SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My juz po obiadku pieczone talarki rybka z piekarnika i pomidorki w smietanie mmm ale sie nazarlam ja kupilam spodnie ciazowe w jakims butiku zaplacilam 130 zl i sa super maja gumke do sciagnia nie przecieraja sie ani nic wiec to zalezy jak sie trafi
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ja stwierdziłam, że to kwestia ceny. Jak kupiłam te za 99,90 (http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249097001.html) zł to były beznadziejne. Zaś te za 229 są naprawdę super (http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0266107001.html)
tzn i ja i Magda takie kuipiłyśmy. Ciekawe które wybrała chcebycmama
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa i Ty masz mały brzuch? Kobieto masz wymagania
wg mnie masz piękny brzusio ciążowy, czego chcieć więcej
Mamasia chyba mnie pomyliłaś ja akurat getrów z hm nie kupiłampisałam że planuje może dlatego Ci się spamiętało. Kupiłam za to mase innych i są do dupki. Chyba te z hm zakupie bo ciężko trafić na dobre na allegro dobrej jakości. Mam dresy z takiego super materiału i chciałabym takie leginsy, widziałam takie z 4f ale nie ciążowe
mam je już z 5 lat i są w stanie nie naruszonym mimo 100 prań i noszenia.
No to się muszę pochwalić moją dzisiejszą misją- znalazłam na strychu u rodziców moją pierwszą szczotkę do włosów z mięciutkiego włosia, drewniana, no cudna. Starałam dzis stary lakier, trochę odpicowałam kształt i tata mi właśnie lakieruje. Zrobię też grawer -Maja i przykleję jakieś ozdóbki. Tata chemik zdezynfekuje mi ją jakimś nieszkodliwym czymś- w końcu 26 lat leżała w szufladzie. Będzie taka szczotka pokoleniowadziś już takich ni ma.
niecierpliwa, kasiuleek, mamasia, Martucha86, aaaaga, Y, Paula_071, Aga89, bosa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Niecierpliwa i Ty masz mały brzuch? Kobieto masz wymagania
wg mnie masz piękny brzusio ciążowy, czego chcieć więcej
Mamasia chyba mnie pomyliłaś ja akurat getrów z hm nie kupiłampisałam że planuje może dlatego Ci się spamiętało. Kupiłam za to mase innych i są do dupki. Chyba te z hm zakupie bo ciężko trafić na dobre na allegro dobrej jakości. Mam dresy z takiego super materiału i chciałabym takie leginsy, widziałam takie z 4f ale nie ciążowe
mam je już z 5 lat i są w stanie nie naruszonym mimo 100 prań i noszenia.
No to się muszę pochwalić moją dzisiejszą misją- znalazłam na strychu u rodziców moją pierwszą szczotkę do włosów z mięciutkiego włosia, drewniana, no cudna. Starałam dzis stary lakier, trochę odpicowałam kształt i tata mi właśnie lakieruje. Zrobię też grawer -Maja i przykleję jakieś ozdóbki. Tata chemik zdezynfekuje mi ją jakimś nieszkodliwym czymś- w końcu 26 lat leżała w szufladzie. Będzie taka szczotka pokoleniowadziś już takich ni ma.
ale tu nie chodziło o legginsy, ale spodnie super skinny z panelemjak je kupiłam i tu napisałam to wtedy skomentowałaś, że już je wykorzystałaś na maksa, ale cały czas w nich chodziłaś
czy coś poknociłam
?
magda sz, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No a to 1/50 rzeczy które ostatnio nabyłam. Część dostałam, część kupiłam.
Na początku oczywiście chciałam kupić wszystko nowe ale jak zobaczyłam ceny to wyprawka wyniosłaby mnie jakieś hmm ok 2 tys więcej? Pi razy drzwi skoro dwupak skarpetek kosztuje w hm-19 zł, sukieneczka dla dziecka- 99zł, 1 body- 39 zł także zliczyć wszystko to się nazbiera, jak kogoś stać to super-my zbieramy na dom a ceny domów w stolicy zabijają. No i jak się wypierze nawet w 40 stopniach plus do tego żelazko to jestem pewna że ubranka będą czyściutkie. Nawet zauważyłam że te dziecięce w porównaniu do "dorosłych" z ciucha inaczej pachną nie takim typowym ciuchem. A i tak z tego jakies 80% to nowe z metkami sklepowymi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 17:55
Martucha86, aaaaga, niecierpliwa, Paula_071, Aga89, Katarka, mamasia, bosa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mamasia- tak tak, spodnie jeansy ciążowe to tak miałam takie za 99 zł właśnie. Myślałam że chodzi Ci o getry. Jeansy były w miarę ok.., ale spadały z dupy- roz. 38. Brzuch fajnie w nich siedział ale jak ktoś ma wąskie biodra to nawet nie ma jak paska wsadzić bo nie ma szlufek. No i koniec końców pękły na dupie mimo że były na mnie luzne
Te z bazaru są lepsiejsze, z 3 tyg mają i jak nowe, fakt że już kilka guziczków przesunęłam bo brzusio rośnie i cisnęły mnie w pewnym momencie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 18:13
mamasia, bosa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Psioszka Twoje tsh idzie w dobrą stronę skoro spada
ale jak z Fado ? To od kleszcza? Bo te objawy tak mi wyglądają. Moja miała bebszjoze jak miała 6 miesięcy.. ale się wykaraskała. Leków się nabrała i to poważnych- jakby teraz tfu tfu to złapała to mogłaby tego nie przeżyć. Co miesiąc jest skraplana jakims specyfikiem i do tego ma jeszcze obroze na kleszcze. Bardzo na to uważam bo już jednego pieska straciłam przez to- za pozno leki podane, lekarz myslal ze to zatrucie i nastepnego dnia bylo za pozno na ratunek. Podaj mu tez glukoze- ja wlewałam mojej na siłę z takich tubek bo nic nie chciała i by sił nie miała.
Dostał zastrzyki i antybiotyk. Ma dziś głodówkę, a od jutra ryż i pierś z kurczaka. Od kleszcza na pewno nie, bo też nosi specjalną obrożę. Na 4 dni ma antybiotyk,więc zobaczymy.Jesteśmy u rodziców, pozdrawiamyniecierpliwa, magda sz, bosa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Dopiero teraz moglam Was nadrobic.
Pojechalam dzisiaj z moimi rodzicami do Plejady,w zasadzie oni jechali a ja sie zabralam z Nimi chcac kupic cos do poczytania.
No i male zakupy sie uzbieraly. Kolejki do kasy kilometrowe! O czywiscie jest kasa pierwszenstwa dla ciezarnych i stoje i patrze a ludzie zero reakcji no i mowie na glos 'widac ze tutaj same kobiety w ciazy stoja' poszlam obok kasy i jedna mloda dziewczyna mnie wpuscila. Nie musze mowic jakie mialam nerwy...
Ja nie wiem czy w Polsce ludzie zawsze kupuja zapasy jak na wojne przed switami? U Nas sa puste sklepy!
Nigdy wiecej nie pojade na zakupy w Polsce przed Swietami.
Ludzie chodza jak krowy, pchaja sie, nie patrza gdzie i na kogo wchodza a jak sie uwage zwroci to jeszcze maja problem.
Ach... nawet to piszac dostaje skoku ciesnienia.
Z pozytywnych spraw kupilam przewijak ktory bedzie pasowal na lozeczko - w ten sposob komoda mi odpada i wydatek tez. Ciesze sie bardzo!
Zakupy ciuszkowe uwazam za zakonczone.
Kolejne chyba ze wpadnie jakas promocja ale to u Nas w H&M, Takko czy w Kiku.
Promocjami nie pogardze
W Polsce za cala cene kupilam chyba tylko spodnie i pajacy w 5 10 15 ale to tez z rabatem -20%.
Mowicie tak ze w lumbach nie kupujecie bielizny a dla dziecka body, skarpetki, rajstopki kupujecie - to tez jest swego rodzaju dla dziecka bielizna. Rzeczy typu kurtka, sukienka, sweterek ok. Nad tym powyzszym bym sie zastanowila. Bo jednak nie wiadomo kto to nosil, w jakiej rodzinie.
Nie wiem, nie moja bajka.
Dla dziecka chce miec wszystko nowe nie dlatego ze mnie stac bo na pieniadzach nie spie ale skoro ja kupuje sobie i starszym dzieciakom wszystko nowe to dlaczego dla noworodka mam kupowac w lumpeksie?
To co kupuje to rzeczy wyszukane i z bardzo dobrych promocji.
To tak do odniesienia wczorajszej dyskusji na ten temat.
Hmmm cos jeszcze mialam napisac... ulecialo, moze pozniej mi sie przypomni.
Milego wieczorku!Hermiona, bosa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam Was. Nie jestem w stanie Was nadrobić. . Remont całego mieszkania plus zakupy urządzeń - zabierają mi cały wolny czas....
Po badaniach 2 prenatalnych u nas wszystko w najlepszym porządku.
Z ubranek mamy chyba wszystko teraz kompletny pampersy i inne pierdoly do higieny
Magda sz jeśli to nie problem zmień w pierwszym poście datę moja na 8.08.
Mam nadzieje ze nie wydarzyło się u Was nic przykrego i same pozytywne wiadomości wpisywaliśmy w w postach
Pozdrawiamy Was.
ps. Nie wiem jak Wy ale z mojego tel ciężko wejść na ta tabelkę fajnie by było gdyby była taka lista w pierwszym poście jak u innych np majoweczkach. Nick data porodu i płeć. Myślę Że Tak By Było Fajnie Popatrzeć Nie Wychodząc forum ale to tylko moja sugestia.niecierpliwa, Aga89, Martucha86, bosa, Weridiana, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Wiesz Cassie kazdy ma swoje zdanie na ten temat i nie ma najmniejszego sensu przekonywac sie do swoich racji
Ja nie uwazam, ze body to bielizna bo patrzac tymi kategoriami to za bielizne robi pampers. Mnie osobiscie stac na calkowicie nowa wyprawdke, ale uwazam ze skoro moge zaplacic 1 zl za body, ktore np. w pepco kosztuja 10 zl, a jeszcze zanim dziecko je zalozy wygladaja na znoszone po jednym praniu, to zdecydowanie wybieram to 1 rozwiazanie bo juz widze jak ciuszek wyglada po praniu. Ja tez tak kiedys gwiazdorzylam, ze w zyciu nic z lumpeksu nie zaloze, ale jak zajrzalam raz, drugi, trzeci i zaczelam wylawiac perelki to zaczelo mi to sprawiac frajde, nie wspominajac juz o tym, ze obrastalam w piorka jak kolezanki w pracy zawsze zachwalaly i podziwialy moj styl ubierania
Reasumujac niech kazdy robi tak, zeby byl szczesliwy
Aaa i nie rozumiem tez takiego narzekania jak to w Polsce jest zle, jak to ludzi duzo w sklepach przed swietami, a sama w tych zakupach uczestniczysz. Fakt ludzie na 3 dni swiateczne dostaka malpiego rozumu, ale jak mi to nie pasuje to po prostu w tym nie uczestnicze i nie chodze po marketach w tym dniu. A w Niemczech mozda sa puste sklepy bo ludzie wyjezdzaja do PolskiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 19:35
aaaaga, 5ylwia, Paula_071, magda sz, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru dodam to wszystko w pon. Bo sama mam tylko telefon teraz i nawet napisanie postu to wysilek z tego małego urzadzenia. Nie wiem jak z zakupami w innych krajach ale w Pl nawet jak jest jeden dzień sklep zamknięty bo święto to są mega kolejki. Dla mnie to norma, staram się tego unikać a w ciąży to już w ogóle tylko listy mężowi robię bo krew mnie zalewa na sama myśl przepychania się z wózkiem. kiedyś mogłam spędzić pól dnia w carfurze patrząc się na słodycze a teraz moje zakupy to jest Max 5min. Nie porownujmy majtek kobiecych do bodow bo to dwie różne rzeczy
w ciuchy można kupić masę nowych z metka. U mnie w mieście na dzikim wschodzie była akcja ze były nowe ciuszki z Cubusa z metka za kilka zł z tych samych kolekcji ze sklepów...Ciuchland musiał schowac ciuchy i się ich pozbyć bo Cubus sprawę chciał im założyć.. Moja szwagierka ma fisia na punkcie sterylnosci nigdy w życiu ciuchland, wszystko nowe i dodatkowo prasuje nawet majtki i skarpetki dzieciom 3 i 6lat - dodam tylko ze ciągle chorują i ciągle chodzą zasmarkane a takie sterylne warunki w domu... Wg mnie używane nie znaczy gorsze, po prostu bardziej ekonomiczne lepsza jakoś za niższą cenę
złoty środek haha
niecierpliwa, Katarka, bosa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Dziewczyny, pytanie
Tuńczyka z puszki możemy jeść? Bo coś mi się wydaje, że położna w szkole rodzenia mówiła, żeby odpuścić sobie ryby w puszkach, ale może coś pomyliłam?
Ja od czasu do czasu jem glownie w salatceKatarka, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Tuńczyk nie jest groźny przez puszkę, ale przez możliwą zawartość rtęci, bo to duża ryba. Im większa ryba (dłużej żyjąca), tym więcej rtęci kumuluje w tkankach. Dlatego nie poleca się tuńczyka, rekina itd. I nie ma znaczenia, czy świeży, czy z puszki.
Byliśmy dziś w IKEIi zrobiliśmy pierwsze zakupy dla małego/małej. I po raz pierwszy w życiu mój ukochany był podekscytowany na wyjazd do IKEI, bo zawsze jeździ z najwyższą niechęcią, tylko dlatego, że ja lubię. Kupiliśmy wanienkę (18zł), materac do łóżeczka, kombinezon do spania, komplet pościeli i 2 prześcieradła, kołdrę i poduszkę i kotki-grzechotki.
Plus zakupy na święta, w sklepach (niektórych) faktycznie armageddon. Zwłaszcza do mięsa ludzi dziś ciągnęło, ja byłam po twarożek, a okazało się, że do mięsa i serów ta sama kolejkaUdało mi się kupić 2 ostatnie weki na poniedziałkową imprezę, zamroziłam już. Tylko szczypiorku nigdzie nie było...
niecierpliwa, mamasia, bosa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Co docuzywanych rzeczy- wole kupic uzywane dobrej jakosci w cenie byle czego a nowego- taka jest prawda,w lumpeksach ubrania w wiekszosci sa dobrej jakosci,sa to firmowe rzeczy i naprawde sliczne. Kupujac uzywane wiadomo ze po praniu sie nie zniszcza. Dodatkowo-ile razy dziecko mialo ten ciuszek na sobie ? Z 10? O ile nie mniej..
Mnie tez stac na kupienie nowych ubranek,ale uwazam ze to bez sensu skoro moge miec cos za pare zl,dobrej jakosci i do tego slicznemebelki,wozek,kocyki,posciel itp. Kupuje nowe,ale ubranka ktore dziecko zalozy moze 1 raz bo wyrosnie albo poplami w wiekszosci z lumpeksow albo od kuzynek. Pare ubranek tez kupie nowych,ale to doslownie kilka.
bosa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Narobiłyście mi ochoty na tuńczyka
Tak mi jakoś dzisiaj wyjątkowo smutno i kiepsko się czuję. Duszności wróciły i krwawienia z nosa, i tylko mam nadzieję, że hemoglobina i hematokryt nie leci w dół, bo tak się właśnie czułam, jak te parametry się obniżały. W przyszłym tygodniu będę powtarzać badania przed kontrolą u hematologa i liczę, że będzie lepiej i lepiej.
Wybieram się jutro do spożywczaka na zakupy i mam nadzieje, że mnie ten tłum nie dobije. Mnie strasznie to irytuje ile ludzi przed świętami uderza do sklepów - dokładnie jakby wojna nadchodziła, a to raptem dwa dni wolne. A ja idę tylko po kilka produktów typu świeży chleb, mleko, a nie zapasy do bunkra...
No i jednak fryzjerka przyjedzie do mnie, jeszcze nie wiem kiedy, ale może uda się zgrać w ciągu najbliższych 2 tygodni i zacznę wyglądać, jak człowiek, co by w depresję nie wpaść na swój widokWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 21:46
bosa, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa nie przekonuje tylko wyrazam swoje zdanie.
Na zakupach bylam przypadkiem - chcialam kupic w empiku ksiazke.
W Niemczech ludzie przywykli ze w swieta i niedziele sklepy sa pozamykane i jeszcze z tak dzikim szalem jak dzisiaj sie nie spotkalam.
Sa 2 dni swiat a ludzie wariuja jakby miesiac mialy byc zamkniete.
Patrzac na liste porodow i tabelke duza ilosc nikow ogolnie nie kojarze.
Widnieje na niej Lusia ktora juz wieki gemu od nas odeszla bo sracila malucha.
Trzebby bylo zrobic na tej liscie ogolny porzadek.
Ja uciekam spac.
Dobranocbosa, małaMyszka lubią tę wiadomość