WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    witam się i ja :)
    gosia.b- jestem z nt i chodzę do dr Koczy i jestem bardzo zadowolona. a Ty skąd jesteś? może mi umknęło jeśli pisałaś.Też planuję robić sporą część zakupów w Babyboo :)
    malagosia- mam tak samo jak Ty z tymi bólami. w nocy i jak dziewczyny pisały mam twardy bok i jak zmienię pozycję to znika. w ogóle ostatnio mam wrażenie, że częściej mnie coś boli brzuch, ale wczoraj dzwoniłam do lekarza to nie jest to nic niepokojącego, mam tylko się nie przemęczać.
    co do wagi to ja też mam problemy, bo mam sporą wagę startową mimo, że byłam przed ciążą dość aktywną osobą. teraz jem prawie wszystko i przytyłam 4 kg. jak zobaczę, że przyspiesza to będę musiała zacząć się ograniczać. ale zawsze się stresuję ważeniem u lekarza i moja gin mi powiedziała, że mogę przytyć przez całą ciążę max 12 kg.
    Migotkaa jeśli chodzi o spodnie z elementami ekoskóry przy kieszeniach to ja. i faktycznie są super wygodne.

też mieszkam w nt :) pewnie się na porodówce spotkamy :) zapisywałaś się może do położnej na NFZ w NT? ja jestem na etapie poszukiwań jakiejś właśnie ...

małaMyszka lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos w 16tc kupilam pake ale z ebay 56-62.
    Stan idealny, pachnace.
    Jeszcze nic nie pralam czekalam na wyjazd do PL zeby kupic proszek Jelp, jakos najbardziej mi z tych dzieciowych odpowiada.
    Teraz mam pelna torbe podrozna ubranek kupionych w pepco i 5 10 15 ;)
    Nie wiem kiedy sie za to wezme ale chyba poczekam az bedzie na tyle cieplo zeby suszyc na podworku a nie w suszarce.
    Tak czy owak jestem zadowolona.
    Chcialam jeszcze skoczyc do smyka ale wyplukalam sie z kasy :p
    No nic jak sie male urodzi a przyjade do PL to bede miala okazje dokupic cos wiekszego.
    Bylam tez dzisiaj w aptece. Kupilam podpaski poporodowe, podklady na lozko (wiem ze ich nie potrzebuje w naszyn szpitalu ale na przewijak sa idealne), kupilam 10 ampulek soli fizjologicznej do przemywania oczek.
    Zostaly tylko do kupienia majtki jednorazowe ale nie nie mieli mojego rozmiaru.
    Staniki i pizdamke kupie w De po urlopie, mam juz cos na oku.
    W maju kupie nianie Angel Care i lozeczko. W czerwcu wozek i karuzele z Fischer Price i liste zamkne.

magda sz, małaMyszka, 0na88, lys, Weridiana, Y lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Magda sz jestes juz wlascicielka pierwszego postu :)

O to jak wrócę ze świat to dopiszę płeć do listy:) nie wzięłam komputerka a z tel to głupiego robota :)

małaMyszka, Cassie, Aga89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a wpisz mnie na 28 :) z góry dziękuję :D

małaMyszka, Malagosia lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok :) jak komuś się zmieniły daty to możecie w tej tabelce z plcia dopisać

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, bo w ciągu dnia nie poleżałam...

Malagosia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie data zmienila. W tabelce jest wpisana.
    Cos czuje ze bedzie kolorowo :)

Ide zaraz spac. Dobrej nocki!

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nieco ponad dwie godziny wkroczę w 22 tydzień jupi!!!!!!

Martucha86, lys, Laura, Pulpecja, 5ylwia, Aga89, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w UK rekomendują arnike po porodzie i inne ziołowe leki. Oto co znalazłam na polskiej stronie. Może warto spróbować,

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Homeopatia, którą możesz zastosować w ciąży lub przed porodemAconitum: aconitum ma dizałanie znieczulające, dlatego jest stosowany przy dokuczliwych skurczach lub wysuszonych śluzówkach. Działa także uspokajająco, dlatego można go użyć do leczenia napięcia nerwowego lub ataków paniki. arnika górska, zawierająca pośród substancji czynnych barwniki karotenowe o działaniu przeciwbólowym i przeciwzapalnym. Jest to lek szeroko stosowany w leczeniu następstw urazów. Może pomóc także złagodzić skurcze.Belladonna:wilcza jagoda, homeopatia stosowana przy mocnych skurczach, dadmiernej potliwości, czy wahaniach nastroju.Caulophyllum: świeży korzeń Caulophyllum thalictroides jest lekiem łagodzącym bóle miesiączkowe, stosowanym takżebezpośrednio przed porodem, ułatwiającym poród. Wspomaga rozwieranie szyjki macicy, gdy jest ona sztywna i niepodatna. Powoduje większą skuteczność skurczów porodowych, szczególnie gdy początkowo – mimo ich dużego nasilenia – nie dawały postępu porodu. Zapobiega trudnościom w obkurczaniu macicy w przypadkach, gdy wzmożone krwawienie ma charakter bierny i trwa długo po porodzie. Homeopatia ta jest zalecana w ostatnich 4 miesiącach ciąży.Cantharis: mucha hiszpańska, zawiera substancję czynną, kantarydynę. Homeopatia zalecana w przebiegu infekcji dróg moczowych. Natomiast podczas porodu ułatwia wydalenie łożyska. rumianek pospolity działa rozkurczowo, przeciwgorączkowo, poprawia trawienie, ma właściwości uspokajające i kojące.Cimicifuga: pluskwica groniasta, homeopatia tosowana w celu regulacji czynności skurczowej macicy podczas porodu. Ułatwia rozwierania szyjki macicy oraz zapobiega występowaniu krwotoków poporodowych.Kalium carbonicum: węglan potasu, łagodzi silny ból pleców u ciężarnych.Nux vomica: homeopatia polecana przede wszystkim rozdrażnionym i zestresowanym kobietom, a także tym, które podczas porodu odczuwają potworne nudności.Pulsatilla: sasanka zwyczajna, homeopatia stosowana m.in. w przebiegu leczenia zaburzeń nastroju. Pomaga także w przygotowaniach do porodu, gdyż zmiękcza i uelastycznia ona mięśnie szyjki macicy. Poza tym łagodzi bóle podczas akcji skurczowych.Sepia: wydzielina gruczołu czernidłowego mątwy. Ta homeopatia zalecana jest przede wszystkim wszystkim kobietom, które rozważają poród w wodzie oraz odczuwają ostre skurcze, także pochwy.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na myśli towarzystwa homeopatyczne w UK, nie dziewczyny z UK :-)

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry znowu kocia pobudka o 5 :-) milego dzionka ciężarówki

niecierpliwa, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami spod drzwi labolatorium. Glukoza wypita no nie powiem, zeby bylo to pyszne, ale do przezycia z cytryna. Teraz musze odczekac 2 h na drugi pomiar i to bedzie najwieksze wyzwanie bo zaczyna mnie mdlic :/
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace i zycze duzo sil w swiatecznych przygotowaniach ;) Ja dzis jade do rodzicow "na gotowe" :P

aaaaga, małaMyszka, Katarka, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś nie mogę spać, przetukłam sie do 12.30, rano też szału nie było, czy to tak ma być? a nie powiem byłam wczoraj mega zmeczona ale jak sie połozyłąm to oczy otworzyły sie jak złotówki

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

u nas śnieg spadł i jest zimnooo brrrr
    wczoraj po kosciele padłam z Julcią o 9 spac...przebudziłam sie o 4:30 i lezałam przysypiając do 6:30.
    śniadanko pochłonięte, popijam herbatkę z sokiem malinowym i ide was nadrobic, bo mam zaległości jeszcze z wczoraj ;-)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę sie za paznokietki:) pasuje sobie zrobić łądne na swieta:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tygodniu.

U mnie dzisiaj napięty dzień. W planie mam zakup biustonosza. Pójście z małą do parku. Szybki prysznic i jazda do Ikei po regał - jajcowy prezent. Także do 22 na wysokich obrotach...

Katarka, mamasia, lys, niecierpliwa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

U nas tez spadl snieg :/ (podlasie).
    Maluszek fika w brzuszku,domaga sie sniadania:p jeszcze 10min musze odczekac po letroxie.

Potem wyskocze po zakupy i ogarne dom:)
    A jutro bede piekla ciasto,1dzien swiat sniadanie u moich rodzicow i obiad,drugi dzien swiat obiad u tesciow,gitara:) w tym roku u nas na swieta nic nie robimy:p

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry ze śnieżnego Wrocławia:/
    Wczoraj byłam u nowego gina i tak:
    najpierw odebrałam wyniki: tsh spadło z 3,4 do 2,6, ale mam dalej brać leki i iść do endokrynologa
    krzywa cukrowa w normie i reszta też, ale spadła mi hemoglobina i hematokryt, ale nieznacznie i uwaga... schudłam pół kilo !!! Moja mama przerażona, bo przez msc jak zamieszkaliśmy osobno to schudłam i ona się już zamartwia,że się głodzimy:)
    Co do gina: konkretny, zbadał mnie,ale usg nie robił, bo stwierdził,że niedawno było połówkowe. Faktycznie stwierdził,że skoro ciąża po ivf to dla niego to podstawa do zrobienia CC. Dał swój nr tel, można do niego dzwonić, więc fajnie. No i pracuje w szpitalu więc luz. Minusy: wiadomo,że się nie znamy i trochę sztywno i służbowo było, mamy z mężem wątpliwości czy przenieść się do niego, ale mam nadzieję,że wynika to z tego,że byliśmy pierwszy raz.
    Poza tym mam noc i dzień wrażeń, bo mój Fado ma od wcz rozwolnienie i chyba jeszcze przed wyjazdem do rodziców śmignę z nim zaraz do weta- już mnie z nerwów brzuch boli:/
    Kurcze, ale cieszę się tym schudnięciem:)
    Piątek,piąteczek,piątunio!

małaMyszka, Paula_071, Laura, magda sz, Katarka, kasiuleek, zabka11, mamasia, lys, niecierpliwa, Martucha86, sylwucha89, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa dopiero Was dogonilam!!!! Dajecie z pisaniem jak w drukarni. U nasz wszystko dobrze, cali i zdrowi dojechalismy. Ja mialam bóle przez parę dni, a od wczoraj czuję się cudnie. Moze to sa jakies etapy wzrostowe dlatego tak pobolewa przez parę dni , a później jest cisza. Buziaki 3 majcie sie ide cos zjesc ,bo zaczyna mnie ssać.

psioszka11, małaMyszka, Laura, magda sz, mamasia, niecierpliwa, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ