X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przegięłam... posprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam pranie, obiad... co prawda z przerwami zajęło mi to czas od rana ale nie pamiętam kiedy się tak narobiłam ostatnio :/ padam na twarz...

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja posiedzialam w poludnie z kolezanka w parku na sloneczku, cudownie grzalo, prawdziwa wiosna :) A jak wrocilam wypilam maka kawke bo czulam, ze mnie zmeczenie ogarnia i mimo to zasnelam :P

• magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurza twarz! chcialam zrobic 1 raz w zyciu mielone, jakos nigdy nie mialam na nie ochoty jak mama nie podstawila pod nos. No i kupilam wszystko tylko nie bulke tartą :/
    Ale pierdziele nie schodzę już z tego 2 piętra i z powrotem, nadzwigalam sie zakupów z owockami i ziemniaczkami mlodymi i dostalam za to kopniaki. Może mąż dokupi.. no a całe czerstwe pieczywo dałam kaczkom więc nawet nie mam co zetrzeć.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co ci bułka tarta do kotletów :)?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    zgłaszam się po wczorajszej wizycie. Maluch waży 373g i ma się dobrze. Co do wszystkich pomiarów połówkowych, to lekarz powiedział,że zrobi mi na następnej wizycie jak dziecko będzie trochę większe.
    Poniżej wrzucam zdjęcie USG, które zdradza płeć :)

<a href=http://zapodaj.net/17b915202443a.jpg.html>usg.jpg</a>

Chyba nie umiem :( co zrobiłam nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 18:06

Laura, kasiuleek, gianna88, Martucha86, Aga89, magda sz, małaMyszka, KasiaeN., witaminkab, mamasia, rybka1988, lys, Maniuś, sylwucha89, futuremama lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Cześć dziewczyny,
    zgłaszam się po wczorajszej wizycie. Maluch waży 373g i ma się dobrze. Co do wszystkich pomiarów połówkowych, to lekarz powiedział,że zrobi mi na następnej wizycie jak dziecko będzie trochę większe.
    Poniżej wrzucam zdjęcie USG, które zdradza płeć :)

<a href=http://zapodaj.net/17b915202443a.jpg.html>usg.jpg</a>

Chyba nie umiem :( co zrobiłam nie tak?

http://zapodaj.net/17b915202443a.jpg.html>usg.jpg

:)

O łał, jaki sprzęt :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiałam, czy nie pomylił z pępowiną, ale z drugiej strony nigdy nie widziałam pępowiny z jajkami :D

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Gruszka do nosa czy aspirator?

Siostra kupiła to i to i zdecydowanie woli aspirator, wiec tez spróbuje:)

małaMyszka- brzusio fajniutki już :)
    U mnie na reszcie już też coraz większy:D

Gratuluje też udanych wizyt!:)
    Śliczne maluszki :)

A mnie lekarz nie waży w ogóle. Wierzy mi na słowo:)

Skończyłam nie dawno generalne sprzątanie korytarza, usiadłam aby was poczytać i zaczęłam czuć małego. Podniosłam bluzkę i pierwszy raz zobaczyłam jak lewa strona brzuszka się podniosła! Ale fajne uczucie!:) Synuś będzie chyba małym wstydzioszkiem, bo jak zawołam męża albo mamę to od razu cisza:)Ważne, że przed mamusią się nie chowa:)

My z mężem kochaliśmy się na początku ciąży i teraz w weekend po długimmm czasie. Śmiałam się, że musimy zacząć bo zapomnimy jak to się robi;)
    Przeciwwskazań nie mamy.Nigdy nie plamiłam po, ale plamiłam po badaniu ginekologicznym;/
    Jesteśmy bardzo ostrożni, delikatnie jak za pierwszym razem:)
    Ale co tam na szaleństwa przyjdzie czas:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 18:13

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszyłyście bo ja myślałam, że raz na tydzień to mało.. Ostatnio mąż mi zwrócił uwagę żebym nie kładła się na niego z brzuchem, obchodzi się ze mną jak z jajkiem.. Co będzie jak będę miała większy brzuch? :)

Właśnie oglądam na polsat cafe program o kobiecie, która zamiast dziecka ma lalkę, która wygląda jak noworodek.. Chodzi z nim na spacer w wózku i dziwi się, że ludzie mają ją za wariatke.. Przerażające to jest..

małaMyszka, KasiaeN., ainer85, magda sz lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na poczatku ciąży zrezygnowaliśmy z seksu bo ja nie byłam w stanie.Było mi niedobrze o najchętniej to byłam przespała wszystkie dnie a nie myślała o seksie ;)Potem mieliśmy zakaz przez krwiaka, no a od lutego dajemy czadu ;P Uważam, ze w ciąży seks jest boski, przynajmniej na razie, bo potem jak brzuch będzie coraz większy to nie wiem jak będzie ;)

Padam z nóg!Cięzki dzień to był. Idę umyć naczynia i chyba wezmę kąpiel.

Kupiłam w Lidlu paczkę cukierków rozpuszczalnych FRITT i właśnie zjadłam całą pakę na raz!Rzuciłam się na nie jak szalona!!!

magda sz, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A po co ci bułka tarta do kotletów :)?

A bo nigdy nie robiłam i w przepisach w necie wszędzie była bułka tarta.
    No ale znalazłam taki bez i wyszły pyszne :) do tego młode ziemniaczki, pomidorki koktajlowe ze śmietanką i barszcz ukraiński. Plecy mi siadły, idę do męża na masaż bo nastałam się przy kuchni jak mało kiedy

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Ja zawsze robie tak mielone:
    -pół kg miesa
    -duza cebula
    -przyprawa do mielonego
    -pietruszka suszona
    -czosnek wyciskam
    -sól,pieprz
    -bułka namoczona w mleku
    -jajko
    -troche musztardy

wszystko gniote i smaże, pychotka :)

kasiuleek, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny...ale dzisiaj miałam wizytę u endokrynologa... Poprosiłam tatę żeby mnie zawiózł, bo miałam niskie ciśnienie i sama bałam się jechać-znowu miałam zawroty głowy i serce mi kołatało, zresztą od rana na nospie, bo macica twardnieje. Podrzucił mnie pod przychodnię o 15:30 i pojechał po moją siostrę do innego lekarza. Poszłam pod ten mój gabinet i jak zwykle kolejka już od 14(mimo że lekarz dopiero od 16 przyjmuje)... pytam się więc:

JA: Przepraszam, kto jest pierwszy w kolejce do dr?

BABA: Ja jestem pierwsza.

JA: Czy nie miałaby Pani nic przeciwko, gdybym weszła jako pierwsza, bo jestem w ciąży i nie dobrze się czuję, a ostatnio prawie zemdlałam czekając 3h na dr.

BABA: Ale siedzieć do 16 to Pani da radę, więc może Pani poczekać dłużej.

JA: Ostatnia moja wizyta zakończyła się 5 dniowym pobytem w szpitalu, więc ...(przerwano mi)

BABA: Mogłaby Pani kulturalnie zapytać!

JA: Przecież pytam się Pani kulturalnie,(BABA w międzyczasie coś tam bąka pod nosem) Chyba ma Pani problemy z interpretacją j.polskiego. (cały czas jestem spokojna-łzy napływają mi do oczu)

BABA: I nie tym tonem...

JA: myślałam, że Pani jako kobieta mnie zrozumie, ale widocznie nie wie Pani co to znaczy być w ciąży zagrożonej.

Reszta ludzi tylko siedziała z otwartą gębą, mąż tej baby starał się ją uciszyć, ale nie odniosło to skutku. Poszłam do pielęgniarki i poprosiłam, żeby jako pierwszą mnie poprosiła-wyszła więc z gabinetu i powiedział, że ja wejdę pierwsza. W międzyczasie pielęgniarka przyszła mi zmierzyć ciśnienie i zapytać o samopoczucie. Te nerwy dodatkowo sprawiły, że czułam się źle. Jak tylko przyszedł lekarz ta BABA i tak się pierwsza zerwała z krzesła i poleciała. Potem pielęgniarka już specjalnie po mnie wyszła...
    Jak tylko weszłam do domu zalałam się łzami, było mi cholernie przykro. Straszna znieczulica

Od początku ciąży tak nie płakałam :( nie mogłam się uspokoić.

Ot szara rzeczywistość

małaMyszka, lys, KasiaeN. lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ruchy Waszego Maleństwa bywają bolesne? Dziś odczuwałam lekki dyskomfort podczas fikołkow Stasia...
    Jakie macie doświadczenia?

5fo2vs9.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziweczyna, ale Was nadrabiałam! co znalazłam trochę czasu to czutałam, a [potem znowu mi dochodziło kilka stron. ale dla mnie to frajda.
    magda ale mi narobiłaś ochotę na mielone, aż mi język uciekł do d.., a niestety jestem w pracy i nic z trego :(
    kurcze ja myślałam, że ja mało serduszkuje z mężem a ok 2 razy w tyg tak od 2 trymestru bo w I to nawet mi sie czasem myśleć o seksie nie chciało. i w sumie nie było żadnych przeciwskazań tylko raz zakaz na tydzień.
    gratuluję wizyt super się czyta takie informacje świet od razu jest piekniejszy :)
    musze chyba pomyśleć jakimś L4, bo zaczynają mnie nbolec plecy od siedzenie na tych mega niewygodnych krzesłach a zmienic go nie mogę.
    miłego wieczoru

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej... aż zaniemówiłam. Co za chora akcja. Neyla nie ma się co przejmować bo takie mamy społeczeństwo, jak każda inna ciężarówka by zapytała to pewnie ta baba jaga by tak zareagowała a nie tylko w stosunku do Ciebie. Bardzo dobrze że pielęgniarka była kompetentna :) Nie martw się pewnie cała poczekalnia zjadała ją wzrokiem i myślami.
    Czasem az mnie korci żeby paralizator kupić w takich przypadkach...

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie mielonych to ja nie lubilam ich robic bo zawsze wychodzily mi zbite i twarde jak kamien, dopoki pare miesiecy temu nie natrafilam na ten przepis, sa super soczyste :)
    http://paulinka-to-ja.blogspot.com/2014/04/mielone-z-jabkiem-i-porem.html?m=1

• Martucha86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla...straszne Babsko...brak mi słów. Totalny brak kultury...

5fo2vs9.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Czy ruchy Waszego Maleństwa bywają bolesne? Dziś odczuwałam lekki dyskomfort podczas fikołkow Stasia...
    Jakie macie doświadczenia?

Czuje czasem takie kłucie no i boli to, tak jakby mi mała palce wpychała w brzuch od środka. Czasem jak się za szybko przekręci to też mało przyjemne

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za suka! Przepraszam ale inaczej nie można nazwać takiego babska!
    Tak właśnie jest w tym kraju! Miałam taką sytuację, że byłam z siostrą w sklepie, która byla w 9 m-cu ciąży przed nami wielka kolejka my z jedną rzeczą na końcu.. Wszyscy udają, że nas nie widzą.. Nagle otwiera się druga kasa i co? Całe bydło z kolejki mało nas nie zabiło tak lecieli do drugiej kasy! Tak się rzucili, że znów zostalysmy na końcu!!! I moje głośne komentarze nic nie pomogły.. Nie wiadomo, jak zachować się wobec takiego bydła.. Ja jestem taka, że wolę przemilczeć i się nie denerwować niż wchodzić w dyskusje.. Dlatego podziwiam Magde Sz za akcje w autobusie i list do szkoły! Z tymi wrednymi ludziskami trzeba walczyć!

Neyla, małaMyszka, Martucha86, lys lubią tę wiadomość

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ