X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry,
    Żabka gratulacje matrioszko:)

Słonko za oknem ale takie podejrzane, ale jestem taka nieprzytomna że prędko z domu nie wyjdę. Mała dawała czadu jak zwykle po 24...ciekawe czy to będzie jej stała godzina na szaleństwa również po wyjściu z brzucha, mnie z kolei o 5 rano wzięło na amory i teraz i ja i mąż chodzimy jak zombi :) aaaa o 7 rano do drzwi zapukał kurier.. Wczoraj o 12 zamówiony towar dziś o 7 rano jest... Polecam tego sprzedawcę całym sercem- HubiWorld. No i przyszła część zakupów, oczywiście musiałam odtworzyć od razu mimo że ledwo widzę.
    Przewijaczek :)
    7e7b34c81424b1f5m.jpg

małaMyszka, niecierpliwa, KasiaeN., Aga89, sylwucha89, mamasia, Martucha86, zabka11, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz, na tym przwijaku to jest folia czy jak:D

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest w opakowaniu, żeby się nie zniszczył do sierpnia :) ale jak majówka już to w sumie cieszę się że mam sporo wyprawki. Chciałabym bym mieć już wszystko wszystko do końca czerwca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:02

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie o to mi chodziło hłe hłe, czy to na przeiwjaku kolorowe to jest folia czy materiał?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to sporo wczesniej urodzila..

Magda! Jak wczoraj przegladalam te rzeczy ktore kupilas to jak bylam na przewijakach to powiedzialam sobie "o ja wybralabym ten dla dziewczynki" - ten ktory masz! :p

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz ile placilas za przewijak??? Bardzo ladny :)

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczny przewijak taki delikatny, aż szkoda przykrywać go pokrowcem .

v40cu9h.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Ależ dobre wieści na wieczór! Serdecznie Gratuluję poznania lokatorów brzuszków!
    U nas dalej cisza.Podjęliśmy wieczorem 2 próby rozmów, ale skończyły się kłótnią, więc nie będę już tracić energii. Zrobił sobie nawet sam śniadanie do pracy z tej obrazy- WOW:)
    Dziś na obiad grilowana pierś z kurczaka i pęczak z pietruszkowym pesto-miało być wcz, ale wcz wrzuciłam karkówkę,ziemniaki i warzywa do worka i sru do piekarnika.
    Piątek, piąteczek, piątunio, mam nadzieję,że i u mnie będzie dobry weekend!

KasiaeN., futuremama, małaMyszka, sylwucha89, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    kurde nie o to mi chodziło hłe hłe, czy to na przeiwjaku kolorowe to jest folia czy materiał?

Heehhe aa no ciemniak dziś jestem, hmm cóż to jest, taki materiał nieprzemakalny, z czegoś podobnego są robione np. pontony, ale raczej się dziecka na to nie kładzie tylko na pieluchę jeszcze, są też takie na gumeczkę prześcieradła ale jakbym miała prać kupę co któryś dzień z tego prześcieradła to chyba jednak wolę pieluszkę flanelową położyć.

Karolina jak przeglądałam to było moje pierwsze skojarzenie że ten dla Mai :) chwal się ciuszkami :) ciekawa jestem co tam wynalazłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:16

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogrom rzeczy:) tylko wlasnie wiekszosc jest dla dziewczynki,malenko dla chlopczyka,wiec czekam z niecierpliwoscia az poznam plec :)
    Narazie to wszystko jest u mamy,bo same bym nie dala rady tego wniesc do domu:p ktoregos dnia zabierzemy to z mezem i wtedy zrobie pare zdjec:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Aaaa szału dostanę! Wy też wybuchacie na bliskie osoby i nie poznajecie siebie w tym zachowaniu?! Właśnie pokłóciłam się z mężem.
    Sytuacja wygląda tak: ja od listopada siedzę na L4, on pracuje. W domu prawie wszystko robię ja: czyt. pranie,sprzątanie, gotowanie itd. Więc gdy przychodzi z pracy, jest dla mnie "atrakcją". A on zjada obiad i siada np do kompa albo do konsoli to mnie strzela. Więc już dziś mu mówię: nudzę się! Zróbmy coś! No i wiązanka,że on ma co robić, nie ma czasu w pracy na siedzenie przed kompem jak ja itp. Więc wkurwiłam się niemiłosiernie, ubrałam i krzyknęłam ,że wychodzę.Stanął w drzwiach i mnie próbuje nieudolnie zatrzymać, tulić, coś mówić. Ja mu na to: rozumiesz,że ja potrzebuję też coś porobić, wyjść do ludzi, chcesz mieć dziecko- a czasu nawet żonie nie chcesz poświęcić! I wyszłam. Nie było mnie z godzinę, poszłam po maść na piechotkę do apteki na te nogi, teraz wróciłam, nie odzywa się, obrażony jest. Wrrrr zwariuję! Kuźwa czy ja dużo wymagam?! Trochę zainteresowania moją osobą?! To,że pyta jak się czuje, nosi zakupy ,wozi do lekarza to nie wszystko.Aaaa wściekła jestem!
    U nas to był wieczny problem jak któreś z nas nie pracowało. Teraz też się czasem o to kłócimy, bo on wraca z pracy i chce przed kompem trochę posiedzieć, a ja potrzebuję żeby mną się zainteresował :D
    I w sumie wyszedł taki system, że ja i tak max 21 padam, więc najpierw jest ze mną ja zasypiam a on sobie wtedy nadrabia zaległości "komputerowe" :D

Tak w ogóle to dzień dobry :) Cudowne wieści z wizyt, Aga mam nadzieję, że szybko wynajdą przyczynę i zaraz puszczą Was do domu :)

małaMyszka, psioszka11, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa 36 zł, w sklepach są po 55-60, wiem że jeszcze koszty przesyłki 18 zł ale i tak zaoszczędziłam bo butelka aventu w superpharmie- 46 z- na allegro 16zł, nakładki aventu- coś koło 30- na allegro 13 z, aspirator 25zł w superpharmie-a tu 17 no to się nazbiera. Wczoraj niby takie pierdoły zamówiłam te plus drugie zamówienie u innego sprzedawcy to poszło prawie 300 zł, podejrzewam że w sklepie byłoby z 500 za to samo

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już majówka??? O matko kochana nie mogę uwierzyć, ze to tak szybko! Nie wiem czy też tak macie ale ja się panicznie boję.Boję się porodu, boję się czy damy sobie radę, boję się czy zdążymy ze wszystkim, boję się czy będę wiedziała kiedy jechać do szpitala...a z drugiej strony doczekać się nie mogę.Często myślę jak to będzie kiedy Marta będzie już z nami, jak będą wyglądały nasze noce, nasze wspólne dnie, pierwsza kąpiel :) Kurcze tak często myślałam , nawet będąc nastolatką, jak to będzie kiedy będę w ciąży a ten czas teraz trwa i jakoś nie umiem w to wszystko uwierzyć ;) Ciekawe, która pierwsza z nas urodzi :)

niecierpliwa, małaMyszka, futuremama, magda sz, lys, Martucha86, Hermiona, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide sobie zrobić śniadanko, jajeczNiczka na maśle i kanapki z ogórkiem zielonym aa co:)

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ,

ale super wieści z wizyt ! :) pamietam jak relacjonowałysmy u kogo pęcherzyk a u kogo juz serduszko :) a tu juz płec ! :) super , banana mam od rana.
    Magda_sz fajny ten przewijak ! ja tez zamierzam wiekszosc przez internet pozamawiac z tych wyprawek dla mamy do szpitala czy dla dziecka ( kosmetyczne sprawy , nakładki itp)- nie bedzie mi sie chcialo latac po sklepach .

miłego dnia ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:25

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN tego nie wie nikt ;) Na pewno czesc z nas juz w lipcu sie rozpakuje :)
    Czuje dokladnie to samo co Ty, przez wiele razy wyobrazalam sobie jak bede oznajmiac rodzince, ze jestem w ciazy, bylo to takie nierealne! Dzis rano myslalam o tym jak pieknie pachna noworodki i wyobrazalam sobie nasza coreczke, a z drugiej strony ogromny strach, przeciez to jeszcze 4 miesiace

małaMyszka, KasiaeN., magda sz lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja cały czas jestem i Was czytam. Ale wiele się dzieje u mnie, babcia jest bardzo chora, wybieramy plytki do lazienki, no i czas leci szybko.

Wydaje mi się, że wczoraj poczułam pierwszego kopniaczka, ale od tamtej pory cisza. Czy Wy też miałyście taka przerwę po pierwszym kopniaczku? :-)

Dziś chciałabym zrobic niespodziankę mężowi i przygotować wieczór filmowy. Może polecicie film, który podobał się Waszym mężom i ja przy tym nie zasne. :-)

małaMyszka, psioszka11, niecierpliwa, lys, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajecznica!!!!!!!
    Lecę zrobić

chcebycmama, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    hej dziewczyny ,

ale super wieści z wizyt ! :) pamietam jak relacjonowałysmy u kogo pęcherzyk a u kogo juz serduszko :) a tu juz płec ! :) super , banana mam od rana.
    Magda_sz fajny ten przewijak ! ja tez zamierzam wiekszosc przez internet pozamawiac z tych wyprawek dla mamy do szpitala czy dla dziecka ( kosmetyczne sprawy , nakładki itp)- nie bedzie mi sie chcialo latac po sklepach .

miłego dnia ! :)
    Ja tez skłaniam się ku imieniu Zosia. Bardzo ładne! :-)
    Niestety jeszcze nie znamy płci.

0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na koncu urodze:) bo moje dzieci sie nie pchaly i w terminie urodzilam ( jedno wywolywane a drugie sama wywolalam przez sprzatanie) a teraz poczekam:)
    Jejjj juz majowki:))) coraz blizej nas.

Przewijak super! Mi maz kupil przy pierwszym dziecku w tesco zolty z misiami:) mamy do dzis go:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ