X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczyny! Czas leci jak szalony - ja dopiero co dopisywalam sie do watku Listopadowek 2014, a teraz tule moja Hanie przyssana do piersi :)
    Zycze spokojnych ciaz i grupy rownie zgranej jak nasze Listopadowki! Przekonacie sie na pewno ile daje takie grupowe wsparcie :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Poli Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja byłam dzisiaj u gina (OM 2.11.2014). Na usg gin nic nie wypatrzył, endo mam 12,7mm, powiedział że dobre. Zmierzył mi ciśnienie i wagę. Jutro idę na betę i później z wynikami mam znowu do niego podejść. Jak wynik będzie ok, to zleci mi kolejne badania- zdziwiłam się że tak szybko...

Ale na razie się nie nastawiam i nie nakręcam za dużo. Chyba przez to że robiłam już 3 testy i na każdym coraz słabsza kreska... Ale okresu nie mam (a dzisiaj 30dc, miesiączki co 28dni zwykle) więc nadzieja umiera ostatnia :)

Poli
  • loveboiled Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie dziewczyny :) ja ide do lekarza ale tylko rodzinnego w przyszły poniedziałek, wtedy dopiero będę mogła się umówić do położnej ale nie szybciej niż w skończonym 8 tygodniu. A pierwsze USG w 12 tygodniu jakoś.. Wiec trochę mam czekania ale dalam rade z pierwsza ciąża to i teraz wytrzymam

82doj48axpyx3cyl.png

suwaczek8-20130517.jpg

20131109290214.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, trzymam kciuki. Badań w 1 trymestrze trochę jest, lepiej wszystko zrobić i ewentualnie coś regulować niż potem mieć problemy.

8599hqvkfbce0bon.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie robię sobie dużą rozpiskę czego mi jeść nie wolno i zawieszę ją w kuchni na lodówce, tak na wszelki wypadek :)
    Jest na niej kilka produktów, które akurat mam w lodówce i tak mi smutno, że wszystkie te pyszności zje mężulek. Byliśmy w Rzymie na jesieni i kupiliśmy sobie trochę szynki parmeńskiej i włoskie salami a gin. od razu powiedziała, że nie ma mowy. :(

8599hqvkfbce0bon.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qska wrote:
    A ja właśnie robię sobie dużą rozpiskę czego mi jeść nie wolno i zawieszę ją w kuchni na lodówce, tak na wszelki wypadek :)
    Jest na niej kilka produktów, które akurat mam w lodówce i tak mi smutno, że wszystkie te pyszności zje mężulek. Byliśmy w Rzymie na jesieni i kupiliśmy sobie trochę szynki parmeńskiej i włoskie salami a gin. od razu powiedziała, że nie ma mowy. :(

A ja z pierwszym dzieckiem przez 3 pierwsze misiace duzoooo jadłam salami i w jakich ilościach !!!!!!!

qska lubi tę wiadomość

• PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny a ja dalej nie moge uwierzyc w to HCG :( ludze sie ze za wczesnie... ale... no juz by pewnie wyszlo... ech ciesze sie ze tyle jest tu mamus, u ktorych wszystko dobrze idzie...

• qska Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrezesGąska wrote:
    Kurcze dziewczyny a ja dalej nie moge uwierzyc w to HCG :( ludze sie ze za wczesnie... ale... no juz by pewnie wyszlo... ech ciesze sie ze tyle jest tu mamus, u ktorych wszystko dobrze idzie...

Może implantacja była później...wiem, że ciężko Cię pocieszyć. Poczekaj kilka dni sprawdź jeszcze raz. Ja sama mam się nie cieszyć jeszcze za bardzo, bo brzuch bardzo boli od tygodnia, i gin. kazała dużo leżeć i wszystko się wyjaśni dopiero 8.12 na USG.
    Trzymam kciuki kochana.

Sista lubi tę wiadomość

8599hqvkfbce0bon.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy bol jajnika jest normalny? Normalnie wytrzymac juz nie moge a do wizyty mam 2 tyg:((

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Dziewczyny a czy bol jajnika jest normalny? Normalnie wytrzymac juz nie moge a do wizyty mam 2 tyg:((
    Mnie ciągle cos pobolewa z lewej strony nie wiem czy to jest jajnik.ale w ciaży tak już jest ze cos boli. Zawsze lepiej upewnic sie u lekarza czy tak ma byc.

• Edka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Miałam dzis sen, w ktorym byłam w szpitalu jeszcze z jakas jedna dziewczyna, byłyśmy badane i powiedziano nam ze nie jesteśmy w ciazy, ze mamy czekać az dostaniemy miesiączkę... I możemy sie juz starać o kolejne dziecko po 2 cyklu...

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a jesteście jakoś aktywne fizycznie? teraz właśnie jak już wiecie że jesteście w ciąży?

• Syrenka Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia ja planuję chodzić na basen i na ćwiczenia. Znalazłam szkołę fitness dla kobiet w ciąży i młodych mam - jest tam joga, pilates, taniec i fitness dla kobiet w ciąży. Tylko zaznaczyli, że musi być zgoda lekarza prowadzącego na uczestnictwo w zajęciach więc na pierwszej wizycie zapytam moją gin czy widzi jakieś przeciwwskazania.

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mnogę chodzić na takie zajęcia bo u mnie ich nie ma a do krakowa mam daleko. wiec moge tylko w domu. muszę się dowiedziec czy mogę ćwiczyc na orbitreku i ćwiczyć zumbe bo tylę mogę w domu.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:) Jak samopoczucie? U mnie po kilku fatalnych dniach i tragicznym wieczorze:D, przyszedł lepszy dzień:)
    PrezesGąska wrote:

Niestety ale jeżeli w moczu wychodzi beta to w krwi powinno być jej jeszcze więcej...
    Jedna z dziewczyn na różowej stronie miała tak, że jej cienie kresek wychodziły a beta <1 :( Jakiś problem z hormonami. Może umów się do endokrynologa żeby coś pomógł.

Małgosia jak wszystko jest ok to orbitrek jak najbardziej byleby bez przesady:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 11:47

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta!
    Martaa14, strasznie głupi sen, może wieczorem powinnaś słuchać jakiejś kojącej muzyki na milutkie sny, lub takiej stymulującej na te pikantniejsze sny :)

Ja bym bardzo chciała coś zacząć ćwiczyć, niech te bóle brzucha miną to będę się czuła pewniej.

Maaadzik1207, mnie też ciągle coś ciągnie i kuje. Podobno na początku może tak być ale lepiej skontaktuj się z gin. bo może ci coś przepisze asekuracyjnie i skieruje na jakieś badania.

8599hqvkfbce0bon.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrezesGąska wrote:
    Dopóki @ nie ma zawsze jest nadzieja, nie takie przypadki były.
    A co do tych mamuś to akurat u mnie nie idzie wszystko dobrze,załapałam chyba grzybicę, a teraz ledwo co wróciłam od lekarza rodzinnego i rozbolał mnie migdał,jakby nie mógł wcześniej:/ Nie mam już sił do samej siebie...

• assialbnn Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny :) oczywiscie gratuluje z calego serca :* mam pytanie odnosnie sluzu :) jak wygladał u was kilka dni prze @ której sie nie doczekalyscie ??

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    4-5.02 ⏳️❓️
  • PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Cześć dziewczynki:) Jak samopoczucie? U mnie po kilku fatalnych dniach i tragicznym wieczorze:D, przyszedł lepszy dzień:)

Niestety ale jeżeli w moczu wychodzi beta to w krwi powinno być jej jeszcze więcej...
    Jedna z dziewczyn na różowej stronie miała tak, że jej cienie kresek wychodziły a beta <1 :( Jakiś problem z hormonami. Może umów się do endokrynologa żeby coś pomógł.

Małgosia jak wszystko jest ok to orbitrek jak najbardziej byleby bez przesady:)

nie no inne hormony nie wplywaja na wynik testu HCG... do enokrynologa chodze jestem pod stala opieka wiec to nie to na pewno... ciaza biochemiczna jak nic... albo test byl wadliwy a moze do zagniezdzenia jeszcze nawet nie doszlo nie wiem...

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ