X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszko, ostatnio, czyt. z pol roku temu, widzialam w openfinance plakat z jakims systemem oszczedzania dla dziecka, ale za chiny ludowe nie moge sobie przypomniec. Jak dobrze pamietam bylo to cos w rodzaju polisolokaty. Zawsze przy jakiejs okazji mozna tam wstapic i porozmawiac o dostepnych produktach na rynku. Maja podpisana umowe z dwudziestoma kilkoma bankami, wiec zawsze jakas porownywarka jest, a na to co proponuja nie musisz sie zgadzac ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zamierzam odkładać dla dziecka , po prostu zrobie zlecenie stałe zeby mi przelewało co miesiac okreslona kwotę z konta głównego na to dane konto oszczednosciowe

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja właśnie chcę zamknięte konto na 18 lat minimum, nie nadaję się na lokaty, konto oszczędnościowe itp. muszą mi to zamknąć i koniec. Nie chcę dopuścić do takiej sytuacji np. jak mamy teraz - potrzebujemy ok.5 tyś. na wpłatę na samochód - i co??? pierwsza myśl by była, a to z konta małego/małej "pożyczymy" - taaaaa pożyczymy, chyba na wieczne oddanie... heheheh na szczęście dzisiaj nasze auto będzie sprzedane i brakującą kwotę już będziemy mieli, ale wiadomo jak to jest.
    Myślę też jaka musi być wpłata co miesiąc, żeby miało to ręce i nogi...

0na88 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś były ty książeczki mieszkaniowe, sama opróżniłam taką w wieku 22 lat i miałam na remont generalny całego mieszkania, tylko kiedyś te książeczki były co jakiś czas premiowane itp. a teraz oprocentowanie wynosi jakoś 0,6%. Ale Mysza masz rację trzeba zamknięte konto na 18 lat jak nie więcej (18 lat to miałam mega głupie pomysły :) więc może na 21 lat) i żeby nie kusiło wypłacać bo zawsze będzie coś do kupienia.

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda myślę o 18, bo jakby coś się miało urodzić przed 21 rokiem życia, to też można wykorzystać na start. Nie liczę na to, że dziecko kupi za to mieszkanie, samochód, pójdzie na studia, ale zawsze to jakiś start, mniej do dokładania.
    Z doświadczenia wiem, że "żebrać" o każdą złotówkę od rodziców i tak nie będzie miało pozytywnych skutków. Ja niestety miałam niemiłe doświadczenia... jak kiedyś chciałam kieszonkowe, to tata wynegocjował z matką 40 zł/miesięcznie, ale... no właśnie, komitet rodzicielski sama, składki klasowe sama, doładowanie tel. sama, dorzucić się do neta w domu, itp. - musiałabym dopłacić ok.60-80 zł...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Twoje smutne piersi i pępek mnie rozwaliły :D ale mam podobnie :D w ogóle to zawsze marzyłam o dużych piersiach (np.D), teraz takie małe D mi się zrobiło i szczerze to nie mogę się doczekac kiedy wrócą do swojego rozmiaru B... dziwnie się czuję z takimi cyckami "wielkimi" :D rozstępów na razie nie widac... smaruje się dzielnie dwa razy dziennie choc mega mi się nie chce ;P

a mam pytanie jeśli chodzi o adapter do pasów? kupiła któraś z Was już i korzysta? wiem, że to bezpieczne ale czy faktycznie takie komfortowe dla brzucha? normalnie założony pas strasznie mi przeszkadza już i rozważam zakup

atdcpx9izbdly3tt.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    ja cały czas czytam, staram się nadrabiać.
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt i poznania płci!

Pisałyście sporo o odczuwaniu ruchów- u mnie nadal nic, nawet łaskotek, trzepotania itp. Za tydzień w czw. wizyta więc zobaczę moją kruszynkę:)

My wyprawkę musimy kupić calutką, niestety nie mamy od kogo odkupić, a tym bardziej dostać czegokolwiek. Na pomoc rodziny też nie mamy co liczyć, więc nad wszystkim główkuję sama. Część ubranek kupiłam już używanych, niektóre (szczególnie takie na zaraz po urodzeniu, na 56cm plus czapeczki, skarpetki itp.) dokupię później nowe.

Będę bazować na liście wyprawkowej zamieszczonej tu wcześniej, ale naprawdę sporo rzeczy z niej wstępnie skreśliłam.
    Chcę np. ograniczyć ilość kosmetyków dla małej do minimum, nie kupować lekarstw na zapas itp.

Z większych zakupów myślałam nad nowym wózkiem, ale jeśli uda się znaleźć używany, to czemu nie.

3d/4d chyba nie będziemy robić bo chcę zachować nieco tajemnicy aż do porodu (na początku ciąży miałam pomysł, że nie chcę znać płci).

Przeczytałam też o zaleceniach dot. traktowania kikuta pępowinowego na sucho:
    http://www.blog.przedporodem.pl/jak-pielegnowac-pepek-noworodka-nowe-wytyczne/
    Macie z tym jakieś doświadczenia?

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio gadałam odnośnie lokaty dla dziecka ale nie z bankiem, tylko z mama znajomej i ona współpracowało z ergo i chyba generali, to w tym generali było takie coś. Najpierw myślałam żeby na 25 lat, ale jak rozmawiałyśmy to w sumie doszłyśmy do wniosku że takie na 18 lat jest bezpieczniejsze bo dziecko, np. idzie na studia, ślub tez może chcieć brać przed 25 rokiem życia :D
    Tylko jak ona mi powiedziała mniej więcej kwoty to jakos strasznie sie to nie o[łacało więc też będę myslała o dobrej lokacie.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Magda Twoje smutne piersi i pępek mnie rozwaliły :D ale mam podobnie :D w ogóle to zawsze marzyłam o dużych piersiach (np.D), teraz takie małe D mi się zrobiło i szczerze to nie mogę się doczekac kiedy wrócą do swojego rozmiaru B... dziwnie się czuję z takimi cyckami "wielkimi" :D rozstępów na razie nie widac... smaruje się dzielnie dwa razy dziennie choc mega mi się nie chce ;P

a mam pytanie jeśli chodzi o adapter do pasów? kupiła któraś z Was już i korzysta? wiem, że to bezpieczne ale czy faktycznie takie komfortowe dla brzucha? normalnie założony pas strasznie mi przeszkadza już i rozważam zakup
    ja mam taki z allegro za 80 zł. Faktycznie jest różnica. To zwykła poduszeczka, ale dla mnie super. pasy mam na biodrach i nie czuję ucisku

gianna88 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za liste!:)

Ja myslalam przy pierwszym dziecku o takim koncie ale niestety jak chcialam kolejne i jakos nie wiem czy teraz 300 zl co miesiac dawac to czy bedzie mnie stan na to bo kazdemu po 100zl. Musze o tym pogadac z mezem i mu przypomniec temat sprzed 4 lat:)))

małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba to widziałam w banku millennium kiedyś.

może faktycznie lepiej pójść do openfinance i zapytać, niech dadzą mi 3 oferty z których coś wybierzemy, bo jak dadzą mi 10 to zwariuję

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z zakupów, dziś sroda wiec poszłam na bazarek, kupiłam piekne treginsy ciazowe białe w czarno pudrowe kwiatuszki za jedyne 25 zł i komin wiosenny:) na polu cieplutko ale boje sie jeszcze wyletnić, zjadłam drozdzówke popiłam mirindą i musz polezec:)
    a i rano zdazyłam ugotowac fasolke po bretońsku wiec ide lezec i poczytac WAs:)

małaMyszka, futuremama, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj spaghetti :D
    dawno nie jadłam ...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas na spacerek do parku :D

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, ale naprodukowałyscie ;) Nadrabiam Was powoli. Tak a propo wyprawki i ubranek. Jak trzeba ubierać takie maleństwo latem? Mam na myśli pierwsze tygonie, wyjście ze szpitala itp. Wiem, że wartwę więcej niż my mamy na sobie.Ale załóżmy, że sierpień będzie bardzo gorący, około 30 stopni. Czy wystarczy założyć body na krótki rękaw i spodenki?Czy raczej takie nowordki zawsze w długi rękaw ubierać? Czy trzeba przykryć jeszcze malucha pieluszką?No i czy w takie upały czapeczka jest niezbędna? Jejku, właśnie zdałam sobie sprawę, że jestem kompletnie zielona. Doświadczone mamy, powiedzcie no jak to jest?

niecierpliwa, euforia, magda sz, aaaaga, małaMyszka, jesslin87, Y, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    o rany, ale naprodukowałyscie ;) Nadrabiam Was powoli. Tak a propo wyprawki i ubranek. Jak trzeba ubierać takie maleństwo latem? Mam na myśli pierwsze tygonie, wyjście ze szpitala itp. Wiem, że wartwę więcej niż my mamy na sobie.Ale załóżmy, że sierpień będzie bardzo gorący, około 30 stopni. Czy wystarczy założyć body na krótki rękaw i spodenki?Czy raczej takie nowordki zawsze w długi rękaw ubierać? Czy trzeba przykryć jeszcze malucha pieluszką?No i czy w takie upały czapeczka jest niezbędna? Jejku, właśnie zdałam sobie sprawę, że jestem kompletnie zielona. Doświadczone mamy, powiedzcie no jak to jest?

Dołączam się do pytania :)

Poza tym jestem bardzo wkurzona, dzisiaj dowiedziałam się, że wizytę mam 31 a nie 30/03 jeden dzień dłużej...jak ja to wytrzymam :/

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja dziś patrząc na listy wyprawkowe mam to samo pytanie, czy bodziaki i spodenki wystarczą czy jak.

Ja dziś nie gotuję, wczoraj zrobiłam 20 mielonych więc trochę pojemy :D
    Popisałam trochę pracę mgr ale co za dużo to nie zdrowo i jadę zapisać się do szkoły rodzenia i może rossmann jakieś pierdułki dla Majeczki zakupię. Dzień bez żadnego zakupu dla dziecka- dzień stracony... normalnie nałóg się robi :)

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam sie do pytania jak ubierac dziecko w sierpnih i w szpitalu czy body skarpetki czapka i niedrapki plus przykrycie flanelowa pielucha wystarczy czy moze miec rozek lub kocyk

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Moja córka urodzila sie na początku lipca i byly niesamowite upaly wtedy, ubieralam ją od początku w samo body z krotkim rekawem, bez czapeczek, czasami tylko jak spala okrywalam ją drlikatnie tetrowa pieluszka. Nic jej nie bylo. Teraz tez tak mtsle ze na sam poczatek kilka par body z krotkim rekawem kupie, bawelniana bluze, jakies legginsy lub spodenki jakby bylo jednak chlodniej. Mrozu raczej nie bedzie, na wiatr czapeczka bawelniana, wozek i tak troche chroni a zawsze mozna przykryc kocykiem. Do tego kilka pajacow do spania i tyle. Dwa trzy tygodnie i nastepny rozmiar wiec nie na co szalec :-)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja mam pytanie do tych z Was, ktore maja stetoskop. Czy slyszycie bicie serduszka??? Bo ja za cholere nie jestem w stanie uslyszec, ukladam stetoskop w tym miejscu, gdzie lekarz ogladal serduszko na badaniu, w innych tez ale slysze tylko odglosy pluskania
    Hej Babki :)...
    Ja tez nic nie słyszę :/...może przez łożysko i tluszczyk; )

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ