SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Miru wrote:Możesz osobiście dostarczać do zusu wtedy będzie szybciej. Kiedyś pracodawca mi tak przyciągał ze szok. A w zusie mi poinformowali ze mogę osobiście.
Ale po co do ZUSu dostarczać samemu, skoro ZUS dostaje bezpośrednio od lekarza? (jedna kopia dla lekarza, druga dla pracodawcy, trzecia do ZUSu). Tu nie chodzi o L4 tylko o taki druk Z-3, który pracodawca musi wypełnić i wysłać do ZUSu (na jego podstawie nalicz się kasę) - tak mi tłumaczyła księgowa.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja
Dzis kolejny dzien pracy z domu.napisalam wczoraj wieczorem szefowi ze do czwartku pracuje z domu,potem mam wizyte i zobaczymy co dalej.
Piekna wiosna u mnie
Mecze sie z zaparciami buuuuu musze na czwartkowej wizycie poprosic gin zeby mi cos przepisala....
Ja oczywiscie dalej was nadrabiam'-jestem na 577 str......małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Neyla wrote:Ale po co do ZUSu dostarczać samemu, skoro ZUS dostaje bezpośrednio od lekarza? (jedna kopia dla lekarza, druga dla pracodawcy, trzecia do ZUSu). Tu nie chodzi o L4 tylko o taki druk Z-3, który pracodawca musi wypełnić i wysłać do ZUSu (na jego podstawie nalicz się kasę) - tak mi tłumaczyła księgowa.
Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam w ten piękny dzień
Dzisiaj wizyta a ja zawsze w dzień wizyty strasznie się stresuje. Zazwyczaj śpię do 9 a dziś od 5 na nogach. Jestem zła bo moja była już ginekolog powiedziała żeby zrobić tylko 2 prenatalne i tak się teraz stresuje
Czy badanie połówkowe jest 2 bad.prenatalnym czy dodatkowym badaniem?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Witam sie i ja
Dzis kolejny dzien pracy z domu.napisalam wczoraj wieczorem szefowi ze do czwartku pracuje z domu,potem mam wizyte i zobaczymy co dalej.
Piekna wiosna u mnie
Mecze sie z zaparciami buuuuu musze na czwartkowej wizycie poprosic gin zeby mi cos przepisala....
Ja oczywiscie dalej was nadrabiam'-jestem na 577 str......
Spróbuj len mielonyJa piję codziennie przed snem i nie mam już problemów
-
jesslin87 wrote:Witam w ten piękny dzień
Dzisiaj wizyta a ja zawsze w dzień wizyty strasznie się stresuje. Zazwyczaj śpię do 9 a dziś od 5 na nogach. Jestem zła bo moja była już ginekolog powiedziała żeby zrobić tylko 2 prenatalne i tak się teraz stresuje
jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:A jak wygląda rozliczanie ? Ja na zwolnienie ide na dniach, w firmie jest ok 10osob, czyli to zus bedzie mi wypłacał tak? Raz w miesiacu dostane taką wypłate jak zawsze dostawałam?
Ja dostaję w ratachza marzec dostałam narazie 341zł (gdzie zarabiam ok 1700zł). Kolejną część mam ponoć dostać 1.04.
-
Ja juz mam lozeczko ale na allegro sa swietne aukcje z posciela, organizerem i baldachimem. Wszystko piekne, kolorowe bawelniana:-) jutro jak potwierdza plec poraz kolejny to zamawiam:-)
-
Laura wrote:Sylwia pijesz len? ja kiedyś piłam przed ciążą i nie miałam problemów z zaparciami, ale gdzieś wyczytałam że w ciąży pić nie wolne bo powoduje skurcze macicy, ewentualnie można zacząć pić około 37 a 38 tygodnia ciąży żeby przygotować macice do porodu.
-
-
Laura wrote:A ja wypatrzyłam tutaj coś pięknego
http://maleduze.pl/75-maxi?p=3Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wydaje mi się że ogólnie są dwa prenatalne- te ok 13 tyg i połówkowe, wtedy sprawdza się te wszystkie markery genetyczne, wady, rozszczepy, kości itp. Późniejsze usg służą jak duże jest dziecko, gdzie łożysko i ułożenie czy dzidzi nóżkami czy główką do wyjścia. Tu masz więcej info. Ale połówkowe te normalne badanie nie dodatkowe.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,7219697,Badania_prenatalne.htmlfuturemama, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:rybka pokazz:P ja upatrzyłam łózeczko, ale widziałam ze u tej samej osoby są materace i przewijaki wiec wszystko przyszło by za jedną przesylke:)
http://allegro.pl/11-cz-posciel-baldachim-do-lozeczka-90x120-gratisy-i5175447690.html
takie cuda:)