X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-ochraniacz-na-cala-dlugosc-i5122315641.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=17261

cuuudoooownaaa!!

futuremama, magda sz, Y, zabka11, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż tak nie wyczuwam - gdzie główka itd. Mój mąż jest bardziej zainteresowany "zgadywaniem" :D Nie zawsze widać, czasami się chowa gdzieś głęboko :)

Karolina super pościel:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja zaczynam się martwic jak Was czytam o tym, że tak wyraźnie czujecie Wasze Maleństwa... u mnie wczoraj cisza, dziś cisza... nawet specjalnie zjadłam bułkę z nutellą na śniadanie i popiłam kakao żeby cukier pobudził Małego ale cisza :/
    a wcześniej też tylko delikatne bąbelki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 09:41

atdcpx9izbdly3tt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które męczyły bądź męczą wymioty. Czy towarzyszą temu skurcze żołądka i ból gornej czesci brzucha, który aż budzi w nocy? Coś takiego mam od wieczora i zastanawiam się czy nie iść do lekarza ale nie chce wpadać w panikę. A i do tego zawroty głowy mam. Dodam, że do tej pory nie wymiotowalam a nudności, które miałam nie mają nic wspólnego z tym co teraz.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-ochraniacz-na-cala-dlugosc-i5122315641.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=17261

cuuudoooownaaa!![/QUOTE

Przesliczna!!!:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Koleżanka ma termin na maj :) Ona miała możliwość dostania rzeczy ale woleli dobrać kredyt i kupować wszystko nowe... My mamy możliwość dostania wielu rzeczy ale mąż tak się zdenerwował, że też chce kupić wszystko nowe a żona kuzyna ma łóżeczko którego prawie nie używali bo dziecko spało z nimi. Będę nalegać na to byśmy je wzieli bo jednak szkoda kupować coś co jest.

Ja też nie czuje ruchów ale dziecko rozwija się prawidłowo, więc czekam :)

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    KasiaeN ja tez jak czytam ze dziewczyny wyczuwaja gdzie jest dziecko ze wyraznie wiedza ze tu glowa a tu pupa a tam plecki to sie martwie

Agaa ja absolutnie nie wyczuwam dziecka pod reka, mysle, ze jest na to jeszcze za male. Jedyne co to jak mam bardzo pelny pecherz to z prawej strony brzucha cos mi wystaje jakas gorka :P

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

cuuudoooownaaa!!

Tamta poprzednia zdecydowanie bardziej przypadla mi do gustu :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które męczyły bądź męczą wymioty. Czy towarzyszą temu skurcze żołądka i ból gornej czesci brzucha, który aż budzi w nocy? Coś takiego mam od wieczora i zastanawiam się czy nie iść do lekarza ale nie chce wpadać w panikę. A i do tego zawroty głowy mam. Dodam, że do tej pory nie wymiotowalam a nudności, które miałam nie mają nic wspólnego z tym co teraz.

Mnie wymioty bardzo meczyly i dalej co pare dni sie zdarzaja, ale nigdy nie towarzyszyl temu zaden bol

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

ja juz na lapku pracuje, ale to jest fajne móc pracowac z domu...mam posprzatane, pranie sie robi, nawet peeling zrobiłam i w międzyczasie pracuję ;-) i wszyscy zadowoleni.
    jutro juz wizyta o 17:00 :-) achhhhhh mam nadzieje ze wszytsko jest ok i poznam płeć - juz robię sobie listę pytań do gina.

u mnie na obiad gołabki bez zawijania zapiekane - zrobiłam dwie blachy w niedzielę i jeszcze je jemy :-) ale na jutro muszę juz cos upichcic... i nie mam pomysłu....:/poradżcie cos.
    oczywiscie cały czas wieczorami was nadrabiam by móc byc w końcu na bieżąco ;-) jeste aktualnie na 593 st, więc gonie was , gonie ;-)

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    eh ja zaczynam się martwic jak Was czytam o tym, że tak wyraźnie czujecie Wasze Maleństwa... u mnie wczoraj cisza, dziś cisza... nawet specjalnie zjadłam bułkę z nutellą na śniadanie i popiłam kakao żeby cukier pobudził Małego ale cisza :/
    a wcześniej też tylko delikatne bąbelki

ja mam to samo...
    chyba zwariuje.. już nie wiem czytak powinno być czy nie.. a wizyta dopiero w przyszły wtroek
    od 26.02 do 31.03 strasznie się dluży...

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura! Zdecydowanie zgadzam sie z dziewczynami! Tez sie zdarzylo, ze nie otrzymalam odpowiedzi na pytanie i do glowy mi nie przyszlo, ze nie ma tu dla mnie miejsca :) Uznalam, ze albo zadna nie zna odpowiedzi albo po prostu nadmiar wpisow i nikt nie zauwazyl ;) Sama mam wiele czasu w ciagu dnia i sledze forum na biezaco i nie zauwazylam Twojego pytania odnosnie ruchow, a co do l4 to nie znam sie na tym wiec nie zabieram glosu jak sie nie znam bo i po co ;)

magda sz, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)
    Ostatnio moja mało się ruszała i też jak i Wy miałam nerwa czy wszystko ok. Wczoraj po 24 obudziło mnie to że prześcieradło się rusza pod lewym bokiem, dotknęłam ręką i normalnie pierwszy raz czułam jak mi stópkę wypychała. Później zrobiło się mniej przyjemnie bo aż kuło mnie, później jakieś bąbelki pękające. No pokaz dała i to sporo trwało. Najadłam się słodkiego na noc i może dlatego. Dziś rano mały kopniak na pobudkę. Nie mogę się doczekać aż te ruchy będą częste i mocne :) Jeszcze 2 miesiące i mam nadzieje będę miała to co chcę :)

Karolina super pościel, jak Ty to wynajdujesz? ostatnio siedzę dniami na allegro i takich perełek nie wynajduję. I cena też fajna.
    Jakbyś miała czas:) to spróbuj znalezc jakiś taki zestaw kosmetyczny dla niemowlaka- szczotka, cążki, nożyczki itp. tylko marzy mi się taki drewniany zestawik, szczotka z naturalnego włosia. Miałam taką piękną ale tyle lat.. ciekawe godzie ona jest u mamy.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agaa ja absolutnie nie wyczuwam dziecka pod reka, mysle, ze jest na to jeszcze za male. Jedyne co to jak mam bardzo pelny pecherz to z prawej strony brzucha cos mi wystaje jakas gorka :P

Spróbuj wymacać w różnym czasie i w różnych miejscach. Czuć takie twarde "coś" a po chwili już nie czuć bo się rusza i czuć w innym miejscu

Laura ja też czasem czekam sporo na odpowiedz. Ale tu jest taki magiel że ciężko nadrobić. Czasem pisze się posta a w między czasie pojawia się 10 kolejnych i łatwo przegapić.

niecierpliwa, jesslin87, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie do tych z Was, ktore maja stetoskop. Czy slyszycie bicie serduszka??? Bo ja za cholere nie jestem w stanie uslyszec, ukladam stetoskop w tym miejscu, gdzie lekarz ogladal serduszko na badaniu, w innych tez ale slysze tylko odglosy pluskania

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje liste wyprawkowa ktos wklejal ale ja glupia nie zapisalam:( podacie raz jeszcze??

Laura ile ja pytan zadalam i cisza:) wiec glowa do gory:)

jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kopniaków to czuję ruchy codziennie, wczoraj wieczorem to było wrecz bombardowanie i nawet moja 9-letnia córeczka przyłożyła rączkę i poczuła 4 solidne kopy ;-)
    maz jak do tej pory raz tylko poczuł delikatne bąbelki - jakies 2 tyg temu. a tak to najczęściej jest w pracy jak maluch fika....

laura - ja nadrabiając forum zauważyłam same puste wiadomosci od ciebie- ty jest usuwasz zaraz po wpisie czy jak to jest????????

ona - współczuję takiego siedzenia w oczekiwaniu na badanie...ja mma jutro wizytę u gina(to jest na nfz) i tez jest zawsze poślizg - osttanio czekałam ponad godzinę...dla porównania: jak chodziłam do tej samej lekarki prywatnie to wchodziła na luzie nawet wczesniej...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje liste wyprawkowa ktos wklejal ale ja glupia nie zapisalam:( podacie raz jeszcze??

Laura ile ja pytan zadalam i cisza:) wiec glowa do gory:)

Strona 488

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja mam pytanie do tych z Was, ktore maja stetoskop. Czy slyszycie bicie serduszka??? Bo ja za cholere nie jestem w stanie uslyszec, ukladam stetoskop w tym miejscu, gdzie lekarz ogladal serduszko na badaniu, w innych tez ale slysze tylko odglosy pluskania

Ja w 95% słyszę pluskanie, pukanie, serduszko kilka razy słyszałam od kiedy go mam. Ale u mnie nawet w gabinecie jak detektorem patrzą to ciężko znaleźć, czasem położna przykłada jedną rękę z boku żeby mała się nie ruszała i łatwiej było. Przez chwilę słychać i mała znowu ucieka :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że czuję pod ręką ale nie wiem, czy to nie moja wyobraźnia i bardziej czuję ruchy w środku ;-) Nadal bardzo delikatne.. wczoraj szybko położyłam rękę męża na brzuch a on z tekstem: masz gazy? ja: NIE TO TWOJE DZIECKO! Więc chyba jakieś bąbelki czuć z zewnątrz ;-)

Co do wyprawki to jak bedzie dziewczyna będę miała mnóstwo rzeczy od siostry.. Jej mała szybko rośnie więc niektóre ciuszki miała tylko raz na sobie.. Dla chłopca też coś się znajdzie ;-) Dla mnie to będzie wielka oszczędność :) będę mogła zainwestować w inne potrzebne rzeczy..

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ