WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja zamówiłam uzywane ciuszki z allegro - własnie przyszła paka i boje sie otworzyc bo ktoras z was pisała ze nie za fajne sa... no nic zobacze , moze cos sie nada.

A tam otwieraj, może Twoje będą super :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny..mam kurcze problem z kregosłupem, boli mi ciagle w krzyżu..rozmawiałam z koleżanką i powiedziała dla mnie ze jezeli bede rodziła naturalnie to zapewne bede miała bolesne bóle krzyżowe i żeby rozważyc cesarke..czy którąs z was coś wie na ten temat ? Bóle krzyżowe są wskazaniem do cesarki ??

Chciałam rodzić naturalnie,ale wystraszyłam się tego co mi powieziała..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolinaaaa polecam koci grzbiet mi pomaga na te bole oraz jak wstajesz z łożka to przewróc sie pomału na bok i przy podnoszeniu przenies ciezar ciała na reke- tak mi zalecono. Nie wiem czy bole krzyzowe sa wskazanie do CC ale słyszałam ze sa baaaardzo bolesne.

małaMyszka, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma takich wskazań do cesarki.
    Z tego co słyszałam to podczas porodu można mieć dwa rodzaje bóli "porodowych" jedne są "z macicy" a drugie "z krzyża" i podobno o ile te pierwsze są znośne, podobno te drugie to masakra.
    Acha i nie ma reguły, kto będzie miał bóle krzyżowe, a kto nie.

Tu artykuł:

http://www.blog.przedporodem.pl/bole-krzyzowe-w-czasie-porodu-jak-sobie-z-nimi-poradzic/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 16:29

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z tego artykuły wystarczyło jedno zdanie " Bole krzyzowe przytrafiaja sie w szczegolnosci kobietom, które mają tzw. tyłozgiecie macicy" ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 16:34

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, długo się przekonywałam do używanych ciuchów. Mój mąż to jakby miał wejść do lumpeksu to aż go trzęsło... Teraz sam wybiera całkiem niezłe ciuchy. Ma dwa płaszcze zara, kilka koszul Boss zara banana republik itp... Chociaż przyznam że wczoraj babka kupowała bieliznę... Majtasy, biustonosze, rajstopy... Wiem, że to wszystko jest czyszczone chemicznie, ale bielizny nie odważyłabym się kupić. Tak samo buty.
    Moje koleżanki z pracy były zawsze tak zajefajnie ubrane, wszystkie modne ciuchy, zajebiste buty... I to wszystko kupowały właśnie w lumpie.

Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    mi z tego artykuły wystarczyło jedno zdanie " Bole krzyzowe przytrafiaja sie w szczegolnosci kobietom, które mają tzw. tyłozgiecie macicy" ;(

Ona88 nie ma reguły, mnóstwo kobiet które nie ma tyłozgięcia ma bóle krzyżowe. Z drugiej strony bardzo często przy końcu ciąży macica zmienia kształt i jest przodozgięta i dopiero po porodzie wraca tyłozgiecie. A bywa i tak, że nie wraca.
    Ja tez mam tyłozgięcie macicy (to jest mega powszechne, dużo kobitek nawet o tym nie wie, że ma). Przynajmniej przed ciążą miałam, a teraz nie wiem, bo nikt mi nic nie wspominał.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u tej samej kobiety kazdy porod moze inaczej przebiegać, na to nie ma reguly. a mocny ból to raczej wskazanie do znieczulenia a nie do cesarski. Poza tym kazda z nas ma inny próg bolu i to co dla jednej jest nie do zniesienia dla innej będzie ok.

0na88, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta wytrzynalościa na ból to prawda- ja sie śmieje z mojej koleżanki , mama dwójki dzieci - każdy poród naturalny bez znieczulenia z wyboru, a do dentysty jak sie wybiera to zawsze podwójne znieczulenie bierze ;-)

małaMyszka, Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Wskazania położnicze do cięcia cesarskiego

Wskazania do cięcia cesarskiego w piśmiennictwie medycznym stanowią przedmiot dużych kontrowersji. Według rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego wskazania położnicze do zabiegu cesarskiego cięcia są następujące:

nieprawidłowe ułożenie główki dziecka,
    nieprawidłowe położenie płodu przy trwającej czynności skurczowej, np. ułożenie poprzeczne, twarzyczkowe, nóżkowe i miednicowe u kobiet rodzących po raz pierwszy,
    niewspółmierność szyjkowa, czyli zaburzenia rozwierania się szyjki macicy,
    niewspółmierność porodowa, czyli zbyt duża główka dziecka w stosunku do szerokości miednicy matki,
    wielkość dziecka powyżej 4,5 kg,
    ciężki stan przedrzucawkowy,
    poród przedwczesny, obarczony dużym ryzykiem uszkodzenia płodu lub śmierci dziecka,
    zaburzenia akcji serca płodu, będące oznaką niedotlenienia dziecka,
    spadek częstotliwości serca akcji płodu przy nieefektywnej czynności skurczowej,
    nieprawidłowy postęp porodu, słaba akcja skurczowa,
    wypadnięcie pępowiny,
    podejrzenie krwotoku wewnętrznego spowodowanego pęknięciem macicy,
    zakażenie wewnątrzmaciczne,
    przedwczesne odklejenie łożyska,
    łożysko przodujące,
    przebyte wcześniej podłużne cesarskie cięcie,
    wcześniejsze operacje macicy,
    patologie w obrębie miednicy i kanału rodnego, np. guzy mięśniowe w kanale rodnym.

- Wskazania pozapołożnicze do cięcia cesarskiego

Wskazania pozapołożnicze do wykonania cesarskiego cięcia, to:

choroby sercowo-naczyniowe matki powodujące niewydolność krążenia,
    choroby płuc matki przebiegające z ograniczeniem pojemności życiowej,
    poważna wada wzroku matki i zagrożenie odwarstwieniem się siatkówki oka,
    zaawansowane retinopatie, czyli zmiany chorobowe siatkówki oka,
    patologie kręgosłupa uniemożliwiające poród naturalny,
    niewyrównana cukrzyca matki,
    konflikt serologiczny,
    wskazania neurologiczne,
    wskazania psychiatryczne, m.in. tokofobia – lęk przed ciążą i porodem,
    aktywna opryszczka narządów płciowych.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się strasznie boję porodu, bo mam bardzo niski próg bólu. tak myślę, że będę musiała porozmawiac z lekarzem o znieczuleniu. u dentysty to nawet przy najmniejszej dziurce nie dam sie dotknąć bez znieczulenia, nawet na 3 sekundy. jedyne co może mnie powstrzymać od znieczulenia to oczywiście dobro dzieciątka.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Z ta wytrzynalościa na ból to prawda- ja sie śmieje z mojej koleżanki , mama dwójki dzieci - każdy poród naturalny bez znieczulenia z wyboru, a do dentysty jak sie wybiera to zawsze podwójne znieczulenie bierze ;-)

Bo to też zależy od rodzaju i umiejscowienia bólu, dla mnie najgorszy ból jaki miałam to od zęba i za dzieciaka, jak miałam zapalenie ucha środkowego. Zdarzyło mi się mieć tez takie bóle miesiączkowe, że marzyłam żeby z okna wyskoczyć. Kilka razy ból kręgosłupa na wysokości żeber, że płakałam jak dziecko. A pomimo tego i tak uważam, że wcale moja tolerancja bólu nie jest najgorsza, bo znam gorsze przypadki.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to najbardziej boję się lewatywy... Wszystko zniosę, ale jak będę miała lewatywę to spłonę...

Neyla lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam lasagne ... Porcja jest niby dla 4 osób!!!!! WTF??? Ja już mam ochotę dobrać się do połowy męża... Jeny jaka ona jest pyszna...

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    No własnie, jak wygląda taka lewatywa, bo czasem to nie jest tak, że po prostu dają specyfik do wypicia, a po kilku minutach idziesz do toalety się normalnie wypróżnić???
    Wie, ktoś coś na ten temat? Bo tez mnie to interesuje, czy to przez odbyt coś wkładają?
    Kochana!!! Wlewają Ci do tyłka płyn i jak kupa ma dosyć to wychodzi na spotkaniu z prezesem -> czyt. kibelek

Pulpecja, psioszka11, Neyla lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można nie wyrazić zgody... Ale urodzić dziecko we własnej kupie musi być żenujące... Albo posr*nie się z wysiłku pod siebie.... No nie wiem... Moja dupka chyba tego nie zniesie...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mąż mógłby mi wlać to coś w tyłek, to może i bym dała radę, chociaż on też ma bana na moją dupkę... Nie wiem... Od kilku lat zastanawiam się jak przeżyję lewatywę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 17:10

lys, Hermiona, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jeśli mąż mógłby mi wlać to coś w tyłek, to może i bym dała radę, chociaż on też ma bana na moją dupkę... Nie wiem... Od kilku lat zastanawiam się jak przeżyję lewatywę...

Oj nie wiem małaMyszko, cały poród dla mnie brzmi kosmicznie. Psychicznie nie jestem jeszcze gotowa. Staram się za dużo o tym nie myśleć, ale może pod koniec ciąży będę tak wymęczona, że tylko będę wyczekiwać dnia porodu "z utęsknieniem" kto wie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję, że zejdzie ze mnie wszystko i pojadę na SOR czyściutka, wypróżniona i gotowa, z pełnym rozwarciem, urodzę w 15 minut.... Marzenie!!!!! Oj jakbym chciała....

lys, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam was nadrobic, ale zaczeło u nas śniezyc i musiałam gnać po meża do pracy. potem obiad , drobne prasowanko, pranie dzisiejszych zakupów i trzeba sie zbierac do kościoła.
    zatem poczytam was wieczorkiem do podusi :-)
    jutro nie wystawiam nosa za drzwi :-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ