SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:Hej dziewuszki
niecierpliwa a nie puchniesz, w sensie czy to nie woda ? bo z tego menu co ty wysłałas to ja bym schudła na nimkoniecznie zapytaj lekarza.
najchetniej bym poszła spać bo Zoska całą noc kopala i spac nie mogłam.
zycze Wam miłego dnia
Nie wiem, zauwazylam tylko tyle, ze kozaki zimowe chca mi na lydkach eksplodowacmałaMyszka, 0na88, bosa lubią tę wiadomość
-
lys wrote:MałejMyszce trzeba dziękować za tabelkę
, ja ją tylko dopieściłam
pięknie kolorowa to najważniejsze. Wiemy która, co i dlaczego ehheehheeh
lys, Laura, bosa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a macie linea negra?
Mi się pojawiła choć jestem blondynka, mój mąż niezadowolony, bo strasznie mu się to nie podoba.
Ja tam się ciesze, bo to kolejny zdrowy objaw ciąży.
oczywiście jak hej nie ma to tez jest wszystko w porządku.
małaMyszka, 0na88, niecierpliwa, Weridiana, bosa, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Paula_071 wrote:
Czy Wy też za oknem macie taką masakrę??
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06678e18a7a3.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2343e9d192c1.jpg
Wrzucam foto ze spacerku po parku
Która widzi wiewóra na drzewie po prawej????????0na88, Neyla, 5ylwia, mamasia, niecierpliwa, Laura, Aga89, magda sz, Cassie, Weridiana, sylwucha89, bosa, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny a macie linea negra?
Mi się pojawiła choć jestem blondynka, mój mąż niezadowolony, bo strasznie mu się to nie podoba.
Ja tam się ciesze, bo to kolejny zdrowy objaw ciąży.
oczywiście jak hej nie ma to tez jest wszystko w porządku.bosa lubi tę wiadomość
-
A to zdobycz z parku
Całą drogę szła z kijkiem w pyskumoja bestia
A tak wygląda po pół godzinieM. już dostał mmsa, że ma trochę do sprzątania
lys, Neyla, Ewa123, Laura, Weridiana, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Jak w piątek trafiłam do szpitala, to też miałam szyję 31mm (pomijając bóle i twardą macicę). Leżałam plackiem 4 dni, i jak wychodziłam ze szpitala wydłużyła się do 42mm. Też nie przypominam sobie, żebym przed tym wydrazeniem robiła coś nadzwyczajnego - tzn. owszem, chodziłam do pracy, ale nic nie dźwigałam, nie chodziłam dużo. W każdym bądź razie w moim przypadku leżenie pomaga. I bezwzględnie zakazano mi obcasów;)
Ofka, Niecierpliwa - ograniczcie może produkty, które nie dostarczają do organizmu żadnych substancji odżywczych? Np. dżem, majonez, mączne sosy, panierki? Ciemne pieczywo jest ok, ale 3 razy dziennie to bardzo dużo. Może zamiast tego sałatka z zieleniny, pomidorów, ogórków, kurczaka? Albo twarożek z warzywami? Owsianka z bakaliami? Zamiast ziemniaków ryż brązowy albo kasza jaglana? I ruch! Spacery, spacery i jeszcze raz spacery:)
Nie chce Was straszyć, ale jak byłam teraz w szpitalu to słyszałam, że niektórzy lekarze odmawiają cesarki u osób ważących ponad 100kg, bo jest zbyt duża tkana tłuszczowa na brzuchu i wielką sztuką jest dobrze ciąć. Dbajcie o siebie, trzymam kciuki za wasze diety:*
Ja dzisiaj mam plan pojechać z mężem do Ikei po szafę Pax i komodę dla juniora. Moja mama się zdziwiła, że chcę dużą szafę wstawić do pokoju małego (18m2), ale gdzie mam niby trzymać jego rzeczy? Latać po całym mieszkaniu i szukać gdzie spodenki a gdzie pieluchy? Będzie duża szafa narożna biało - zielona i już
Czy Wy też za oknem macie taką masakrę??
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06678e18a7a3.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2343e9d192c1.jpg
komodę też macie już wybraną?
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dzien dobry! Witam sie w 22 tc
Niby wg belly to juz 6 m-c, ale ja wychodze z zalozenia, ze 6 zaczyna sie w 23 tc
Dzis o 18 wizyta, a co za tym idzi...cos czego tygryski nie lubia najbardziej - odchaszczanie
Prosze o kciuki!
Dzis rano doszlam do wniosku, ze czuje sie jak zgrabiala staruszka, tu mnie boli, tam mnie strzyka. Wczoraj nie umialam ani lezec, ani siedziec tak mi kosc ogonowa napieprzala, a dzis od rana caly lewy bok mnie boli od spania na nim, no masakra 4 m-ce bez cwiczen robia swoje
Ja wczoraj wspominałam czasy kiedy mogłam biegać...a teraz się tylko "kulam". Wczoraj z mężem poszliśmy na kolacje (wreszcie ZUS mi pensję wypłacił JUPII!) i się śmiał, że się wlekę w ogonie. Kiedyś zawsze narzekał, że zawsze goniłam przed nim, a teraz to on musi na mnie czekać
Kocham tego mojego wariata!
Lys co do bebetto hollanda to oglądałam go w sklepie (równocześnie z camarelo) i powiem, że jest na mojej liście. Ma lepsze dojście do koszyka niż camarelo, ma lepszy hamulec nożny (nie trzeba odblokowywać czubkiem buta i go niszczyć-tylko podeszwą kliknąć), ma fajne kółka, które "odskakują" jak przez przypadek na coś najedziesz (amortyzują uderzenie) i 2w1 kosztuje u mnie 1470zł. I według mnie wcale nie jest cięższy od camarelo. No i jest bardzo zwrotny. Myślę i nim namiętnie (znowu)
Od rana robię pranko ciuszków małejmałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:ja jeszcze nie mam i to mnie trochę martwi...
moja psiapsiółka do końca ciąży nie miała... po porodzie dopiero się pojawiła
Ja też nie mam... za to obrosłam włosami jak ten wiewiór na zdjęciu małejMyszkimałaMyszka, niecierpliwa, Laura, Aga89, magda sz, sylwucha89, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczynki
Ale naprodukowalyscie od ranahehehe My dzisiaj tez ppspalismy do godz 10-tej. Maz obudzil mnie telefonem i pierwsze co sobie pomyslalam, czy on zdurnial, zeby o tej porze do mnie dzwonic??? A w sumie zawsze tak dzwoni :p
Juz jestem po sniadanku i nadrabiam
Ofka jak juz musisz sie wazyc codziennie, to waz sie raz o tej samej porze. Wiadomo, ze po kazdym posilku sie nie wyprozniasz, wiec to wszystko sie kumuluje w organizmie. Woda chyba tez sie w ciagu dnia bardziej kumuluje, przynajmniej stwierdzam to po moich obserwacjach. Generalnie nie puchne, czasami dlonie, ale przed.ciaza tez tak mialam. Ja pomimo, ze pije wode caly dzien, to jak sikam, to w takich malych ilosciach, ze szok, doslownie cos nakapie i koniec, a cisnie mnie jakbym miala wysikac z litr. Dopiero po nocy jest tego zdecydowanie wiecej.
Niecierpliwa, a to kakao? To puchatek? Polecam sobie poczytac o tym produkcie, bo ze zdrowym kakao, ma to niewiele wspolnego. Najlepiej ugotowac je samemu, na bazie ciemnego kakako i doslodzic do smaku, bedzie bardziej wartosciowe, zdrowsze i mniej kaloryczne. A co do samej diety, to raczej nie ma sie do czego doczepic.
U mnie za oknem zima w pelni, pogodzie to chyba swieta sie popierniczyly :p
Milego dnia0na88, małaMyszka, mamasia, niecierpliwa, magda sz, bosa lubią tę wiadomość
-
MałaMyszka jaką masz piękną pogodę! We wro zimno i paskudnie.
Ja nie mam linea negra, mam tylko owłosiony brzuch. Mąż się w ogóle nie przejmuje niczym, dla niego w ciąży mogłabym mieć nawet wąsy, wszystko mi wybacza, a na piersi nie może się napatrzećKupił mi mega drogi krem na cienie pod oczami, pilnuje żebym się smarowała, żeby nie mieć nowych rozstępów i wiem, że wszystko to tylko z troski o mnie, bo mu moje rozstępy nigdy nie przeszkadzały, to ja miałam doła jak szliśmy na plażę, że mam takie przeorane uda i pośladki. Ja nawet sobie nie zdawałam sprawy, jak wstrętnie wyglądam aż w poniedziałek jak byliśmy w restauracji mąż wziął mój telefon i popstrykał mi fotki, wczoraj jak je zobaczyłam to byłam w szoku że tak mizernie wyglądam, a mąż ani słówka, dla niego jestem piękna, acz ciężarna
Neyla właśnie muszę dorwać tego hollanda na żywomałaMyszka, Neyla, niecierpliwa, Laura, Aga89, Paula_071, magda sz, sylwucha89, bosa, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie mam tej linii:p
Nie kazdy to ma i to nie swiadczy o niczym zwiazanym z ciaza tylko z pigmentem:p
No i mam tak jak neyla-pojawily mi sie wloski :o
Moje dziecie jak zawykle aerobik w brzuchu sobie cwiczy,jejc czy i po porodzie bedzie tak barszo ruchliwe?:oWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:09
-
Z tym sikaniem w małych ilosciach to ja tak mam- zapalenie pecherza dawno skonczyłam , a zalatwiam sie w takich samych ilosciach jakbym nadal je miala z cisnieniem podobnie , pojawia sie nagle i jest nieodparte
-
ja koncze 3-cie pranie i chyba uciekam na spacer poki jeszcze słonce swieci, przez 2 dni siedziałam w domu na tą pogodę, no nie licząc zakupow samochodem ale to sie nie liczy
ja lini tez nie mam jeszcze, ale moze to jeszcze za wczesnie ?
dziś ubrałam moje ciazowe spodnie, zamawiałysmy tu wspólnie z ktorąs dziewczyna nie pamietam już z która, ja zamowilam 38 i były na mnie jak dresy, zaniosłam do krawcowej, mysle ze nawet jak bym zamowila 36 to w nogach były by za duze, ale jakie wygodneeeeee i moge zalozyc normalna bluzke bo nic mi nie wychodzi i zawsze brzucho przykryty:)
nie mam pomyslu na obiad, chyba zrobie wątróbkę, zawsze robie z cebulką, któas robi inaczej?małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj stanęłam na wadze... + 4,1 kg !!!! ale i tak się tym nie martwię! To połowa ciąży, więc mam jeszcze ok. 5-6 kg zapasu
bosa, zabka11 lubią tę wiadomość