SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Szarlotka upieczona. Ciasto smakuje wyśmienicie!!! Moja zajebistość zaskakuje mnie co dnia...
Obiad już też zrobiłam... Sos do spaghetti wyszedł boski!!! Szwagierka kupiła makaron robiony i dzisiaj go wypróbuję...
Dwa prani zrobiłam. Teraz leżę sobie z małą i odpoczywamy.
Pogoda super... Szkoda, że z cieczuchą nie mogę iść do parkuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:30
psioszka11, Laura, olinka, aaaaga, KasiaeN., mamasia lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane
Piękne brzuszki u Was
Migotka trzymam kciuki za siostrę - wszystko będzie dobrze na pewno. Moja koleżanka miała rozwarcie na 2 cm już w 34 tc i przeleżała pod kroplówką do 37, więc chyba można to w miarę kontrolować. Ale jak tylko odpięli ją od kroplówki to od razu skurcze i poród
Magda - koniecznie daj znać jak wrażenia z Krety po powrocie
Też myślę nad weekendem majowym, ale mój mężuś to domator przez duże D
Pewnie pochodzimy po Zakopanem i zjemy jakiś dobry obiadekMam nadzieję, że pogoda dopisze
Nie mogę się doczekać środy - mamy połówkowe i dostaniemy nagranie z USG
Idę piec murzynka, bo przychodzą koleżanki z pracyniecierpliwa, małaMyszka, Laura, Maniuś, kasiuleek, Aska87, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Współczuje cieczuchy
ja moją zostawiłam z tego względu u rodziców w marcu i miało być tylko 2 tyg a zostanie do końca kwietnia (przemeblowania, wyjazdy itp.)Po majówce odbieramy córcie, choć nie wiem czy będzie teraz chciała jak ze mnie taka wyrodna mama dla niej że u dziadków na 2 miesiące zostawia, no ale ma tam jak w raju, codzienne spacerki po 2 godz, non stop może latać po działce a tu między blokami to co innego. Mama mówiła że tato to się tak z nią zżył że może być problem z jej odbiorem
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Hej.
Nadrobic was jest tak ciezko...
Migotka trzymam kciuki za siostre.
I pocieszenie dla tych co rodza pierwszy raz...kuzynka meza urodzila 1 synka w ciagu 2 godz od pierwszych skurczy,miala bole tylko z brzucha i nawet nie czula ze byla nacinana. Chodzi juz normalnie jak nie po porodzie:) wiec jestem ciocia malego Szymka.
A ja z wyprawka jestem w lesie i doluje mnie wszystki:(
I majowke tez spedzamy nad morzem ale my wybieramy sie do Dziwnowa:)
małaMyszka, magda sz, Laura lubią tę wiadomość
-
Kiedy wczoraj pisałam, że mam dużo pracy na ten tydzień, to jeszcze nie było dużo, jak się okazuje. Tuż po tym dostałam maila od szefa z listą poprawek do artykułu, który piszemy - to kolejny dzień pracy, który nie wiem skąd wezmę. W dodatku dziś planowałam pracować spokojnie cały dzień w domu, ale w związku z mailem od szefa musiałam się spotkać z kolegą, z którym to piszemy i przez 2h ustalaliśmy strategię. Więc już zostanę tu do wieczora. Wieczorem jest mała impreza urodzinowa mojego brata, ale wpadne tylko na chwilę, złożyć życzenia i dać prezent, bo doby mi brakuje
Muszę gdzieś zaraz wyjść na lunch, bo już jestem głodna. I jeszcze coś sobie kupić na dwa następne posiłki, bo muszę jeść dość często
Nie mogę się doczekać majówki. Jeszcze przed planuję pojechać do domku rekreacyjnego znajomych za miasto, ale na majówkę wracam, bo jest festiwal Off Camera, więc kolejny tydzień spędzę w kinie
Spadam pracować. Miłego dnia dziewczyny, niezłe macie brzuchy! Fajnie widzieć, jak mój będzie wyglądał za 2 tygodnie
PS - Pita można wysłać pocztą, dopóki nie rozliczałam się przez internet zawsze tak wysyłałam, wychodziło i tak taniej niż kupować bilet do urzędu i z powrotem.małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
przeżyłam w skarbówce nie było tak żle byłam 12 szybko poszło..
dziewczyny ale u mnie pogod za oknem pięknie wiosennie a jak się wyjdzie to głowe urywa
Magda_sz- ja proponuje sernik wczoraj upiekłam pysznymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa ja pisałam. Mały Dominik urodził się w 29 tygodniu i 4 dni Chyba tak. Ważył850 gr i 37 cm.
Ale z tego co doczytałam taka była konieczność. Dziś ma 20 dni i dzielnie walczy. Oddycha samodzielnie i przyzwyczaja się do pokarmu mamy.
Oby siostra nie musiała przechodzić takiego stresu. Niech maluch siedzi w brzuszku bo tu jeszcze zimno u nas
.magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
i jak Was czytając nie przytyc?
ciągle o pysznościach jakiś to sernik, murzynek, szarlotka... zjadłabym wszystko!
My majówkę spędzimy w domku i okolicach... będzie malowanie pokoju Synka i naszej sypialni, więc i sprzątaniepoza tym teścia 55 urodziny
a tak to jakieś spacerki itp. bez szaleństw
O na Westerplatte bym się wybrała też - daaawno nie byłam a lubię tam chodzic
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:Migotkaa ja pisałam. Mały Dominik urodził się w 29 tygodniu i 4 dni Chyba tak. Ważył850 gr i 37 cm.
Ale z tego co doczytałam taka była konieczność. Dziś ma 20 dni i dzielnie walczy. Oddycha samodzielnie i przyzwyczaja się do pokarmu mamy.
Oby siostra nie musiała przechodzić takiego stresu. Niech maluch siedzi w brzuszku bo tu jeszcze zimno u nas
.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej,
Mimo, że położna wyleciała z pracy z hukiem i czekałam godzinę to wizyta się odbyła. Trochę samoobsługa musiałam sobie zmieniać podkłady na samolocie i usg ale najważniejsze, że z małym wszystko okważy 580 mój kochany bysiorek
tylko cukier za wysoki i dieta.. A w lodówce 3 bit i pełny zamrażalnik moich kochanych lodow
mam ograniczyć cukier i węglowodany.. Damy radę
magda sz, psioszka11, małaMyszka, niecierpliwa, Laura, gianna88, kasiuleek, aaaaga, Maniuś, Paula_071, Martucha86, gosia.b, lys, mamasia, ainer85, Y, zabka11 lubią tę wiadomość
-
5ylwia gratuluje wizyty
Ciekawe co narobila ja polozna, ze wyleciala z roboty...
Ja ugotowalam gar kapusniaku tak wielki, chyba na 3 dni bo taka mialam na niego ochote, a jak go zrobilam to zaczal mi smierdziec stara skarpeta i pojedzone
Z braku laku zaserwuje sobie ryz z truskawkami
Miru wiesz moze czy te nasze zajecia w czwartek aktualne, bo nie moge sie dodzwonic do poloznej, zeby potwierdzic...małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Migotkaa ta dziewczyna miała 4 tyg wczesniej wizytę i było ok. Po tych 4 t. Pojechała na darmowe usg 3d gdzie był jej lekarz. Okazało się ze mały przytyl 130 g w 4 tyg. Nie było przepływu pokarmu. Szybka interwencja na IP i decyzja o cc. Może dzięki temu mały właśnie żyję
Oby było zdrowe.
Niecierpliwa nie wiem. Jutro będę próbowała. Z tego co pamiętam to ona chyba do środy na urlopie ... ale pewna nie jestem.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja mam już powoli dość.... leżę i leżę... Mama przyjechała zrobiła mi przepyszne kluseczki kładzione. Raz dwa moment się je robi ale palce lizać. A tak to szukam niestety wyposażenia łazienki bo u nas remonty w tym roku. Na dniach robimy łazienkę ( ale nie zmieniamy całej bo byłoby kucia a kucia i rozpierduch taki ze szok bo matka mojego lubego tak urządziła łazienkę z 10 lat temu ze od góry do dołu płytki.... masakra;() - wymieniamy prysznic, umywalkę, półeczki, wydrapujemy fugi i dajemy nowe, nowa lampa malowanie... Mielismy zrobić wannę z jednej strony z szybą.... ale niestety nie ma tej wanny co sobie wybraliśmy - na stronie jest ale w sklepach już jej nie ma bo nie schodzila, nie było na nią popytu i już nie produkują... szlag człowieka trafia. Więc teraz stwierdziliśmy że kupujemy po prostu prysznic z głębokim brodzikiem i szukamy bo chłop może na dniach wejść i nam zrobić. Dodam, że ja najchętniej zmieniłabym calą łazienkę ale to kucia, elektryki zmieniania, podłączy, no wszystko i jak liczyliśmy to spokojnie z 15 tys by wyszło a ja w ciąży mam leżeć a nie stresować się i dziecko małe więc daliśmy spokój. Potem szafę przesuwną u góry gdzie z salonu zrobimy swój pokój, bo nasz pokój będzie dla drugiej córki. Potem kuchnie - ale to albo lipiec albo po ślubie w październiku jak przyjedzie brat mojego P, który jest głównym designerem pewnej międzynarodowej firmy na Szwajcarię. To nam pomoże. No i na koniec wywalić wszystko z salonu na dole i na nowo urządzić plus pokój starszej córki - bo odkładaliśmy go i odkładaliśmy i w końcu będzie miała taki jak chcemy. Tak więc widzicie... planowanie i kłótnie nieuniknione. Śmiejemy się, że jeśli przetrwamy ten rok - ślub, chrzciny, remonty poród... to już się nigdy nie rozstaniemy bo tylko ten rok jest trudny ;P
psioszka11, Laura, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, Martucha86, mamasia, Y, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Miru no mi wtedy wlasnie mowila, ze bedzie dzwonic i potwierdzac bo nie wie jak z urlopem, a ja chcialam sie spytac czy potrzebne jest jakies zaswiadczenie od lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:39
-
jaką apteke internetową polecenie taniom i tani koszt wysyłki ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:39