WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie tych porodów u majówek w rossmannowskim skarbie jest artykuł o wcześniakach.. Bardzo pozytywny polecam :) oczywiście trzeba wierzyć, że nasze dzieci urodza się w terminie ale po przeczytaniu tego tekstu jestem spokojniejsza :-)

magda sz, Pulpecja, bosa, niecierpliwa, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa śliczny brzuszek :)

Ja rodziłam prawie 2 lata temu i lewatywa, golenie i nacinanie krocza było obowiązkowe, no i oczywiście brak znieczulenia.Poród trwał 10 godz ale nie będę Was straszyć. Znajoma urodziła 2 dni temu- w innym szpitalu- wody odeszły jej w samochodzie, rozwarcie 4 cm a po 2 godz 8 cm i po 4 godz urodziła córkę 3200 i 55cm, bez lewatywy, golenia i nacinania krocza :) więc wszystko zależy chyba od szpitala.

Do lumpka nie chodzę bo mam nakaz leżenia. Ubranek już nie kupuję, bo mąż mi będzie kazał się wyprowadzić ;) Prawie wszystko mam po Hani a to moje ostatnie zakupy, nie mogłam się powstrzymać ;) Wszystko nowe ale z promocji Smyk i 5.10.15 online dla Alicji i chrześniaków- jeden ma się ur w lipcu a drugi we wrześniu :)

112d4aa15c6e6c68med.jpg

Weridiana, lys, niecierpliwa, zabka11, magda sz, Migotkaa, Laura, Martucha86, Y, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze dzisiaj milo sie rozczarowalam w sklepie. Fakt, ze wybralam sie poznym popoludnkem, aczkolwiek pora nigdy nie robila roznicy. Bylam w 4 sklepach po rozne drobiazgi i w najdluzszej kolejce jakiej stalam bylo 2 osoby :D W tygodniu stoje w dluzszych kolejkach.
    W rossmanie zakupilam sobie rajtki ciazowe, po powrocie do domu musialam je przymierzyc, hehe smieszne sa, ale mega wygodne, nic nie obciska brzuszka, normalnie lodzio miodzio :) :) :) Jakby co polecam, ja chyba jestem ciut wieksza od Malejmyszki, bo L sa swietne. Acha i nie wiem jak ja wczesniej widzialam tam Gatte, skoro to Marylin Mama :p
    Pascha juz chlodzi sie w lodowce, jutro jeszcze owoce, galaretka i bedzie gotowa. No i zostaje mi jeszcze pieczenie dwoch babek cytrynowych ;)
    Cassie ja tez Cie nie rozumiem, zadna z nas nie pisala, ze dziecku kupila skarpetki czy rajtuzki, a botki, to tak jak napisala niecierpliwa, bedzie mialo pieluszke i tez nie podpielabym tego pod kategorie bielizna. Wychodziloby na to, ze bielizna, to wszystko, co ma kontakt ze skora. Jak dobrze kojarze, to tez wspominalas, ze bedziesz zamawiala pake ubran zanim poznalas plec, najwyrazniej sie rozmyslilas. Rozumiem, ze mozesz chciec miec dla maluszka wszystko nowe, ale Twoje podsumowanie, takie troche nie na miejscu. Wychodziloby na to, ze 90% matek w Polsce nie dba o higiene maluszka, bo ma rzeczy po kims, w tym ogrom bodow... Dla mnie to normalana sprawa, a niehigieniczne jest kupowanie bielizny i zakladanie jej bez wczesniejszego prania. Znam wielu takich ludzi, a przeciez tez nie mozna wiedziec jak bylo przechowywane i przez kogo dotykane, co najciekawsze nic im nie jest. Pewnie niejednokrotnie jest na nich wiecej swinstwa niz w lumpeksie, bo to odkazaja w sortowniach ubran, a nawet spodni na tylek nikt nie zalozy bez ponownego wyprania w domu. Acha i zeby nie bylo, nie jestem koneserem zakupow w lumpeksach, ale jak mam kupic cos na raz lub na dwa-trzy miesiace, jak dlugie spodnie ciazowe, to szkoda mi 100-200 zl, na cos co moge kupic uzywane za 5-30 zl. Do tej pory udalo mi sie kupic doslownie kilka sztuk i zaluje, ze wczesniej brakowalo mi cierpliwosci na wyszukiwanie czegos ciekawego.
    Karola podzielam zdanie, ze na ciuchu czesto ubranka sa lepszej jakosci, czesto nowe, bo maluch wyrasta zanim uda sie zalozyc cos na niego. Kuzynka mowila, ze w pepco maluchowi nic wiecej nie kupi, bo zanim zalozyla body na malego, przy rozpinaniu napy powyrywalo i tak chyba ze 3 szt polecialy do smieci po pierwszym uzyciu, takie jednorazowki...

niecierpliwa, zabka11, mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Wstalam na siku i juz nie moge zasnac.
    Wczoraj oblowilam sie w 3torby ciuszkow dla malej do 6miesiecy, dostalam tez poduszke rogala, kocyk :) jak wyrosnie,dostane kolejne :)
    Musze to teraz wszystko poprac, posegregowac i posprawdzac czego mi brakuje.

Dzis swiecenie koszyka a potem krzatanie sie w domku.musze tez zrobic sobie manicure zeby nie straszyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 07:17

niecierpliwa, Laura, mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten sloneczny dzien
    Wesolych Swiat spokojnych i radosnych

niecierpliwa, Martucha86, Laura, kasiuleek, mamasia, bosa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mayka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki życzę Wszystkim Wam zdrowych spokojnych i wesołych świąt.
    Pozdrawiam

niecierpliwa, Martucha86, Laura, kasiuleek, aaaaga, mamasia, bosa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego jajka Kochane!!!

niecierpliwa, Martucha86, Laura, kasiuleek, aaaaga, mamasia, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane idziemy zaraz nasza Trójka poświęcić jajeczka :) mężowi to tym bardziej trzeba poświęcić za taką dobrą robotę :) hehe i korzystając z okazji chciałabym Wam życzyć spokojnych Świąt, smacznego jedzonka - żeby w brzuch poszło :) miłych chwil spędzonych z rodzinką, dużo kopniaczkow od naszych zajaczkow brzuszkowych :*
    3M Magda Marek i Maja :)

niecierpliwa, Martucha86, Laura, kasiuleek, aaaaga, mamasia, bosa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa
    widze że urzekły Cię body z krawacikiem, też mam takie dla synusia, i te dla dziewczynki z czerwoną sukienka piękne są !

dziewczyny macie racje, ja kupuje body za 1 zł z nexta, georga, świetna bawełna, w sklepie to koszt 20-35 zł conajmniej wieć jak kto woli.. nie chcę nikogo przekonywać bo to osobista sprawa

Życzę wszystkim wesołych Świąt, zdrowych przede wszystkim i spokojnych :)

niecierpliwa, Martucha86, Laura, kasiuleek, mamasia, bosa, magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz TY jak dowalisz to zawsze się uśmieje haha, noo musze męzowi też poswięcić dobrze:D
    i nie zapomnijcie żeby WAs mąż porządnie "zlał" w poniedziałek :D:D

niecierpliwa, Martucha86, Laura, mamasia, bosa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sobotni poranek! U nas dopiero swiecenie od 15 i Magda.Sz co racja to racja trzeba mezowi jajka poswiecic hahaha :D
    Ja takze zycze Wam spokojnych Swiat, ale przede wszystkim samych spokojnych dni tej naszej drugiej polowy ciazy i obysmy w terminie cieszyly sie zdrowymi Maluszkami!

Martucha86, Laura, kasiuleek, aaaaga, mamasia, bosa, magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Piękna pogoda za oknem to i humorek odrazu dzisiaj lepszy. :)
    Wiec życzę Wam przede wszystkim spokojnych i zdrowych Świat, dla Was, Waszych maluszków i całych rodzin! :)

U nas juz wszystko prawie gotowe. Mama z mężem się popisali. :-)
    Ja niestety musze leżeć i ciężko się patrzało na te przygotowania, ale na szczęście już po wszystkim. :)

niecierpliwa, Laura, Martucha86, mamasia, bosa, Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :D
    Życzymy również Wesołych, spokojnych Świąt, smacznego jajka i
    bogatego zająca :)
    3479606ws23sx6s2g.jpg

niecierpliwa, kasiuleek, Martucha86, mamasia, bosa, magda sz, Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane...ja juz po pierwszym sniadanku. Kombinuje przepisy dietetyczne i waga od paru dni stoi ale boje sie swiat...rano jem otreby moczone przez noc w wodzie, z zurawina, sliwka, jablkiem i borowka, odrobina miodu, bez mleka. Potem dwie kromki zytniego chleba bez masla, na obiad wczoraj duszona wolowina z sosem s pieczonej papryki, wyszla pyszna, salata i grilowana cukinia Zamiast ziEmniokow. Ktoraj z Was ma zdiagnozowana cukrzyce, chyba ona 88? Macie jadlospisy gotowe na 1800 kalorii? Musze je zdobyc. Krzywa robie po swietach mozevto jest przyczyna przyrostu wagi, tak moze byc podobno, tak jak pisze niecierpliwa, chociaz moja sis lekarz twierdzi zevto raczej odwrotnie, nadwaga wywoluje cukrzyce...co do ciuszkow, to ja nie kupuje w lumpku bo nie umiem grzebac, ocenic, nie laze bo ogolnie sklepow nie lubie, wszystko w necie kupuje. Stac mnie na nowa wyprawke, ale absolutnie tego nie zrobie, sobie ciuchy ciazowe kupilam uzywane niektor. I dla dziecka wszystko zbieram po rodzinie, znajomych. Ale do lumpka wybiore sie bo troche Wam zazdroszcze tych łowow...ciuchy ze sklepu tez ktos mogl kwawcowa, pani w fabryce, klientka, dotykac łapą ze świerzbem hyhy i trzeba je wyprac no i te ciuchy z lumpa mozna prac wvwysokiej temp, te z promocji to czesto szmaty. No ale to chyba dyskusja z cyklu sn czy cesarka. Kazdy sie bawi jak lubi. Ja nie dorabiam ideologii do takich pierdol jak ciuchy. Bardziej nurtuje mnie czy go dam rade wychowac na dobrego, madrego faceta...wczoraj mialam kryzys depresyjny...czy macie tak ze na jeden dzien chcialycyscie miec swoje stare zycie?buziaki i wesolych jajeczek.

niecierpliwa, lys, mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, starego życia nigdy !
    Wczoraj pokłóciłam sie z męzem że aż sie poryczałam, ale jak dotykam mojego brzusia to odrazu sie uspokajam i uśmiecham, szczerze to ja nie mogę sie doczekać naszego synusia:)

mieszam żelatyne do śmietany i aż mnie ciągnie bleee

niecierpliwa, Ofka, mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakochalam sie!! Chce do pokoiku Julki kupic taka drewniana skrzynke biala kupic na zabawki, mam taka wneke gdzie swietnie bedzie pasowac znalazlam za 30 zl, ale mamusiu ta mi sie tak podoba, ze nie wiem czy sie nie skusze choc jest strasznie droga i to troche studzi moj entuzjazm
    http://allegro.pl/skrzynia-skrzynka-drewniana-dekoracyjna-na-kolkach-i5082997644.html

Ofka w zyciu nie chcialabym starego zycia, choc mam czasem chwile zwatpienia jak temu wszystkiemu podolam, ale strach tu miesza sie z ekscytacja. Juz nie moge doczekac sie tego momentu, kiedy bede mogla przytulic nasza corke :) A nic tak nie poprawia mi nawet najgorszego humoru jak skaczacy brzuszek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 10:22

Ofka, lys, mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, przepiękna ta skrzynia :)
    Gdyby mąż umiał majsterkować to zrobiłby taka, kwestia przymocowania kółek i wymalowania:)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    niecierpliwa, przepiękna ta skrzynia :)
    Gdyby mąż umiał majsterkować to zrobiłby taka, kwestia przymocowania kółek i wymalowania:)

No wlasnie moj chce zebym kupila ta biala i on mi przymocuje kolka, ale to juz nie bedzie to bo ten bialy tu jest taki przetarty a do tego te poduchy i wyscielenie. Tak tak wiem faworyzuja ta drozsza :P

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ten artykuł w Gazetce z Rossmana...faktycznie dobrze wiedzieć, że tak dobrze się dzieje jeśli chodzi o wczesniaki :).
    Spokojnych i Rodzinnych Świąt :)!!!
    Niech Wam Króliczki w brzuszkach fikają :)!
    Pozdrowienia dla Was i Waszych bliskich :).

niecierpliwa, Laura, kasiuleek, mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka- tez niestety miałam wczoraj ciężki dzień, dlatego nie pisałam.
    U mnie myślę, ze przez to leżenie złapałam doła. Kolejne Święta akurat muszę przeleżeć i nie wiem jak długo, czy wszystko jest dobrze i co będzie dalej:(
    Strasznie nie lubię być od kogoś zależna. Wyobrażałam sobie,że będę aktywną mamusia: spacery, rowery, wycieczki itd, ale teraz się tylko martwię by synek był zdrowy...

Wczoraj w nocy przyjechała do PL na święta siostra z rodzinka.
    Rano jednak siostrzeniec (7miesiecy) źle się poczuł i trafili do szpitala. Podejrzewali rotawirusa, więc nawet odwiedzić ich nie mogę. Nie widziałam ich 3 miesiące:(
    Ale na szczęście jest dużo lepiej i mam nadzieję, że szybko ich wypuszczą.

Zanim zaszłam w ciąże na pewne było łatwiej, ale nie zmieniłabym nic. Nawet jeśli bede musiała tak leżeć to sierpnia i zawale studia! Damy rade, bo wiem , ze warto <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 11:13

lys, Laura, mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ