X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka- ja mam uczucie jakby brodawki i sutki byly poparzone..

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka moje caly czas sa bardzo cieple i od paru dni zaczelam sie o wiele mocniej pocic

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Magda ja bym miala jedno pytanko odnosnie pragnienia...non stop chce mi sie pic, jezyk przykleja sie do podniebienia glownie rano, a pije naprawde duzo bo z 2 litry wody, plus jakas kawa, herbata, zupa wiec w ciagu dnia sporo, a wizyte mam dopiero w czwartek ;)

Niecierpliwa u mnie było to samo - i zdiagnozowali mi cukrzyce :/ mam nadzieje ze nie tyczy sie to tez Ciebie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:20

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka moje cyce od spodu sa czerwone i gorace

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofka - ja tez juz sie uwolniłam od uwiązania w biurze, no ale do końca kwietnia jeszce pracuję z poziomu domu i parę razy do biura zaglądnę.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje nie są gorące, ale to że są to na pewno nic złego. Pewnie rosną :P
    a ja dzisiaj niechcący pyrgnęłam sobie sutka i mi siary trochę wyleciało. To na bank siara, bo żółta bardzo.

v40cu9h.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też gorące, czasem jak sie schylam nago i piersi dotykaja brzucha to dziwne uczucie ze takie gorące są

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, a co w seksie oralnym w jedną czy drugą stronę miałoby być szkodliwego dla ciąży? Jedyne, co mi przychodzi na myśl, to że na początku ciąży można w ten sposób wywołać wymioty, hehe :D A potem to hulaj dusza.

Mam wrażenie, że często troska o ciążę przybiera groteskowe formy, co chwilę słyszę czy czytam jakieś (niesprawdzone) rewelacje, czego nie można w ciąży. To mam wrażenie, że najlepiej położyć się w łóżku i podpiąć do kroplówki z glukozą i tak przeczekać 9 miesięcy, bo jedzenie, picie i robienie wszystkiego innego szkodzi. Ludzie, bez przesady.

PS - nawet mój lekarz wczoraj powiedział, że jada na rowerze sama w sobie zupełnie nie szkodzi, tylko, żebym unikała zatłoczonych ścieżek, żeby uniknąć ewentualnej kontuzji, bo to zawsze większy problem w ciąży. Na szczęście u nas nie ma zatłoczonych ścieżek, a przynajmniej nie w ciągu tygodnia - ludzie w weekendy tłumnie wylegają na ścieżki, a ja jeżdżę głównie do pracy, więc mnie to omija.

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Niecierpliwa u mnie było to samo - i zdiagnozowali mi cukrzyce :/ mam nadzieje ze nie tyczy sie to tez Ciebie :/

Ostatnio cukier mialam 77, no ale niedlugo krzywa cukrowa wiec zobaczymy wtedy, albo jutro rano zmierze glukometrem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:26

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mialam 73 :/ , i w ogole cukier caly czas niski - moja mama ma cukrzyce wiec czesto mnie kłuła- a tu na krzywej bach ! po dwóch godzinach od pobrania za mało mi spadł

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Hm, a co w seksie oralnym w jedną czy drugą stronę miałoby być szkodliwego dla ciąży? Jedyne, co mi przychodzi na myśl, to że na początku ciąży można w ten sposób wywołać wymioty, hehe :D A potem to hulaj dusza.

Mam wrażenie, że często troska o ciążę przybiera groteskowe formy, co chwilę słyszę czy czytam jakieś (niesprawdzone) rewelacje, czego nie można w ciąży. To mam wrażenie, że najlepiej położyć się w łóżku i podpiąć do kroplówki z glukozą i tak przeczekać 9 miesięcy, bo jedzenie, picie i robienie wszystkiego innego szkodzi. Ludzie, bez przesady.

PS - nawet mój lekarz wczoraj powiedział, że jada na rowerze sama w sobie zupełnie nie szkodzi, tylko, żebym unikała zatłoczonych ścieżek, żeby uniknąć ewentualnej kontuzji, bo to zawsze większy problem w ciąży. Na szczęście u nas nie ma zatłoczonych ścieżek, a przynajmniej nie w ciągu tygodnia - ludzie w weekendy tłumnie wylegają na ścieżki, a ja jeżdżę głównie do pracy, więc mnie to omija.

Hermiona o ile kobieta mezczyznie nic nie szkodzi, tak w druga strone moze juz nie byc tak kolorowo jak sie przyplata jakas infekcja

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam gorące cyce, założyłam na chwilę te nakładki aventu, ależ one wyciągają, to teraz trochę boli. Z małego sutka raptem całe się wypełniły.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    No ja mialam 73 :/ , i w ogole cukier caly czas niski - moja mama ma cukrzyce wiec czesto mnie kłuła- a tu na krzywej bach ! po dwóch godzinach od pobrania za mało mi spadł

No to pieknie...a dostalas jakies leki?? Czy tylko dieta??

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Magda, jak możesz to zapytaj czy ja i mój tłuszcz możemy coś zrobić,żeby zobaczyć na usg lepiej Leona? Rozumiem,że zrezygnować z cukrów, smażonego, słodkich napoi, ale może coś jeszcze do tej diety?A może jakaś konkretna, którą znajdę gdzieś w necie?
    Z góry dziękuję!

A i mam do Was jeszcze pytanie, do położonej też może być. Czy Wasze piersi wieczorem -u mnie jak rozbieram się do kąpieli staram się je oglądać, macać itd- są też gorące, u mnie od spodu aż palą? Czy Wy też tak macie? o czym to może świadczyć?
    Moje nie są gorące, ale szybko rosną! W najbliższym czasie idę po biustonosz 80D a miałam rozmiar 75B. No i mam rozstępy...

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glukometr , ksiązeczki , sliniaczek dla dziecka , i naklejke na samochod ;-) a to wszystko w kuferku z napisem " słodka mama". Teraz mam isc na kurs 5 godzinny i maja mnie szkolic co jesc , ile jesc i jak robic pomiary - tylko dieta , w ciazy podobno nie stosuje sie insuliny ani tabletek i uprzedzili ze dziecko moze byc wieksze i moze byc to wskazaie do CC.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    aaa noi rzeżuchę zasiać zeby urosła na święta !
    Ja już trzecią wsiałam od czasu wielkiego postu :P chciałam sprawdzić jak szybko rośnie, potem poczytałam jakie to ma super właściwości i zjadłam z twarożkiem, to samo stało się z drugą a teraz trzecia już ładnie wypuściła :D ciekawe czy doczeka Świąt :) ala jakąś zostawię na "łączkę" dla kurczaczków z czekolady :)

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    glukometr , ksiązeczki , sliniaczek dla dziecka , i naklejke na samochod ;-) a to wszystko w kuferku z napisem " słodka mama". Teraz mam isc na kurs 5 godzinny i maja mnie szkolic co jesc , ile jesc i jak robic pomiary - tylko dieta , w ciazy podobno nie stosuje sie insuliny ani tabletek i uprzedzili ze dziecko moze byc wieksze i moze byc to wskazaie do CC.

To skoro cukier mialas'w normie co bylo wskazaniem do zrobienia krzywej cukrowej tak wczesnie????

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gikolożka zrobiła wywyiad na jakiejś wizycie , i powiedziałam ze własciwie wszystkie kobiety w mojej rodzinie maja cukrzyce - od babci , przez ciotki , po matke itd...
    i odrazu wypisała skierowanie na krzywą.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka u mnie te są gorące na dodatek wciąż wrażliwe (szczególnie sutki) i bolące. Także ten objaw chyba mi przez całą ciążę zostanie.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hermiona o ile kobieta mezczyznie nic nie szkodzi, tak w druga strone moze juz nie byc tak kolorowo jak sie przyplata jakas infekcja
    w jamie ustnej jest chyba najwięcej badziewia... bo nie wierzę w to żeby zęby były w 100% zdrowe i czyste...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ