X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko!
    My od 6 na nogach:) jesli chodzi o kopniaczki to maz raz poczul a tak to tylko ja czuje:)
    Trzymam kciuki za wizytujace:)))

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    My na nogach od 5:)
    Czekam właśnie na męża, który zdaje egzamin teoretyczny na kat. C :)
    Mały chyba się stresuje bo strasznie się wierci :p

My też dostaniemy bardzo dużo rzeczy od siostry. Siostrzeniec będzie miał akurat w sierpniu roczek, wiec z co niektórych rzeczy wyrośnie.

mamasia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Dzien dobry kobietki :-) ja oczywiscie znów na nogach od rana. Od tygodnia próbuję ogarnąć mieszkanie, moze dziś się w końcu uda.
    Jesslin, a gdzie ona to pisze? Nie mozesz skomentowac czy cos? Napisac jej prosto z mostu żeby zajęła sie swoim życiem i dzieckiem? Wiesz, ja mam dwoje starszych dzieci, prxy pierwszym mialam trudną sytuację finansową i mieszkaniową. Dziecko moze nie mialo wszystkiego, tzn jakis wypasionych bajerów, ale na to co potrzebne zawsze bylo. A przede wszystkim bylo kochane i akceptowane. Wyzsza wartosc wyprawki nie oznacza ze ktos jest lepszym rodzicem. Znam dzieci, ktore w wieku trzech lat zarzucane są gadżetami, tabletami itp. bo rodzice chca pokazac ze ich stac, ale nigdy ze swoim dzieckiem w gre planszowa nie zagrali, czy nie przeczytali mu bajki.

Pulpecja zgadzam się z Tobą w 100%! miłość i czas dla dzieci to nie pieniądze wyłożone na gadżety, wyprawki, zabawki i inne :) znam wiele takich rodzin, które właśnie takimi rzeczami chcą zastąpić brak czasu dla dziecka. Owszem, jeśli rodzice mogą sobie pozwolić na jakiś zakup droższy dla dziecka to czemu nie, ale jestem zdania, że jedno nie może być zamiast drugiego. Czas i miłość do dziecka najważniejsze :) bo dziecko przecież (bynajmniej na początku, jak maleńskie) nawet nie będzie świadome czy nosi sweterek za 5zł czy za 505zł :P

Pulpecja, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    U nas zależy jak ruchliwy jest nasz szkrab - czasem delikatnie, czasem potrafi naprawdę przywalić. Jak tylko mocniej poczuje od razu rękę męża tam kładę ale to tak nie działa :D Maluch ma wciąż sporo miejsca więc i jego ruchy sa wyczuwalne w różnych miejscach.
    Za to nie raz można wyraźnie poczuć gdzie jest nasz maluch i stwierdzamy że jest coraz większy. A mąż... zaczyna czuć, ale nadal to jest tak jak ja zaczynałam czuć - sam określił "jakby bąbelki" :D

Z tymi pieniędzmi jest masakra. Najgorsze że dużo osób ma takie podejście że jak chcesz dziecko to musisz mieć odłożone tysiące, tysiące wypłat... bo dziecko kosztuje. Ok, ale bez przesady. Wśród wielu naszych znajomych jest taki pogląd i szczerze to też był powód, że nie spieszyłam się żeby niektórych o ciąży informować.
    Byliśmy u znajomych, tam siostra jakiś czas temu urodziła. jak zaczęli mówić jak kombinowała żeby jak najwyższy macierzyński mieć, że się sądzi teraz bo posądzają ją wyłudzenie, że jakieś ubezpieczenia itd. Ja skwitowałam że wolę mieć trochę mniej pieniędzy a więcej spokoju dla dobra dziecka - to oni stwierdzili że ta kasa to przecież dla dziecka żeby było. Ale w tej kwestii się nigdy nie dogadamy, bo oni mają podejście że się dziwią że ślub braliśmy bo to tyle kasy a oni wola na wakacje pojechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 08:35

niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Wlasnie mialam zapyta czy czujecie ruchy juz tak i intensywnie w formie kopniakow czy tatusiowie tez juz czuja dotykajac brzuch ? Ja nadal czuje delikatne smyranie i babelki

Moj maz nadal nie czuje, a mala tez nie chce wspolpracowac bo jak tylko kladzie reke to sie uspokaja ;)

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moj maz nadal nie czuje, a mala tez nie chce wspolpracowac bo jak tylko kladzie reke to sie uspokaja ;)
    U nas dokładnie to samo :) na dotyk ręki męża do brzuszka mały przestaje się ruszać :P

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ktorym miejscu czujecie dokladnie ruchy? Tzn tylko nisko pod pepkiem czy w innych miejscach np po bokach tez?

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczesciej czuje po bokach raz z lewej, raz z prawej strony :)

A wiecie jak ulozone jest dziecko?? Bo u mnie ulozenie jest glowkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 08:41

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Po glukozie trzeba siedzieć niestety.Tyłek to mi odpadał ;|

Ja właśnie wciąż czuję ruchy bardzo delikatnie. Co mnie trochę martwi jak czytam, że Wy czujecie już bardzo wyraźne kopniaki, czasem w troszkę młodszej ciąży.A ja wciąż bardzo nieregularnie, wczoraj np w ogóle. Bardzo leciutko, a Adam to w ogóle. Boję się ale mam nadzieję, ze wszystko jest dobrze. Jakiś taki dzień dziś mam zamartwiania się :(

ainer85, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura tez czasami nie dostaje odpowiedzi ale jakos tak do tego nie podchodze czasami cos umyka szczegolnie jak sie nadrabia po 10 stron :-) na pewno nikt specjalnie tego nie robi sadze ze kazda jest tu mile widziana

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też się śmieje że Mały chyba wyczuwa "obcą rękę" i ucieka :D
    Ale wczoraj go męczyłam, żeby ręki nie kładł całkiem, nie uciskał itd. tylko tak delikatnie przyłożył dłoń do skóry.

Laura, aż przejrzałam kilka stron żeby zobaczyć czego dotyczy Twój żal i ostatni post jest o fb i o tym ze usunęłaś wiadomości niechcący. Może żadna dziewczyn nie nawiązała do "trzepotania skrzydeł motyla" ale chyba każda dosyć jasno wyraża się jak czuje ruchy.

niecierpliwa, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura..nie przesadzaj. Nie kazdy tutaj dostaje odpowiedz na pytania,ja tez nie raz nie dostałam i nawet do glowy mi nie przyszło ze jestem olana :O Często po prostu sie przeoczy bo coś innego zaciekawi.

Ja czuje ruchy wyraźnie, ale w środku, na zewnątrz nic nie widac (zadnych odkształceń ;p) pod ręką czasami moze i bym wyczuła jakbym zdązyła,nie wiem;p ale od środka to tak jakby tam sie kręcił, czasami puknięcia :) W kazdym bądz razie od paru dni czuje te ruchy codziennie.

Kasia- nie martw sie :) Moja kolezanka PIERWSZE ruchy poczuła w 23 tygodniu, do tamtej pory nic, kompletnie, żadnego smyrania,pukania, dopiero w 23tygodniu delikatnie i to nie byly jeszcze regularne,kazdy jest inny :)

niecierpliwa, aaaaga, KasiaeN., Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostrzyczki!
    Wczoraj wróciliśmy późno od rodziców, więc już nie pisałam. Przywiozłam gołąbki od mamusi i dobre mięsko i kupiłam wygodne buciki.
    Dziś mam zamiar coś zrobić w domu, bo wygląda jak po wybuchu gazu i czas odgruzować ten wybuch:)
    Dziś na 22:10 połówkowe! Jak ja wytrzymam, jak ja o 20 już ziewam?:)
    Dziewczyny, cudne chłopaki! Gratuluje!
    Mamaasia umówiłaś się już na Rajską?
    Miłej środy!

futuremama, mamasia, KasiaeN., sylwucha89, jesslin87, magda sz, niecierpliwa, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziękuję bardzo za odpowiedz na wczorajsze pytanie odnośnie ruchów dziecka....
    Dwa razy wczoraj musiałam zapytać o zwolnienie zanim ktoś mi odpisał.
    A do dzisiaj nie dostałam odpowiedzi co do ruchów.
    Powiem tak- czuję się tu olana przez koleżanki.
    Chyba nie ma tu dla mnie miejsca....
    Laura, głowa do góry! Ja też nie zawsze dostaję odpowiedz na pytania, ale tłumacze sobie to tym, że jeśli to pytanie oderwane od dyskusji czy włączając do wątku to po prostu tak może być i już :-) nie wszystkie brzuchatki mają tyle czasu by nadrabiać na bieżąco ;-)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć Siostrzyczki!
    Wczoraj wróciliśmy późno od rodziców, więc już nie pisałam. Przywiozłam gołąbki od mamusi i dobre mięsko i kupiłam wygodne buciki.
    Dziś mam zamiar coś zrobić w domu, bo wygląda jak po wybuchu gazu i czas odgruzować ten wybuch:)
    Dziś na 22:10 połówkowe! Jak ja wytrzymam, jak ja o 20 już ziewam?:)
    Dziewczyny, cudne chłopaki! Gratuluje!
    Mamaasia umówiłaś się już na Rajską?
    Miłej środy!
    Psioszka, tak. Jestem umówiona na 31.03 na 16

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Wczoraj się nie odzywałam ale byłam taka wpieprzona ze dramat , już opowiadam co i jak:
    z racji ze ta krzywa wypadła mi nie za dobrze dostałam skierowanie od ginekolożki do patologii ciaży do szpitala po skierowanie do poradni chorób metabolicznych , na samej patologii siedziałam od godziny 8.00 rano do 12:30 - ciężarnych z 40 z czego krzeseł może z 5 więc na zmianę siadałyśmy ... zrobili mi USG ? po co ? - i znów czekanie .
    W końcu dostałam świstek papieru w poradni metabolicznej siedziałam 3 min. ) dali mi glukometr , paski , igły , książki , naklejkę na szybę i śliniaczek - mam sie zgłosic na poczatku kwietnia na szkolenia które będzie trwać od 9 do 13.

Tyle czekania po głupi papierek ... paranoja!

milego dnia brzuchatki :)

mamasia, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, wiem, że każda ciąża jest inna i każda z nas to wszystko inaczej odczuwa i przechodzi, ale taka już jestem, ze jak usłyszę to co sama sobie tłumaczę od kogoś jeszcze to od razu jestem spokojnijesza ;) Takie potwierdzenie lepiej na mnie wpływa ;)

My dziś na obiad mamy kaszę, mięsko z sosem i ogór kiszony :D

Lecę brać się do roboty, już środa a to znaczy, ze weekend coraz bliżej! :)

Miłego dnia kochane, pewnie odezwę się wieczorem!:)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN ja tez jak czytam ze dziewczyny wyczuwaja gdzie jest dziecko ze wyraznie wiedza ze tu glowa a tu pupa a tam plecki to sie martwie

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja wlasnie wieczorami mam takie uczucie wypychania jakby z boku po prawej stronie i zastanawiam sie czy to dzidzia czy moze jakis narząd? Ale z drugiej strony codxiennie tak samo i akurat wieczorem? Tylko to nie sa takie normalne ruchy czy kopniaki i sama nie wiem, dlatego pytam żeby porownac. Kolezanka mnie pocieszyla wlasnie ze czula ruchy w 21 tyg a przy drugim nawet później wiec moze i u mnie tak będzie.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Wczoraj się nie odzywałam ale byłam taka wpieprzona ze dramat , już opowiadam co i jak:
    z racji ze ta krzywa wypadła mi nie za dobrze dostałam skierowanie od ginekolożki do patologii ciaży do szpitala po skierowanie do poradni chorób metabolicznych , na samej patologii siedziałam od godziny 8.00 rano do 12:30 - ciężarnych z 40 z czego krzeseł może z 5 więc na zmianę siadałyśmy ... zrobili mi USG ? po co ? - i znów czekanie .
    W końcu dostałam świstek papieru w poradni metabolicznej siedziałam 3 min. ) dali mi glukometr , paski , igły , książki , naklejkę na szybę i śliniaczek - mam sie zgłosic na poczatku kwietnia na szkolenia które będzie trwać od 9 do 13.

Tyle czekania po głupi papierek ... paranoja!

milego dnia brzuchatki :)
    Najważnieszje, że się doczekałaś i z innymi ciężarnymi wypracowałyście sysyem krzesełkowy :P

KasiaeN., 0na88, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ