X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spore wzdecia no i zaparcia tez sie zdarzaja... na pewno widze roznice w funkcjonowaniu calego ukladu pokarmowego :)

• PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka wrote:
    Witajcie :) Dołączam do Was. To moja pierwsza ciąża. Bardzo się cieszę i jednocześnie boję, mimo, że ciąża planowana. Termin wg ovu to 4 sierpnia. Na kiedy planujecie pierwszą wizytę u lekarza? Robiłyście już Betę?

Pierwsze bete ide zrobic jutro :) a do lekarza przed samymi swietami bedzie tedy 6-7 tydzien :)

• martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja betę planuje zrobic po przyjedzie, to bedzie 5.12 bądź 12.12 do lekarza chce sie wybrac przed samymi świetami

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do gina 4 grudnia po duphaston,a potem pewnie też przed świętami (jak wytrwam) betę robiłam w piątek i jutro odbieram, nie będę sprawdzać przyrostu co ma być to będzie:)Dziewczyny udostępnijcie wykres chętnie pośledzę objawy bo u mnie póki co nie za wiele

• PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moge udostepnic ale tempki nie mierze :)

walkie talkie lubi tę wiadomość

• Poli Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja 3 dni temu robiłam test (pink) i wyszedł pozytywny. Powtórzyłam za 2 dni (uni test) i kreska jest bledsza niż za pierwszym razem- cień tylko a z tego pierwszego kreska jest wyraźna i trochę się boję że coś jest nie tak :( okres powinnam dostać wczoraj, czuję kłucia i ciągnięcie czasami i ogólnie brzuch jest wzdęty,rozepchany, jakby woda tam była :) Nie wiem czy robić betę, czy poczekać jeszcze z tydzień i iść do lekarza jak okres nie przyjdzie...

Dodajcie mi trochę otuchy bo się boję... :/ staramy się już prawie rok... nigdy wcześniej nie widziałam u siebie 2 kresek....

Poli
  • PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli wrote:
    Hej Dziewczyny, ja 3 dni temu robiłam test (pink) i wyszedł pozytywny. Powtórzyłam za 2 dni (uni test) i kreska jest bledsza niż za pierwszym razem- cień tylko a z tego pierwszego kreska jest wyraźna i trochę się boję że coś jest nie tak :( okres powinnam dostać wczoraj, czuję kłucia i ciągnięcie czasami i ogólnie brzuch jest wzdęty,rozepchany, jakby woda tam była :) Nie wiem czy robić betę, czy poczekać jeszcze z tydzień i iść do lekarza jak okres nie przyjdzie...

Dodajcie mi trochę otuchy bo się boję... :/ staramy się już prawie rok... nigdy wcześniej nie widziałam u siebie 2 kresek....

ja mialam wczoraj dwie kreski, a dzis tylko cien cienia;) widocznie moze trafilas wtedy w godzine najwiekszego stezenia hcG w krwi tak jak ja i dlatego wyszlo, a dzis juz slabiej...ja ide jutro na bete bo kazdy kolejny test mnie stresuje, a patrze na ten pierwszy i dwie kreski jak nic...

• beti97 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli nie martw się to zależy od producenta testów. Najlepiej powtórz tej samej firmy. Dla przykładu u mnie blada kreska wyszła na teście o czułości 10 a mega intensywna na teście o czułości 25. Niby powinno wyjść odwrotnie, ale droższy test wyszedł z mocną krechą. Później zostaje już tylko cierpliwe czekać i umówić się na wizytę do gina ok 7 tyg. Wiem że nie jest łatwo, ja długo świrowałam i się bałam że coś będzie nie tak.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Poli Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja głupia czytam za dużo w necie o poronieniach i takich innych i się nakręcam niepotrzebnie. Żałuję że robiłam ten kolejny test bo się teraz stresuje chociaż wiem że nie powinnam. Ja właśnie nie wiem czy robić betę, czy iść do lekarza, tylko lekarz i tak mi chyba nic nie powie bo jest za wcześnie. 2 listopada miałam ostatnią miesiączkę....

Poli
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bety nie robie poczekam i pojde do gina za 2-3 tyg.

Edka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bety też nie robiłam, a do lekarza wybieram się w czwartek czyli koniec 6 tygodnia.

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę, tyle wspaniałych chwil przed Wami. Jeszcze niedawno sama byłam na początku drogi a teraz tulę synka który za kilkanaście dni skończy trzy miesiące, kiedy to minęło?-nie wiem. Życzę samych bijących serduszek i zero komplikacji :) wrześniowa mama 2014

maaadzik1207, PrezesGąska, Syrenka, qska lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Syrenka Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj wybiorę na betę. Powtórzę w środę, żeby zobaczyć przyrost. Zapisałam się też na środę do lekarza ale to chyba za wcześnie jeszcze i pewnie odwołam. Pójdę tylko do endokrynologa, żeby zdecydował czy nie zwiększyć dawki leków na tarczycę. Jak się czujecie? Mnie okropnie bolą piersi, zasypiam o 22.00, za to budzę się o 5.00, a normalnie o 7.00 ciężko mnie było z łóżka ściągnąć.

• Syrenka Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli wrote:

Poli ja też robiłam kilka testów i jednej firmy kreska wychodzi ciemniejsza, a drugiej jaśniejsza. Nie jestem ekspertem ale tak na logikę - testy różnią się producentem więc inaczej wychodzą. Dodatkowo może któregoś dnia więcej wypiłaś i miałaś bardziej rozrzedzony mocz następnego dnia? Może jednak zrobisz betę? Uspokoisz się wtedy i spokojnie poczekasz na wizytę u lekarza, kiedy już będzie coś widać :)

• PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki lece na bete.. jutro powinien sie zaczac 5 tydzien, zobaczymy co to wyjdzie, wyniki bede miec okolo 15:00 :)

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki:-)

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka wrote:
    Ja się dzisiaj wybiorę na betę. Powtórzę w środę, żeby zobaczyć przyrost. Zapisałam się też na środę do lekarza ale to chyba za wcześnie jeszcze i pewnie odwołam. Pójdę tylko do endokrynologa, żeby zdecydował czy nie zwiększyć dawki leków na tarczycę. Jak się czujecie? Mnie okropnie bolą piersi, zasypiam o 22.00, za to budzę się o 5.00, a normalnie o 7.00 ciężko mnie było z łóżka ściągnąć.

do lekarza za wczesnie poczekaj do 7 tyg... ja u endo juz byłam ale kazała mi zrobic badania i przyjsc koło 20 grudnia a jest ci juz zimno????????

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrezesGąska wrote:
    Dziewczynki lece na bete.. jutro powinien sie zaczac 5 tydzien, zobaczymy co to wyjdzie, wyniki bede miec okolo 15:00 :)

tez trzymam kciuki

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do lekarza mam zamiar iść w czwartek bedzie to 5 tydzień i 6 dzień myslicie ze cokolwiek zobacze?

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś spędzam dzień w łóżku bo brzuch mnie coś pobolewa, wolę odpoczywać

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ