SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mi piersi narazie stanęły w miejscu, i dobrze bo bałam się,że do porodu to zrobia mi sie E , teraz mam C, ale martwią mnie płaskie brodawki, to moja pierwsza ciąża i nie wiem byc może dopiero póżniej zrobią sie bardziej odstające, hm.. nie wiem, proszę o odpowiedz doświadczone mamuśki
małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pulpecja, my jednego roku jestesmy u jednych rodzicow, kolejnego u drugich i jakos obie strony to akceptuja. Jak zabraknie rodzicow, to wtedy bedziemy je spedzac u siebie, a nigdy nie wiadomo ile takich wspolnych swiat nam zostalo.
Wy piszecie, ze pempek Wam sie uwypukla, a ja mam wrazenie, ze moj jest glebszy - normalnie jak lej po bombie :p
Karolina jak ja Ci zazdroszcze, ze cyce Ci nie rosna. Moje osiagnely monstrualne rozmiary, ostatnio kupilam rozmiar I, no i jakis taki przyciasny sie zrobil. Mam nadzieje, ze juz nie beda sie powiekszaly, chyba osiagnely juz swoje apogeum. Przydalaby sie jakas dieta ciazowa na pomniejszenie piersi ;)HehehemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Dzieki za odpowiedzi. Moze ja jestem troche przewrazliwiona? Ale z drugiej strony ja już stara d... jestem. Czemu nie moge sobie zrobic po swojemu tylko sluchac dyspozycji i sie dopasowywac? Przez to właśnie świąt nie lubie:-( poza tym moja tesciowa robi niedobry żurek.
my na śniadanie jedziemy na 7-8, a o 12 już jest podawany obiad... kiedy ja w domu jem obiad ok.15-16. Dla mnie to w ogóle męka, tyle jedzenia jedno za drugim... -
No moja mama miała tak samo w ciąży, przed ciążą miała takie jak i ja, w ciąży w ogóle jej nie urosly,a po ciąży zjedliśmy te piersi bo jej zmalały
Mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie bo cyce to wieczny problem z ubraniami..
małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość
-
Y wrote:A i bym zapomniała, tsh mialam 1,7 i brałam euthyrox 37,5 a dzisiaj wyszło 2,4.. musze zwiększyć dawke. Myslicie ze 50 bedzie ok? Gina mam w poniedziałek.
Y lubi tę wiadomość
-
Migotka, i u mnie te brodawki spłaszczone. Karolina, uwierz, że to porażka. Koszulki jak koszulki, ale znalezienie sukienki to na prawdę porażka. I muszę przyznać, że jak zawsze miałam z tym straszny problem i większość wypadów na ciuchy kończyła się u mnie kompleksami, tak ostatnio znalazłam tyle pięknych sukienek i koszulek, że nie mogę wyjść z zachwytu
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
wypiłam kakao i dostałam kopa!
chyba nie smakuje...
myślę, że to dobry czas na drzemkę...
dziewczyny na grudniowym wątku na ovu obstawiają co jutro będzie - chłopiec czy dziewczynka... heheheh będą zakłady - wygrana McF w McD oczywiście hahahahlys, Martucha86, ainer85, Maniuś lubią tę wiadomość
-
A ja Wam zazdroszczę. Mam malutkie piersi i jak dotąd są tylko bardziej nabrzmiałe, urosły niewiele,sutki odstają, a staniki dalej te same noszę;/
Mam tylko nadzieję, że nie zmniejszą się jeszcze po ciąży, choć to też możliwe, oj to by była dopiero załamka.
MałaMyszka życzę powodzenia na wizycie jutro. O ile pamiętam to preferowałaś chłopca, więc trzymam kciuki za syneczka
Córcia 2015 -
karolina po sukienkach ja jeszcze myślę o takim czymś...
http://allegro.pl/new-narzutka-dresowa-blezer-kardigan-l-14480-4-i5090490663.htmlmamasia, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
czarnaruda dziękuję! teraz to już bez różnicy, aby było zdrowe. Chociaż nie powiem, jakby był chłopiec to wygram zakład!
czarnaruda, mamasia lubią tę wiadomość
-
Karolina ja w 18 tyg miałam identycznie ze śluzem no i powiem że masa była tej wydzieliny wodnisto-kremowej z ok 2 tyg teraz trochę mniej. Gin mi mówił że im ciąża starsza tym śluzu więcej. Kupiłam dziś wkładki bo jak czuje mokro to mam złe wspomnienia z 1 trym.
Pulpecja my święta spędzamy hardcorowo prawie 300 km między naszymi rodzinami i teraz np. 1 kwietnia jedziemy do moich rodziców a wracamy w niedzielę na wieczór i w poniedziałek na święta do teściów i tak co roku, z wigilią podobnie. Jestem wściekła że rok temu akurat wigilia była u teściów i nie spędziłam z dziadziem jego ostatniej wigiliiciągle to do mnie wraca.
Boże tak się nałaziłam że jak wracając poszłam do rosmana to myślałam że zemdleję. Przyszłam do domu patrzę na brzuch a on cały w żyłach aż siny. Siałam i dziecko mi bombarduje brzuch od środka, postaram się nagrać jak się rusza to pokaże Wam filmik jak się wstydnisia nie zczai oczywiściemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Y wrote:A i bym zapomniała, tsh mialam 1,7 i brałam euthyrox 37,5 a dzisiaj wyszło 2,4.. musze zwiększyć dawke. Myslicie ze 50 bedzie ok? Gina mam w poniedziałek.
Y - mój Endokrynolog mówił zeby nie bać sie dużych dawek , nawet mi powiedział ze lepiej zebym wpadła w nadczynność niż ta niedoczynnosc
Ja ostatnio miałam 3,60 i dostałam euthyrox 88, mysle ze 50 bedzie ok - ale to tylko oje zdanie , nie jestem endoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 17:01
-
Dziewczyny, nie zapominajcie że samo TSH w ciąży nie jest miarodajne i zawsze trzeba je robić razem z Ft4. Ja bym nie zwiększała do 50, ale najpierw na zmianę 37,5 i 50 i tak w kółko (co drugi dzień) i dopiero powtórka badań po 4 tygodniach(ew. po 2-3 tygodniach).
Ja mam:
TSH 2,16 µIU/ml (norma dla II trymestru 0,27 - 2,35)
Ft4 1,40 ng/dl (norma dla II trymestru 0,8 - 1,3)
Ja biorę 62,5 na zmianę z 75, brałam cały czas 75 to miałam Ft4 dużo powyżej normy.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lys ja teraz robię tylko FT4. Raz robiłam TSH dla samej siebie. Euthyrox biorę 100 i dwa razy w tygodniu 125. Ciekawe jak wyjdzie to dzisiejsze, bo zapomniałam że mam badania i o 2:30 w nocy wzięłam na śpiocha...
-
U mnie przed chwila Julka dala popis! Kazalam mezowi polozyc sie obok i patrzec na brzuch i udalo mu sie dostrzec. Powiedzial, ze jakby fala przeszla
Az mi sie lezka zakrecila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 17:19
małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Myszko, ja mam od cholery takich narzutek, bo najbardziej lubie miec coś na ramiączkach+jakaś narzutka:)fajnie wygląda te ściągnięcie z tylu:)
-
Migotkaa wrote:mi piersi narazie stanęły w miejscu, i dobrze bo bałam się,że do porodu to zrobia mi sie E , teraz mam C, ale martwią mnie płaskie brodawki, to moja pierwsza ciąża i nie wiem byc może dopiero póżniej zrobią sie bardziej odstające, hm.. nie wiem, proszę o odpowiedz doświadczone mamuśki
a jak nie to nakładki.. Jakoś damy radę