SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę, że lewatywa to nie jest taka straszna sprawa.
Dla położnych to rutyna.
A kogo mamy się wstydzić?
Z reszta w ostatnim miesiącu ciąży stosuje się odpowiednią dietę, nie ma czego się wstydzić. To fizjologia. Ja bym bardziej martwila się kupa podczas porodu, a i to się bardzo często zdarza mimo lewatywy.
Mam kuzynkę położna i najważniejsze to słuchać położnej i opanować emocje.małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
A i pamiętajcie żeby nie mieć pomalowanych paznokci u rąk do porodu. Chodzi o krążenie, muszą być widoczne plytki paznokcia.
Warto zadbać o stopy i się golic
Kuzynka opowiada, że kobiety przyjeżdżają do porodu z półrocznym buszem i golenie poloznej zajmuje im czasami 20 min!
magda sz, małaMyszka, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Na tym watku, to chyba tylko ja i Psioszka posiadamy ciaze po IVF. Ciaza po IVF moze byc rozwiazana przez cc na zyczenie pacjentki
To tak jakby cos ktos. Ja po ostatniej rozmowie z lekarzem z rodziny zaczelam rozwazac te opcje, choc do tej pory bardziej sklanialam sie ku porodowi SN. W razie potrzeby ponizej rekomentacje PTG.
http://edukacja.gameta.pl/rekomendacje/rekomendacje-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego-w-zakresie-post%C4%99powania-w-ci%C4%85%C5%BCy-po-zap%C5%82o
Malamyszko, Iys, wy sie zamartwiacie ak przezyjecie lewatywe, pomyslcie sobie, ze modelki i celebryci placa za plukanke okreznicy, a to przeciez to samo :p Hehehe Na tronie poczujesz sie jak celebrytkaA jak maz zabawi sie w paparazzi, to juz w ogole....
psioszka11, lys, 0na88, małaMyszka, Laura, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny popytajcie znajome które rodziły w danym szpitalu u mnie np. Nie robią lewatywy, może na życzenie. Raczej wolałabym uniknąć,najwyżej zrobię kupę w trakcie porodu
to nie koniec świata przecie
nospe brałam jak czułam skurcze jak na okres,lekarz mowil że lepiej wziąć nospe niż narazić się na skurcze.
Karolina ja mam zwyrodnienie kręgosłupa w odcinku s1 plus ledzwiowe, czasem płacze jak myje naczynia czy prasuje albo krzywo wstane, gin powiedział że mam iść z wynikiem rezonansu w 8 miesiącu do ortopedy i ma wydać opinie. Ale to nie jest przeciwskazaniem do sn, mam nadzieję że uda się naturalnie ale oczywiście tylko i wyłącznie z zzoDziś się oblowilam masakrycznie jeżeli chodzi o ciuszki..chyba poprzestane z tym bo serio nie będę miała gdzie trzymać.
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Jestem po USG połówkowym. Dzidzia urosła waży 550 gram.Wszystkie wymiary i narządy ma w normie. A wymiarami zgadza się z datą na suwaczku no i jest dziewczynką
magda sz, 5ylwia, Pulpecja, Y, psioszka11, lys, 0na88, Cassie, małaMyszka, Martucha86, chcebycmama, Laura, niecierpliwa, kasiuleek, aaaaga, futuremama, sylwucha89, Katarka, Paula_071, Aga89, Neyla, mamasia, rybka1988, zabka11, witaminkab, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Malagosia gratulacje
powiedzcie czy waga podawana w suwaczkach jest tak zanizona czy to nasze dxieci takie duze? Widze u Malagosia ze dzidzia ma 550 a suwaczek podaje ze ma okolo 400. U mnie tez w poniedxialek niunia miala 300gram a ten podaje 200. U was tez tak jest?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBole krzyzowe wspominam gorzej niz oba porody razem wziete, lewatywa - rurka w tylek i jakis smieszny plyn. Przy pierwszym dziecku mialam przy drugim sie nie zgodzilam. mimo calodniowej biegunki kupka i tak poleciala, nikt dziwnie nie zareagowal twierdzac ze to normalne.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Malagosia wrote:Jestem po USG połówkowym. Dzidzia urosła waży 550 gram.Wszystkie wymiary i narządy ma w normie. A wymiarami zgadza się z datą na suwaczku no i jest dziewczynką
Syn, roczek.
Malagosia gratuluje udanej wizyty i cory!
Chcebycmama polozne polroczny busz gola 20 minut??? To ja dluzej mecze sie z 2 tygodniowym
Odnosnie lewatywy przed laparoskopia mialam ja robiona i strasznie sie balam i to niepotrzebnie bo nie bylo tak zle
Ja juz jestem po wizycie, usg nie mialam bo lekarka stwierdzila, ze skoro mialam polowkowe 1,5 tyg temu to nie chce tak czesto robic. Zbadala szyjke wszystko ok, ale moj wyjazd 500 km stoi pod znakiem zapytania, gdyz to zalezy od tego jak bedzie wygladala szyjka i lozysko, wiec 2 dni przed wyjazdem mam sie zglosic na usg i bedzie robic je dopochwowo, bo musi ocenic to moje lozysko jak jest nisko.
Poczatkowo kazala mi odstawiac luteine, ale jak powiedzialam pozniej, ze boli mnie kosc ogonowa to mam jej nie odstawiac.
A teraz najgorsze jutro musze zrobic krzywa cukrowa, bo ilosc kg do przodu plus moje pragnienie ja bardzo niepokoja i sugeruja cukrzyce0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej:)
W naszej tabeli Córki gonią Synów
Za mną pracowity dzień, pomagały mi dwa krasnale, wykonaliśmy najpilniejsze prace...po prawdzie ja glownie dowodzilam; ).
Lewatywa...wrr...ale spoko wszystko można przeżyc:).
Griszanka...uśmiałam się z porównania do celebrytow;).
Generalnie u mnie nudy i oby tak było jeszcze przez 4 miesiące!
Właśnie Maz przyniósł mi kwiaty, ciekawe co przeskrobal albo czego chce; ).
małaMyszka, psioszka11, zabka11, bosa lubią tę wiadomość
-
My juz po zakupach teraz leze plackiem zmeczylam sie lazeniem miedzy regalami staniem do kasy nie bylo uprzywilejowanej synek tez protestuje ze troche za dlugo i czuje podbrzusze i plecy
-
otworzylam pake z urankamki ( uzywki z allegro ) faktycznie pewna czesc wywalilam ale i tak duza czesc jest w bardzo dobrym stanie - poukladalam , posegregowalam na polce i teraz chodze jak wariatka co 3 minuty i otwieram szuflady i ogladam.... 3 razy juz je wyciagalam i skladalam na nowo , martwie sie o moja psychike
niecierpliwa - nie martw sie , 3 mam kciuki zeby to nie byla cukrzyca ! z drugiej strony jadam wlasciwie normalnie- tylko mierze cukier , dzis nawet slodkie zjadlam i cukier w normie - nie ma tragedii
lys, sylwucha89, Laura, małaMyszka, niecierpliwa, Aga89, Cassie, magda sz, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:A teraz najgorsze jutro musze zrobic krzywa cukrowa, bo ilosc kg do przodu plus moje pragnienie ja bardzo niepokoja i sugeruja cukrzyce
z tymi kg na plusie to nie tak znowu oznacza cukrzyce.... ja mam nadal ponad 7 kg na minusie a cukrzyce mam stwierdzoną od 10 tygodnia...
ja też teraz jem prawie normalnie i słodkie się zdarza a cukry w normie ... raz na jakiś czas coś podskoczy jak już na prawde mocno zgrzesze więc nie jest tak źleWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 20:49
małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:otworzylam pake z urankamki ( uzywki z allegro ) faktycznie pewna czesc wywalilam ale i tak duza czesc jest w bardzo dobrym stanie - poukladalam , posegregowalam na polce i teraz chodze jak wariatka co 3 minuty i otwieram szuflady i ogladam.... 3 razy juz je wyciagalam i skladalam na nowo , martwie sie o moja psychike
niecierpliwa - nie martw sie , 3 mam kciuki zeby to nie byla cukrzyca ! z drugiej strony jadam wlasciwie normalnie- tylko mierze cukier , dzis nawet slodkie zjadlam i cukier w normie - nie ma tragedii
też ostatnio kupiłam pake z allegro i powiem że chyba miałam szczęście bo praktycznie tylko na jednych śpioszkach widać ślady użytkowania ( co też było widać na zdjęciach) a reszta w stanie idealnymtylko nie mogę się pozbyć tego zapachu z nich... chyba jestem przewrażliwiona na tym punkcie już bo nikt inny tego nie czuje hehehe ale przepiore pewnie jeszcze z dwa razy
małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
psioszka11 wrote:Dziewczyny z Wrocławia- może warto tam zaglądnąć
http://olx.pl/oferta/komis-dzieciecy-mis-CID88-ID9plj7.html#dcb537d960
A wiesz gdzie to się mieści? Jakoś nie widzę adresu a chętnie bym podjechała.
lys - na Klinikach we Wrocławiu robią lewatywę, tak przynajmniej mówiła ostatnio położna.
Wróciliśmy z Ikei. Generalnie jestem zawiedziona. Byłam przekonana, że kupimy meble, a tu się okazało, że do szafy narożnej nie można dokupić półek - są standardowo drążki, a ile mogę ciuszków na drążkach wieszać? Zrezygnowaliśmy, musimy odezwać się do stolarza, który robił nam pozostałe meble w mieszkaniu, żeby nam zrobił do pokoju juniora. Łóżeczka też szału na nas nie zrobili, moja bratowa kupiła ładniejsze i tańsze na allegro i ja chyba też tak zrobię. Kupiliśmy tylko żarówki korzystając z pierwszeństwa przy kasie;)małaMyszka, lys, mamasia, psioszka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.