SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:Wróciłam od weta, po drodze Fado już zrobił k z krwią. Dostał antybiotyk, 2 zastrzyki i zobaczymy jak będzie. Te moje syny z nerwów mnie wykończą
Brzuch już przestał boleć, ok 14:00 wyjeżdżamy już do rodziców, w razie czego pójdę tam do weta jeszcze raz.
Co myślicie z tymi moimi wynikami, o których wcześniej pisałam?
Masz na myśli TSH 2,6? Już ładnie, w ciąży jest norma do 2,3 lub 2,5 (co głowa to opinia), ale żeby wiedzieć czy jest już ok, czy jeszcze trzeba TSH obniżyć, to musiałabyś robić je razem z Ft4 (przed zażyciem tabletki), żeby sprawdzić ile jest hormonu (tyroksyny) we krwi, bo w końcu to o tyroksynę chodzi.psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:2 godziny czekania na drugi pomiar? A nie badają po godzinie, a potem po 2?
To zalezy jak sobie lekarz zazyczy, moja chciala 2 poziomowy pomiar, babeczka ktora tez robila ze mna tak samo. Laborantka powiedziala, ze malo lekarzy sobie zyczy 3 poziomowy pomiar.
Odnosnie samego badania nie bylo tak zle, ale dziewczyny szukajcie takiego labolatorium, gdzie pozwalaja wcisnac cytryne bez tego dla mnie ani rusz. Ciesze sie, ze mam to badanie juz za soba, ale nie taki diabel strasznyCzas mi minal szybciutko bo gadalam z inna ciezarowka takze bylo wesolo
Teraz juz zjadlam sniadanko i odpoczywam bo sie nalatalam
małaMyszka, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Karolina - piękne wiersze
My po wizycie, z dzidzią wszystko dobrze, to mnie cieszy bardzoAle martwi mnie coś innego - moja waga, za szybko przybieram.
Niecierpliwa mamy ten sam problem, bo ja też naprawdę się nie obżeram... Nie powiem, pozwolę sobie czasem na coś słodkiego, ale myślę, że przed ciążą jadłam tyle samo słodyczy, a może nawet i więcej, więc dlaczego teraz tyję aż tak?Masakra.
Krzywej cukrowej nie będę miała robionej.
Katarka a co lekarz na to??? Bo moja jak dowiedziala sie co i ile jadam plus mega pragnienie od razu na krzywaA bierzesz jakies hormony??
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witamy się
Bardzo ładne wiersze!
Mąż wziął dzisiaj urlop żeby pomóc mi w sprzataniu ale zrobiłam mu niespodziankę i wysprzatalam wczoraj wszystko na błyskzrobiłam dzisiaj na śniadanie pyszne naleśniki, a wszystko po to żeby wyciągnąć go na zakupy
po takich niespodziankach nie może odmówić
lys, Laura, małaMyszka, zabka11, Y, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Nie pamiętam która z Was dziewczyny wrzucała link do blzy na Allegro :
http://allegro.pl/new-narzutka-dresowa-blezer-kardigan-l-14480-4-i5090490663.html
Dziś do mnie przyszłaSuper leży
Jedyny minus jak dla mnie to trochę innego materiału się spodziewałam, ale i tak jestem zadowolona
Zamówiłam też te spodnie :
http://allegro.pl/nowosc-kieszenie-ekoskora-spodnie-ciazowe-rurki-42-i5139021935.html
Super pasują do tej bluzyA i jeszcze legginsy zamówiłam od tego sprzedawcy i są dobrej jakości i co najważniejsze nie prześwitują
. a jaki kolor zamowilas?
Nadaje sie na wiosne? czy jest za letni?Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Aga ładny ten blezer
. a jaki kolor zamowilas?
Nadaje sie na wiosne? czy jest za letni?
Zamówiłam kolor szaryJak na taką zimną wiosnę jak teraz mamy to jest za cienki ale pod kurtkę powinno być ok
To jest raczej taki cienki materiał.
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 mam pytanie odnosnie detektora, przez 2 dni pieknie i wyraznie slyszalam serducho, a wczoraj wieczorem jade w to samo miejsce gdzie ostatnio, a tam glucha cisza! Nie musze Ci chyba mowic, ze sie blada zrobilam. Zaczelam nerwowo jezdzic i szukac i w zupelnie innym miejscu namierzylam, tylko ze ten dzwiek byl taki jakby mniej wyrazny. Maz posluchal dostalam zrype, ze mala przeniosla sie w inne miejsce i jest inaczej ulozona. Tez tak masz czasem???
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa pewnie że tak mam
nic się nie denerwuj
widocznie przez te 2 dni co dobrze słyszałaś to pewnie Twoja córunia grzecznie spała i była ułożona blisko brzuszka
Mi się zdarza że podczas słuchania moje maleństwo ucieka na drugi koniec brzuszka
Ja miałam taki dzień że w ogóle nie mogłam znaleźć serducha, tylko mojemu A. udało się na chwile podsłuchać. Okazało się że dzidziuś był bardzo nisko (przy samym pęcherzu) i odwrócony był pleckami
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:niecierpliwa pewnie że tak mam
nic się nie denerwuj
widocznie przez te 2 dni co dobrze słyszałaś to pewnie Twoja córunia grzecznie spała i była ułożona blisko brzuszka
Mi się zdarza że podczas słuchania moje maleństwo ucieka na drugi koniec brzuszka
Ja miałam taki dzień że w ogóle nie mogłam znaleźć serducha, tylko mojemu A. udało się na chwile podsłuchać. Okazało się że dzidziuś był bardzo nisko (przy samym pęcherzu) i odwrócony był pleckami
Uff
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Nie pamiętam która z Was dziewczyny wrzucała link do blzy na Allegro :
http://allegro.pl/new-narzutka-dresowa-blezer-kardigan-l-14480-4-i5090490663.html
Dziś do mnie przyszłaSuper leży
Jedyny minus jak dla mnie to trochę innego materiału się spodziewałam, ale i tak jestem zadowolona
Zamówiłam też te spodnie :
http://allegro.pl/nowosc-kieszenie-ekoskora-spodnie-ciazowe-rurki-42-i5139021935.html
Super pasują do tej bluzyA i jeszcze legginsy zamówiłam od tego sprzedawcy i są dobrej jakości i co najważniejsze nie prześwitują
Aga89, Aga89 lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Mąż wziął dzisiaj urlop żeby pomóc mi w sprzataniu ale zrobiłam mu niespodziankę i wysprzatalam wczoraj wszystko na błysk
zrobiłam dzisiaj na śniadanie pyszne naleśniki, a wszystko po to żeby wyciągnąć go na zakupy
po takich niespodziankach nie może odmówić
5ylwia - niezła taktyka;-)
u mnie posprzatane, ja ogarnięta, wciągnełam świąteczną babę drożdzową z masłem i herbatką owocową i zabieram sie do pracy. mam tylko 2 godz zeby popracowac, potem musze obiadek zrobic, po południu do kościoła i potem do psiapsiółki po ciuszkiiii dla Klaruni !!!!!! jejejejejje cieszę się jak nienormalnaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:03
0na88, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z parku... posiedziałam na słoneczku, teraz śmigam pod prysznic i powoli zbieram się na pociąg... mam nadzieję, że do 15:40 się jakoś ogarnę
No i nienawidzę tych dni przed świętami...
Poszłam po biustonosz... Mówię do dziewczyny, czy ma miseczkę E lub F, a ta mi wyciąga nie wiem??? A/B??? Mówię, że to za małe i że jak nie ma to ma nie szukać już i podziękowałam. Poszłam na ryneczek, bo myślałam, że tam coś dostanę, ale tam tylko wielkie majtasy z frotty...
poszłam po chleb - kolejka w pip... stoję grzecznie z odliczonymi pieniążkami i czekam w kolejce... Zrobiło mi się słabo, zdjęłam kurtkę i oparłam się o lady... Patrzę, a babsko z córką (może 6-7 lat) stoi przy kasie i kupuje chleb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No żesz ku&*&!!!!!! i to jeszcze nie miała odliczonej kasy !!!! To ja tu grzecznie stoję, bo przede mną same mohery, które by mnie żywcem zjadły a ta sobie podchodzi i kupuję. Musiałam być tak blada, że jak ekspedientka podeszła to chleb miałam w mig podany... ubrałam kurtkę i wyszłam... Co za ludzie!!!!! Chodzą, nie patrzą gdzie i na kogo, pchają się pod samochody, no koszmar jakiś!!!!!!!!!!
Po drodze do domu weszłam do sklepu, bo chciałam legginsy ciążowe, ale znalazłam fajny biustonosz... taki normalny, nie jakiś specjalny dla ciężarnych i zapłaciłam za niego 12,80 zł nawet jak ponoszę go miesiąc czy dwa to nie żal mi kasy, a na te do karmienia jeszcze poczekam, bo może jak mleko będzie to mi urosną cycuchy...
zabka11, bosa lubią tę wiadomość
-
A ja takie kupiłam leginsy czerwone i beżowe bardzo fajne nie prześwitują i jeszcze wzięłam czarne ale bez kieszonek u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/show_item.php?item=5165262132Aga89, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mala myszka wczoraj bylismy w hipermarkecie stoje i wybieram sobie jogurty widac brzuszek bylam w rozpietej kurtce a jakas baba stojac po mojej prawej schyla sie przede mną po jogurt z mojej lewej wiec dalam krok w tyl nawet nie przeprosiła no cóż. Ludzie i ludziska
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 12:30
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Ja kupiłam ciążowe spodnie z h&m ze sklepu internetowego.
Jeżeli się zapiszecie do newslettera to otrzymacie na maila zniżkę 25%.bo ani ja, ani z tego co pamiętam Magda Sz do końca nie jesteśmy
ten panel jakoś mi tak dziwnie trzyma i chwila moment spodnie zjeżdżają mi z tyłka i mam taki drugi krok
małaMyszka lubi tę wiadomość