X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja
    w nocy dokuczało mi jakies klucie z boku, bardziej z tyłu po prawej stronie, juz miałam wstawac po nospe ale jakoś zasnęłam, podobno kolki z prawej strony sa normalne w ciazy, tak mowil moj lekarz

ten bebetto holand sliczny tylko stelaz niesttey ciezszy od nico plus dlatego ja decyduje sie na najlzejszy ze stelazy bebetto:)

z kwasami dha biorę od poczatku pregne plus, i bede brała do konca bo mi podpasowały:)

niecierpliwa, lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, ja chyba wybrała bym sie do dietetyka;)
    może uspokoji Cie zebyś sie tak nie obwiniała a napewno coś zaleci, podpowie:)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze co powie lekarka dzis, tylko co mi dietetyk pomoze jak ja od grudnia jestem na progesteronie a wczesniej od marca non stop na hormonach. Migotka a uwierz mi uwazam sie za dobrego dietetyka skoro w pol roku ciezka praca zrzucilam 26 kg, no ale nie ma co sie nad soba uzalac najwyrazniej tak ma byc! We wrzesniu znowu ostro rusze do cwiczen i na lato 2016 moze wejde w stroj z zeszlych wakacji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:58

małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Witam sie w 21 tygodniu :)

W nocy byla sniezyca... jej ta pogoda mnie powoli dobija.
    Wstalam z bolem glowy.
    Jakos dzisiaj ze mnie sila uszla, nie mam na nic sily ani na nic ochoty.

Wage sprawdze w nastepny weekend.

Powodzenia na wizytach!

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :-)

Dzisiaj i ja witam się w 20 t.c. Jupi! :-)
    Połowa ciąży i coraz częściej myślę o porodzie...

Co do wagi to myślę, że zażywane hormony mają znaczenie.

Przed ciążą brałam przez 4 miesiące bromergon, a od 13 t.c. Biorę luteine.
    W momencie zajścia w ciążę przez hormony miałam już 4 kg na plusie, a teraz w samej ciąży plus 7 kg.

Ale się tym nie przejmuje.
    Najważniejszy jest bobas :-)

A odchudzać się będę po porodzie.
    Dodam, że jem racjonalnie. 5 posiłków, nie jem po 19.00. Mam bardzo podobny jadłospis do Ciebie niecierpliwa. :-)

lys, małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, bosa, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wizyta juz za 5 dni! :-)

małaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja już po wizycie. Też mam mieszane uczucia. Badanie USG trwało 7 minut ( a z tego co czytałam powinno około 30).. Zapłaciłam za tą przyjemność 200 zł, a mam wrażenie, że trochę pobieżnie mnie potraktował.. Czy Wy też miałyście tak krótkie badanie? Z maluszkiem wszystko jest ok, no i najprawdopodobniej dziewczynka :)

Cassie, psioszka11, sylwucha89, Paula_071, Pulpecja, małaMyszka, mamasia, Laura, Aga89, magda sz, Weridiana, bosa, Y, Martucha86, Katarka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ofka ja tez jestem dzis rano po wazeniu i tez jakos to dla mnie paranormalne. Na liczniku 66kg - 9 kg na plusie i ja sie pytam skad?? Napisze Wam moje przykladowe menu, moze cos poradzicie bo sama nie wiem co o tym myslec :/
    7 sniadanie mala ciemna bulka z bialym serem i dzemem, kubek kakao
    10 kawa
    11.30 2 sniadanie mala ciemna bulka z zielenina szynka i serem lu talerz zupy jesli mam zupe
    14 drugie danie 4 ziemniaki miecho surowki
    16 owoce lub koktajl
    18.30 mala ciemna bulka plus zawsze jakis serek wielski/parowka/jajecznica/salatka
    W ciagu dnia wypijam ok. 2 l wody'niegazowanej
    Slodycze jak najdzie mnie mega ochota raz na pare dni i wtedy jem male princepolo i to wszystko.

Pewnie dzis tez dostane opierdziel od lekarki :(
    jedyne kochana co moge sie doczepic to zeby nie laczyc bialek z weglowodanami, rzeczywiscie trawi sie lepiej.

małaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dopiero za 14dni... cale wieki

W planie mam dzisiaj zajechac do Smyka, ogladalam wczoraj oferte online i kilka rzeczy wpadlo mi w oko.

małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa
    to wszystko najprawdopodobniej przez hormony, jezeli dalej bierzesz to nawet jesli bys sie glodziła to tak juz musi być,wiem że łątwo sie mówi ale dzidzia najwazniejsza w tym momencie:)

małaMyszka, niecierpliwa, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam w domu przygarniętą kotkę i zachowuje się identycznie! Kiedy ja się kłade spać zaczyna wariować i biegać po domu jak opętana. Rano z kolei mnie budzi-miauczy, liże mnie po twarzy, ciągnie za włosy, zaczepia. Jak ja już wstaje to ona się kładzie spać :P Uwielbiam ją, ale czasem mam ochotę udusić. Ciekawa jestem jak zareaguje na nowego domownika. Mam nadzieję, że się polubią z Córcią :)

aaaaga, lys, małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    hejka

ja juz po sniadanku, mąż do pracy odwieziony, Julcia jeszcze śpi.
    dzis mamy bilans 10-latka w przychodni i chciałabym na ciuszki podjechac ;-) kupić cos malutkiej ;-)

kaasiulek - gratuluje potwierdzenia synka:-) co do lekarza to faktycznie gbur, moja lekarka zawsze omawia to co widzi, dzięki czemu jestem spokojna. to bardzo ważne aby miec zaufanie do swojego lekarza.
    i odpoczywaj! przewiduję, że lekarz nie powiedział ci od czego ta szyjka sie skraca???

Manius- spokojnej i bezpiecznej podróży!

ofka- a moze zbierasz wodę i puchniesz? zwróć uwagę na swoje kostki.... podobno teraz mozemy szybko przybierac na wadze (ok 0,5kg tygodniowo).a ty jestes cukrzykiem?

niecierpliwa - trzymam kciuki za bezbolesne odchaszczanie i za dzisiejszą wizytę ;-) ja w twojej diecie nie widzę nic nadwyżkowego....teraz dzieciątka nasze szybko rosną, macica sie rozrasta, przybywa wód płodowych...to wszystko wpływa na wagę...
    troszke mam odcisniete skarpety wieczorami...i nie mialam krzywej robionej jeszcze wiec nie wiem czy jestem cukrzykiem... dzisial zjadlam trzy lyzki otrebow namoczonych w wodzie i kilka rodzinek, pol lyzeczki miodu. za 2 h drugie sniadanko Dwie kromki zytniego chleba bez masla z jakims warzywem. No i 10 minut pilates. Zdyszalam sie, slaba jestem jak kłak jak mowi moja babcia:) walczymy. Na obiad warzywa duszone i surowka, dla meza do tego ryba z parowaru i ziemniaki. Rekin :) mam diete od dietetyka odchodzalam sie przed ciaza. 1200 kal. To za malo teraz, ale moze sciagne jakies przepisy. Buziaki za wsparcie...

małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety- mam podobny jadłospis. Z tym, że rzadko jem ziemniaki, częściej ryż, kaszę i moja zguba makarony :) Z tym,że staram sie wybierać te brązowe. Nie wiem co doradzić.. Chyba taka Twoja uroda, pewnie to woda tylko.

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Też mam w domu przygarniętą kotkę i zachowuje się identycznie! Kiedy ja się kłade spać zaczyna wariować i biegać po domu jak opętana. Rano z kolei mnie budzi-miauczy, liże mnie po twarzy, ciągnie za włosy, zaczepia. Jak ja już wstaje to ona się kładzie spać :P Uwielbiam ją, ale czasem mam ochotę udusić. Ciekawa jestem jak zareaguje na nowego domownika. Mam nadzieję, że się polubią z Córcią :)

Też mam nadzieję, że Chanel pokocha moją córkę i nie będzie zazdrosna. Mój kot uczy mnie cierpliwości i bycia konsekwentnym :) to dobra szkoła, bo jak mam cierpliwość dla kotki, to będę mieć do dziecka. Ostatnio, jak widziałam w sklepie, jak rodzice traktują swoją płaczącą córkę to mnie zmroziło. Mieli dwoje, małego szkraba i córkę ok. 5 lat. I ta pięciolatka płakała, jak najęta a Ci w ogóle nie potrafili ogarnąć tematu i jeszcze słowa matki do córki "zamknij mordę" o.O nooo dla mnie mega przegięcie, aż się zdenerwowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 10:32

bosa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry śnieźnie :) ale dziś pospaliśmy, prawie do 10 :) [ z przerwą o 7 na odprawienie męża do pracy ] :) wczoraj późnym wieczorem jak mąż wracał ze spotkania z kolegami [czyt. piwka ;p] przyniósł ulepionego ze śniegu króliczka :) mówił, że to dla małego, żeby zobaczył pierwszego ulepieńca śniegowego :P o taki to troskliwy tatuś :D

lys, Neyla, Aga89, magda sz, bosa, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka- oczywiście, że nie powiedział a nawet zapytał jak tam było wcześniej z szyjka. Powiedziałam, że zawsze było wszystko dobrze a ile miała nigdy mi dr nie powiedział. Zawsze było tylko:"wszystko w porządku"...

I ja się dzisiaj witam w 21 tc! :)

Miłego dnia!

Cassie, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Kolejny dzień paskudna pogoda :( tak tęsknię za ciepłymi dniami gdzie mogłam chodzić na długie spacery!
    U mnie waga +3,5 jem dużo słodyczy mimo, że noszę synka.. Ale od zawsze kocham słodycze i w ciąży nic się nie zmieniło ;-)

Ewa moje badanie trwało koło 20 min ale pani doktor bardzo miła, wszystko nam pokazywała i tłumaczyła. Pod koniec włączyła 3D gdzie mogliśmy zobaczyć buźke maluszka :) też zapłaciłam 200 zł i dostaliśmy płytkę z nagranym badaniem :)

Ewa123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nic nie jadłam, Wy tu o jedzeniu a ja umieram z głodu. Idę jeść.

małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071- dziękuję za pocieszenie:)
    A teraz dalej musisz leżeć i kontrolować to jakoś? Czy mogłaś wrócic do normalnego trybu dnia? Tzn wiem ze należy się oszczędzać ale chodzi mi o takie zwykłe codzienne obowiązki czy spacery?

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)

niecierpliwa a nie puchniesz, w sensie czy to nie woda ? bo z tego menu co ty wysłałas to ja bym schudła na nim :) koniecznie zapytaj lekarza.

najchetniej bym poszła spać bo Zoska całą noc kopala i spac nie mogłam.

zycze Wam miłego dnia :)

małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ