X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    o matko, dopiero wróciłam ale zakupy udane, w lumpku kupiłam 15 szt za 15 zł na niunia mjoego i odebrałam body z krawatem z 51015, dla siebie w sklepie 2 bluzeczki:)
    odebrałam wyniki Hemoglobina 11,5 norma od 12 do 16, myslicie ze słabo ?
    Ja ostatnio 11,3 i dostałam juz sorbifer by działać za wczasu

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej same dobre wiadomości na koniec dnia:)
    Lys jaka ulga !
    Brzuchatki gratuluję synków i córeczek, kolorowo dziś :)

Jeszcze chyba Żabka miała mieć dziś wizytę? czy się mylę?

małaMyszka, lys, bosa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka miała o 17 i trzyma nas w niepewności ;-)

małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaba co Ty? Co to za tortury :) czekamy !

małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Pati gratuluję córeczki :)

Oliwier pozdrawia ciotki i wszystkie maluszki :)
    07a5af814564892amed.png
    u mnie też wg usg 20+4 jest czyli nadgonił nasz olbrzym

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny:))) cudowne wiadomosci dzisiaj:)

Czy wy tez czasami ruchu odczuwacie w dosyc nieprzyjemny sposob?
    Ja czasami czuje kopniaki a czasami tak jakby sie wiercil i to takie uczucie jakby grzebania w podbrzuszu. Tez tak macie??

małaMyszka, rybka1988, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tylko Was nadrabiam, odpisac nie ma kiedy. U nas na obiad pieczone ziemniaki, ja tylko z salata bo tyje dalej masakrycznie kilo na dwa dni a wcale sie nie obzeram wydaje mi sie. Przytylam juz z 15 kilo...zaparc nie mam wrecz przeciwnie...dalej wcinam antybiotyk. Jutro planuje ostatni dzien przed l4, dziwnie mi z tym. ale mam co sobote zajecia na aplikacji, bedzie co robic. Gratuluje dziewczynek i chlopaczkow;)my w zwiazku z infekcja wizyte przelozylismy na wtorek. Mam nadzieje ze Iwko ma sie dobrze...

małaMyszka, ainer85, bosa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Ja czasami czuje kopniaki a czasami tak jakby sie wiercil i to takie uczucie jakby grzebania w podbrzuszu. Tez tak macie??
    ja jak dostanę strzała to się zastanawiam, co mi wyrywa w środku...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Dokładnie tak mam :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra nadgonione czytanie :-) ale się dziś działo, tyle dobrych wieści o płciach naszych brzuchatek, aż serce rośnie. Dziś gdy mąż w delegacji coś tam pracował, ja w tym czasie spacerowałam po galerii w Kłodzku i zahaczylam o kilka sklepów. Kupiłam dwa komplety dresowe w Pepco dla Malego oraz pierwsza książeczkę "Helikopter Piotrusia" - przed zakupem pytam jeszcze meza czy potwierdza imię by nie było wtopy :-P to taki cykl książeczek, gdzie dziecko ( o tym imieniu z tytułu książeczki) może utożsamiać się z bohaterem :-) ale co się naszukałam Piotra to jedna wiem :-)

Karola mnie też nieraz tak mały raczy, że aż boli i jest nieprzyjemnie :-) a mąż się tylko nabija, że chyba sobie zasłużyłam :-P

małaMyszka, bosa, niecierpliwa, sylwucha89, Martucha86 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    magda, hematokryt 37,1 norma 36-46
    jutro ide do lekarza, mam nadzieje ze bedzie ok;)

Jeśli tylko hemoglobina spadła do 11,5 to w ciąży jest to normalny stan. W ogóle dla ciężarnych przyjmuje się dolną normę raczej 11-11,5. Natomiast jak spada i hematokryt i hemoglobina to trzeba pilnować, bo wtedy hemoglobina poniżej 11 i hematokryt poniżej 34% jest uważane za normalną anemię.
    Witaminy prenatalne bierzesz?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka będzie miała dziewuszkę???

zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane

nie bylo mnie od godz.16 i 3 strony do nadrobienia ;-p

śpieszę z wieściami po wizycie:
    córeczka moja Julcia dzis pojechała ze mną, miałysmy wizyte na 17, weszłyśmy do gabinetu o 17:50.
    * na samolocie nie byłam, ale po opisie moich objawów dostałam clotrimazolum i oczywiscie wszytskie probiotyki dowcipne dozwolone i mam stosowac
    * na bóle krzyza doradziła mi duzo odpoczywac i starac sie nie przesiadywac w jednej pozycji
    * na zaparcia i wzdecia mam kupic laktulozę i czopki glicerynowe w kryzysowej sytuacji stosowac, do tego na czczo pic szklankę wody.
    * badania - HIV ujemny, grupa krwi ARh+, mocz ok, morfologia kiepsko - hemoglobina 11,00 (mam potworzyć na następną wizytę i jak tak bedzie nizej to rozpoczniemy leczenie), hematokryt 32,6 (czyli tez ponizej normy).
    * z racji bolów krzyza i słabej morfologii lekarka nawet mnie nie pytała na ile chce l4 tylko od razu wypisała na cały miesiac.
    * kolejna wizyta 23 kwietnia
    * waga - 58,8kg, od pierwszego ważenia z 13.01 przybyło 3,8kg.
    * miałam dzis usg połówkowe :-) dzidzius zdrowiutki, mózg, serduszko, żołądek,pęcherz moczowy - wszytsko ok i na sowim miejscu.
    * Łożysko na tylnej ścianie.
    * dzidzius wazy 279g :-)
    * z usg wiek ciązy to 19tydz 1dz., z kalendarzyka 18tydz.5dz.
    * pytałam o epidural podcas porodu - nie trzeba zadnych deklaracji wczesniej skałdac, w momencie jak przyjade na porodówkę, mówie ze chce epidural, pobierają wetdy szybko badania, wyniki są po pół godz. i podają znieczulenie.
    * dzidzius pieknie fikał, obracał sie, skłądał rączki i pokazał mamusi swoją największą tajemnicę - JEST DZIEWCZYNKĄ :-DDDDD

moja Julcia zachwycona, spełniło się jej marzenie o siostrzyczce, ja tez sie baaaardzo cieszę, mąż jak to facet chyba po cichu liczył tym razem na synka, ale tez się cieszy!!! :-)
    jednym słowem w naszym domku będzie babiniec i mąż będzie zdominowany przez kobiety hehehhe ;-P

z tych emocji zapomniałam zabrac od lekarza wydrukowanego zdjecia i oryginału oznaczenia grupy krwi - jutro rano tam podjade , mam nadzieje ze zdjecie się znajdzie :-)

JESTEM MEEEEGA SZCZĘŚLIWA!!!!!!!!!!!!!!!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 22:50

5ylwia, mamasia, Kkarolinaaaa, lys, kasiuleek, bosa, sylwucha89, niecierpliwa, Pulpecja, Maniuś, małaMyszka, KasiaeN., aaaaga, Pati Belgia, 0na88, magda sz, ainer85, Migotkaa, psioszka11, futuremama, Katarka, Martucha86, euforia, czarnaruda, Paula_071, gosia.b lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny podczytuje Was caly czas, to mi bardO umila pobyt w szpitalu :-) dobijacie mnie tylko jak piszecie o jedzeniu... mnie dobija szpitalne jedzenie.. dzzis na sniadanie zjadlam chleb z maslem a z obiadu tylko zupke bo drugie danie nie nadawalo sie do jedzenia (żołądki drobiowe.... blee) dobrze ze jest bufet to sie dokarmiam :-D bo na tym szpitalnym jedzeniu to umarlabym z glodu.

Nadal nie wiedza skad u mnie te bole brzucha, badaja, podaja kroplowkj i zastrzyki i nadal nic. Mialam juz konsultacje neurologa a jutro mam USG brzucha zeby zobaczyc czy zoladek watroba i wszystkie inne sa ok. Mam nadzieje ze szybko dojda co i jak i szybko wypuszca mnie do domu. Bo siedze od niedzieli sama w tym szpitalu, nikt mnie nie odwiedza bo moj A. Jest w delegacji i normalnie pierdzielca dostaje :-D

Aga trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żaby puścili Cię do domku!

bosa, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko!! Super! Gratuluje!!! :)))

zabka11, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, córeczek i synków :) Najważniejsze,że zdrowe! Strasznie się rozpisałyście, jutro Was nadrobię.
    Dobranoc :*

małaMyszka lubi tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać.. Obudziłam się o 00.30 zjadłam jogurt i pomarańcza.. Do 3 oglądałam wózki w necie aż zgłodniałam wstałam i zrobiłam sobie jajecznicę.. Teraz oglądam najgorsze głupoty w tv żeby mnie zmuliło ale niestety spać mi się nie chce.. To chyba z emocji po badaniu..

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ja zasnelam o 21, juz 3 dzien z rzedu padam o takiej porze (?) i od 5 juz sie wiercilam.

Gratuluje raz jeszcze wczorajszych wizyt i poznanych plci ;)
    Pogoda dzis pod psem leje od rana buu :(

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    A jakie przeczucie :)?

Zjadłam loda i Stasiak daje czadu :)!!!

Przeczucie na dziewczynke:)

Gratuluje coreczek i synkow:))

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana...
    Wczoraj padłam jak tylko poczułam poduszkę... Mąż zasypiał na fotelu, więc wykorzystałam okazję i poszłam się umyć i do wyrka hehehehe

Ten mój mąż to as nad asami. Pytam go wczoraj czy chwalił się szefowi, że będzie synuś, a on: No, oczywiście... Powiedziałem, że jest po Mojej myśli!!!

Myślałam, że go uduszę.

niecierpliwa, zabka11, mamasia, ainer85, Martucha86, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ