SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Griszanka wrote:Dzien dobry dziewczynki
Ale naprodukowalyscie od ranahehehe My dzisiaj tez ppspalismy do godz 10-tej. Maz obudzil mnie telefonem i pierwsze co sobie pomyslalam, czy on zdurnial, zeby o tej porze do mnie dzwonic??? A w sumie zawsze tak dzwoni :p
Juz jestem po sniadanku i nadrabiam
Ofka jak juz musisz sie wazyc codziennie, to waz sie raz o tej samej porze. Wiadomo, ze po kazdym posilku sie nie wyprozniasz, wiec to wszystko sie kumuluje w organizmie. Woda chyba tez sie w ciagu dnia bardziej kumuluje, przynajmniej stwierdzam to po moich obserwacjach. Generalnie nie puchne, czasami dlonie, ale przed.ciaza tez tak mialam. Ja pomimo, ze pije wode caly dzien, to jak sikam, to w takich malych ilosciach, ze szok, doslownie cos nakapie i koniec, a cisnie mnie jakbym miala wysikac z litr. Dopiero po nocy jest tego zdecydowanie wiecej.
Niecierpliwa, a to kakao? To puchatek? Polecam sobie poczytac o tym produkcie, bo ze zdrowym kakao, ma to niewiele wspolnego. Najlepiej ugotowac je samemu, na bazie ciemnego kakako i doslodzic do smaku, bedzie bardziej wartosciowe, zdrowsze i mniej kaloryczne. A co do samej diety, to raczej nie ma sie do czego doczepic.
U mnie za oknem zima w pelni, pogodzie to chyba swieta sie popierniczyly :p
Milego dnia
Nie uznaje puchatkopodobnych, pije kakao ekstra ciemne o obnizonej zawartosci tluszczuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:29
Neyla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Z tym sikaniem w małych ilosciach to ja tak mam- zapalenie pecherza dawno skonczyłam , a zalatwiam sie w takich samych ilosciach jakbym nadal je miala z cisnieniem podobnie , pojawia sie nagle i jest nieodparte
Ja też tak czasami mam... zależności gdzie się mała ulokuje. Jak siedzi na dole, to uciska mi pęcherz i często wtedy latam do kibelka. Wczoraj to po całej macicy buszowała... tylko czułam jak się wypycha raz na górze, a za jakiś czas na dole.
Wczoraj odwiedzałam koleżankę i była zdziwiona, że w 18+3 już tak się kokosi. Jak dotykała mojego brzucha to dosłownie mogła wyczuć, gdzie siedzi dzidzia.
A co do wagi, to ja się ważę tylko raz w tyg. (pon.) jak zaczyna się nowy tc. Jak dotąd przytyłam 4kg.
Właśnie dzwoniła moja przyjaciółka, że jej mała Pola nie ma mukowiscydozy! Całą jej ciążę modliłam się o zdrowie tej kruszynkiniecierpliwa, małaMyszka, Aga89, 0na88, Cassie, bosa, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ewa jak ten lekarz w 7 minut zdazyl wszystko pomierzyc??????
MalaMyszka zazdroszcze pogody, ja szykowalam sie na zakupy i bylo w miare ok, a jak wychodzilam sniezyca na calego!! Masakra
Ja tez nie mam lini negra, za to ciemne wlosiska na calym brzuchu i pelno widocznych zylmałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:moja psiapsiółka do końca ciąży nie miała... po porodzie dopiero się pojawiła
Ja też nie mam... za to obrosłam włosami jak ten wiewiór na zdjęciu małejMyszkia rozstępy kilka dni przed porodem.. Gdyby urodziła w terminie pewnie by nie miała, a mała urodziła się 10 dni po terminie i skóra nie wytrzymała..
Ja u siebie widzę zalążki linii o włosach nie wspomnękremami smaruję się raz dziennie i mąż mnie pilnuje bo przyznam, że czasami mi się nie chce.. Tendencję mam bo w okresie dojrzewania pojawiły mi się rozstępy na tyłku.. Kurcze muszę się bardziej zmobilizować i smarować bez marudzenia
małaMyszka, Neyla, bosa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a czy myślałyście już o wyprawce dla siebie? Pomijam koszule, piżamy itp, bo wiadomo, nie wiemy ile będzie w obwodzie i szkoda kupić rozmiar L jak wejdziemy w XL hehehehehe albo XXL, czy XXXL
ja wczoraj oglądałam takie coś:
http://allegro.pl/wyprawka-dla-noworodka-mamy-do-szpitala-luksusowa-i5220995474.html
oczywiście nie będę zamawiać, tylko na tej podstawie zrobię sobie sama zakupy. Wiadomo tu trochę taniej, tu trochę więcej, tu promocja i jakoś to będzie.
A no i najważniejsze: 14 kwietnia jestem umówiona z moją koleżanką, na wizytę położnej. Musimy podpisać deklarację i będzie mnie pilnować ehhehheeheh
Nie wyobrażam sobie, żeby przychodził ktoś obcy... nawet nie przeraża mnie to, że po porodzie będzie mi zaglądać tu i tam...bosa lubi tę wiadomość
-
Mam glupie pytanie ale pierwszy raz w zyciu mam w reku pozytywke zamowilismy dla synka zeby juz w brzuszku jej sluchal pozytywka to taki pluszowy mis w piżamie z czapeczka do spania i z dupki wystaje mu sznureczek do ciagniecia aby uruchomic dzwiek ale nigdzie nie widze zapiecia zeby wymienic baterie w mechanizmie czy taka pozytywka nie ma baterii czy mechanizm dziala na zasadzie nakrecania
Zglupialam hehehWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:42
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Dziewczyny, a czy myślałyście już o wyprawce dla siebie? Pomijam koszule, piżamy itp, bo wiadomo, nie wiemy ile będzie w obwodzie i szkoda kupić rozmiar L jak wejdziemy w XL hehehehehe albo XXL, czy XXXL
ja wczoraj oglądałam takie coś:
http://allegro.pl/wyprawka-dla-noworodka-mamy-do-szpitala-luksusowa-i5220995474.html
oczywiście nie będę zamawiać, tylko na tej podstawie zrobię sobie sama zakupy. Wiadomo tu trochę taniej, tu trochę więcej, tu promocja i jakoś to będzie.
A no i najważniejsze: 14 kwietnia jestem umówiona z moją koleżanką, na wizytę położnej. Musimy podpisać deklarację i będzie mnie pilnować ehhehheeheh
Nie wyobrażam sobie, żeby przychodził ktoś obcy... nawet nie przeraża mnie to, że po porodzie będzie mi zaglądać tu i tam...
ja myśle powoli ale nie wiem jaki rozmiar bede nosić koncem ciązy, co do tej wyprawki to zatytułowana jest do szpitala, a przeciez tych rzeczy do spzitala nie bedziemy brać typu szampon dla dzieci czy oliwka, hm..małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja mam taką książeczkę od cioci położnej, co potrzebne i na jej podstawie zrobię zakupy (w aptece i innych punktach). Też już myślałam o piżamie i jak zmieniałam biustonosze na większe, to już przeglądałam koszule rozpinane, ale to tak tylko jednym okiem.
Jejku dziewczyny...czy to mi tak czas zapierdziela, czy ta ciąża wszystkim tak szybko "leci"?bosa lubi tę wiadomość
-
Aaga ja nie mam zielonego pojecia
Zakupy zrobione, lazienka posprzatana, obiad gotowy z wczoraj zostaly mi najgorsze rzeczy odkurzanie, mycie podlog i odchaszczanieAle potrzebujdm malej przerwy na kawke
Neyla mi na poczatku strasznie dluzyly sie tygodnie ciazy, ale ostatnio tez leci czas jak szalony, moze dlatego, ze teraz zacznie sie cale to remontowe i zakupowe szalenstwoSzukamy, wybieramy, planujemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:42
Neyla, Laura, Cassie, bosa lubią tę wiadomość
-
Migotkaa ja bym chciała się tym kierować, bo wiadomo, że część rzeczy będzie wykorzystywana w domu. Poza tym nie mam pojęcia jak się za to zabrać i tak sobie pomyślałam, że będzie to fajna ściąga heheheeh
bosa lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja:) Za oknem śnieg,teraz desz. Synek buszuje z kolegą w pokoju, a ja was podczytuje. Wpisałam się do tabelki z płcią ale nie wiem czy ok. Wczoraj bylam z moją sunią u fryzjera:) Zaniosłam yorka a odebrałam szczurka. Waży tylko 960g i ma 4 latka:) Jest ostatnia z miotu i najmniejsza... i co najpiękniejsze cos jej sie nie rozwineło i w ogóle nie szczeka:) taki mały skarb. Zabrałam synka do maka i dalam rade, nic dla siebie nie kupić to ogromny sukces.
co do linii negra ja z synem miałam od 18 tyg, teraz nie mam wcale:(
udało mi sie załatwić połowkowe na nfz więc oszczędze 250 zł, a wykona je normalny lekarz mam nadzieję
a zmieniajac temat moj sasiad dzisiaj to ma pecha, zona nie placila rachunkow i godzine temu odcieli im gaz. porazka i tragedia prze swietami. zwłaszcza, że my gazowe ogrzewanie mamy....małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
witam się i ja
gosia.b- jestem z nt i chodzę do dr Koczy i jestem bardzo zadowolona. a Ty skąd jesteś? może mi umknęło jeśli pisałaś.Też planuję robić sporą część zakupów w Babyboo
malagosia- mam tak samo jak Ty z tymi bólami. w nocy i jak dziewczyny pisały mam twardy bok i jak zmienię pozycję to znika. w ogóle ostatnio mam wrażenie, że częściej mnie coś boli brzuch, ale wczoraj dzwoniłam do lekarza to nie jest to nic niepokojącego, mam tylko się nie przemęczać.
co do wagi to ja też mam problemy, bo mam sporą wagę startową mimo, że byłam przed ciążą dość aktywną osobą. teraz jem prawie wszystko i przytyłam 4 kg. jak zobaczę, że przyspiesza to będę musiała zacząć się ograniczać. ale zawsze się stresuję ważeniem u lekarza i moja gin mi powiedziała, że mogę przytyć przez całą ciążę max 12 kg.
Migotkaa jeśli chodzi o spodnie z elementami ekoskóry przy kieszeniach to ja. i faktycznie są super wygodne.małaMyszka, Migotkaa, bosa, Aska87, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Wrzucam tę listę z książeczki jakby ktoś chciał.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e193b821f2bf.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65b655c38e02.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:53
niecierpliwa, małaMyszka, aaaaga, lys, kasiuleek, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
A my czekamy na kase z pita mam nadzieje ze dzis bedzie bo 3 tyg minely juz i fruniemy do tesco i h&m na zakupy dla naszych 3 brzdacow:)
Ja przytylam od poczatku ciazy 0,5 kg:) ale synek duzy. Maz i syn chca Oliviera i chyba zostanie maly Oli:)
Mykamy na zakupy z chlopakami szybciej czas minie bo od dzis nasz przedszkolak ma wolne...az do wtorku w domu!!
Milego dnia. Trzymam kciuki za wizytujace:)niecierpliwa, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cześć brzuchatki
Za mną tragiczna noc, o 5 rano obudził mnie taki ból brzucha... Musiałam no-spe wziąć, ale niezłego stracha miałam. Bałam się że coś z maluchem złego dzieje i znów nas szpital czeka. Ale na szczęscie po lekach przeszło
A przy okazji, wczoraj pisałam że udało mi się znaleźć w promocyjnej cenie kosz mojżesza. Dziś mam już nowy nabytek w domu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24752942c324.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b35701c7146.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:56
niecierpliwa, małaMyszka, Neyla, aaaaga, psioszka11, lys, Laura, Cassie, Migotkaa, kasiuleek, bosa, sylwucha89, mamasia, Y, Martucha86, Katarka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Cześć brzuchatki
Za mną tragiczna noc, o 5 rano obudził mnie taki ból brzucha... Musiałam no-spe wziąć, ale niezłego stracha miałam. Bałam się że coś z maluchem złego dzieje i znów nas szpital czeka. Ale na szczęscie po lekach przeszło
A przy okazji, wczoraj pisałam że udało mi się znaleźć w promocyjnej cenie kosz mojżesza. Dziś mam już nowy nabytek w domu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24752942c324.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b35701c7146.jpg
Piekny! Moge zapytac ile kosztowal????
małaMyszka, magda sz, 0na88, bosa lubią tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:Paula_071- dziękuję za pocieszenie:)
A teraz dalej musisz leżeć i kontrolować to jakoś? Czy mogłaś wrócic do normalnego trybu dnia? Tzn wiem ze należy się oszczędzać ale chodzi mi o takie zwykłe codzienne obowiązki czy spacery?
Mam iść w przyszłym tygodniu do lekarza kontrolnie, a do tego czasu żyć mocno oszczędnie w ruch. Wiadomo, gotuję obiad czy coś, ale odkąd wyszłam ze szpitala siedzę w domu. Staram się jak najwięcej leżeć, nic nie dźwigać.
mamasia - nie, komody jeszcze nie wybraliśmy. Generalnie kupujemy meble które nie są specjalnie dedykowane dla niemowlaka. Szkoda mi kasy na komodę z przewijakiem, wolę kupić łóżeczko z taką funkcją. Zależy mi, żeby meble posłużyły trochę, będą biało-zielone, wolę na nie ponaklejać później jakiejś samochody czy inne elementy juniorskie. Chcę w pokoju pochować wszystkie rzeczy maluszka.
MałaMyszka - niesamowite, że jest u nas tak różna pogoda! Ale Ci zazdroszczęmagda sz, małaMyszka, bosa, kasiuleek, mamasia lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.