X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Wlasnie odebralam wyniki, mocz super ale hemoglobina 11,6 (spadek od stycznia o 0,3), a hematokryt 33,7. Chyba zelazo pojdzie w ruch.
    dziąsła wzmacniaja masaże solą, stary babciny naturalny sposob :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa zapomnialam wam napisac , śniło mi sie ze zorganizowałysmy zlot ... wszystkie z forum plus wózki z maluchami i szłyśmy po jakimś parku , kazdy wózek inny w innym kolorze - z daleka jak parada równosci :D

niecierpliwa, magda sz, Aska87, Martucha86, Katarka, zabka11, psioszka11, 5ylwia, aaaaga, mamasia, małaMyszka, Hermiona, sylwucha89, Y, Maniuś, Aga89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • kasiuleek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czy wam tez tak bola plecy?

Plecy nie, ale co jakiś czas wraca mi koszmarny ból prawego pośladka że aż iść nie moge;/
    ale troszke mąż pomasuje i przechodzi na parę dni:)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    ona88-podziwiam cie, ja to juz nie daję rady i najchętniej juz bym sie całkowicie uwolniła od obowiazków służbowych.

zabka11 ale to tylko dlatego ze fajnych ludzi mam w pracy i jest do kogo gebe otworzyc i sie posmiac.. a w domu bym siedziała do 18 sama , tego siedzenia sie boje przed porodem bo po to wiadomo ze wrazen mi nie braknie ;)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! ja dziś po wizycie :) mały rośnie jak na drożdżach, może nawet za bardzo martwie się że to przez tą cukrzyce brzuszek wyskoczył mu troche poza tą siatkę centylową :/
    za to okazał się bezwstydny chyba po tatusiu nóżki tak rozłożył żeby dokładnie było widać co tam ma i na 99,9% chłopak czyli przeczucie nie myliło :-)

aaaaga, 0na88, futuremama, Martucha86, Aga89, magda sz, Katarka, zabka11, kasiuleek, rybka1988, psioszka11, Migotkaa, niecierpliwa, mamasia, KasiaeN., małaMyszka, sylwucha89, Y, Maniuś, Paula_071, ainer85, gosia.b, witaminkab lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 - gratuluje synka !
    a niech rośnie jak na mężczyzne przystało ! :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :).
    Jak piszecie o piersiach to zastanawiam się kiedy u mnie coś zacznie się dziac..póki co ani razu mnie nie bolały ani piersi ani sutki...mało tego nie powiększyły się ani trochę :/. Moja mama miała problemy z karmieniem w każdej ciąży...oby nie było to dziedziczne. Czytałam ze wielkośc piersi nie ma znaczenia..ale lekkie obawy mam.
    Co kilka dni odczuwam delikatne bóle podbrzusza, bolą mnie też biodra i czasami krzyż...wszystkie te dolegliwości to norma w ciąży -tak powiedziała mi położna. Jeśli ból przechodzi to ok:).
    Ktoras pytała o bolące kopniaki, potwierdzam sa:).
    Odpoczywam dziś bo w gardle mnie drapie :/.

zabka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 nie martw się, dzieciaczki teraz różnie rosną ;) Gdyby było coś nie tak na pewno lekarz by powiedział, a tak tylko się cieszyć :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Pimafucin na receptę. ja już miałam w ciąży 2 razy zapisane.. Więc liczę, że lekarz wie co robi :)

Gratuluję wizyt :)

ja już też z niecierpliwością czekam. Ciekawe czy córcia dużo urosła i czy nadal jest córcią :) Mam stosunkowo mały brzuch, jakbym się objadła mocno. ALe ostatnio wszystko było dobrze więc liczę, że mała jakoś się tak po prostu ustawia, że mnie nie wypycha :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się bać L4 :D ja już się tak przyzwyczaiłam że doba czasem jest za krótka, ostatnio zastanawiałam się co ja przeżyje jak po rocznym macierzyńskim będę szukać pracy...stwierdziłam że pójdę na 1/2 albo 3/4 etatu ale na cały to prędko nie wrócę.
    Pierwszy miesiąc na l4 to rzygałam jak kot więc nawet nie myślałam o pracy, drugi to jakoś dzięki poprzedniemu miesiącowi się odzwyczaiłam a teraz to już jest super :) zakupki, spacerki, obiady normalne w normalnych porach, czas na serial, na zrobienie porządków no czas na siebie :)

Ja pierdole.. jakaś menda dorwała mikrofon w szkole i to jak się drze! Uszy mnie bolą w domu! skoro pisemne skargi nie działają to zaczynam nagrywać to i przesyłam do kuratorium sprawę (dobrze że mam akurat znajomą duszyczkę w kuratorium). To jest jakieś niepoważne, że dyrekcji nie jest wstyd.

0na88, Ewa123, zabka11, psioszka11, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha,Magda z Tobą lepiej nie zadzierać :) Ale dobrze, masz rację!

Ewa123
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dajesz popalić :)) jesteś wzorem walki o swoje prawa :))

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Nie ma co się bać L4 :D ja już się tak przyzwyczaiłam że doba czasem jest za krótka, obiady normalne w normalnych porach, czas na serial, na zrobienie porządków no czas na siebie :)

magda sz - no ja własnie za tym starsznie tęskniłam, pamiętam ten czas z poprzedniej ciązy i mile go wspominam, teraz bedzie też fajnie bo moja Julcia ma wakacje od 20 czerwca więć w tych najcięższych miesiaćach nie bedę sama w domu ;-)
    ja sie juz nie mogłam doczekac l4 i oderwania się od codziennego chodzenia do stresującej pracy ;-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na początku broniłam się przed l4, ale odkąd jestem o wiele lepiej się czuje. Rzadziej boli mnie podbrzusze, mam czas żeby zjeść zdrowy obiad, zrobić sok w sokowirówce, zakupy-normalnie byłam juz po pracy tak zmęczona, że odpuszczałam. A teraz nie nudze się szczególnie. Troche poczytam, poprzeglądam neta i jakoś mija :) Fajnie mi, jest czas żeby o siebie porządnie zadbać i poleniuchować

zabka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi się dzidzia obudziła w brzuchu i daje popalić niezbyt przyjemnie- jak menda zaczeła się drzeć do mikrofonu to aż podskoczyłam... mam tylko delikatnie okno uchylone, szkoła oddalona ze 150 metrów więc sobie wyobraźcie.. Krzyki typu- "aaaa ciiicho! niegrzeczne jestescie! Karollll!!! mowie do Ciebie...." chyba raczej krzyczę... niby wykształcone pedagożki a nie wiedzą że z dziećmi się nie przekrzykuje..

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej brzuchatki. Nie mogę was nadrobić cały czas na wysokich obrotach... zmiana lekarza w połowie ciąży to nie takie proste jak myslalam:( nie mam juz siły, jakas deprecha mnie dopadla...

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka wrzuć przepis, ja sobie zrobie tak profilaktycznie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kobieceinspiracje.pl/out,32098.html ej patrzcie! kurde ale bym opierniczyła takie cos

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bakterii w ustach - to jasne, że tam siedzą, ale co - całować też się przestajecie na całą ciążę? Wydaje mi się, że jeśli ten seks jest ze stałym partnerem, to ryzyko jest nieduże. Bakterie mamy w miarę stałe i jeśli do tej pory nie powodowały niczego, to teraz też nie powinny. Co innego jeśli ktoś miałby ochotę na nowych partnerów z nową florą bakteryjną. To jest moje zdanie, nie żadne fakty medyczne.

Zwolnienie - chętnie bym wzięła, ale tylko dlatego, że mam dość szefa. Moja praca, częściowo wykonywana w domu, absolutnie nie koliduje z ciążą, nie jest fizyczna, nie muszę siedzieć w jednym miejscu 8h, nawet nie mam dalekich dojazdów. Jak czytam, co robicie w domu - dziewczyny na zwolnieniu - te wszystkie sprzątania, wycieczki na zakupy itd, to stwierdzam, że ja pracując mniej się przemęczam. Ale stwierdziłam, że jeszcze jedna akcja mojego szefa i biorę zwolnienie. Powstrzymuje mnie tylko to, że to nie fair w stosunku do reszty zespołu, bo moje zajęcia ktoś będzie musiał poprowadzić, nie poczekają do mojego powrotu. A zwolnienie lekarskie w sytuacji, kiedy jestem zdrowa i czuję się dobrze jest wg mnie nieuczciwe. Lekarz powiedział mi ostatnio, że to już połowa i obyło się bez niespodzianek: żadnej infekcji, przeziębienia, skurczów, leków (OK, raz wzięłam paracetamol na ból głowy) etc. Ale z drugiej strony wszyscy mówią, żebym się nie stresowała, bo to szkodzi, a tydzień temu po mailu od szefa ryczałam kilka godzin, aż mąż się przestraszył jak wrócił do domu, że poroniłam czy coś. Choć też przyznam, że płacz podziałał oczyszczająco na emocje... Więc jeszcze jedna akcja w tym stylu i sajonara.

Dziąsła - dokładnie wczoraj zauważyłam, że krwawią, nigdy dotąd nie miałam takiego problemu.

Coś mi się też stało w pupę. Boli mnie coś na pośladku jakbym się obtarła (ale nie pamiętam, kiedy by to się mogło stać). W takim miejscu, że nie widzę w lustrze. Muszę poczekać, aż m wróci z delegacji i zerknie, ale boję się, że to rozstęp. Czy one bolą??? Smaruję się solidnie, ale fakt, że głównie po brzuchu i biuście, a pupę trochę chyba zaniedbałam :(

ijpbo7esx952zvu4.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki!!!

Gratuluje kolejnych udanych wizyt i poznania płci :)

Co do piersi, o których pisałyście to moje też są jakieś dziwne, na brodawkach mam taki czarny pasek pionowy, coś takiego jak ciężarne maja na brzuchu, czy któraś też tak ma czy ja jestem ufoludkiem:)

Zawsze chciałam jak najdłużej pracowac w ciąży ( lubię swoją pracę) , ale niestety wyszło inaczej już od grudnia na L4 i powiem szczerze, że nie żałuję, mam czas dla siebie, męża, pieska i szczerze to nigdy mi się jeszcze nie nudziło.

Mam ochotę zrobic jakieś pyszne ciasto w stylu kinder bueno, dużo czekolady i słodkie, może jakieś fajne przepisy macie?

magda sz, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ