X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • bosa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heya :) ledwo Was nadrobiłam ;)

Myszko super brzusio :)

Griszanka gratuluję super wyników i zdrowego synka, olej położną :)

Karola uważaj na siebie w tym sklepie, dobrze,że czasem trafi się normalny klient :) a Twoja waga jest w normie, ja też mam już 3 kg na plusie. W pierwszej ciąży przytyłam 15kg , w tej chciałam 10 kg ale raczej się nie uda skoro mam cały czas leżeć.

Futuremama znam Eda Sheerana- niestety nie osobiście ;) i uwielbiam :D

U mnie też zaparcia buuu

Niecierpliwa ja też od 12 tyg mam nisko łożysko. Moja lekarka nic nie mówiła o zakazie sexu a jak spróbowaliśmy to lała się ze mnie krew i mało zawału nie dostałam. Pojechałam do innej lekarki a ona pow,że KATEGORYCZNY ZAKAZ SEXU i mam leżeć do odwołania!!!!!! Więc jedziemy na tym samym wózku.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące. Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 14:33

małaMyszka, niecierpliwa, aaaaga, Martucha86, Laura, sylwucha89 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa ja na szczescie na male szalenstwo z mezem zdecydowalam sie tylko raz, ale na szczescie nie bylo zadnych plamien. Caly czas musisz lezec z tego powodu???

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo od tamtej pory miałam jeszcze kilka delikatnych plamień. Za tydzień kontrola zobaczymy co powie lekarz. Dobrze,że dzidziuś mnie kopie,jestem przez to trochę spokojniejsza.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ja ani razu odkad jestem w ciazy nie kochalam sie z mezem? Strasznie sie boje jakiegokolwiek krwawienia..bo z tego co czytalam zdania na temat sexu w ciazu wsrod lekarzy -ekspertow sa podzielone.. na szczescie moj maz jest bardzo wyrozumialy i nie czuje zeby miedzy nami bylo gorzej :) chcialabym sie przelamac ale sie boje..

bosa, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie moze pomysl na szybka obiado-kolacje?
    Wroce do domu ok 17 wiec szukam czegos na szybko. Myslalam o parowkach w ciescie francuskim hmm...

bosa, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Tak, bo od tamtej pory miałam jeszcze kilka delikatnych plamień. Za tydzień kontrola zobaczymy co powie lekarz. Dobrze,że dzidziuś mnie kopie,jestem przez to trochę spokojniejsza.

A jak czesto robisz usg??? Bo wyczytalam wlasnie, ze'jak lozysko jest nisko nalezy je kontrolowac co 2-3 tyg.
    Dziwi mnie tylko,ze w piatek mialam usg u lekarki na nfz i zapytalam ja o lozysko i powiedziala, ze wszystko w porzadku jest, moja prowadzaca tez'nie zwrocila mi na nie zadnej uwagi, a nisko jest od 12tc, ale mam u niej wizyte 2.04 i ja przycisne w tym temacie.

Wlasnie doczytalam, ze mam lozysko na przedniej scianie, nisko. A w piatek na usg lekarka tez powiedziala, ze jest na przedniej scianie, ale nie ma powodu do zmartwien, bo problem pojawi sie gdy jest przodujace, a to roznica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 15:20

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A wiecie ze ja ani razu odkad jestem w ciazy nie kochalam sie z mezem? Strasznie sie boje jakiegokolwiek krwawienia..bo z tego co czytalam zdania na temat sexu w ciazu wsrod lekarzy -ekspertow sa podzielone.. na szczescie moj maz jest bardzo wyrozumialy i nie czuje zeby miedzy nami bylo gorzej :) chcialabym sie przelamac ale sie boje..
    To mi od razu lepiej, bo my tez nie. Z synem krwawilam i wolimy teraz nie ryzykowac:-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuchy,mewy,gołębie nakarmione :). My mieliśmy zakaz seksu w 1 trym przez krwiaka ale jak się wchlonal to lekarz powiedział żeby spróbować jak się nic nie będzie dziać to mozemy poszaleć. No ale z takim brzuchem to jakie to szaleństwa czuję się jak paralita podczas seksu, więcej śmiechu niż namiętności :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez z zakazem sexu od 10 tc da rade wytrzymac

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    A tu moj maluszek :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eacacc4e0252.jpg

A na tym widac, ze to 100% mezczyzna :p
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab611a5266e7.jpg

Doktor bardzo sie staral, zeby bylo co pokazac rodzinie w swieta, tak sam z siebie :D

ho ho dorodny chłop :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A jak czesto robisz usg??? Bo wyczytalam wlasnie, ze'jak lozysko jest nisko nalezy je kontrolowac co 2-3 tyg.
    Dziwi mnie tylko,ze w piatek mialam usg u lekarki na nfz i zapytalam ja o lozysko i powiedziala, ze wszystko w porzadku jest, moja prowadzaca tez'nie zwrocila mi na nie zadnej uwagi, a nisko jest od 12tc, ale mam u niej wizyte 2.04 i ja przycisne w tym temacie.

Wlasnie doczytalam, ze mam lozysko na przedniej scianie, nisko. A w piatek na usg lekarka tez powiedziala, ze jest na przedniej scianie, ale nie ma powodu do zmartwien, bo problem pojawi sie gdy jest przodujace, a to roznica.

Usg miałam po każdym plamieniu czyli co 1,5 tyg, a ostatnio 2 tyg temu, za tydzień wizyta. Mam nadzieję,że już koniec tych plamień. Mi od początku lekarze mówią,że jeszcze jest czas,żeby łożysko było wysoko i żebym się tym nie martwiła tylko trzeba leżeć więc leżę. Chociaż wolałabym leżeć np na plaży na Kanarach i popijać koktajl ze świeżych owoców ale lepszy dom niż szpital :)

aaaaga, magda sz, Martucha86, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na początku był zakaz, po prenatalnych w I trym było spoko a teraz... już też jest mniej radości, bo tak źle, tak zaboli a teraz się boję bo pobolewa podbrzusze. Widzę że pozycja siedzenia ma tu też znaczenie - chyba koniec z siedzeniem noga na nogę.
    Łożysko ostatnio było przodujące, ale póki co kazał się nie martwić bo ono jeszcze zmienia położenie.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    My też nic:/...po porodzie sobie odbijemy; ).

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A mi ZUS kazal dac do pracodawcy bo on musi brac i wziac podpis zlozyc. Takze nie wiem jak jest do konca.

A my czekamy do 7 kwietnia ajjj. Jak ten czas wolno leci:(

A jesli chodzi o kg to w pierwszej ciazy na tym etapie mialan +3 a w 40 tyg plus 9 natomiast z drugim na koncu bylo plus 18:)
    Ja tez 7 kwietnia mam wizytę. Jeszcze tyle czasu! :-)

małaMyszka, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 12:32

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy zielone światło. Spróbowaliśmy w walnięte tynki i było super, ale jak dla mnie za długo i za sucho, więc się poobcierałam... na następnej wizycie zapytałam o jakiś żel nawilżający, kupiłam, spróbowaliśmy, ale było tak źle, niewygodnie, że wspólnie doszliśmy do wniosku, że w ciąży odpuszczamy. Jakoś dajemy radę. Chociaż po takim intensywnym pożyciu przez tyle lat ciężko nam kochać się powoli, namiętnie i długo...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po krwawieniu mielismy zakaz, a po ostatniej wizycie niby zielone światło, ale co z tego jak ja się boję. Próbowaliśmy w ostatni weekend, ale guzik z tego wyszło, bo bylam tak spieta, ze to w ogóle bez sensu. Obawiam sie, ze tak juz będzie do końca. Dobrze, że chociaż widzę że nie my jedni.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my nie odpuszczamy, tzn mój mężuś nie dopuszcza. Ja to się trochę boję, przez tą macice napinającą się. Ale nie często średnio raz na tydzień, bo albo ja ide szybko spać, albo zmęczeni, albo z małą śpię. Nie wiem jak będzie później.....

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od grudnia raz, szalu nie bylo wiec odpuscilismy, a teraz jak mnie lekarz nastraszyl to nawet myslec nie chce o seksie ;) Jak to lekarz wczoraj powiedzial seks byl potrzebny zeby zajsc w ciaze, teraz juz mozna dac se spokoj :P

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff mi też ulżyło, że z brakiem seksu nie jesteśmy jedyni ;)
    zakaz mamy od początku ciąży, jakoś dajemy radę... dobro dzidzi najważniejsze... bywa ciężko, ale zawsze jedno z nas jest tym bardziej odpowiedzialnym gdy drugie namawia :D
    pocieszamy się żartując oczywiście, że tak w 38 tyg zaczniemy uprawiac "dziki seks" hehe

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ