SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Psioszka to samo przeszłam w lutym z moim, pewnie pamiętasz jak się żaliłam do jakiego stanu psychicznego mnie doprowadził i to on był obrażony...Po 3 dniach chyba się uderzył w głowę bo sam przyszedł porozmawiać. No i po tej rozmowie już prawie 2 miesiące i jest cudownie tfu tfu. Faceci nie czują tego co my, nie mają pojęcia jak to jest nosić serduszko pod swoim, ile to wymaga od nas poświęcenia! Nie możesz mu ustąpić, traktuj go jak powietrze skoro on tak się zachowuje, postaraj się tylko odseparować nerwy od brzuszka.. mi to się nie udało po 3 dniach dostałam jakiejś histerii. Wydaje mi się że jak facet zacznie sam rozmawiać to znaczy że coś mu zaświtało w głowie a jak kobieta zaczyna rozmowę to facet -myśli czego ona znowu chce...Znasz go, więc pewnie wiesz jak go sprowokować do szczerej rozmowy i przemyśleń. Niczemu nie jesteś winna, powinien Cię nosić na rękach, pamiętam jak wykrzyczałam z płaczem mojemu że czuje się przez niego jakbym była w tej ciąży zupełnie sama! że czuje się samotna, on wraca z pracy i zajmuje się tylko sobą, nie docenia ile się dla niego robi, nosi się jego dziecko, sprząta, robi zakupy, obiadki- on żyje jak król, a ja bo co siędzę na l4 i mam czuć się gorsza? któraś z Was pisała że -szczęśliwa mama- szczęśliwe dziecko, więc mu powiedziałam że wszystko odbija się na dziecku bo ja jego mama jestem nieszczęśliwa i musi sobie zdać sprawę że będzie ojcem bo na tą chwilę mnie przeraża brak wyobraźni na ten temat i boję się że jak urodzę to zero wspracia będę miała z jego strony bo on wróci z pracy i albo gazetka motor, autoświat, albo gra, albo idę pogrzebać przy motorze i tyle go widziałam. No i zaczął czytać poradniki o ciąży i inne żeby się wdrążyć w temat.
Włączyłam mu też filmik- O Matko, Bosackiej- odcinek Tata w ciąży, bardzo fajnie jest zrobiony, trochę zakumał. Im to trzeba tłumaczyć jak krowie na miedzy, rozmawialiśmy wtedy 3-4 godziny i czułam się jakbym tłumaczyła dziecku to jest niebo, to jest trawa a to jest stół.. Powodzenia kochana, siły Ci życzę, zajmij się czymś żeby nie myśleć, przyjdzie koza do woza :*
Pamiętam Magda, jak pisałaś o tej sytuacji...
Ja wiem,że on przyjdzie pierwszy, bo zna mnie,że jak się zawezmę to i msc się mogę nie odzywać
Jakoś w ogóle mi to nie przeszkadza, to znaczy nie myślę o tym, o takich pierdołach, nie chce się odzywać, to nie.
Zazdroszczę Wam tych ruchów. Przez ten tłuszcz to ja pewnie jeszcze długo tego nie zaznam.
Czas się zająć obiadem, bo pęczak trochę czasu zajmuje.
małaMyszka, magda sz, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
witajcie
ja tez po wczorajszych emocjach nie mogłam zasnąć i budziłam się w nocy, wstałam po 6.
zawiozłam Julcię do szkoły , wstąpiłam na ploty do teściów i pojechałam do przychodzni odebrać moje zaświdczneie o grupie krwi i zdjecie mojej niuniobróciła się prosto do nas takze mamy twarzyczkę
moja kochana mała kosmitka
moj mąż mnie wkurza od wczorja wieczorem ze normalnie mam ochotę dac mu w łeb grrrr
niby sie cieszy, choc wiem ,ze gdbyby był chlopczyk to by się puszył z dumy. tym sie akurat nie przejmuję, przetrawi to w samotni i potem bedzie kolejna córunia tatusia
ale wkurza mnie jego olewawcze podejście, chciałam mu poopowiadać szczegółowo o wizycie, ale widziałam ze słuchał jakby od niechcenia i wlepiał gały tylko w komputer.
wiec sie wkurzyłam i poszłam spac.
dzis od rana mnie drażni i lepiej niech mi schodzi z drogi, bo nie ręczę za siebie.
tak jak pisałyscie wczoraj, tylko komputer ich obchodzi, ile kasy wydałam i nic wiecej! grrrrrrr!!!! będę gryźć normalnie!!!
żeby sie uspokoić ide Was nadrobic bo już 3 strony wyprodukowałyście od ranamałaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
A ja na fb napisałam wczoraj: Niebieskie jest niebo, kiedy gra się w piłkę, i chyba mało osób zajarzyło aluzję... dzisiaj po komentarzach się chyba zorientują... hehehehehe
zabka11 lubi tę wiadomość
-
dziewczynki powiedzcie jak duzo zamawiacie pieluszek
-białych tetrowych
-kolorowych tetrowych
-kolorowych flanelowych ?
u mnie konczy sie wirować drugie pranie, czekam bo chce wywiesić i iśc pod prysznić bo dziś wizyta więc trzeba sie doprowadzić do łądu i składu
u mnie dziś szybki obiad, frytki surówka z kiszonje kapusty i rybka taka gotowa panierowana ale z sosem ziołowym w srodku(pyszna jest), za to biorę sie za sporzatanie szafy na korytarzu:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Kochane o 15 mam dziś korki z położną, tematyka to- ciążowe dolegliwości.
Macie jakieś pytania? O kręcenie lodów trochę głupio mi się jej pytaćheheh
Magda ja bym miala jedno pytanko odnosnie pragnienia...non stop chce mi sie pic, jezyk przykleja sie do podniebienia glownie rano, a pije naprawde duzo bo z 2 litry wody, plus jakas kawa, herbata, zupa wiec w ciagu dnia sporo, a wizyte mam dopiero w czwartekmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Dobry kiedy ja sie wyspie ja sie pytam ? Znowu bede w dzien podsypiac a co tam sluchajcie jaki probiotyk polecacie wole doustny nie chce juz nic tam wkladac bo mam dosyc po dowcipnej luteinie
ja dzis kupiłam provag doustny.
bo dowcipnie biorę clotrimazolum, a ponoc doustny nawet lepiej działa niż dowciony, bo dodatkowo dobrze wpływa na układ trawienny , a przy moich zaparciach to mile widzianeaaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:dziewczynki powiedzcie jak duzo zamawiacie pieluszek
-białych tetrowych
-kolorowych tetrowych
-kolorowych flanelowych ?
u mnie konczy sie wirować drugie pranie, czekam bo chce wywiesić i iśc pod prysznić bo dziś wizyta więc trzeba sie doprowadzić do łądu i składu
u mnie dziś szybki obiad, frytki surówka z kiszonje kapusty i rybka taka gotowa panierowana ale z sosem ziołowym w srodku(pyszna jest), za to biorę sie za sporzatanie szafy na korytarzu:)
Ja mam zamiar kupic 3 flanelowe, 10 tetrowych białych i 5 tetrowych kolorowychmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Zabka mam jedno pytanie, skoro skarzysz sie na jakas infekcje dlaczego lekarka Cie nie zbadala i w ciemno dala Ci leki??? Troszke lekcewazace podejscie z jej strony
ja juz tyle razy miałam grzybicę, ze z zamkniętymi oczami ją rozpoznam, opisałam jej dokładnie jak to wyglada, zresztą zbyt duzego wyboru leków dozwolonych w ciazy nie ma, ja juz brałam i ginalgin i nystatyne, wiec teraz próbujemy clotrimazolum.i mam do niej zaufanie.
dzięki temu ze objawiła mi drugą córeczkę, wybaczam jej to ze nie kazała wdrapwywac sie na samolot;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:39
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Tak jest w opakowaniu, żeby się nie zniszczył do sierpnia
ale jak majówka już to w sumie cieszę się że mam sporo wyprawki. Chciałabym bym mieć już wszystko wszystko do końca czerwca.
ja też mam taki plan
z tą różnicą, ze ja mam narazie dosłownie 3 bodziaki i 2 pajacyki
ale po wczorajszej nowinie psiapsiółka odstąpi mi masę ciuszków po swoich dziewczynkach bliźniaczkach, zatem niebawem wybiorę się do niej na rekonesansmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
na balkonie wywiesiłam ciuszki z wczorajszych zakupów, he jaki miły widok tych malenkich ciucszków, małą rzecz a cieszy:)
ja tez planuje do konca czerwca mieć wszystko gotowe, na poczatek lipca zostawiamy łozeczko zeby nie zjamowało miejsca a koncem lipca wózek zbey nie tracił niepotrzebnie gwarancji:)małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Magda, jak możesz to zapytaj czy ja i mój tłuszcz możemy coś zrobić,żeby zobaczyć na usg lepiej Leona? Rozumiem,że zrezygnować z cukrów, smażonego, słodkich napoi, ale może coś jeszcze do tej diety?A może jakaś konkretna, którą znajdę gdzieś w necie?
Z góry dziękuję!
A i mam do Was jeszcze pytanie, do położonej też może być. Czy Wasze piersi wieczorem -u mnie jak rozbieram się do kąpieli staram się je oglądać, macać itd- są też gorące, u mnie od spodu aż palą? Czy Wy też tak macie? o czym to może świadczyć?małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Synek kopnął pierwszy raz
wyraznie punktowo poczulam od srodka takie delikatne pukniecie
niecierpliwa, ainer85, magda sz, małaMyszka, Katarka, chcebycmama, mamasia, zabka11, Martucha86, bosa, KasiaeN., sylwucha89, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość