SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie w pracy posypało ciążami - dwie prawniczki, analityczka, dziewczyna z CRM i żona naszego rzecznika:) Polska rośnie w siłę
Ja mam jutro o 8:40 wizytę - trzymajcie kciuki, żeby dziecię rozłożyło nogi:) Niestety nie mam dostępu do forum z pracy, a nie mogę się zalogować z telefonu bo nie pamiętam hasła;) Relacje więc zdam wieczorem.małaMyszka, sylwucha89, magda sz, lys, mamasia, futuremama lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
jaaaa Neyla chyba bym zabiła takie babsko!!! skąd tacy ludzie?? Ale zauważyłam w przychodniach pełno takich oszołomów. Stare prukwy nie maja co robić, bo do pracy nie chodzą, a wszędzie się wpierdzielają i wiecznie im się spieszy. A jeszcze same się wykłócają" pani wpuść mnie pierwsza bo męża zostawiłam samego w domu, nie pani wpuść mnie bo ja tabletki nie wzięłam, a mi autobus ucieknie" i tak wiecznie...a zeby sraki dostaly!!!
Magda ale mam z Ciebie bekę hehehe, ale z drugiej strony bym się ciebie bała, bo jesteś zawzięta:P. Mnie coś wkurzy, zaraz przechodzi i zapominam. Nie chce mi się dupy zawracać skargami, ale z drugiej strony dobrze ze stoją na straży ludzie tacy jak TY. Bo jak by każdy miał wywalone jak ja to by była sodoma i gomora. ps sąsiadka w domu rodzinnym mojego męża, za dzwonienie po policje miała cyklicznie wybijane szyby, i gówna na wycieraczce. Mężuś do tej pory traktuje ja jak powietrze, z czego tez chce mi się smiac bo stary kon a po dziś dzien jej nienawidzi
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Witam ja już po wizycie
Wszystko ok a płeć chłopiec
Ale mam paskudny humor koleżanka lubi pisać o mnie dużo rzeczy tak jakby nie miała swojego życia np:
cytuję:
Wczoraj pytała mnie jak wygląda badanie prenatalne, więc jej opowiedziałam i zdziwiona spytałam czy miała 1 badanie prenatalne. Ona stwierdziła, że nie bo nie chciała, że u niej nikt (nie wiem: mama, babcia, kobiety w wiosce...) nie miały takiego badanie, Mam wrażenie że ona, a tym bardziej jej mąż nie dorośli do roli rodziców. Według jej wyobrażeń poród będzie chyba bardzo bolesny, bo za dzieckiem wyjdzie jej z brzucha cała wyprawka...po prostu zero wyobraźni że dziecko kosztuje i trzeba mu zapewnić wszystko co najlepsze (nie najdroższe, ale to co potrzebuje).
Przykro mi się zrobiłomagda sz, małaMyszka, sylwucha89, mamasia, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Witamy po wizycie
4 godziny czekaliśmy w kolejce..Pan doktor po spojrzeniu w naszą kartę ciąży zaczął się śmiać, zrobił cytologię i dał nam skierowania na morfologię, mos, krzywą cukrową, toksoplazmozę i hiv'a. Stwierdził, że jesteśmy w 19 tygodniu i najprawdopodobniej będziemy mieli synka
Następna wizyta 21.04
Pozdrawiamy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 22:26
jesslin87, Neyla, Y, rybka1988, Laura, małaMyszka, sylwucha89, niecierpliwa, kasiuleek, mamasia, Maniuś, psioszka11, Martucha86, magda sz, Migotkaa, zabka11, Paula_071, gosia.b, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Nie tutaj... A ja tylko nie zrobiłam 1 badania prenatalnego bo moja ginekolog powiedziała, że 1 jest niepotrzebne... Powiedziałam kiedyś, że dać na wózek 1500 zł to drogo a ona taki kupiła i uważa, że ja mojemu chyba kupie jakiś stary za sto złotych i z tego powodu będę złą matką...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
No wiesz, ja też szukam czegos alternatywnego, tańszego lub ładniejszego. Wózek kupujemy za 1600 zł, ale będę go używać przez najbliższe kilka lat, bo chcemy dwójkę dzieci. Dzisiaj znalazłam kosz Mojżesza nie za 1000 zł tylko za 300 i wydaje mi się, że to lepsze rozwiązanie, tym bardziej, że to tylko na pierwsze 3-4 miesiące
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Brak mi nerwów... Teraz pisze, że nie może się doczekać aż zacznę się jej wypytywać ile wydała na dziecko a mnie to nawet nie interesuje. Według mnie to prywatna sprawa każdej osoby. Wózek już mam od siostry z Niemiec. Drogi ale sis się uparła bo koszt to 800 euro ale chciała kupić. Mebelki też już mam. Nie mam na razie łóżeczka i takich drobnostek jak wanienka itp. Mieszkamy w kawalerce szukamy mieszkania ale same niebezpieczne dzielnice albo 2 pokoje za 200 tys. więc czekamy na coś lepszego a ona się ze mnie nabija, że tak mieszkam to koniec znajomości...
-
Orunia nigdy nie cieszyła się dobrą opinią, jednak jak ze wszystkim najlepiej się przekonać samemu. To widać po klatce schodowej, bloku, okolicy, liczy się nasze wrażenie
Na zaparcia polecam zupki na obiadek ( kapusniak , ogorkowa itp.) suszone figi ( podobno lepsze od śliwek) i siemię lniane w postaci gotowanej - kisielek.
W pierwszej ciąży przytyłam 23kg a urodziłam miesiąc wcześniej. Teraz już 8kg na plusie a to dopiero 22tydzien . Mam nadzieję że nie przytyje zbyt dużomałaMyszka, ainer85, magda sz lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry kobietki
ja oczywiscie znów na nogach od rana. Od tygodnia próbuję ogarnąć mieszkanie, moze dziś się w końcu uda.
Jesslin, a gdzie ona to pisze? Nie mozesz skomentowac czy cos? Napisac jej prosto z mostu żeby zajęła sie swoim życiem i dzieckiem? Wiesz, ja mam dwoje starszych dzieci, prxy pierwszym mialam trudną sytuację finansową i mieszkaniową. Dziecko moze nie mialo wszystkiego, tzn jakis wypasionych bajerów, ale na to co potrzebne zawsze bylo. A przede wszystkim bylo kochane i akceptowane. Wyzsza wartosc wyprawki nie oznacza ze ktos jest lepszym rodzicem. Znam dzieci, ktore w wieku trzech lat zarzucane są gadżetami, tabletami itp. bo rodzice chca pokazac ze ich stac, ale nigdy ze swoim dzieckiem w gre planszowa nie zagrali, czy nie przeczytali mu bajki.niecierpliwa, małaMyszka, aaaaga, mamasia, futuremama, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana.
Nasikałam do pojemniczka i powoli zbieram się do labo.
Jesslin a na kiedy ona ma termin?
Myślę, że najlepiej będzie jak zakończysz tą znajomość. Utniesz jak to się mówi: Przy samej pępowinie.
My też nie mamy jakichś luksusów. Nie narzekam, cieszę się z tego co mamy. A opinią innych przestałam się przejmować. Tylko u mnie to ciągle temat kasy był w rodzinie tzn. moja matka ciągle narzekała że na nic ja nie stać. Że pójdzie do sądu i pozwie nas - mnie i moje siostry o alimenty, ale żeby wydać 120 zła raz na dwa tyg. na fryzjera to jakoś miała... Ehhhh szkoda opowiadać. Ja odcięłam pępowinę przy samej dupie można powiedzieć...
Nawet nie wiem i nie chcę wiedzieć czy ktoś ją pytał, czy jestem w ciąży. Mam to gdzieś... Raczej ode mnie się nie dowie...Pulpecja, niecierpliwa, ainer85, mamasia, Hermiona, futuremama, Maniuś, jesslin87, magda sz lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry w sloneczny poranek
Ja od bladego switu zatkaka, kicham i oczy swedza - wiosna ach to ty. Juz mialam nadzieje, ze w ciazy alergia zlagodniala... Niestety, a dostalam zezwolenie tylko na wapno i wit C - to sie troche pomeczymy...
Czy ktoras z Was tez jest alergikiem?
Mnie smieszy takie licytowanie sie, kto wiecej wydal na wyprawke. Jak ktos ma chojna rodzine, to tylko jakies grosze wyda, a bedzie mial wszystko z gornej polki, a jak ktos nie ma, to wiekszosc rzeczy kupi uzywanych i dziecko tez bedzie szczesliwe - na metki nie patrzy.
Ale poraza mnie, kiedy coniektore mlode mamy, zala sie, ze nawet na pieluchy nie maja, albo na zupki dla dziecka. A jakby w cenie dwoch paczek pampersow nakupilyby sobie pieluszek tetrowych, to z pewnoscia by nie brakowalo, a zupke samemu mozna ugtowac i przetrzec, ale wiadomo, wymaga to wiecej nakladu pracy i trzeba po prostu chciec. No ale wstyd przed kolezankam by byl, ze pieluchy osikane pierze... No coz wiekszosc z nas byla wychowana wylacznie na tetrach i nic nam nie dolega.ainer85, mamasia, futuremama, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://awards.sportaccord.com/vote/man
Moze znajdziecie chwile na zaglosowanie na najlepszego sportowca swiata. Wsrod nich Mariusz WlazlyGlosowanie tylko do polnocy
Ainer - ja niestety nie wiem. Grzecznie siedzialam z ksiazka w rekuainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Czesc kolezanki jesslin olej ja
My np dostalismy kilka pudel ciuszkow i akurat chlopiecych wiec moje dziecko bedzie nosilo uzywane ciuchy dokupilam kilka w lumpku kilka nowych ale 90% sa po kims ja sie ciesze bo sa ladne i nie zniszczone lozeczko uzywane wczoraj dostalismy podgrzewacz i mate edukacyjna tez uzywana i co mam sie wstydzic nieeee wrecz przeciwnie ciesze sie jak gwizdek
Dzisiaj na obiadek zapiekanka makaronowa ale najpierw moze jakies sniadanko bym wciagnelamamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Dzis rano o 6 poczulam kopniaki Julki i podnioslam koszulke i w chwili kolejnych jej ruchow, w miejscu gdzie ja czulam falowal mi brzuch! Piekny widok, ale jak zawolalam meza to juz bylo za pozno
Milego dnia!aaaaga, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wlasnie mialam zapyta czy czujecie ruchy juz tak i intensywnie w formie kopniakow czy tatusiowie tez juz czuja dotykajac brzuch ? Ja nadal czuje delikatne smyranie i babelki