X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu poczułam się jak bym chciał kogoś oszukać.
    Przecież nie wazne czy to 5 tydzień czy 30 - ciąża to ciąża

małaMyszka lubi tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    hej dziewczyny :)
    ja dziś na obiad pieczone ziemniaczki i kurczak ;)
    i co najgorsze czeka mnie dziś spacer do Urządu Skarbowego musze rozliczyć pity- w końcu się trzeba. i przerażają mnie kolejki. Najgorzej że u nas jest ten licznik wyciąga się numerek i wchodzi na numerek także moj brzuszek mi dziś nie pomoże.

Polecam program pitroczny.pl dzięki niemu od kilku lat nie byłam w urzędzie, rozliczam wszystko przez internet.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo gdy bym wiedziała wcześniej ;) juz mam je wypełnione to ide...

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    oo gdy bym wiedziała wcześniej ;) juz mam je wypełnione to ide...

Wypełnienie nie zajmie Ci więcej niż 5 minut, będzie szybciej niż iść do US :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!:)
    Ja właśnie jadę po wyniki badań i z nimi mam zgłosić się od razu na oddział do mojego lekarza. Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok, powie jaki rozmiar krążka kupić i na majowy weekend będę mogła chociaż troszkę pospacerować:-D
    Miłego dnia!

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Katarka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

U mnie raczej nie da się nie zauważyć, że jestem w ciąży :P Zdjęcie z poprzedniego czwartku :)

http://www.iv.pl/images/60108086487446811898.jpg

niecierpliwa, psioszka11, gianna88, Laura, chcebycmama, magda sz, Ewa123, kasiuleek, 0na88, Paula_071, ainer85, futuremama, lys, Y, Martucha86, małaMyszka, KasiaeN., gosia.b, Maniuś, rybka1988, zabka11, czarnaruda, witaminkab lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja wlasnie podjadam truskawki, popijam kawke i Was nadrabiam ;) U mnie na obiad kapusniak z kiszonej kapuchy od tesciowej.
    Co do majowki, a w naszym wykonaniu raczej kwietniowki my w sobote jedziemy do Gdanska i dziewczyny z trojmiasta prosze o zamowienie pogody i jakas podpowiedz, gdzie warto podjechac, co zobaczyc, gdzie zjesc dobra rybke ;)

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja będę odkrywać ojcowski park narodowy w weekend majowy. :-)

Olinko współczuję takiej znieczulicy... też bym to olala, ale tak bezczelnej osoby jak ta Kasjerka to jeszcze nie spotkałam.

Ja właśnie wybieram łóżeczko w internecie. :-)

Dostałam troszkę ciuszkow od koleżanki, są do oddania, bo starają się o drugie dziecko. I tak myślę, że nie zapamiętam co dla kogo mam do oddania i na metki wszyję kolorowa nicią znak rozpoznawczy. :-)

Także dzisiaj będę bawić się w krawcowa. :-)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo przeczytałam:)

Rybka, fantastycznie wygladasz, przepiekny kolor włosów:)

Magda noormalnie szok jak wygladasz w stroju:D cud miód malina, mój mąż by powiedział ale fajne cycki haha

Laura widać że promieniejesz w ciazy:)

Katarka, brzusio jaki duzy:) piekny do zacałowania:)

Na obiad ostałam porcje pierogów ruskich w piątek od teściowej więc zamroziłam i właśnie dziś będa na obiad:)

Któraś pisała, że czerwcówka któraś sie rozpakowała w 29 tyg, moja siostra jest w 30 tc, lezy w szpitalu bo mała pcha się na świat, niby wczoraj było lepiej bo brzuch jej nie twardniał i nie było skurczy (ona nie czuje ale jak ją podepną do ktg to pokazuje czasem, że sie pojawiają) wczoraj nawet mogła się przejśc po koryatrzu bo od czwartku leżała a dziś rano dzwoniła, że znów powtorka, brzucho twardnieje i skurcze sie pojawiają, głowka napiera i mała chce wychodzić a to taka kruszynka dopiero 1.5 kg, strasznie sie tym przejmuje, chciałabym żeby wszystko było dobrze...

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa - trzymam kciuki, żeby córeczka twojej siostry jeszcze się tak nie pchała na świat, wszystko będzie dobrze :)

lb17w98.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dziękuję :) widać synek ma dobry wpływ na mamusię ;)

Trzymam kciuki za siostre i żeby malutka posiedziała tam jeszcze kilka tygodni.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Polecam program pitroczny.pl dzięki niemu od kilku lat nie byłam w urzędzie, rozliczam wszystko przez internet.

ja używam e-pity i też rozliczam elektronicznie ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa na pewno warto wzdłuż i w szerz starowke tam jest pelno zabytkow ratusz dom uphagena kosciol mariacki i sw mikolaja wyspe spichrzow jako miejsce aby usiąść z lodami i odpoczac Westerplatte tu sie troche nachodzisz molo w sopocie ogolnie przejsc sie deptakiem nadmorskim dobra rybka jest w jelitkowie nie pamietam nazwy knajpy moze moj pamieta to pozniej Ci napisze. Z knajpek wieczorowych z alko wypadlam z obiegu wiec nie wiem co moge Ci polecic.
    Dobre krecone lody sa zaraz obok ratusza jak sie stoi przodem do niego to zaraz po lewej stronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 11:38

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa - oby jak najdłużej dziecię siedziało w brzuszu. Trzymam kciuki:)

Przyszła do mnie koszula nocna -http://allegro.pl/show_item.php?item=4889140656 Bawełna jest bardzo dobrej jakości, dekolt jest fajny, łatwo wyciągnąć cycka;) Wzięłam rozmiar S, a wcale nie jest jakaś obcisła. Ja jestem mała, mam 163cm, ważę teraz 54kg, w piersiach mam 90 (a jest jeszcze dużo miejsca na piersi w koszuli), w najszerszym miejscu brzucha mam 86. Muszę poczekać z 2 miesiące zanim ta koszula będzie na mnie dobra. Ale generalnie bardzo polecam :)

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Migotkaa - oby jak najdłużej dziecię siedziało w brzuszu. Trzymam kciuki:)

Przyszła do mnie koszula nocna -http://allegro.pl/show_item.php?item=4889140656 Bawełna jest bardzo dobrej jakości, dekolt jest fajny, łatwo wyciągnąć cycka;) Wzięłam rozmiar S, a wcale nie jest jakaś obcisła. Ja jestem mała, mam 163cm, ważę teraz 54kg, w piersiach mam 90 (a jest jeszcze dużo miejsca na piersi w koszuli), w najszerszym miejscu brzucha mam 86. Muszę poczekać z 2 miesiące zanim ta koszula będzie na mnie dobra. Ale generalnie bardzo polecam :)

O super! Też tą zamówiłam i rozmiar S i czekam na dostawę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Niecierpliwa na pewno warto wzdłuż i w szerz starowke tam jest pelno zabytkow ratusz dom uphagena kosciol mariacki i sw mikolaja wyspe spichrzow jako miejsce aby usiąść z lodami i odpoczac Westerplatte tu sie troche nachodzisz molo w sopocie ogolnie przejsc sie deptakiem nadmorskim dobra rybka jest w jelitkowie nie pamietam nazwy knajpy moze moj pamieta to pozniej Ci napisze. Z knajpek wieczorowych z alko wypadlam z obiegu wiec nie wiem co moge Ci polecic.
    Dobre krecone lody sa zaraz obok ratusza jak sie stoi przodem do niego to zaraz po lewej stronie

Zatrzymujemy sie w Gdansku Sobieszewie wiec do centrum bedziemy sobie podjezdzac, ja z wiadomych wzgledow alko nie pijam, a maz kierowca wiec puby raczej bedziemy omijac :P Ale wlasnie chce zjesc dobre, krecone lody wiec dziekuje na pewno tam skosztujemy ;)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Sobieszewie to nie wiem czy beda juz otwarte sezonowe smazalnie w swibnie - vis a vis portu i nad wisla kolo promu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    A w Sobieszewie to nie wiem czy beda juz otwarte sezonowe smazalnie w swibnie - vis a vis portu i nad wisla kolo promu

Mam nadzieje, ze uda sie zjesc dobra rybke, maz czytal, ze jest jakas caloroczna, ale to moj maz wiec trzeba brac na to poprawke :D

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja ze strony turysty mogę polecić rybę w restauracji Żuraw (przy samym starym żurawiu) lepszej nie jadłam w życiu. Cała starówka jest przepiękna, nie ma ładniejszej w Polsce. Super jest Bazylika Mariacka, widok z wieży nad bazyliką jest niesamowity ale w ciąży raczej nie ma co się wspinać, mimo to sam kościół robi wrażenie i warto zobaczyć. No i spacerek nad morzem obowiązkowo :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka przesyłam link z opisem ubezpieczenia PZU na wyjazd
    Str. 8 - Rozdział II - Przedmiot i zakres ubezpieczenia.
    http://inteligo.pl/media_files/8f451e03-4456-48a4-ba1e-bd9bd852dc7d.pdf

Mam jeszcze dodatkowe ubezpieczenie z biura ale nie wysłali mi jeszcze wszystkich dokumentów.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ