X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka- ja mam uczucie jakby brodawki i sutki byly poparzone..

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka moje caly czas sa bardzo cieple i od paru dni zaczelam sie o wiele mocniej pocic

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Magda ja bym miala jedno pytanko odnosnie pragnienia...non stop chce mi sie pic, jezyk przykleja sie do podniebienia glownie rano, a pije naprawde duzo bo z 2 litry wody, plus jakas kawa, herbata, zupa wiec w ciagu dnia sporo, a wizyte mam dopiero w czwartek ;)

Niecierpliwa u mnie było to samo - i zdiagnozowali mi cukrzyce :/ mam nadzieje ze nie tyczy sie to tez Ciebie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:20

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka moje cyce od spodu sa czerwone i gorace

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofka - ja tez juz sie uwolniłam od uwiązania w biurze, no ale do końca kwietnia jeszce pracuję z poziomu domu i parę razy do biura zaglądnę.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje nie są gorące, ale to że są to na pewno nic złego. Pewnie rosną :P
    a ja dzisiaj niechcący pyrgnęłam sobie sutka i mi siary trochę wyleciało. To na bank siara, bo żółta bardzo.

v40cu9h.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też gorące, czasem jak sie schylam nago i piersi dotykaja brzucha to dziwne uczucie ze takie gorące są

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, a co w seksie oralnym w jedną czy drugą stronę miałoby być szkodliwego dla ciąży? Jedyne, co mi przychodzi na myśl, to że na początku ciąży można w ten sposób wywołać wymioty, hehe :D A potem to hulaj dusza.

Mam wrażenie, że często troska o ciążę przybiera groteskowe formy, co chwilę słyszę czy czytam jakieś (niesprawdzone) rewelacje, czego nie można w ciąży. To mam wrażenie, że najlepiej położyć się w łóżku i podpiąć do kroplówki z glukozą i tak przeczekać 9 miesięcy, bo jedzenie, picie i robienie wszystkiego innego szkodzi. Ludzie, bez przesady.

PS - nawet mój lekarz wczoraj powiedział, że jada na rowerze sama w sobie zupełnie nie szkodzi, tylko, żebym unikała zatłoczonych ścieżek, żeby uniknąć ewentualnej kontuzji, bo to zawsze większy problem w ciąży. Na szczęście u nas nie ma zatłoczonych ścieżek, a przynajmniej nie w ciągu tygodnia - ludzie w weekendy tłumnie wylegają na ścieżki, a ja jeżdżę głównie do pracy, więc mnie to omija.

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Niecierpliwa u mnie było to samo - i zdiagnozowali mi cukrzyce :/ mam nadzieje ze nie tyczy sie to tez Ciebie :/

Ostatnio cukier mialam 77, no ale niedlugo krzywa cukrowa wiec zobaczymy wtedy, albo jutro rano zmierze glukometrem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:26

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mialam 73 :/ , i w ogole cukier caly czas niski - moja mama ma cukrzyce wiec czesto mnie kłuła- a tu na krzywej bach ! po dwóch godzinach od pobrania za mało mi spadł

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Hm, a co w seksie oralnym w jedną czy drugą stronę miałoby być szkodliwego dla ciąży? Jedyne, co mi przychodzi na myśl, to że na początku ciąży można w ten sposób wywołać wymioty, hehe :D A potem to hulaj dusza.

Mam wrażenie, że często troska o ciążę przybiera groteskowe formy, co chwilę słyszę czy czytam jakieś (niesprawdzone) rewelacje, czego nie można w ciąży. To mam wrażenie, że najlepiej położyć się w łóżku i podpiąć do kroplówki z glukozą i tak przeczekać 9 miesięcy, bo jedzenie, picie i robienie wszystkiego innego szkodzi. Ludzie, bez przesady.

PS - nawet mój lekarz wczoraj powiedział, że jada na rowerze sama w sobie zupełnie nie szkodzi, tylko, żebym unikała zatłoczonych ścieżek, żeby uniknąć ewentualnej kontuzji, bo to zawsze większy problem w ciąży. Na szczęście u nas nie ma zatłoczonych ścieżek, a przynajmniej nie w ciągu tygodnia - ludzie w weekendy tłumnie wylegają na ścieżki, a ja jeżdżę głównie do pracy, więc mnie to omija.

Hermiona o ile kobieta mezczyznie nic nie szkodzi, tak w druga strone moze juz nie byc tak kolorowo jak sie przyplata jakas infekcja

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam gorące cyce, założyłam na chwilę te nakładki aventu, ależ one wyciągają, to teraz trochę boli. Z małego sutka raptem całe się wypełniły.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    No ja mialam 73 :/ , i w ogole cukier caly czas niski - moja mama ma cukrzyce wiec czesto mnie kłuła- a tu na krzywej bach ! po dwóch godzinach od pobrania za mało mi spadł

No to pieknie...a dostalas jakies leki?? Czy tylko dieta??

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Magda, jak możesz to zapytaj czy ja i mój tłuszcz możemy coś zrobić,żeby zobaczyć na usg lepiej Leona? Rozumiem,że zrezygnować z cukrów, smażonego, słodkich napoi, ale może coś jeszcze do tej diety?A może jakaś konkretna, którą znajdę gdzieś w necie?
    Z góry dziękuję!

A i mam do Was jeszcze pytanie, do położonej też może być. Czy Wasze piersi wieczorem -u mnie jak rozbieram się do kąpieli staram się je oglądać, macać itd- są też gorące, u mnie od spodu aż palą? Czy Wy też tak macie? o czym to może świadczyć?
    Moje nie są gorące, ale szybko rosną! W najbliższym czasie idę po biustonosz 80D a miałam rozmiar 75B. No i mam rozstępy...

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glukometr , ksiązeczki , sliniaczek dla dziecka , i naklejke na samochod ;-) a to wszystko w kuferku z napisem " słodka mama". Teraz mam isc na kurs 5 godzinny i maja mnie szkolic co jesc , ile jesc i jak robic pomiary - tylko dieta , w ciazy podobno nie stosuje sie insuliny ani tabletek i uprzedzili ze dziecko moze byc wieksze i moze byc to wskazaie do CC.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    aaa noi rzeżuchę zasiać zeby urosła na święta !
    Ja już trzecią wsiałam od czasu wielkiego postu :P chciałam sprawdzić jak szybko rośnie, potem poczytałam jakie to ma super właściwości i zjadłam z twarożkiem, to samo stało się z drugą a teraz trzecia już ładnie wypuściła :D ciekawe czy doczeka Świąt :) ala jakąś zostawię na "łączkę" dla kurczaczków z czekolady :)

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    glukometr , ksiązeczki , sliniaczek dla dziecka , i naklejke na samochod ;-) a to wszystko w kuferku z napisem " słodka mama". Teraz mam isc na kurs 5 godzinny i maja mnie szkolic co jesc , ile jesc i jak robic pomiary - tylko dieta , w ciazy podobno nie stosuje sie insuliny ani tabletek i uprzedzili ze dziecko moze byc wieksze i moze byc to wskazaie do CC.

To skoro cukier mialas'w normie co bylo wskazaniem do zrobienia krzywej cukrowej tak wczesnie????

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gikolożka zrobiła wywyiad na jakiejś wizycie , i powiedziałam ze własciwie wszystkie kobiety w mojej rodzinie maja cukrzyce - od babci , przez ciotki , po matke itd...
    i odrazu wypisała skierowanie na krzywą.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka u mnie te są gorące na dodatek wciąż wrażliwe (szczególnie sutki) i bolące. Także ten objaw chyba mi przez całą ciążę zostanie.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hermiona o ile kobieta mezczyznie nic nie szkodzi, tak w druga strone moze juz nie byc tak kolorowo jak sie przyplata jakas infekcja
    w jamie ustnej jest chyba najwięcej badziewia... bo nie wierzę w to żeby zęby były w 100% zdrowe i czyste...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ