadomość

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ