SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Heya
ledwo Was nadrobiłam
Myszko super brzusio
Griszanka gratuluję super wyników i zdrowego synka, olej położną
Karola uważaj na siebie w tym sklepie, dobrze,że czasem trafi się normalny klienta Twoja waga jest w normie, ja też mam już 3 kg na plusie. W pierwszej ciąży przytyłam 15kg , w tej chciałam 10 kg ale raczej się nie uda skoro mam cały czas leżeć.
Futuremama znam Eda Sheerana- niestety nie osobiściei uwielbiam
U mnie też zaparcia buuu
Niecierpliwa ja też od 12 tyg mam nisko łożysko. Moja lekarka nic nie mówiła o zakazie sexu a jak spróbowaliśmy to lała się ze mnie krew i mało zawału nie dostałam. Pojechałam do innej lekarki a ona pow,że KATEGORYCZNY ZAKAZ SEXU i mam leżeć do odwołania!!!!!! Więc jedziemy na tym samym wózku.
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące. Będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 14:33
małaMyszka, niecierpliwa, aaaaga, Martucha86, Laura, sylwucha89 lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Tak, bo od tamtej pory miałam jeszcze kilka delikatnych plamień. Za tydzień kontrola zobaczymy co powie lekarz. Dobrze,że dzidziuś mnie kopie,jestem przez to trochę spokojniejsza.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
A wiecie ze ja ani razu odkad jestem w ciazy nie kochalam sie z mezem? Strasznie sie boje jakiegokolwiek krwawienia..bo z tego co czytalam zdania na temat sexu w ciazu wsrod lekarzy -ekspertow sa podzielone.. na szczescie moj maz jest bardzo wyrozumialy i nie czuje zeby miedzy nami bylo gorzej
chcialabym sie przelamac ale sie boje..
bosa, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
bosa wrote:Tak, bo od tamtej pory miałam jeszcze kilka delikatnych plamień. Za tydzień kontrola zobaczymy co powie lekarz. Dobrze,że dzidziuś mnie kopie,jestem przez to trochę spokojniejsza.
A jak czesto robisz usg??? Bo wyczytalam wlasnie, ze'jak lozysko jest nisko nalezy je kontrolowac co 2-3 tyg.
Dziwi mnie tylko,ze w piatek mialam usg u lekarki na nfz i zapytalam ja o lozysko i powiedziala, ze wszystko w porzadku jest, moja prowadzaca tez'nie zwrocila mi na nie zadnej uwagi, a nisko jest od 12tc, ale mam u niej wizyte 2.04 i ja przycisne w tym temacie.
Wlasnie doczytalam, ze mam lozysko na przedniej scianie, nisko. A w piatek na usg lekarka tez powiedziala, ze jest na przedniej scianie, ale nie ma powodu do zmartwien, bo problem pojawi sie gdy jest przodujace, a to roznica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 15:20
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:A wiecie ze ja ani razu odkad jestem w ciazy nie kochalam sie z mezem? Strasznie sie boje jakiegokolwiek krwawienia..bo z tego co czytalam zdania na temat sexu w ciazu wsrod lekarzy -ekspertow sa podzielone.. na szczescie moj maz jest bardzo wyrozumialy i nie czuje zeby miedzy nami bylo gorzej
-
Kaczuchy,mewy,gołębie nakarmione
. My mieliśmy zakaz seksu w 1 trym przez krwiaka ale jak się wchlonal to lekarz powiedział żeby spróbować jak się nic nie będzie dziać to mozemy poszaleć. No ale z takim brzuchem to jakie to szaleństwa czuję się jak paralita podczas seksu, więcej śmiechu niż namiętności
-
Griszanka wrote:A tu moj maluszek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eacacc4e0252.jpg
A na tym widac, ze to 100% mezczyzna :p
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab611a5266e7.jpg
Doktor bardzo sie staral, zeby bylo co pokazac rodzinie w swieta, tak sam z siebie
ho ho dorodny chłopbosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:A jak czesto robisz usg??? Bo wyczytalam wlasnie, ze'jak lozysko jest nisko nalezy je kontrolowac co 2-3 tyg.
Dziwi mnie tylko,ze w piatek mialam usg u lekarki na nfz i zapytalam ja o lozysko i powiedziala, ze wszystko w porzadku jest, moja prowadzaca tez'nie zwrocila mi na nie zadnej uwagi, a nisko jest od 12tc, ale mam u niej wizyte 2.04 i ja przycisne w tym temacie.
Wlasnie doczytalam, ze mam lozysko na przedniej scianie, nisko. A w piatek na usg lekarka tez powiedziala, ze jest na przedniej scianie, ale nie ma powodu do zmartwien, bo problem pojawi sie gdy jest przodujace, a to roznica.
Usg miałam po każdym plamieniu czyli co 1,5 tyg, a ostatnio 2 tyg temu, za tydzień wizyta. Mam nadzieję,że już koniec tych plamień. Mi od początku lekarze mówią,że jeszcze jest czas,żeby łożysko było wysoko i żebym się tym nie martwiła tylko trzeba leżeć więc leżę. Chociaż wolałabym leżeć np na plaży na Kanarach i popijać koktajl ze świeżych owoców ale lepszy dom niż szpital
aaaaga, magda sz, Martucha86, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
u nas na początku był zakaz, po prenatalnych w I trym było spoko a teraz... już też jest mniej radości, bo tak źle, tak zaboli a teraz się boję bo pobolewa podbrzusze. Widzę że pozycja siedzenia ma tu też znaczenie - chyba koniec z siedzeniem noga na nogę.
Łożysko ostatnio było przodujące, ale póki co kazał się nie martwić bo ono jeszcze zmienia położenie.bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:A wiecie ze ja ani razu odkad jestem w ciazy nie kochalam sie z mezem? Strasznie sie boje jakiegokolwiek krwawienia..bo z tego co czytalam zdania na temat sexu w ciazu wsrod lekarzy -ekspertow sa podzielone.. na szczescie moj maz jest bardzo wyrozumialy i nie czuje zeby miedzy nami bylo gorzej
małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:A mi ZUS kazal dac do pracodawcy bo on musi brac i wziac podpis zlozyc. Takze nie wiem jak jest do konca.
A my czekamy do 7 kwietnia ajjj. Jak ten czas wolno leci:(
A jesli chodzi o kg to w pierwszej ciazy na tym etapie mialan +3 a w 40 tyg plus 9 natomiast z drugim na koncu bylo plus 18:)małaMyszka, maaadzik1207 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
My dostaliśmy zielone światło. Spróbowaliśmy w walnięte tynki i było super, ale jak dla mnie za długo i za sucho, więc się poobcierałam... na następnej wizycie zapytałam o jakiś żel nawilżający, kupiłam, spróbowaliśmy, ale było tak źle, niewygodnie, że wspólnie doszliśmy do wniosku, że w ciąży odpuszczamy. Jakoś dajemy radę. Chociaż po takim intensywnym pożyciu przez tyle lat ciężko nam kochać się powoli, namiętnie i długo...
-
My tez po krwawieniu mielismy zakaz, a po ostatniej wizycie niby zielone światło, ale co z tego jak ja się boję. Próbowaliśmy w ostatni weekend, ale guzik z tego wyszło, bo bylam tak spieta, ze to w ogóle bez sensu. Obawiam sie, ze tak juz będzie do końca. Dobrze, że chociaż widzę że nie my jedni.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
a my nie odpuszczamy, tzn mój mężuś nie dopuszcza. Ja to się trochę boję, przez tą macice napinającą się. Ale nie często średnio raz na tydzień, bo albo ja ide szybko spać, albo zmęczeni, albo z małą śpię. Nie wiem jak będzie później.....
małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
-
My od grudnia raz, szalu nie bylo wiec odpuscilismy, a teraz jak mnie lekarz nastraszyl to nawet myslec nie chce o seksie
Jak to lekarz wczoraj powiedzial seks byl potrzebny zeby zajsc w ciaze, teraz juz mozna dac se spokoj
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
uff mi też ulżyło, że z brakiem seksu nie jesteśmy jedyni
zakaz mamy od początku ciąży, jakoś dajemy radę... dobro dzidzi najważniejsze... bywa ciężko, ale zawsze jedno z nas jest tym bardziej odpowiedzialnym gdy drugie namawia
pocieszamy się żartując oczywiście, że tak w 38 tyg zaczniemy uprawiac "dziki seks" heheLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość