X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-ochraniacz-na-cala-dlugosc-i5122315641.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=17261

cuuudoooownaaa!!

futuremama, magda sz, Y, zabka11, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż tak nie wyczuwam - gdzie główka itd. Mój mąż jest bardziej zainteresowany "zgadywaniem" :D Nie zawsze widać, czasami się chowa gdzieś głęboko :)

Karolina super pościel:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja zaczynam się martwic jak Was czytam o tym, że tak wyraźnie czujecie Wasze Maleństwa... u mnie wczoraj cisza, dziś cisza... nawet specjalnie zjadłam bułkę z nutellą na śniadanie i popiłam kakao żeby cukier pobudził Małego ale cisza :/
    a wcześniej też tylko delikatne bąbelki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 09:41

atdcpx9izbdly3tt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które męczyły bądź męczą wymioty. Czy towarzyszą temu skurcze żołądka i ból gornej czesci brzucha, który aż budzi w nocy? Coś takiego mam od wieczora i zastanawiam się czy nie iść do lekarza ale nie chce wpadać w panikę. A i do tego zawroty głowy mam. Dodam, że do tej pory nie wymiotowalam a nudności, które miałam nie mają nic wspólnego z tym co teraz.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-ochraniacz-na-cala-dlugosc-i5122315641.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=17261

cuuudoooownaaa!![/QUOTE

Przesliczna!!!:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Koleżanka ma termin na maj :) Ona miała możliwość dostania rzeczy ale woleli dobrać kredyt i kupować wszystko nowe... My mamy możliwość dostania wielu rzeczy ale mąż tak się zdenerwował, że też chce kupić wszystko nowe a żona kuzyna ma łóżeczko którego prawie nie używali bo dziecko spało z nimi. Będę nalegać na to byśmy je wzieli bo jednak szkoda kupować coś co jest.

Ja też nie czuje ruchów ale dziecko rozwija się prawidłowo, więc czekam :)

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    KasiaeN ja tez jak czytam ze dziewczyny wyczuwaja gdzie jest dziecko ze wyraznie wiedza ze tu glowa a tu pupa a tam plecki to sie martwie

Agaa ja absolutnie nie wyczuwam dziecka pod reka, mysle, ze jest na to jeszcze za male. Jedyne co to jak mam bardzo pelny pecherz to z prawej strony brzucha cos mi wystaje jakas gorka :P

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

cuuudoooownaaa!!

Tamta poprzednia zdecydowanie bardziej przypadla mi do gustu :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które męczyły bądź męczą wymioty. Czy towarzyszą temu skurcze żołądka i ból gornej czesci brzucha, który aż budzi w nocy? Coś takiego mam od wieczora i zastanawiam się czy nie iść do lekarza ale nie chce wpadać w panikę. A i do tego zawroty głowy mam. Dodam, że do tej pory nie wymiotowalam a nudności, które miałam nie mają nic wspólnego z tym co teraz.

Mnie wymioty bardzo meczyly i dalej co pare dni sie zdarzaja, ale nigdy nie towarzyszyl temu zaden bol

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

ja juz na lapku pracuje, ale to jest fajne móc pracowac z domu...mam posprzatane, pranie sie robi, nawet peeling zrobiłam i w międzyczasie pracuję ;-) i wszyscy zadowoleni.
    jutro juz wizyta o 17:00 :-) achhhhhh mam nadzieje ze wszytsko jest ok i poznam płeć - juz robię sobie listę pytań do gina.

u mnie na obiad gołabki bez zawijania zapiekane - zrobiłam dwie blachy w niedzielę i jeszcze je jemy :-) ale na jutro muszę juz cos upichcic... i nie mam pomysłu....:/poradżcie cos.
    oczywiscie cały czas wieczorami was nadrabiam by móc byc w końcu na bieżąco ;-) jeste aktualnie na 593 st, więc gonie was , gonie ;-)

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    eh ja zaczynam się martwic jak Was czytam o tym, że tak wyraźnie czujecie Wasze Maleństwa... u mnie wczoraj cisza, dziś cisza... nawet specjalnie zjadłam bułkę z nutellą na śniadanie i popiłam kakao żeby cukier pobudził Małego ale cisza :/
    a wcześniej też tylko delikatne bąbelki

ja mam to samo...
    chyba zwariuje.. już nie wiem czytak powinno być czy nie.. a wizyta dopiero w przyszły wtroek
    od 26.02 do 31.03 strasznie się dluży...

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura! Zdecydowanie zgadzam sie z dziewczynami! Tez sie zdarzylo, ze nie otrzymalam odpowiedzi na pytanie i do glowy mi nie przyszlo, ze nie ma tu dla mnie miejsca :) Uznalam, ze albo zadna nie zna odpowiedzi albo po prostu nadmiar wpisow i nikt nie zauwazyl ;) Sama mam wiele czasu w ciagu dnia i sledze forum na biezaco i nie zauwazylam Twojego pytania odnosnie ruchow, a co do l4 to nie znam sie na tym wiec nie zabieram glosu jak sie nie znam bo i po co ;)

magda sz, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)
    Ostatnio moja mało się ruszała i też jak i Wy miałam nerwa czy wszystko ok. Wczoraj po 24 obudziło mnie to że prześcieradło się rusza pod lewym bokiem, dotknęłam ręką i normalnie pierwszy raz czułam jak mi stópkę wypychała. Później zrobiło się mniej przyjemnie bo aż kuło mnie, później jakieś bąbelki pękające. No pokaz dała i to sporo trwało. Najadłam się słodkiego na noc i może dlatego. Dziś rano mały kopniak na pobudkę. Nie mogę się doczekać aż te ruchy będą częste i mocne :) Jeszcze 2 miesiące i mam nadzieje będę miała to co chcę :)

Karolina super pościel, jak Ty to wynajdujesz? ostatnio siedzę dniami na allegro i takich perełek nie wynajduję. I cena też fajna.
    Jakbyś miała czas:) to spróbuj znalezc jakiś taki zestaw kosmetyczny dla niemowlaka- szczotka, cążki, nożyczki itp. tylko marzy mi się taki drewniany zestawik, szczotka z naturalnego włosia. Miałam taką piękną ale tyle lat.. ciekawe godzie ona jest u mamy.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agaa ja absolutnie nie wyczuwam dziecka pod reka, mysle, ze jest na to jeszcze za male. Jedyne co to jak mam bardzo pelny pecherz to z prawej strony brzucha cos mi wystaje jakas gorka :P

Spróbuj wymacać w różnym czasie i w różnych miejscach. Czuć takie twarde "coś" a po chwili już nie czuć bo się rusza i czuć w innym miejscu

Laura ja też czasem czekam sporo na odpowiedz. Ale tu jest taki magiel że ciężko nadrobić. Czasem pisze się posta a w między czasie pojawia się 10 kolejnych i łatwo przegapić.

niecierpliwa, jesslin87, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie do tych z Was, ktore maja stetoskop. Czy slyszycie bicie serduszka??? Bo ja za cholere nie jestem w stanie uslyszec, ukladam stetoskop w tym miejscu, gdzie lekarz ogladal serduszko na badaniu, w innych tez ale slysze tylko odglosy pluskania

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje liste wyprawkowa ktos wklejal ale ja glupia nie zapisalam:( podacie raz jeszcze??

Laura ile ja pytan zadalam i cisza:) wiec glowa do gory:)

jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kopniaków to czuję ruchy codziennie, wczoraj wieczorem to było wrecz bombardowanie i nawet moja 9-letnia córeczka przyłożyła rączkę i poczuła 4 solidne kopy ;-)
    maz jak do tej pory raz tylko poczuł delikatne bąbelki - jakies 2 tyg temu. a tak to najczęściej jest w pracy jak maluch fika....

laura - ja nadrabiając forum zauważyłam same puste wiadomosci od ciebie- ty jest usuwasz zaraz po wpisie czy jak to jest????????

ona - współczuję takiego siedzenia w oczekiwaniu na badanie...ja mma jutro wizytę u gina(to jest na nfz) i tez jest zawsze poślizg - osttanio czekałam ponad godzinę...dla porównania: jak chodziłam do tej samej lekarki prywatnie to wchodziła na luzie nawet wczesniej...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje liste wyprawkowa ktos wklejal ale ja glupia nie zapisalam:( podacie raz jeszcze??

Laura ile ja pytan zadalam i cisza:) wiec glowa do gory:)

Strona 488

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja mam pytanie do tych z Was, ktore maja stetoskop. Czy slyszycie bicie serduszka??? Bo ja za cholere nie jestem w stanie uslyszec, ukladam stetoskop w tym miejscu, gdzie lekarz ogladal serduszko na badaniu, w innych tez ale slysze tylko odglosy pluskania

Ja w 95% słyszę pluskanie, pukanie, serduszko kilka razy słyszałam od kiedy go mam. Ale u mnie nawet w gabinecie jak detektorem patrzą to ciężko znaleźć, czasem położna przykłada jedną rękę z boku żeby mała się nie ruszała i łatwiej było. Przez chwilę słychać i mała znowu ucieka :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że czuję pod ręką ale nie wiem, czy to nie moja wyobraźnia i bardziej czuję ruchy w środku ;-) Nadal bardzo delikatne.. wczoraj szybko położyłam rękę męża na brzuch a on z tekstem: masz gazy? ja: NIE TO TWOJE DZIECKO! Więc chyba jakieś bąbelki czuć z zewnątrz ;-)

Co do wyprawki to jak bedzie dziewczyna będę miała mnóstwo rzeczy od siostry.. Jej mała szybko rośnie więc niektóre ciuszki miała tylko raz na sobie.. Dla chłopca też coś się znajdzie ;-) Dla mnie to będzie wielka oszczędność :) będę mogła zainwestować w inne potrzebne rzeczy..

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ