SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
wybrałam się po tonik do twarzy, bo się tłusta zrobiła - nie kupiłam...
Za to zrobiłam sobie mały prezent na zająca
Mąż nie jest zbyt zadowolony, że tak szybko pieluchy kupujemy, ale to tylko 33 szt. ...niecierpliwa, Laura, lys, Cassie, mamasia, magda sz, Neyla, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
kochane
wróciłysmy z łowów ciuszkowych - nie mogłam sie opanować, moja Julcia wyszukała śliczne ciuszki dla małej, więc kupiłyśmy dwie torby. kupiłam sobie tez dwie sukienki na lato bawełnianie, odciete nad brzuszkiem, takie lejące do ziemi - do sandałów i przy dużym brzuszku będą jak znalazł
oto łowy dla małej księżniczki:
wiecie ile za to wszytsko zapłaciłam????44zł
ide Was nadrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:32
niecierpliwa, Aga89, Laura, kasiuleek, lys, małaMyszka, 0na88, mamasia, sylwucha89, Y, Martucha86, magda sz, Katarka, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Iys my bedziemy osobno kupowac fotelik te wozkowo firmowe nie zawsze sa ok wg nas
Mąż ma zadanie wybrac fotelik doszkala sie teraz w specyfikacjach i atestachmałaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:łys, jaki stelaż Ci sie podoba? bo ja choruje na biały
w sklepie widziałam biały stelaż w bebetto silvia i rzeczywiście wygląda superowo, ale mąż jak zobaczył to rzucił tekstem: "nie, biały stelaż i białe koła nie, przecież będzie cały czas brudny", więc prawdopodobnie będziemy brać jak coś czarny, ew. srebrnymałaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Iys my bedziemy osobno kupowac fotelik te wozkowo firmowe nie zawsze sa ok wg nas
Mąż ma zadanie wybrac fotelik doszkala sie teraz w specyfikacjach i atestach
o aaaaga super niech mąż się doszkala, a jak już będzie ekspertem to Ty nam tu zdaj relację, co warto kupić
będziecie brali normalny fotelik czy z isofixem?małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Raczej z ta baza wiem ze baze juz wybral familyfix czy jakos tak to baza na 4 lata tzn na fotelik poczatkowy 0-13 i ten nastepny wiec wydatek wiekszy ale na dluzej fotelik jeszcze nie wybrany
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ktoś tu pisał, że ostatnio częściej ma bóle brzucha. Ja też od kilku dni non stop mnie pobolewa. Teraz też mnie rozbolało podbrzusze. Większość z Was bierze no-spę, której ja nigdy nie biorę (w życiu może ze 2 razy wzięłam podczas okresu, ale nigdy nie pomogło, a raz po właśnie tych tabletkach myślałam że się przekręcę i zejdę z tego świata) i teraz nie wiem, jak to jest z tą no-spą? Czy wskazane jest żeby wziąć podczas bólu brzucha, czy to tylko na zasadzie ulżenia sobie? Ja konsekwentnie nie biorę, a może powinnam?
Boju, ale zakręciłam, chodzi mi o to, czy mogę zaszkodzić ciąży tym, że NIE wezmę no-spy?
Acha i ktoś też pisał, że bóle po bokach są ok, bo to wiązadła, a te pośrodku są niebezpieczne. Skąd te informacje? Bo mnie właśnie często boli też pośrodku, ale ja nic z tym nie robiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:53
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Kurcze wyszedł mi na prawdę dobry obiadek: wrzuciłam wszystko do rękawa- ziemniaki w mundurkach, cebulkę, pieczarki i karczek- ale wcześniej nasmarowałam go musztardą, keczupem i czosnkiem- wyszło znakomicie:) Do tego sałata zielona z pomidorkami koktajlowymi,szczypiorkiem i mozzarella. Czekam na męża i będzie konsumować
Musiałam się pochwalić
A później przygotowania do wizyty:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:48
lys, Laura, mamasia, niecierpliwa, sylwucha89, kasiuleek, Martucha86, Aga89, małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualny
-
Cassie wrote:Ja sie jakos do ciucholandow przekonac nie moge...
Fakt tanie to wszystko ale jednak uzywane.
Nie zrozumcie mnie zle jakos kwestia kupowania tak kloci sie z moimi wewn. przekonaniami i higienie.
Ja też nie kupuję w "ciuszkach", nie mam nic przeciwko, ale ja chcę nowe ze sklepu. Nawet mojej siostrze mówiłam, żeby raczej mi nie pakowała ubranek, bo ja chcę sobie sama kupić i tak samo chcę nowy wózek, nowy fotelik, nowe łóżeczko. Tak już mam.
Ciężko jej było zrozumieć moje fanaberie, ale tak to już jest, nich każdy robi jak uważa i się innymi nie przejmuje. Nam ma być dobrze, nie innym.
Ale wiadomo, jakbym nie mogła sobie pozwolić na wszystko nowe, to korona by mi z głowy nie spadła, jakbym miała używane. Ważne, żeby dzidzia miała jak najlepiej i wcale nie musi być francja-elegancja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 15:02
Laura, sylwucha89, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Ktoś tu pisał, że ostatnio częściej ma bóle brzucha. Ja też od kilku dni non stop mnie pobolewa. Teraz też mnie rozbolało podbrzusze. Większość z Was bierze no-spę, której ja nigdy nie biorę (w życiu może ze 2 razy wzięłam podczas okresu, ale nigdy nie pomogło, a raz po właśnie tych tabletkach myślałam że się przekręcę i zejdę z tego świata) i teraz nie wiem, jak to jest z tą no-spą? Czy wskazane jest żeby wziąć podczas bólu brzucha, czy to tylko na zasadzie ulżenia sobie? Ja konsekwentnie nie biorę, a może powinnam?
Boju, ale zakręciłam, chodzi mi o to, czy mogę zaszkodzić ciąży tym, że NIE wezmę no-spy?
Acha i ktoś też pisał, że bóle po bokach są ok, bo to wiązadła, a te pośrodku są niebezpieczne. Skąd te informacje? Bo mnie właśnie często boli też pośrodku, ale ja nic z tym nie robiłam.
Teraz jak mnie boli to nie biorę nic, wytrzymuję aż przejdą te bóle same.
Mnie boli w różnych miejscach na dole , u góry w bokach a najczęściej w prawym dolnym boku i podbrzusze.
Nie chce truć siebie i dzidziusia, wiem ze to moze brzmi dziwnie.
Ps. A powiem szczerze ze te bole czasami nie należą do lekkich. I jakoś da się wytrzymać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 15:07
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:lys ja mam bóle podbrzusza i w szpitalu byłam podawali mi nospe 3 razy dziennie i tak bolało jak wzięłam. Nawet miałam paracetamol dożylnie i też nic to nie dało, bo za jakiś czas bóle powróciły.
Teraz jak mnie boli to nie biorę nic, wytrzymuję aż przejdą te bóle same.
Mnie boli w różnych miejscach na dole , u góry w bokach a najczęściej w prawym dolnym boku i podbrzusze.
Nie chce truć siebie i dzidziusia, wiem ze to moze brzmi dziwnie.
Ja mam podobne zdanie. Do no-spy jestem uprzedzona. Paracetamol nigdy na mnie nie działał, w ciąży raz czy dwa spróbowałam na silny ból głowy, ale też zero ulgi, więc nie biorę. Też tak mi się te specyfiki z truciem się kojarzą...
Jedynie biorę witaminy prenatalne, bo wiem że nie jestem w stanie zapewnić tak zróżnicowanej diety, jak powinnam oraz ze względu na te dobroczynne kwasy.Laura, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość