X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 5.10.15 online rabat - 20% na wszystko :) [trzeba uzyc kodu ze strony- all20] jeśli więc coś macie upatrzonego czy coś to chyba warto :) mnie ten rabat przekonał :P

zabka11, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ja już trzecią wsiałam od czasu wielkiego postu :P chciałam sprawdzić jak szybko rośnie, potem poczytałam jakie to ma super właściwości i zjadłam z twarożkiem, to samo stało się z drugą a teraz trzecia już ładnie wypuściła :D ciekawe czy doczeka Świąt :) ala jakąś zostawię na "łączkę" dla kurczaczków z czekolady :)

na czym siejesz? bo ja zawsze na wacie :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Dziewczyny w 5.10.15 online rabat - 20% na wszystko :) [trzeba uzyc kodu ze strony- all20] jeśli więc coś macie upatrzonego czy coś to chyba warto :) mnie ten rabat przekonał :P

w H&M tez 20% znizki na odziez dziecieca :)

zabka11, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    w H&M tez 20% znizki na odziez dziecieca :)
    ale na nieprzecenione :) i chyba stacjonarnie czy online też :P?

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    na czym siejesz? bo ja zawsze na wacie :D
    teraz na wacikach kosmetycznych i też ładnie rośnie :P bo nie miałam waty :P

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja tez mialam takie gorące i piekace piersi i brodawki. Bylo to az nie do zniesienia i wtedy sobie zrobilam zimne oklady z lodu i pomoglo.... teraz mam juz spokoj :-) wiec tez moze sprobuj zimnych okladkow albo zimnym prysznicem je polac :-)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabat tylko w sklepach stacjonarnych :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, że nie odbiegam od normy chociaż w tym :)
    Kurczę, przez Was siedzę na necie i oglądam ciuszki, wózki itd zamiast zająć się domem i obiadem, a i tak wiem,że nic nie kupię- ja jestem z tych co muszą zobaczyć i dotknąć. Poza tym dziś przylatuje przyjaciółka z Anglii ze swoimi bliźniakami- naszymi chrzestniakami i ma u rodziców cały wór ciuszków dla mnie,a z kolei na święta przyjeżdżają wujkowie i od kuzynki też przywiozą ciuszki.Więc na razie się wstrzymam z kupowaniem, najpierw przejrzę to, co dostanę, a potem będę dokupować.

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Czy Wy też odczuwacie bóle/uczucie ciągnięcia w pachwinach? od kilku dni mnie męczy i trochę się niepokoję, a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu. magda sz -zapytasz położną czy to normalne?

Żabka, na grzybice polecam Pimafucin. Też od początku ciąży mam co chwila infekcje, wyleczę, tydzień przerwy i od nowa :/ Nystatyna, Natamycyna nic nie dawały, Pimafucin chyba najlepiej sobie w moim przypadku radzi. A z probiotyków używam od kilku dni Invag.

Miałyście robiony posiew zpochwy? Ja mam taką rubrykę na karcie ciąży, ale nie miałam jeszcze takiego badania, jedynie cytologię..

Co do piersi,to też mam gorące i sutki trochę popękane, ale siary jeszcze nie zauważyłam. To tak wcześnie może się pojawić? Nie wiedziałam nawet ;)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka - głowa do góry, na pewno sie ułoży, faceci są z innej planety ech....

aaaaga - gratulacje :-)

moje piersi też są gorące, ale juz nie bolą.

psioszka11, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Gratuluje synow i corek :)
    Ja od 2 dni w Polsce. Mam tu koszmarny internet wiec nawet 50% tego co pisalyscie nie nadrobie.
    Zimno... deszczowo...

Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 12:01

niecierpliwa, psioszka11, zabka11, ainer85, KasiaeN., małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis na obiad bigos - jakis czas temu dostalam od rodzicow w sloiku, wiec bedzie jak znalazl. Nie chce mi sie gotowac, poza tym nie mam nic z czego moglabym stworzyc cos dobrego, a pada, wiec ani mysle nos wysciubic z domu :p
    Nie wiem jak Wam, ale mnie przy kazdym myciu zebow dziasla krwawia okropnie. Dzisiaj jak uzylam nici dentystycznych, to wygladalam jak wampirzyca albo jakbym zagryzla jakiegos zwierza. Wczesniej nici uzywalam tak co drugi dzien, a teraz strach brac je do reki :(

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka krwawiace dziasla to moj koszmar, jak budze sie w nocy na siusiu to plukam buzie woda, bo'mam cale zeby poklejone w pozasychanej krwi, masakra jakas :/

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kochane o 15 mam dziś korki z położną, tematyka to- ciążowe dolegliwości.
    Macie jakieś pytania? O kręcenie lodów trochę głupio mi się jej pytać :P heheh

Może pytanie z innej beczki, ale jak byś mogła to zapytaj co może oznaczać zbyt wysoko położony żołądek u maluszka?
    Mam wizytę w środę, ale nie zapytam wprost bo na badaniu byłam gdzieś indziej prywatnie...
    Byłam wdzięczna;)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam tez tak bola plecy?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Żabka, na grzybice polecam Pimafucin. Też od początku ciąży mam co chwila infekcje, wyleczę, tydzień przerwy i od nowa :/ Nystatyna, Natamycyna nic nie dawały, Pimafucin chyba najlepiej sobie w moim przypadku radzi. A z probiotyków używam od kilku dni Invag.

pimafucin tez jest na receptę, prawda???? miałam go kiedyś, jeszcze przed ciązą i tez faktycznie na dłuższy czas mnie wyleczył.
    nie wiedziałam ze go w ciązy mozna stosowac.
    mam nadzieje ze w końcu z tego wybrnę....:-/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Może pytanie z innej beczki, ale jak byś mogła to zapytaj co może oznaczać zbyt wysoko położony żołądek u maluszka?
    Mam wizytę w środę, ale nie zapytam wprost bo na badaniu byłam gdzieś indziej prywatnie...
    Byłam wdzięczna;)

Wiesz co Kasiulek w takim wypadku nie przejmowalabym sie co pomysli lekarka, ze bylas na wizycie u kogos innego w przypadku, gdy chodzi o zdrowie maluszka. To normalne, ze kobiety konsultuja sie tez u innych lekarzy, a mysle ze to pytanie wykracza poza kompetencje poloznej niestety

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    griszczanka, niecierpliwa - mi krwawią dziąsła tylko podcas szczotkowania i to nie jakos starsznie.
    ale za to ciagle mam zatkany nos i a rano to juz masakrycznie....

kaarolinka - ja mam od 2 tyg bole krzyza, masakra...między innymi właśnie przez to jestem od dzis na L4.

własnie miałam rozmowę z szefem - troche sie jej obawiałam,ale jakos poszło.
    przekazałam ze dostałam zwolnienie juz na stałe, wiec niech sie nie łudzi ze jeszzce wrócę na pełen eat. ustaliłam ze do konca kwietnia jeszcze zdlanie pracuję i czasem pojawię sie na chiwlę w biurze, aby skonsultowac z nim niektóre projekty (bede aktualizowac nasze portfolio i on musi wszytskie działania błogosławić).
    ale się cieszę z takiego obrotu sprawy, bo teraz juz mam ten komfort ze bede w domku :-):-):-)

maz pojechał po córkę do skzoły i listę zakupów mu dałam do zrobienia - była tez króka konfrontacja na zasadzie mojego wybuchu żalu ze sie niczym nie interesuje, bosłyszał cząstkowo moją rozmowę z szefem i nawet nie zapytał co ustaliłam! grrrrrr!!!
    dobrze ze idzie dzis na popoludnie do pracy, bo bym mu chyba krzywdę zrobiła do końca dnia.

dziewczyny mam polecony zaczyn z buraków do picia na poprawe morfologii - dzis zamierzam sobie to przygotowac - jesli kóras potrzebuję to wrzucę przepis.
    aaaaa i na poprawkę morfologii jesc duzo mięcha czerwonego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 12:26

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam jak najdłuzej pracowac... ale mąż uświadomił mi ze maj czerwiec zaczna sie upały , brzuch bede miala wielki a w aucie 30 km w jedna strone to ja umre... i chyba ma racje. W Maju bede chciała isc na L4 , no chyba ze jakims cudem bede sie cudownie czuła.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88-podziwiam cie, ja to juz nie daję rady i najchętniej juz bym sie całkowicie uwolniła od obowiazków służbowych.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ