SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka wrote:Ja się dzisiaj wybiorę na betę. Powtórzę w środę, żeby zobaczyć przyrost. Zapisałam się też na środę do lekarza ale to chyba za wcześnie jeszcze i pewnie odwołam. Pójdę tylko do endokrynologa, żeby zdecydował czy nie zwiększyć dawki leków na tarczycę. Jak się czujecie? Mnie okropnie bolą piersi, zasypiam o 22.00, za to budzę się o 5.00, a normalnie o 7.00 ciężko mnie było z łóżka ściągnąć.
Syrenka, to od razu zrób tsh i ft4, endo i tak cię o to poprosi a tak przyjdziesz z wynikami i od razu dostaniesz ewentualne zwiększenie dawki.
Mi bardzo marzną stopy i dłonie, a dawkę euthyroxu z 50 mam na 75 potem 100. -
Paulina27 wrote:Ja tez w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie a teraz to nie wiem choć przyzwyczaiłam się do giną i nie wiem czy będę zmieniać
Paulina, a liczyłaś ile w sumie wydałaś na wizyty, usg i badania w pierwszej ciąży?
Ja chodzę na razie prywatnie ale już mnie to trochę przerasta i szukam w nfz. -
qska wrote:Paulina, a liczyłaś ile w sumie wydałaś na wizyty, usg i badania w pierwszej ciąży?
Ja chodzę na razie prywatnie ale już mnie to trochę przerasta i szukam w nfz. -
nick nieaktualnyJa mam wizytę u endo 18 grudnia póki co biorę 50 euthroxu,przed staraniami brałam 25 i endo zaleciła w dniu dodatniego testu zwiększyć dawkę o pól tabletki,jednak po jakiś 2 miesiącach zbadałam tsh i mimo leków wzrosło,więc zadzwoniłam i kazała brać o pół więcej to było na początku pażdziernika i teraz (skoro test dodatni) nie wiem czy znowu brać o pół więcej czy już nie...Mimo wszystko biorę 2 tabletki czyli dawkę 50,mam nadzieję że dobrze robię,jutro idę po skierowanie na tsh bo przed wizytą muszę mieć swieże wyniki tsh i ft4.
Ale napisałam ciekawe czy ktoś to zrozumie heh -
Malagosia wrote:Sierpnióweczki 2015 :)nasza obecna lista mogę ją aktualizować jak ktoś się pojawi, niestety nie mogę jej dać na pierwsza stronę.,
Paulina 27 01.08.2015
martaa14 01.08.2015
Ewela28 02.08.2015
Martika87 02.08.2015
zasmucona 02.08.2015
qska 02.08.2015
Loveboiled 04.07.2014
Edka 04.08.2015
Syrenka 04.08.2015
Malagosia 04.08.2015
Maadzik1207 08.08.2015
Czekoladowa 09.08.2015
PrezesGąska 11.08.2015
MalaGosia, super:) Ale chyba łatwiej będzie jak w innych wątkach - wypisać najpierw wszystkie dni miesiąca pod sobą i na poszczególne dni wpisywać dziewczyny:) Podejrzyj np. czerwcówki 2015:) -
Hej, byłam dziś u gina po L4, oczywiście nic nie było widać jeszcze, ale w środku wszystko ładnie i ciażowo wygląda, za 2 tygodnie idę znowu, będziemy szukać serduszka, mam nadzieje, że je usłyszę.
walkie talkie, Syrenka, Cassie lubią tę wiadomość
-
3-4 grudnia...czyli sroda lub czwartek... jak @ nie przyjdzie powtorze bete w poniedzialek tj. 8 grudnia i zobaczymy... jak przyjdzie @ to juz bedzie wszystko jasne sorki ze Wam tu tak namieszalam...ale los sobie zakpil podsuwajac falszywy test... a moze fasolka byla ale wraz z @ mnie opusci...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 17:37
-
dziewczyny dzisiaj zrobiłam test i sa dwie krechy, ale martwi mnie jedna rzecz, moje tsh 3,45 na wizytę dostane się dopiero śr-czw, Jak myślicie zacząć już brać euthyrox na własną rękę? Mam w domu euthyrox 25, bo córeczka się leczy. i tak sie zastanawiam czy może łyknąć już chociaż połówkę zanim dostane się do lekarza?
-
PrezesGąska trzymamy kciuki za Ciebie, żebyś z nami została
Dzisiejsza beta wyszła 199 tak więc sikańce wiarygodne.
TSH 0,719 - chyba póki co nie muszę zwiększać dawki Euthyroxu ale do lekarza i tak pójdę, niech mi powie jak dalej działać z tą moją niedoczynnością.
Miłego wieczoru!