X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie byłam pewna, czwartek odpada... Ok to musze pozmieńiac dni, dzieki :)

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówili żeby tylko dwa razy zrobić z 48h przerwy - jak jest dobry przyrost to już olać i nie robić więcej, bo się człowiek tylko niepotrzebnie stresuje :D
    Ja wizytę mam na 11.12 na nfz i 15.12 prywatnie. Ale teraz próbuję się umówić do babki która ma dobre opinie i 2w1 że tak powiem :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chce isc na pierwsza wizyte dopiero jak bedzie serduszko choc choc troche sie.martwie czy nie za pozno. Wiec najwczesniej pojde 18.12.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • sweetfire Znajoma

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik ja według kalendarza ovi jestem w 4 tygodniu +5 dzień, wiec idziemy łeb w łeb:)masz racje, ze idziesz dopiero 18.12 ja w poniedziałek poszłam do lekarza po drugie skierowanie na betę a lekarka mówi: zrobimy USG...byłam zdziwiona bo jest za wcześnie!! widziałam pęcherzyk, dostałam duphaston bo mnie mnie boli podbrzusze i kolejną wizytę będę miała około 20, mam nadzieje, ze wtedy będzie serduszko

• qska Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, betę robimy dwa razy po 48godzinach. Ja idę jutro drugi raz i zobaczę jaki wynik wczorajszej, mam nadzieję, że wszystko dobrze. Tak sobie myślę, że pojutrze jak przyrost będzie prawidłowy będę mogła pierwszy raz odetchnąć. Tak jestem cały czas napięta i zestresowana. Cieknie ze mnie po Luteinie więc biegam do łazienki sprawdzać czy to czasem nie krew.

Dziewczyny chyba tak już będzie do końca naszego życia. Znaczy ten stres i troska, o dziecko. To trochę niesamowite.

8599hqvkfbce0bon.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam wczoraj ale to tylko ze względu na infekcje i poki co widać tylko pęcherzyk ktory mam 3 mm,mam przyjsc bez kolejki 11 grudnia tylko na chwilkę żeby zobaczyć czy pęcherzyk urósł...dziś wzięłam pierwszego dupka i od razu gorzej się czuje:/a jeszcze 2 tabletki przede mną...

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy bralam bardzo dlugo dupka bo 5 miesiacy. W drugiej ciazy synek juz w 26 tyg chcial wyjsc a teraz sie boje i mam nadzieje ze w koncu bedzie dobrze...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nawet nie chcę iść bo pewnie jakbym usłyszała że prawie nic nie widać to jeszcze bardziej bym sie zestresowała. A tak... beta przyrosła dobrze, nie wkręcam sobie już nic złego.
    Trenuję cierpliwość - przyda się bardzo, w końcu przed nami jeszcze 8 długich miesięcy :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny..a u mnie zonk, dzis znowu II kreski! co prawda bardzo blada ale jest...jutro mam dostac @ a dzis wylewa sie ze mnie mnostwo bialego, gestego, kleistego ale nie rozciagajacego sie, bezwonnego sluzu....

no i jak tu wierzyc? jak przed wczoraj beta byla <2,0 ?

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrezesGąska wrote:
    hej dziewczyny..a u mnie zonk, dzis znowu II kreski! co prawda bardzo blada ale jest...jutro mam dostac @ a dzis wylewa sie ze mnie mnostwo bialego, gestego, kleistego ale nie rozciagajacego sie, bezwonnego sluzu....

no i jak tu wierzyc? jak przed wczoraj beta byla <2,0 ?
    Hej a nie masz aby jakiś torbieli z tego co się orientowałam kiedyś to one mogą fałszować wynik testów ciążowych.. jednak życzę Ci by to była ta wymarzona Kruszynka :) a może w lab. jakiś błąd popełnili tak się czasem zdarza moja znajoma tak miała..3mam kciuki :)
    Co do pierwszych wizyt to jeśli nie potrzebujecie jakiś leków pomocnych typu luteina lub dup-ek to lepiej poczekać do 7tc wtedy na USG już widać i zarodek i serducho :) Ja ze względu na zapotrzebowanie na dup-ka na pierwszej wizycie byłam wg. OM 5t+3dz (warto pamiętać na USG pęcherzyk ciążowy widać przy becie powyżej 1000) ale wg. USG ciąża była młodsz i był to 4t+6dz ale był już widoczny dobrze osadzony pęcherzyk ciążowy z malutkim bo 17mm zarodkiem ale bez serduszka jeszcze. Kolejna wizyta była po 10 dniach i serducho już było to jak dobrze liczę 6t+3/4dz. Więc jeśli wszystko jest dobrze polecam się wstrzymać chociaż wiem jak jest ciężko oczekiwać na kolejne wizyty :)
    My wizytujemy dziś wg. BFF 13tc :) mamy usg prenatalne u naszego prowadzącego lekarza :) tydzień temu mieliśmy wizytę w poradni genetycznej ale nie jestem z niej zadowolona bo usg trwało ok 2/3min i bez konkretnych wiadomości .. pewnie dlatego, że wizyta była na NFZ :P więc dziś od mojego gina liczę na bardziej konkretne wieści i lepsze widoki na USG :)
    Życzę Wam Kochane samych pięknych chwil mimo tego lęku który pewnie jest i w miarę "nudnych" ciąż :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nic takiego nie mam, bo niedawno sie badalam i bylo ok wszystko....

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena ka w 13 tyg juz plec poznalam z mlodszym synem:-) daj znac o wizycie

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Poli Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja mam wyniki bety 380,10 mIU/ml. myśliście że jest on dobry? jutro idę do gina, bo kazał przyjść i zleci pewnie wszystkie badania. betę pewnie będę musiała powtórzyć.

Ciekawe co mi jutro powie... trochę się boję i za bardzo chyba o tym wszystkim myślę. muszę się chyba uspokoić i wmówić sobie że wszystko będzie dobrze...oby

Poli
  • Edka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak się czujecie? Ja zrobiłam tylko jedną betę, nie robiłam nawet drugiej, by się nie stresować :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli ktory tydzien u Ciebie??

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. moge do Was dolaczyc ? belly wyznaczylo mi termin na 07.08.2015 :)
    udalo si epo ponad 3 latach staran ! :)

w zeszly wtorek robilam bete byla 30,24, potworzylam we czwartek (27.11) byla 103,93 i dzis poszlam znowu zrobic i jest 1030,40, moje pytanie brzmi czy przyrost jest prawidlowy ?
    wg belly jestem w 4 tyg i 5 dniu ciazy.

Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50
    Ciąża 1 - 2 tydzień 50 - 500
    Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000
    Ciąża 3 - 4 tydzień 500 - 10000
    Ciąża 4 - 5 tydzień 1000 - 50000
    Ciąża 5 - 6 tydzień 10000 - 100000
    Ciąża 6 - 8 tydzień 15000 - 200000
    Ciąża 8 -12 tydzień 10000 - 100000

Prpgesteron 62.60 norma w 1 trymestrze jest do 50.74..
    Tsh 2.092

a jak to bylo u was ?

Eowena lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Magda_lena ka w 13 tyg juz plec poznalam z mlodszym synem:-) daj znac o wizycie
    wizyta bardzo POZYTYWNA :) jestem mega zadowolona :) nie to co w poradni genetycznej. Dziś lekarz wszystko Nam ładnie pokazał i poopisywał i jest wszystko OK. Widzieliśmy różne narządy dzidzi, dwie rączki, nóżki, policzyliśmy paluszki wszystko na tym etapie jest w porządku :) Dzidzia ma 7,15cm, FHR ~ 160ud/min, wg. USG mamy 13t+2dz czyli 14tc :P, NT 1,6mm i NB (+) kolejna wizyta jeszcze w tym roku ale dopiero za 4 tygodnie ... czy ja dam radę tyle wytrzymać :P No i odstawiamy stopniowo dup-ka ale tak, że od jutra do ndz mam brać 2x1 a od pn już wcale :)
    Aha Maluszek taka wstydziocha, że pozował pleckami :P
    261ybmh.jpg
    Co do płci to lekarz mówił, że może obstawiać 51% :P więc sobie darowaliśmy :) może na kolejnej wizycie to będzie już praktycznie 18tc więc może coś zobaczy :) Póki co cieszymy się, że z Dzidzią OK a odetnę za tydzień jak otrzymam wyniki badań genetycznych z krwi ale jeśli USG jest OK to krew myślę też taka będzie..trzeba wierzyć i myśleć pozytywnie :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • klaudia. Znajoma

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ!! Gratulacje wszystkim:) Ja mam termin na 11 sierpnia!:) Ciekawa jestem jak będzie bo mam w domu dwuletnią córeczkę :)
    Pozdrawiam

staraczka24 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69543.png
    37hib90.png
  • Kasiaczkowa Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam z terminem na 4 sierpnia :D

staraczka24, Syrenka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia.ja mam 3 latka i 15 miesiecznego synka:-) roznica miedzy chlopcammi 2 latka nie cale.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ