X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka upieczona. Ciasto smakuje wyśmienicie!!! Moja zajebistość zaskakuje mnie co dnia...

Obiad już też zrobiłam... Sos do spaghetti wyszedł boski!!! Szwagierka kupiła makaron robiony i dzisiaj go wypróbuję...

Dwa prani zrobiłam. Teraz leżę sobie z małą i odpoczywamy.

Pogoda super... Szkoda, że z cieczuchą nie mogę iść do parku :-/ :( o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:30

psioszka11, Laura, olinka, aaaaga, KasiaeN., mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Piękne brzuszki u Was :)
    Migotka trzymam kciuki za siostrę - wszystko będzie dobrze na pewno. Moja koleżanka miała rozwarcie na 2 cm już w 34 tc i przeleżała pod kroplówką do 37, więc chyba można to w miarę kontrolować. Ale jak tylko odpięli ją od kroplówki to od razu skurcze i poród :)
    Magda - koniecznie daj znać jak wrażenia z Krety po powrocie :)

Też myślę nad weekendem majowym, ale mój mężuś to domator przez duże D :P
    Pewnie pochodzimy po Zakopanem i zjemy jakiś dobry obiadek :) Mam nadzieję, że pogoda dopisze :)

Nie mogę się doczekać środy - mamy połówkowe i dostaniemy nagranie z USG :)

Idę piec murzynka, bo przychodzą koleżanki z pracy :)

niecierpliwa, małaMyszka, Laura, Maniuś, kasiuleek, Aska87, Paula_071 lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje cieczuchy :) ja moją zostawiłam z tego względu u rodziców w marcu i miało być tylko 2 tyg a zostanie do końca kwietnia (przemeblowania, wyjazdy itp.)Po majówce odbieramy córcie, choć nie wiem czy będzie teraz chciała jak ze mnie taka wyrodna mama dla niej że u dziadków na 2 miesiące zostawia, no ale ma tam jak w raju, codzienne spacerki po 2 godz, non stop może latać po działce a tu między blokami to co innego. Mama mówiła że tato to się tak z nią zżył że może być problem z jej odbiorem :)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO murzynek, mam na niego ochote od soboty, moze sobie jutro upieke:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Nadrobic was jest tak ciezko...
    Migotka trzymam kciuki za siostre.
    I pocieszenie dla tych co rodza pierwszy raz...kuzynka meza urodzila 1 synka w ciagu 2 godz od pierwszych skurczy,miala bole tylko z brzucha i nawet nie czula ze byla nacinana. Chodzi juz normalnie jak nie po porodzie:) wiec jestem ciocia malego Szymka.

A ja z wyprawka jestem w lesie i doluje mnie wszystki:(

I majowke tez spedzamy nad morzem ale my wybieramy sie do Dziwnowa:)

małaMyszka, magda sz, Laura lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik to gratulacje :)

my majówke spedzimy pewnie w miescie, jakis grillek, ew wypady jednodniowe bo mój mąz jako handlowiec będzie 2 pracował,

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz nie wiem czy murzynek czy szarlotka.. :) niech jeszcze któraś napiszę co upiekła to już w ogóle zrobię losowanie :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy wczoraj pisałam, że mam dużo pracy na ten tydzień, to jeszcze nie było dużo, jak się okazuje. Tuż po tym dostałam maila od szefa z listą poprawek do artykułu, który piszemy - to kolejny dzień pracy, który nie wiem skąd wezmę. W dodatku dziś planowałam pracować spokojnie cały dzień w domu, ale w związku z mailem od szefa musiałam się spotkać z kolegą, z którym to piszemy i przez 2h ustalaliśmy strategię. Więc już zostanę tu do wieczora. Wieczorem jest mała impreza urodzinowa mojego brata, ale wpadne tylko na chwilę, złożyć życzenia i dać prezent, bo doby mi brakuje :(

Muszę gdzieś zaraz wyjść na lunch, bo już jestem głodna. I jeszcze coś sobie kupić na dwa następne posiłki, bo muszę jeść dość często :/

Nie mogę się doczekać majówki. Jeszcze przed planuję pojechać do domku rekreacyjnego znajomych za miasto, ale na majówkę wracam, bo jest festiwal Off Camera, więc kolejny tydzień spędzę w kinie <3

Spadam pracować. Miłego dnia dziewczyny, niezłe macie brzuchy! Fajnie widzieć, jak mój będzie wyglądał za 2 tygodnie :)

PS - Pita można wysłać pocztą, dopóki nie rozliczałam się przez internet zawsze tak wysyłałam, wychodziło i tak taniej niż kupować bilet do urzędu i z powrotem.

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeżyłam w skarbówce nie było tak żle byłam 12 szybko poszło..
    dziewczyny ale u mnie pogod za oknem pięknie wiosennie a jak się wyjdzie to głowe urywa
    Magda_sz- ja proponuje sernik wczoraj upiekłam pyszny :)

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Miru Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa ja pisałam. Mały Dominik urodził się w 29 tygodniu i 4 dni Chyba tak. Ważył850 gr i 37 cm.
    Ale z tego co doczytałam taka była konieczność. Dziś ma 20 dni i dzielnie walczy. Oddycha samodzielnie i przyzwyczaja się do pokarmu mamy.

Oby siostra nie musiała przechodzić takiego stresu. Niech maluch siedzi w brzuszku bo tu jeszcze zimno u nas :)

.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak Was czytając nie przytyc?
    ciągle o pysznościach jakiś to sernik, murzynek, szarlotka... zjadłabym wszystko! :)

My majówkę spędzimy w domku i okolicach... będzie malowanie pokoju Synka i naszej sypialni, więc i sprzątanie :D poza tym teścia 55 urodziny :) a tak to jakieś spacerki itp. bez szaleństw :) O na Westerplatte bym się wybrała też - daaawno nie byłam a lubię tam chodzic :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Migotkaa ja pisałam. Mały Dominik urodził się w 29 tygodniu i 4 dni Chyba tak. Ważył850 gr i 37 cm.
    Ale z tego co doczytałam taka była konieczność. Dziś ma 20 dni i dzielnie walczy. Oddycha samodzielnie i przyzwyczaja się do pokarmu mamy.

Oby siostra nie musiała przechodzić takiego stresu. Niech maluch siedzi w brzuszku bo tu jeszcze zimno u nas :)

.
    jejku jaka malizna, ale chyba wogole mały jak na ten czas, bo w czwartek jak siostra była przyjmowana to malutka ważyła 1450 g, no ja tez bym chciała zeby jeszcze posiedziała w brzuszku u mamy, poki co dostała hormony na rozwój płuc u malutkiej w razie gdyby... mam nadzieje ze nie będzie z tego korzystała

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mimo, że położna wyleciała z pracy z hukiem i czekałam godzinę to wizyta się odbyła. Trochę samoobsługa musiałam sobie zmieniać podkłady na samolocie i usg ale najważniejsze, że z małym wszystko ok :) waży 580 mój kochany bysiorek :) tylko cukier za wysoki i dieta.. A w lodówce 3 bit i pełny zamrażalnik moich kochanych lodow :( mam ograniczyć cukier i węglowodany.. Damy radę ;-)

magda sz, psioszka11, małaMyszka, niecierpliwa, Laura, gianna88, kasiuleek, aaaaga, Maniuś, Paula_071, Martucha86, gosia.b, lys, mamasia, ainer85, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia gratuluje wizyty ;) Ciekawe co narobila ja polozna, ze wyleciala z roboty...
    Ja ugotowalam gar kapusniaku tak wielki, chyba na 3 dni bo taka mialam na niego ochote, a jak go zrobilam to zaczal mi smierdziec stara skarpeta i pojedzone :P
    Z braku laku zaserwuje sobie ryz z truskawkami :)

Miru wiesz moze czy te nasze zajecia w czwartek aktualne, bo nie moge sie dodzwonic do poloznej, zeby potwierdzic...

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa ta dziewczyna miała 4 tyg wczesniej wizytę i było ok. Po tych 4 t. Pojechała na darmowe usg 3d gdzie był jej lekarz. Okazało się ze mały przytyl 130 g w 4 tyg. Nie było przepływu pokarmu. Szybka interwencja na IP i decyzja o cc. Może dzięki temu mały właśnie żyję :) Oby było zdrowe.

Niecierpliwa nie wiem. Jutro będę próbowała. Z tego co pamiętam to ona chyba do środy na urlopie ... ale pewna nie jestem.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, niech rośnie zdrowo i nabiera wagi:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech dzieciaczki cierpliwie czekaja na swoja kolej...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już powoli dość.... leżę i leżę... Mama przyjechała zrobiła mi przepyszne kluseczki kładzione. Raz dwa moment się je robi ale palce lizać. A tak to szukam niestety wyposażenia łazienki bo u nas remonty w tym roku. Na dniach robimy łazienkę ( ale nie zmieniamy całej bo byłoby kucia a kucia i rozpierduch taki ze szok bo matka mojego lubego tak urządziła łazienkę z 10 lat temu ze od góry do dołu płytki.... masakra;() - wymieniamy prysznic, umywalkę, półeczki, wydrapujemy fugi i dajemy nowe, nowa lampa malowanie... Mielismy zrobić wannę z jednej strony z szybą.... ale niestety nie ma tej wanny co sobie wybraliśmy - na stronie jest ale w sklepach już jej nie ma bo nie schodzila, nie było na nią popytu i już nie produkują... szlag człowieka trafia. Więc teraz stwierdziliśmy że kupujemy po prostu prysznic z głębokim brodzikiem i szukamy bo chłop może na dniach wejść i nam zrobić. Dodam, że ja najchętniej zmieniłabym calą łazienkę ale to kucia, elektryki zmieniania, podłączy, no wszystko i jak liczyliśmy to spokojnie z 15 tys by wyszło a ja w ciąży mam leżeć a nie stresować się i dziecko małe więc daliśmy spokój. Potem szafę przesuwną u góry gdzie z salonu zrobimy swój pokój, bo nasz pokój będzie dla drugiej córki. Potem kuchnie - ale to albo lipiec albo po ślubie w październiku jak przyjedzie brat mojego P, który jest głównym designerem pewnej międzynarodowej firmy na Szwajcarię. To nam pomoże. No i na koniec wywalić wszystko z salonu na dole i na nowo urządzić plus pokój starszej córki - bo odkładaliśmy go i odkładaliśmy i w końcu będzie miała taki jak chcemy. Tak więc widzicie... planowanie i kłótnie nieuniknione. Śmiejemy się, że jeśli przetrwamy ten rok - ślub, chrzciny, remonty poród... to już się nigdy nie rozstaniemy bo tylko ten rok jest trudny ;P

psioszka11, Laura, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, Martucha86, mamasia, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru no mi wtedy wlasnie mowila, ze bedzie dzwonic i potwierdzac bo nie wie jak z urlopem, a ja chcialam sie spytac czy potrzebne jest jakies zaswiadczenie od lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:39

• olinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaką apteke internetową polecenie taniom i tani koszt wysyłki ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:39

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ