X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio lekarz polechtal ego :D bo bylam zrobic te prenatalne 19t4d bo tak bardzo chcialam wiedziec czy Julka bedzie miala rozszczep, ale lekarz na poczatku mnie opierdzielil, ze ja sie martwie tym, a dla niego wazniejsze jest zeby dokladnie zbadac serduszko i moze byc jeszcze za wczesnie, ale okazalo sie, ze wszystko ladnie widac i powiedzial, ze mam szczescie, ze jestem szczupla bo inaczej nie moglby tak wczesnie tego pomierzyc, a ja sobie pomyslalam tylko, ze szczupla to bylam 7 kg temu :D

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie oszczędzania Bank Pekao ma ofertę kont dla dzieci. Oprocentowanie 2 i jest zmienne. Rachunek może być otwarty do 18 roku życia dziecka. Takie konto ma chrześniaczka Krzyśka i co miesiąc robimy jej przelew :). Chcemy by miała parę groszy na start.
    Dla swojego Małego mamy program systematycznego oszczędzania. Program jest na 10 lat wplata minimalna co miesiąc to 100.
    Program oparty jest na funduszu gotówkowym (na ten moment zarabia więcej niż lokata). Dostęp do kasy mamy cały czas więc widzimy jak rośnie :).
    To mam spradzone wiec polecam :).
    Jestem po spacerze i obiedzie...na jutro gotuje krupnik...tak mi się zachciało :).

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez maluszka zamierzam ubierac lekko w upaly. Brat urodzil sie w lipcu, ja w sierpniu i mama mowila, ze przy upalach to lezalam w pieluszcze ewntualnie przykryta tetra. Jak bedzie goraco, to bedzie wystepowac w bodziakach, krotkie spodenki, skarpetki i niedrapki i cienka czapeczka. Sierpniowe wieczory sa chlodniejsze, to wtedy welurowy pajacyk albo kaftanik i spioszki.
    Jedynie co, to obawiam sie tesciowej, jak przylezie i bedzie mi gderac, ze dziecko za lekko ubrane i takie ble ble ble. Wg niej lekarstwem na wszystko jest wygrzanien, czyt. Przegrzanie. Jak chodze teraz w rozpietym plaszczu, to juz mi gada, ze dziecku zimno... Jeszcze bedzie gderac mojemu, zeby w sierpniu na wieczor przepalal, bo dziecko musi miec cieplo. Strach sie bac... Na sama mysl ucieklabym na drugi koniec Polski, zeby mnie nie odwiedzala. Niby dobra kobieta, ale niezwykle meczaca :p

niecierpliwa, 0na88, małaMyszka, Y, magda sz lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ja tez maluszka zamierzam ubierac lekko w upaly. Brat urodzil sie w lipcu, ja w sierpniu i mama mowila, ze przy upalach to lezalam w pieluszcze ewntualnie przykryta tetra. Jak bedzie goraco, to bedzie wystepowac w bodziakach, krotkie spodenki, skarpetki i niedrapki i cienka czapeczka. Sierpniowe wieczory sa chlodniejsze, to wtedy welurowy pajacyk albo kaftanik i spioszki.
    Jedynie co, to obawiam sie tesciowej, jak przylezie i bedzie mi gderac, ze dziecko za lekko ubrane i takie ble ble ble. Wg niej lekarstwem na wszystko jest wygrzanien, czyt. Przegrzanie. Jak chodze teraz w rozpietym plaszczu, to juz mi gada, ze dziecku zimno... Jeszcze bedzie gderac mojemu, zeby w sierpniu na wieczor przepalal, bo dziecko musi miec cieplo. Strach sie bac... Na sama mysl ucieklabym na drugi koniec Polski, zeby mnie nie odwiedzala. Niby dobra kobieta, ale niezwykle meczaca :p
    Starsi ludzie maja niestety takie tendencje żeby dziecko cieplutko ubierać. Zresztą nieraz widze jak matka zasuwa w samej bluzeczce bo jej cieplo, a dzievko w polarze i czapie. Ja sie staram właśnie nie przegrzewac, a na uwagi tesciowej odpowiadam że lekarz mi tak kazał :-)
    Mój syn ma 15 lat, raz w zyciu brał antybiotyk, spi przy otwartym oknie csly rok i zdrowy jak koń.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odgruzowałam mieszkanie. Dostałam takiego powera, jak chyba nie miałam jeszcze w ciąży. W końcu mnie nic nie bolało, nie kuło- Leon chyba dał mamie posprzątać. Musiałam chyba wyładować emocje, bo do 22 umrę z niecierpliwości.
    Poza tym mam luz z obiadem, bo wcz dostałam od mamy gołąbki.
    Jak mąż wróci z pracy to pójdziemy z Fado na jakiś długi spacerek do parku, bo aż żal w tą pogodę siedzieć w domu.

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka to tak jak mój teść!!! Wczoraj się dowiedziałam, że on prowadzi kalendarzyk mojej ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!! Przecież to jakaś farsa! Ja oczywiście rozumiem, że się cieszy, bo to pierwszy wnuk/wnuczka, ale bez przesady... jak nie urodzę 14 sierpnia to chyba będzie dramat, bo wg jego kalendarzyka powinnam wtedy urodzić... Ależ mnie wkur*ił... za każdym razem mówi, a ty w letnich bucikach (noszę trampki wysokie), a tobie będzie zimno, a ty za cienko się ubierasz, a ty zmarzniesz... jeny....

psioszka11, Y, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy tez macie cos takiego..

Pare razy juz tak miałam ze na majtkach miałam mokre plamy i dzisiaj znowu...troche sie wystraszyłam..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codzien mam biale plamy, ale to luteina ze mnie wyplywa

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mojej teściowej to mogłabym napisać poradnik pt" moje kulawe szczęście- teściowa"
    Pytania o podwójne skarpety,szaliki,czapki,rękawiczki, 2 pary podkoszulek i rajtuzki pod spodnie były standardem zimą. Teraz przyczepiła się ruchów, że od 4,5 msca to ja już powinnam czuć. Do tego- to możesz jeść,a tego nie. Nie całuj psa, nie chodź tu i nie rób tego. Omijam szerokim łukiem :)
    Jak dobrze,że jak w tej ciąży mam jakieś mega pokłady cierpliwości :)

niecierpliwa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że jeśli o wyprawce mówimy to: Farelka do podgrzewania pomieszczenia. Nam się super przydała...na jesień i zimę - zawsze podgrzewaliśmy w pomieszczeniu, gdzie kąpaliśmy ;) Teraz też się przydaje, jak jest za zimno. A dodam, że dziecko nasze śpi w ok 18-20 stopniach. Na przyszły rok, warto kupić wiatrak - na wakacje. wychłodzi pomieszczenie w upały ;)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Pare razy juz tak miałam ze na majtkach miałam mokre plamy i dzisiaj znowu...troche sie wystraszyłam..
    ja myślałam, że się posikałam...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko, że ja też luteinę jeszcze biorę

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Moim zdaniem jeśli to śluz bezbarwny bądź biały to jest ok...tak czytałam. Tez mam mokro czasem...

5fo2vs9.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś nie za dobrze się czuje. Po długim czasie rozbolał mnie żołądek i głowa. Poszłam więc spać. Obudziłam się godzinkę temu i nie dałam rady wyjść z łazienki. Wymioty wróciły?:(
    Oby to był jednorazowy żarcik :/
    Taka piękna pogoda a znowu nie mam siły na spacerek:(

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ro dobra rada az mnie drazni nie nos nie wieszaj prania itd a wczoraj tak mnie wkurzyla ze sie rozlaczylam mowiac conieco i rzucilam telefonem otoz uslyszalam ze widziała śliczne spodenki pytam sie czy kupila a ona no co ty wole huchac na zimne. Ja ze co proszę co to znaczy czemu tak mowisz zlorzeczysz i gadasz glupoty wszystko bedzie dobrze i masz tak nie mowic i nie myslec i sie rozlaczylam
    Dodam ze nie pochwalila sie w pracy ze babcia będzie chociaz pracuje 25 lat z tymi samymi kobietami i gadaja na rozne tematy i wielokrotnie mi opowiadala jak pani Basi czy Krysia babcia zostala
    Ja nie wymagam zeby trabila na prawo i lewo ale to mnie dziwi i jest mi przykro ja wiem ze moje poronienie dla wszystkich bylo ciosem i ciezkie ale przeciez teraz wszystko jest i bedzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 15:39

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (jeja głupio mi wam opisywać swoje majtki..)

To była mokra plama chyba przezroczysta a na środku tej plamy widac bylo jeszcze troche białego sluzu..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, ale sosik zrobiłam mega zajebiaszczy! oj ta moja skromność!!!

Słuchajcie, w parku tak się zdenerwowałam, że chciałam jednego gościa zabić... Dwóch chłopców, nie wiem może ze 3-4 latka nie więcej z dziadkiem. No i ok, tylko że dziadek robił sobie fotki tabletem i w ogóle nie zwracał uwagi na dzieci!!! Akurat łaził tam gdzie jest stawik i owszem jest ogrodzony ale tylko z 2 stron, jedna jest tylko osłonięta krzakami a druga wcale. I te maluchy biegały przy tej wodzie... jakby wpadł jeden czy drugi, to stary trep by nawet się nie zorientował!!!!

normalnie stałam i patrzałam, w razie czego bym zaczęła krzyczeć, bo pływać nie umiem...

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Ja mam sporo wydzieliny głównie koloru białego i czasami też mam uczucie mokrości, więc od czasu do czasu używam wkładek.
    Gin stwierdził, że to całkowicie normalne i póki nie ma swędzenia, pieczenia itp. to wszystko w porządku.

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    (jeja głupio mi wam opisywać swoje majtki..)

To była mokra plama chyba przezroczysta a na środku tej plamy widac bylo jeszcze troche białego sluzu..

Kaarolinka teraz jest zwiększona ilosc sluzu, zatem to norma...ja tez często czuję wilgotno....jesli jest mleczny lub bezbarwny to jest ok.

futuremama lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszko, jaki sosik?:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ