SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka wrote:Witajcie Dołączam do Was. To moja pierwsza ciąża. Bardzo się cieszę i jednocześnie boję, mimo, że ciąża planowana. Termin wg ovu to 4 sierpnia. Na kiedy planujecie pierwszą wizytę u lekarza? Robiłyście już Betę?
Pierwsze bete ide zrobic jutro a do lekarza przed samymi swietami bedzie tedy 6-7 tydzien -
nick nieaktualnyJa idę do gina 4 grudnia po duphaston,a potem pewnie też przed świętami (jak wytrwam) betę robiłam w piątek i jutro odbieram, nie będę sprawdzać przyrostu co ma być to będzie:)Dziewczyny udostępnijcie wykres chętnie pośledzę objawy bo u mnie póki co nie za wiele
-
Hej Dziewczyny, ja 3 dni temu robiłam test (pink) i wyszedł pozytywny. Powtórzyłam za 2 dni (uni test) i kreska jest bledsza niż za pierwszym razem- cień tylko a z tego pierwszego kreska jest wyraźna i trochę się boję że coś jest nie tak okres powinnam dostać wczoraj, czuję kłucia i ciągnięcie czasami i ogólnie brzuch jest wzdęty,rozepchany, jakby woda tam była Nie wiem czy robić betę, czy poczekać jeszcze z tydzień i iść do lekarza jak okres nie przyjdzie...
Dodajcie mi trochę otuchy bo się boję... staramy się już prawie rok... nigdy wcześniej nie widziałam u siebie 2 kresek....Poli -
Poli wrote:Hej Dziewczyny, ja 3 dni temu robiłam test (pink) i wyszedł pozytywny. Powtórzyłam za 2 dni (uni test) i kreska jest bledsza niż za pierwszym razem- cień tylko a z tego pierwszego kreska jest wyraźna i trochę się boję że coś jest nie tak okres powinnam dostać wczoraj, czuję kłucia i ciągnięcie czasami i ogólnie brzuch jest wzdęty,rozepchany, jakby woda tam była Nie wiem czy robić betę, czy poczekać jeszcze z tydzień i iść do lekarza jak okres nie przyjdzie...
Dodajcie mi trochę otuchy bo się boję... staramy się już prawie rok... nigdy wcześniej nie widziałam u siebie 2 kresek....
ja mialam wczoraj dwie kreski, a dzis tylko cien cienia;) widocznie moze trafilas wtedy w godzine najwiekszego stezenia hcG w krwi tak jak ja i dlatego wyszlo, a dzis juz slabiej...ja ide jutro na bete bo kazdy kolejny test mnie stresuje, a patrze na ten pierwszy i dwie kreski jak nic... -
Poli nie martw się to zależy od producenta testów. Najlepiej powtórz tej samej firmy. Dla przykładu u mnie blada kreska wyszła na teście o czułości 10 a mega intensywna na teście o czułości 25. Niby powinno wyjść odwrotnie, ale droższy test wyszedł z mocną krechą. Później zostaje już tylko cierpliwe czekać i umówić się na wizytę do gina ok 7 tyg. Wiem że nie jest łatwo, ja długo świrowałam i się bałam że coś będzie nie tak.
-
no ja głupia czytam za dużo w necie o poronieniach i takich innych i się nakręcam niepotrzebnie. Żałuję że robiłam ten kolejny test bo się teraz stresuje chociaż wiem że nie powinnam. Ja właśnie nie wiem czy robić betę, czy iść do lekarza, tylko lekarz i tak mi chyba nic nie powie bo jest za wcześnie. 2 listopada miałam ostatnią miesiączkę....Poli
-
Ale wam zazdroszczę, tyle wspaniałych chwil przed Wami. Jeszcze niedawno sama byłam na początku drogi a teraz tulę synka który za kilkanaście dni skończy trzy miesiące, kiedy to minęło?-nie wiem. Życzę samych bijących serduszek i zero komplikacji wrześniowa mama 2014
maaadzik1207, PrezesGąska, Syrenka, qska lubią tę wiadomość
-
Ja się dzisiaj wybiorę na betę. Powtórzę w środę, żeby zobaczyć przyrost. Zapisałam się też na środę do lekarza ale to chyba za wcześnie jeszcze i pewnie odwołam. Pójdę tylko do endokrynologa, żeby zdecydował czy nie zwiększyć dawki leków na tarczycę. Jak się czujecie? Mnie okropnie bolą piersi, zasypiam o 22.00, za to budzę się o 5.00, a normalnie o 7.00 ciężko mnie było z łóżka ściągnąć.
-
Poli wrote:Hej Dziewczyny, ja 3 dni temu robiłam test (pink) i wyszedł pozytywny. Powtórzyłam za 2 dni (uni test) i kreska jest bledsza niż za pierwszym razem- cień tylko a z tego pierwszego kreska jest wyraźna i trochę się boję że coś jest nie tak okres powinnam dostać wczoraj, czuję kłucia i ciągnięcie czasami i ogólnie brzuch jest wzdęty,rozepchany, jakby woda tam była Nie wiem czy robić betę, czy poczekać jeszcze z tydzień i iść do lekarza jak okres nie przyjdzie...
Dodajcie mi trochę otuchy bo się boję... staramy się już prawie rok... nigdy wcześniej nie widziałam u siebie 2 kresek....
Poli ja też robiłam kilka testów i jednej firmy kreska wychodzi ciemniejsza, a drugiej jaśniejsza. Nie jestem ekspertem ale tak na logikę - testy różnią się producentem więc inaczej wychodzą. Dodatkowo może któregoś dnia więcej wypiłaś i miałaś bardziej rozrzedzony mocz następnego dnia? Może jednak zrobisz betę? Uspokoisz się wtedy i spokojnie poczekasz na wizytę u lekarza, kiedy już będzie coś widać -
Syrenka wrote:Ja się dzisiaj wybiorę na betę. Powtórzę w środę, żeby zobaczyć przyrost. Zapisałam się też na środę do lekarza ale to chyba za wcześnie jeszcze i pewnie odwołam. Pójdę tylko do endokrynologa, żeby zdecydował czy nie zwiększyć dawki leków na tarczycę. Jak się czujecie? Mnie okropnie bolą piersi, zasypiam o 22.00, za to budzę się o 5.00, a normalnie o 7.00 ciężko mnie było z łóżka ściągnąć.
do lekarza za wczesnie poczekaj do 7 tyg... ja u endo juz byłam ale kazała mi zrobic badania i przyjsc koło 20 grudnia a jest ci juz zimno????????