SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Dziewczęta!
Przede wszystkim gratuluję udanych wizyt.Super wieści, że mamy zdrowe i piękne dzieciaczki!
Ja dziś wstałam przed 5 i jestem mega wyspana.Zaparzyłam sobie rumianku i mogłam Was spokojnie nadrobić
Z newsów to takie, że wczoraj robiłam badania.Odebrałam tylko z jedne wyniki, kreatyninę mam w normie natomiast mam zbyt niski poziom białka i to jest przyczyną puchnięcia nógDziś do odebrania kwas moczowy. Stosuję krem Mama Care do zmęczonych nóg kobiet w ciąży i może obrzęk nie znika ale przyjemnie chłodzi i nogi nie są takie ciężkie jak z ołowiu a to zawsze coś.We wtorek idę do gin to zobaczymy co powie.
Wybraliśmy imię!Marta
Dziś na obiad chińszczyzna. Po pracy muszę jechać na zakupy jedzeniowe.Dziś dostaję wynagrodzenie za jeden z projektów, który się w końcu kończy!Yupiii.Będę mogła trochę więcej wypocząć no i pracować w domu a to bardzo duże odciążenie dla moich biednych nóg.No i z tego powodu, że już koniec jutro idę do kosmetyczki, w poniedziałek do fryzjera bo już na siebie patrzeć nie mogę. No i z okazji wypłaty zaprosiłam mojego Adama jutro na randkę do kina i na kolację
Idę pod prysznic i przygotować jakieś śniadanie. Miłego piąteczku !!!aaaaga, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, magda sz, psioszka11, Martucha86, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dobry kiedy ja sie wyspie ja sie pytam ? Znowu bede w dzien podsypiac a co tam sluchajcie jaki probiotyk polecacie wole doustny nie chce juz nic tam wkladac bo mam dosyc po dowcipnej luteinie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
KasiaeN piękne imię!!!
Zawsze baaaardzo mi się podobało...
U mnie lodówka ma echo... Nie mamy auta więc nie mamy na razie jak pojechać na większe zakupy... Tym bardziej, że M. wczoraj pojechał swoim bączkiem służbowym, zdążył pozałatwiać sprawy z rana i znowu stoi u mechanika... No trudno. Jeszcze trochę czasu minie, zanim nasz się wyprodukuje...
Nie mam pomysłu na obiad... Zrobiłabym pomidorową, ale mały żąda mięcha i się o zupach mnie strasznie ssie...KasiaeN. lubi tę wiadomość
-
Hej brzuchatki
Ja dzis prawie cala noc nie spalam. Bolal mnie brzuch po lewej stronie. Ach te wiazadla...
Ide dzis na pierwsze zakupy ciuszkoweposzaleje
Milego dnia kochanemałaMyszka, aaaaga, niecierpliwa, KasiaeN., magda sz, ainer85, futuremama, sylwucha89, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Dobry kiedy ja sie wyspie ja sie pytam ? Znowu bede w dzien podsypiac a co tam sluchajcie jaki probiotyk polecacie wole doustny nie chce juz nic tam wkladac bo mam dosyc po dowcipnej luteinie
aaaaga, niecierpliwa, KasiaeN., futuremama lubią tę wiadomość
-
Aaaa zapomniałam - witam się w 21 tygodniu hi hi hi hi
140 dni do terminu porodu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 07:42
niecierpliwa, Pati Belgia, mamasia, KasiaeN., aaaaga, ainer85, lys, Martucha86, 5ylwia, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
hej siostry a ja dzisiaj ostatni dzień w pracy, Jezuuu jak łyso. wczoraj spóźniłam sie 2 h z antybiotykiem, ale jestem gapa. ja na obiad dzisiaj makaron chyba, z suszonymi pomidorami i marynowanym czerwonym pieprzem. no i mam fazę na anchois, jem dwie puszki dziennie, ostatnio była promocja w biedronce kupiłam chyba dziesieć puszek:) ale nie wiem anchois można?... kurcze chyba to wedzona rybka to nie?
małaMyszka, KasiaeN., magda sz, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Mi z wczoraj zostalo pesto wiec zrobie makaron z kurczaczkiem i z tym pesto posypie serem i bedzie pycha a na weekend mam od gornie od mamy gulasz znajac ja to pewnie na dwa dni a w niedziele golabki od tesciowej oczywiscie obiady z wizytami wiec pelno gosci bede miala
Aale fajnie wlasnie dostalam sms ze kurier mnie dzisiaj odwiedzi przyjda rzeczy dla malucha jupiiiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 08:01
małaMyszka, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Jeśli tylko hemoglobina spadła do 11,5 to w ciąży jest to normalny stan. W ogóle dla ciężarnych przyjmuje się dolną normę raczej 11-11,5. Natomiast jak spada i hematokryt i hemoglobina to trzeba pilnować, bo wtedy hemoglobina poniżej 11 i hematokryt poniżej 34% jest uważane za normalną anemię.
Witaminy prenatalne bierzesz?
biorę biorę, pregne plus codziennie, może włączy mi dziś zelazo, a nawet bym wolała bo dzidzius pewnie coraz wiecej bedzie ze mnie ciągnał i nie chciałabym zeby to spadło tak zbeym musiala wyladowac na kroplówcemałaMyszka, lys lubią tę wiadomość