X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dzien dobry dziewczynki :D
    Ale naprodukowalyscie od rana ;) hehehe My dzisiaj tez ppspalismy do godz 10-tej. Maz obudzil mnie telefonem i pierwsze co sobie pomyslalam, czy on zdurnial, zeby o tej porze do mnie dzwonic??? A w sumie zawsze tak dzwoni :p
    Juz jestem po sniadanku i nadrabiam :)
    Ofka jak juz musisz sie wazyc codziennie, to waz sie raz o tej samej porze. Wiadomo, ze po kazdym posilku sie nie wyprozniasz, wiec to wszystko sie kumuluje w organizmie. Woda chyba tez sie w ciagu dnia bardziej kumuluje, przynajmniej stwierdzam to po moich obserwacjach. Generalnie nie puchne, czasami dlonie, ale przed.ciaza tez tak mialam. Ja pomimo, ze pije wode caly dzien, to jak sikam, to w takich malych ilosciach, ze szok, doslownie cos nakapie i koniec, a cisnie mnie jakbym miala wysikac z litr. Dopiero po nocy jest tego zdecydowanie wiecej.
    Niecierpliwa, a to kakao? To puchatek? Polecam sobie poczytac o tym produkcie, bo ze zdrowym kakao, ma to niewiele wspolnego. Najlepiej ugotowac je samemu, na bazie ciemnego kakako i doslodzic do smaku, bedzie bardziej wartosciowe, zdrowsze i mniej kaloryczne. A co do samej diety, to raczej nie ma sie do czego doczepic.
    U mnie za oknem zima w pelni, pogodzie to chyba swieta sie popierniczyly :p
    Milego dnia :)

Nie uznaje puchatkopodobnych, pije kakao ekstra ciemne o obnizonej zawartosci tluszczu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:29

Neyla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Z tym sikaniem w małych ilosciach to ja tak mam- zapalenie pecherza dawno skonczyłam , a zalatwiam sie w takich samych ilosciach jakbym nadal je miala z cisnieniem podobnie , pojawia sie nagle i jest nieodparte ;-)

Ja też tak czasami mam... zależności gdzie się mała ulokuje. Jak siedzi na dole, to uciska mi pęcherz i często wtedy latam do kibelka. Wczoraj to po całej macicy buszowała... tylko czułam jak się wypycha raz na górze, a za jakiś czas na dole.

Wczoraj odwiedzałam koleżankę i była zdziwiona, że w 18+3 już tak się kokosi. Jak dotykała mojego brzucha to dosłownie mogła wyczuć, gdzie siedzi dzidzia.

A co do wagi, to ja się ważę tylko raz w tyg. (pon.) jak zaczyna się nowy tc. Jak dotąd przytyłam 4kg.

Właśnie dzwoniła moja przyjaciółka, że jej mała Pola nie ma mukowiscydozy! Całą jej ciążę modliłam się o zdrowie tej kruszynki :D

niecierpliwa, małaMyszka, Aga89, 0na88, Cassie, bosa, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak ten lekarz w 7 minut zdazyl wszystko pomierzyc??????

MalaMyszka zazdroszcze pogody, ja szykowalam sie na zakupy i bylo w miare ok, a jak wychodzilam sniezyca na calego!! Masakra :/

Ja tez nie mam lini negra, za to ciemne wlosiska na calym brzuchu i pelno widocznych zyl

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    moja psiapsiółka do końca ciąży nie miała... po porodzie dopiero się pojawiła
    Ja też nie mam... za to obrosłam włosami jak ten wiewiór na zdjęciu małejMyszki :P
    To tak jak u mojej siostry pojawiła się dopiero po porodzie :) a rozstępy kilka dni przed porodem.. Gdyby urodziła w terminie pewnie by nie miała, a mała urodziła się 10 dni po terminie i skóra nie wytrzymała..
    Ja u siebie widzę zalążki linii o włosach nie wspomnę ;-) kremami smaruję się raz dziennie i mąż mnie pilnuje bo przyznam, że czasami mi się nie chce.. Tendencję mam bo w okresie dojrzewania pojawiły mi się rozstępy na tyłku.. Kurcze muszę się bardziej zmobilizować i smarować bez marudzenia ;-)

małaMyszka, Neyla, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy myślałyście już o wyprawce dla siebie? Pomijam koszule, piżamy itp, bo wiadomo, nie wiemy ile będzie w obwodzie i szkoda kupić rozmiar L jak wejdziemy w XL hehehehehe albo XXL, czy XXXL :D

ja wczoraj oglądałam takie coś:

http://allegro.pl/wyprawka-dla-noworodka-mamy-do-szpitala-luksusowa-i5220995474.html

oczywiście nie będę zamawiać, tylko na tej podstawie zrobię sobie sama zakupy. Wiadomo tu trochę taniej, tu trochę więcej, tu promocja i jakoś to będzie.

A no i najważniejsze: 14 kwietnia jestem umówiona z moją koleżanką, na wizytę położnej. Musimy podpisać deklarację i będzie mnie pilnować ehhehheeheh
    Nie wyobrażam sobie, żeby przychodził ktoś obcy... nawet nie przeraża mnie to, że po porodzie będzie mi zaglądać tu i tam...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam glupie pytanie ale pierwszy raz w zyciu mam w reku pozytywke zamowilismy dla synka zeby juz w brzuszku jej sluchal pozytywka to taki pluszowy mis w piżamie z czapeczka do spania i z dupki wystaje mu sznureczek do ciagniecia aby uruchomic dzwiek ale nigdzie nie widze zapiecia zeby wymienic baterie w mechanizmie czy taka pozytywka nie ma baterii czy mechanizm dziala na zasadzie nakrecania
    Zglupialam heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:42

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny, a czy myślałyście już o wyprawce dla siebie? Pomijam koszule, piżamy itp, bo wiadomo, nie wiemy ile będzie w obwodzie i szkoda kupić rozmiar L jak wejdziemy w XL hehehehehe albo XXL, czy XXXL :D

ja wczoraj oglądałam takie coś:

http://allegro.pl/wyprawka-dla-noworodka-mamy-do-szpitala-luksusowa-i5220995474.html

oczywiście nie będę zamawiać, tylko na tej podstawie zrobię sobie sama zakupy. Wiadomo tu trochę taniej, tu trochę więcej, tu promocja i jakoś to będzie.

A no i najważniejsze: 14 kwietnia jestem umówiona z moją koleżanką, na wizytę położnej. Musimy podpisać deklarację i będzie mnie pilnować ehhehheeheh
    Nie wyobrażam sobie, żeby przychodził ktoś obcy... nawet nie przeraża mnie to, że po porodzie będzie mi zaglądać tu i tam...

ja myśle powoli ale nie wiem jaki rozmiar bede nosić koncem ciązy, co do tej wyprawki to zatytułowana jest do szpitala, a przeciez tych rzeczy do spzitala nie bedziemy brać typu szampon dla dzieci czy oliwka, hm..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką książeczkę od cioci położnej, co potrzebne i na jej podstawie zrobię zakupy (w aptece i innych punktach). Też już myślałam o piżamie i jak zmieniałam biustonosze na większe, to już przeglądałam koszule rozpinane, ale to tak tylko jednym okiem.

Jejku dziewczyny...czy to mi tak czas zapierdziela, czy ta ciąża wszystkim tak szybko "leci"?

bosa lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga ja nie mam zielonego pojecia :D

Zakupy zrobione, lazienka posprzatana, obiad gotowy z wczoraj zostaly mi najgorsze rzeczy odkurzanie, mycie podlog i odchaszczanie :D Ale potrzebujdm malej przerwy na kawke ;)

Neyla mi na poczatku strasznie dluzyly sie tygodnie ciazy, ale ostatnio tez leci czas jak szalony, moze dlatego, ze teraz zacznie sie cale to remontowe i zakupowe szalenstwo ;) Szukamy, wybieramy, planujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:42

Neyla, Laura, Cassie, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa ja bym chciała się tym kierować, bo wiadomo, że część rzeczy będzie wykorzystywana w domu. Poza tym nie mam pojęcia jak się za to zabrać i tak sobie pomyślałam, że będzie to fajna ściąga heheheeh

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) Za oknem śnieg,teraz desz. Synek buszuje z kolegą w pokoju, a ja was podczytuje. Wpisałam się do tabelki z płcią ale nie wiem czy ok. Wczoraj bylam z moją sunią u fryzjera:) Zaniosłam yorka a odebrałam szczurka. Waży tylko 960g i ma 4 latka:) Jest ostatnia z miotu i najmniejsza... i co najpiękniejsze cos jej sie nie rozwineło i w ogóle nie szczeka:) taki mały skarb. Zabrałam synka do maka i dalam rade, nic dla siebie nie kupić to ogromny sukces.

co do linii negra ja z synem miałam od 18 tyg, teraz nie mam wcale:(

udało mi sie załatwić połowkowe na nfz więc oszczędze 250 zł, a wykona je normalny lekarz mam nadzieję:)

a zmieniajac temat moj sasiad dzisiaj to ma pecha, zona nie placila rachunkow i godzine temu odcieli im gaz. porazka i tragedia prze swietami. zwłaszcza, że my gazowe ogrzewanie mamy....

małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)
    gosia.b- jestem z nt i chodzę do dr Koczy i jestem bardzo zadowolona. a Ty skąd jesteś? może mi umknęło jeśli pisałaś.Też planuję robić sporą część zakupów w Babyboo :)
    malagosia- mam tak samo jak Ty z tymi bólami. w nocy i jak dziewczyny pisały mam twardy bok i jak zmienię pozycję to znika. w ogóle ostatnio mam wrażenie, że częściej mnie coś boli brzuch, ale wczoraj dzwoniłam do lekarza to nie jest to nic niepokojącego, mam tylko się nie przemęczać.
    co do wagi to ja też mam problemy, bo mam sporą wagę startową mimo, że byłam przed ciążą dość aktywną osobą. teraz jem prawie wszystko i przytyłam 4 kg. jak zobaczę, że przyspiesza to będę musiała zacząć się ograniczać. ale zawsze się stresuję ważeniem u lekarza i moja gin mi powiedziała, że mogę przytyć przez całą ciążę max 12 kg.
    Migotkaa jeśli chodzi o spodnie z elementami ekoskóry przy kieszeniach to ja. i faktycznie są super wygodne.

małaMyszka, Migotkaa, bosa, Aska87, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam tę listę z książeczki jakby ktoś chciał.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e193b821f2bf.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65b655c38e02.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:53

niecierpliwa, małaMyszka, aaaaga, lys, kasiuleek, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekamy na kase z pita mam nadzieje ze dzis bedzie bo 3 tyg minely juz i fruniemy do tesco i h&m na zakupy dla naszych 3 brzdacow:)
    Ja przytylam od poczatku ciazy 0,5 kg:) ale synek duzy. Maz i syn chca Oliviera i chyba zostanie maly Oli:)
    Mykamy na zakupy z chlopakami szybciej czas minie bo od dzis nasz przedszkolak ma wolne...az do wtorku w domu!!:)

Milego dnia. Trzymam kciuki za wizytujace:)

niecierpliwa, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Aga89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki :) Za mną tragiczna noc, o 5 rano obudził mnie taki ból brzucha... Musiałam no-spe wziąć, ale niezłego stracha miałam. Bałam się że coś z maluchem złego dzieje i znów nas szpital czeka. Ale na szczęscie po lekach przeszło :)

A przy okazji, wczoraj pisałam że udało mi się znaleźć w promocyjnej cenie kosz mojżesza. Dziś mam już nowy nabytek w domu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24752942c324.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b35701c7146.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:56

niecierpliwa, małaMyszka, Neyla, aaaaga, psioszka11, lys, Laura, Cassie, Migotkaa, kasiuleek, bosa, sylwucha89, mamasia, Y, Martucha86, Katarka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla laktator jest konieczny do szpitala????

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Cześć brzuchatki :) Za mną tragiczna noc, o 5 rano obudził mnie taki ból brzucha... Musiałam no-spe wziąć, ale niezłego stracha miałam. Bałam się że coś z maluchem złego dzieje i znów nas szpital czeka. Ale na szczęscie po lekach przeszło :)

A przy okazji, wczoraj pisałam że udało mi się znaleźć w promocyjnej cenie kosz mojżesza. Dziś mam już nowy nabytek w domu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24752942c324.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b35701c7146.jpg

Piekny! Moge zapytac ile kosztowal????

małaMyszka, magda sz, 0na88, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kosz szukam na kółkach, żeby była możliwość przenoszenia małego z sypialni do pokoju i kuchni

Aga89, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Paula_071- dziękuję za pocieszenie:)
    A teraz dalej musisz leżeć i kontrolować to jakoś? Czy mogłaś wrócic do normalnego trybu dnia? Tzn wiem ze należy się oszczędzać ale chodzi mi o takie zwykłe codzienne obowiązki czy spacery?

Mam iść w przyszłym tygodniu do lekarza kontrolnie, a do tego czasu żyć mocno oszczędnie w ruch. Wiadomo, gotuję obiad czy coś, ale odkąd wyszłam ze szpitala siedzę w domu. Staram się jak najwięcej leżeć, nic nie dźwigać.

mamasia - nie, komody jeszcze nie wybraliśmy. Generalnie kupujemy meble które nie są specjalnie dedykowane dla niemowlaka. Szkoda mi kasy na komodę z przewijakiem, wolę kupić łóżeczko z taką funkcją. Zależy mi, żeby meble posłużyły trochę, będą biało-zielone, wolę na nie ponaklejać później jakiejś samochody czy inne elementy juniorskie. Chcę w pokoju pochować wszystkie rzeczy maluszka.

MałaMyszka - niesamowite, że jest u nas tak różna pogoda! Ale Ci zazdroszczę :)

magda sz, małaMyszka, bosa, kasiuleek, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Neyla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Neyla laktator jest konieczny do szpitala????

Jeśli masz to weź swój... na oddziale powinni mieć do użytku pacjentek, ale o to zapytaj się w swoim szpitalu.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ