WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chrzcinach beda tylko najbliżsi my rodzice rodzenstwo i babcie czyli 11 osob pojdziemy gdzies na obiad zeby wlasnie nie siedzieć w garach jak bysmy zaprosili przyjaciol i cala rodzine uzbieralo by sie ponad 30 osob
    A tak skromny obiad pozniej tylko kawa i ciasto w domku

małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    tzn. ja sama nie wiem już czy wierze czy nie :/ ... bo niektóre rzeczy wydają mi się takie niedorzeczne, czy to już po prostu nie jest tak że trzeba w coś wierzyć żeby nie zwariować a że od małego wbijali w głowe to coś tam zostało

a co to zakładania przez księży rodziny to jestem jak najbardziej za! i tak praktycznie każdy ma jakąś kobiete na boku a może i przypadki pedofilii były by rzadsze ... a podatki można by i nałożyć na nich ale to takie cwaniaki że wątpie że by wszystkie dochody ujawniali ... nie ma jak im nawet udowodnić :/

Wiadomo, że trzeba w coś wierzyć. Ja wierzę w siłę dobra i życzliwości; w maksymę że całe zło, które wyrządziłeś, wróci do ciebie ze zdwojoną siłą; w myślenie zdroworozsądkowe i inteligencję; w samego siebie; w magię natury; w postęp medycyny; w siłę ducha; w ewolucję; w miłość; w samorozwój i jeszcze kilka rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:46

małaMyszka, Aska87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia bo wierzy się w coś więcej a nie sam kościół i jego pracowników. Jak się ogląda wiadomości to nóż się otwiera w kieszeni jak się słyszy co tam się wyprawia.
    Ja wierzę że "ktoś" nas stworzył, sam fakt dawania życia, to jest tak skomplikowane że "ktoś" musiał to wymyślić. Jakbym patrzyła na wiarę przez pryzmat kościoła to dawno bym została ateistką. Ja tak to widzę

małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    I pomyśleć, że na początku grudnia jechałam pociągiem załamana na wyjazd służbowy i w drodze przez 6 godzin czytałam na forum ovu wątek: wspaniały prezent pod choinkę.. Pękałam ze śmiechu z Twoich postów i tak bardzo za Ciebie i inne dziewczyny trzymałam kciuki! Później ucieszyłam się jak ogłosiłaś, że jesteś w ciąży, a jeszcze bardziej jak okazało się, że mi też się udało!!! I teraz jesteśmy na tym samym etapie :) niesamowite :)
    hahaahah no wątek nam się udał! Nadal żyje i dalej kręcimy tam bekę! Teraz jest też na fioletowej stronie wesoła porodówka, bo jak pamiętasz miało być wspólne sikanie na testy i wspólne porody z McFlurry w rękach :D :D :D :D
    Tak w ogóle, to całe forum i Wy dałyście mi szanse i wsparcie jakiego nigdy nie miałam. Dziękuję :)

Maniuś lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdzielony nfz!! Czekam na wizyte i nie dosc, ze "przemila" pani w rejestracji powiedziala, ze kolejny wolny termin dopiero na 15.05 to jeszcze tak sie zlozylo, ze czekaja ze mna te same babeczki co miesiac temu i wszystkim tak urosly brzuszki tylko mi nie :( Mega sie stresuje
    A jakby tego bylo malo obok mnie siedzi babsko, ktore przyszlo z kolezanka do towarzystwa, ktore smara i kaszle tak, ze az mi nerwa podnosi jeszcze bardziej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:52

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mogę się założyć że do 3-4 tyg tak Ci wyskoczy że nie będziesz mogła wyjść z podziwu :) Masz jeszcze czas na bębenek, spokojnie z tym.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa 15 maj to przecież 2 miesiące!! zwariowała ta babka? Nie martw się brzuszkiem, mój też malutki!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cudownie :). Krwiaka nie ma!!!!
    Syn rośnie i ma się dobrze. Wszystkie organy i narządy rozwinięte jak trzeba:) :) :).
    Mały waży 360g.
    Moja waga ani drgnęła...co mnie mega dziwi.
    Czuje się dobrze i to najważniejsze :) :) :).
    Zaliczyłam spacerek :).
    Juz teraz wszystko będzie dobrze! MUSI!
    JESTEM SZCZĘŚLIWA!

lys, magda sz, KasiaeN., aaaaga, Aska87, 0na88, euforia, kasiuleek, rybka1988, witaminkab, Katarka, niecierpliwa, ainer85, małaMyszka, psioszka11, Maniuś, mamasia, Y, Pati Belgia, Paula_071, sylwucha89, Aga89, gosia.b, gianna88, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ale dyskusja sie nawiązała, ja Wam powiem tak : nie wierzę w księży i kościoł ale wierzę w Boga, cała ta instytucja mnie nie interesuje, tak więc jak ksiadz za przeproszeniem zaczyna"pierd***ć na kazaniu to poprostu wychodzimy z męzem
    My bedziemy chcieli ochrzcić wrzesien/pazdziernik:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 15:04

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakro - nadrobilam dwa dni :D
    Ja zacmienie ogladalam dzis przez maske spawalnicza meza :p
    U mnie bez chrztu sie nie obejdzie, mnie to obojetne, ale maz nie przepusci. Bede musiala zastanowic sie nad terminem chrztu, bo w naszym wypadku najblizsza rodzina to ponad 30 osob. Moze rzeczywiscie Boze Narodzenie byloby najlepsze... Trzeba bedzie o tym pomyslec ;) Przeraza mnie to...

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super! dlugo sie te dziadostwa-krwiaki wchlaniaja co nie? ale ulga że nie ma i dzidzi bezpieczne :)

Griszanka u nas podobnie 30-35 i tez mysle o swietach, a wez kogos nie zapros to bedzie rozlam w rodzinie :/

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje drogie! A czy macie przerwy w odczuwaniu ruchów? Bo ja od niedzieli praktycz nie czułam codziennie a dziś od rana nic a nic :/

relgtv73gp3vr7ra.png
  • futuremama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wierzę w coś więcej niż kościół szczerze mówiąc też mnie wkurza, księża, zasady niektórych...
    Chrzcić będziemy, otwieramy furtkę... a co dziecko zrobi jak będzie dorosłe - czy zamknie tą furtkę i pójdzie inna droga czy będzie kroczyć tą - samo zdecyduje.
    Po chrzcie obiad i deser dla najbliższych dosłownie, w sumie 5 braci z żonami:D rodzice, babcia... nic wielkiego.
    50 min i stąd zmykam, nauka "nieprzejmowania" się przydaje. Najchętniej bym do domu wróciła ale obiecałam koleżanki mamie że pogadam o jakiejś polisie pod kątem emerytury. Póki co mało o tym myślę ale chcę zapytać o jakieś polisy dla dziecka. Chcę załozyć naszemu szkrabowi od urodzenia :) Nie wiem jak nam bedzie się wiodło ale chcę mu ułatwić start w dorosłe zycie, a odkładając regularnie może wyjść z tego cos ciekawego :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś u mnie biednie - na obiad jajka sadzone, ale nie mam siły ani nic gotować, ani iść coś zjeść na mieście. Chyba ta anemia mi się udziela co raz bardziej. Mąż zabronił mi robić cokolwiek, bo organizm niedotleniony i mogę zemdleć przy najmniejszym wysiłku. Miałam mieć wizytę u hematologa we wtorek, ale dzwonili i przełożyli na środę, co wcale mi się nie podoba, bo jak by mieli terminy to już wczoraj bym poszła, w tym kraju to nawet prywatnie nie ma na już.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaale super zadzwonila tesciowa ze ma dla nas zupke i nalesniki i T ma podjechać. Super nie musze nic robic a sadzone beda jutro ale mi dobrze hihi

KasiaeN., futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Marta super! dlugo sie te dziadostwa-krwiaki wchlaniaja co nie? ale ulga że nie ma i dzidzi bezpieczne :)

Griszanka u nas podobnie 30-35 i tez mysle o swietach, a wez kogos nie zapros to bedzie rozlam w rodzinie :/

Długo, długo z moim walczyłam od 3 lutego. Pękł trzy razy i długo dawał o sobie znać ale Walkę wygraliśmy My:).

O terminie chrztu jeszcze nie myśleliśmy, chrzestnych juz mamy:)

5fo2vs9.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Dziewczyny moje drogie! A czy macie przerwy w odczuwaniu ruchów? Bo ja od niedzieli praktycz nie czułam codziennie a dziś od rana nic a nic :/
    Ja ostatnio tak mialam pare dni nic, panikowalam jak glupia a wystarczyl michalek:-) teraz drugi dzien tez nic nie czuje i w dodatku brzuch i biodra bola okropnie ale to normalne. Jeszcze za wczesnie na systematyczne ruchy. Wystarczy ze dzidzia schowa sie za lozyskiem i juz nic nie czuc:-( trzeba czekac:-)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    hahaahah no wątek nam się udał! Nadal żyje i dalej kręcimy tam bekę! Teraz jest też na fioletowej stronie wesoła porodówka, bo jak pamiętasz miało być wspólne sikanie na testy i wspólne porody z McFlurry w rękach :D :D :D :D
    Tak w ogóle, to całe forum i Wy dałyście mi szanse i wsparcie jakiego nigdy nie miałam. Dziękuję :)
    To muszę zajrzeć co się dzieje na tej porodówce ;-) McFlurry mnie zaraziłyście i jem przy każdej okazji!

Kasia je też mam dzisiaj jakąś przerwę w ruchach.. Od rana jestem aktywna.. Pobiłam dzisiaj wszelkie rekordy w spacerowaniu z siostrą.. Później zakupy, wróciłam do domu zabrałam się za obiad.. okazało się, że nie kupiłam wszystkiego więc znów musiałam lecieć do sklepu.. Teraz leżę, puszczam pozytywkę i czekam na odzew!

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi pęka! Macie dziewczynki jakieś sposoby bo umre normalnie:-S

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka może połóż się na chwilkę, albo masaż głowy - mi przynosi ulgę, czasem też jak mnie łupie głowa to idę ją umyć, często też pomaga, ale to też zależy od rodzaju bólu
    no i uchylić okno jak jesteś w domu, nawdychać świeżego powietrza, wypić szklankę wody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 15:39

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ