SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam i ja
w nocy dokuczało mi jakies klucie z boku, bardziej z tyłu po prawej stronie, juz miałam wstawac po nospe ale jakoś zasnęłam, podobno kolki z prawej strony sa normalne w ciazy, tak mowil moj lekarz
ten bebetto holand sliczny tylko stelaz niesttey ciezszy od nico plus dlatego ja decyduje sie na najlzejszy ze stelazy bebetto:)
z kwasami dha biorę od poczatku pregne plus, i bede brała do konca bo mi podpasowały:)niecierpliwa, lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Zobacze co powie lekarka dzis, tylko co mi dietetyk pomoze jak ja od grudnia jestem na progesteronie a wczesniej od marca non stop na hormonach. Migotka a uwierz mi uwazam sie za dobrego dietetyka skoro w pol roku ciezka praca zrzucilam 26 kg, no ale nie ma co sie nad soba uzalac najwyrazniej tak ma byc! We wrzesniu znowu ostro rusze do cwiczen i na lato 2016 moze wejde w stroj z zeszlych wakacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:58
małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Witam sie w 21 tygodniu
W nocy byla sniezyca... jej ta pogoda mnie powoli dobija.
Wstalam z bolem glowy.
Jakos dzisiaj ze mnie sila uszla, nie mam na nic sily ani na nic ochoty.
Wage sprawdze w nastepny weekend.
Powodzenia na wizytach!małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Dzisiaj i ja witam się w 20 t.c. Jupi!
Połowa ciąży i coraz częściej myślę o porodzie...
Co do wagi to myślę, że zażywane hormony mają znaczenie.
Przed ciążą brałam przez 4 miesiące bromergon, a od 13 t.c. Biorę luteine.
W momencie zajścia w ciążę przez hormony miałam już 4 kg na plusie, a teraz w samej ciąży plus 7 kg.
Ale się tym nie przejmuje.
Najważniejszy jest bobas
A odchudzać się będę po porodzie.
Dodam, że jem racjonalnie. 5 posiłków, nie jem po 19.00. Mam bardzo podobny jadłospis do Ciebie niecierpliwa.
lys, małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, bosa, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Dzień dobry
Ja już po wizycie. Też mam mieszane uczucia. Badanie USG trwało 7 minut ( a z tego co czytałam powinno około 30).. Zapłaciłam za tą przyjemność 200 zł, a mam wrażenie, że trochę pobieżnie mnie potraktował.. Czy Wy też miałyście tak krótkie badanie? Z maluszkiem wszystko jest ok, no i najprawdopodobniej dziewczynkaCassie, psioszka11, sylwucha89, Paula_071, Pulpecja, małaMyszka, mamasia, Laura, Aga89, magda sz, Weridiana, bosa, Y, Martucha86, Katarka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość
Ewa123 -
niecierpliwa wrote:Ofka ja tez jestem dzis rano po wazeniu i tez jakos to dla mnie paranormalne. Na liczniku 66kg - 9 kg na plusie i ja sie pytam skad?? Napisze Wam moje przykladowe menu, moze cos poradzicie bo sama nie wiem co o tym myslec
7 sniadanie mala ciemna bulka z bialym serem i dzemem, kubek kakao
10 kawa
11.30 2 sniadanie mala ciemna bulka z zielenina szynka i serem lu talerz zupy jesli mam zupe
14 drugie danie 4 ziemniaki miecho surowki
16 owoce lub koktajl
18.30 mala ciemna bulka plus zawsze jakis serek wielski/parowka/jajecznica/salatka
W ciagu dnia wypijam ok. 2 l wody'niegazowanej
Slodycze jak najdzie mnie mega ochota raz na pare dni i wtedy jem male princepolo i to wszystko.
Pewnie dzis tez dostane opierdziel od lekarki
małaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa
to wszystko najprawdopodobniej przez hormony, jezeli dalej bierzesz to nawet jesli bys sie glodziła to tak juz musi być,wiem że łątwo sie mówi ale dzidzia najwazniejsza w tym momencie:)małaMyszka, niecierpliwa, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Też mam w domu przygarniętą kotkę i zachowuje się identycznie! Kiedy ja się kłade spać zaczyna wariować i biegać po domu jak opętana. Rano z kolei mnie budzi-miauczy, liże mnie po twarzy, ciągnie za włosy, zaczepia. Jak ja już wstaje to ona się kładzie spać
Uwielbiam ją, ale czasem mam ochotę udusić. Ciekawa jestem jak zareaguje na nowego domownika. Mam nadzieję, że się polubią z Córcią
aaaaga, lys, małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
Ewa123 -
zabka11 wrote:hejka
ja juz po sniadanku, mąż do pracy odwieziony, Julcia jeszcze śpi.
dzis mamy bilans 10-latka w przychodni i chciałabym na ciuszki podjechackupić cos malutkiej
kaasiulek - gratuluje potwierdzenia synka:-) co do lekarza to faktycznie gbur, moja lekarka zawsze omawia to co widzi, dzięki czemu jestem spokojna. to bardzo ważne aby miec zaufanie do swojego lekarza.
i odpoczywaj! przewiduję, że lekarz nie powiedział ci od czego ta szyjka sie skraca???
Manius- spokojnej i bezpiecznej podróży!
ofka- a moze zbierasz wodę i puchniesz? zwróć uwagę na swoje kostki.... podobno teraz mozemy szybko przybierac na wadze (ok 0,5kg tygodniowo).a ty jestes cukrzykiem?
niecierpliwa - trzymam kciuki za bezbolesne odchaszczanie i za dzisiejszą wizytęja w twojej diecie nie widzę nic nadwyżkowego....teraz dzieciątka nasze szybko rosną, macica sie rozrasta, przybywa wód płodowych...to wszystko wpływa na wagę...
mam diete od dietetyka odchodzalam sie przed ciaza. 1200 kal. To za malo teraz, ale moze sciagne jakies przepisy. Buziaki za wsparcie...
małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Co do diety- mam podobny jadłospis. Z tym, że rzadko jem ziemniaki, częściej ryż, kaszę i moja zguba makarony
Z tym,że staram sie wybierać te brązowe. Nie wiem co doradzić.. Chyba taka Twoja uroda, pewnie to woda tylko.
niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Ewa123 wrote:Też mam w domu przygarniętą kotkę i zachowuje się identycznie! Kiedy ja się kłade spać zaczyna wariować i biegać po domu jak opętana. Rano z kolei mnie budzi-miauczy, liże mnie po twarzy, ciągnie za włosy, zaczepia. Jak ja już wstaje to ona się kładzie spać
Uwielbiam ją, ale czasem mam ochotę udusić. Ciekawa jestem jak zareaguje na nowego domownika. Mam nadzieję, że się polubią z Córcią
Też mam nadzieję, że Chanel pokocha moją córkę i nie będzie zazdrosna. Mój kot uczy mnie cierpliwości i bycia konsekwentnymto dobra szkoła, bo jak mam cierpliwość dla kotki, to będę mieć do dziecka. Ostatnio, jak widziałam w sklepie, jak rodzice traktują swoją płaczącą córkę to mnie zmroziło. Mieli dwoje, małego szkraba i córkę ok. 5 lat. I ta pięciolatka płakała, jak najęta a Ci w ogóle nie potrafili ogarnąć tematu i jeszcze słowa matki do córki "zamknij mordę"
nooo dla mnie mega przegięcie, aż się zdenerwowałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 10:32
bosa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry śnieźnie
ale dziś pospaliśmy, prawie do 10
[ z przerwą o 7 na odprawienie męża do pracy ]
wczoraj późnym wieczorem jak mąż wracał ze spotkania z kolegami [czyt. piwka ;p] przyniósł ulepionego ze śniegu króliczka
mówił, że to dla małego, żeby zobaczył pierwszego ulepieńca śniegowego
o taki to troskliwy tatuś
lys, Neyla, Aga89, magda sz, bosa, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Żabka- oczywiście, że nie powiedział a nawet zapytał jak tam było wcześniej z szyjka. Powiedziałam, że zawsze było wszystko dobrze a ile miała nigdy mi dr nie powiedział. Zawsze było tylko:"wszystko w porządku"...
I ja się dzisiaj witam w 21 tc!
Miłego dnia!Cassie, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
Kolejny dzień paskudna pogodatak tęsknię za ciepłymi dniami gdzie mogłam chodzić na długie spacery!
U mnie waga +3,5 jem dużo słodyczy mimo, że noszę synka.. Ale od zawsze kocham słodycze i w ciąży nic się nie zmieniło
Ewa moje badanie trwało koło 20 min ale pani doktor bardzo miła, wszystko nam pokazywała i tłumaczyła. Pod koniec włączyła 3D gdzie mogliśmy zobaczyć buźke maluszkateż zapłaciłam 200 zł i dostaliśmy płytkę z nagranym badaniem
Ewa123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Paula_071- dziękuję za pocieszenie:)
A teraz dalej musisz leżeć i kontrolować to jakoś? Czy mogłaś wrócic do normalnego trybu dnia? Tzn wiem ze należy się oszczędzać ale chodzi mi o takie zwykłe codzienne obowiązki czy spacery?małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewuszki
niecierpliwa a nie puchniesz, w sensie czy to nie woda ? bo z tego menu co ty wysłałas to ja bym schudła na nimkoniecznie zapytaj lekarza.
najchetniej bym poszła spać bo Zoska całą noc kopala i spac nie mogłam.
zycze Wam miłego dnia
małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość