X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu poczułam się jak bym chciał kogoś oszukać.
    Przecież nie wazne czy to 5 tydzień czy 30 - ciąża to ciąża

małaMyszka lubi tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    hej dziewczyny :)
    ja dziś na obiad pieczone ziemniaczki i kurczak ;)
    i co najgorsze czeka mnie dziś spacer do Urządu Skarbowego musze rozliczyć pity- w końcu się trzeba. i przerażają mnie kolejki. Najgorzej że u nas jest ten licznik wyciąga się numerek i wchodzi na numerek także moj brzuszek mi dziś nie pomoże.

Polecam program pitroczny.pl dzięki niemu od kilku lat nie byłam w urzędzie, rozliczam wszystko przez internet.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo gdy bym wiedziała wcześniej ;) juz mam je wypełnione to ide...

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    oo gdy bym wiedziała wcześniej ;) juz mam je wypełnione to ide...

Wypełnienie nie zajmie Ci więcej niż 5 minut, będzie szybciej niż iść do US :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!:)
    Ja właśnie jadę po wyniki badań i z nimi mam zgłosić się od razu na oddział do mojego lekarza. Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok, powie jaki rozmiar krążka kupić i na majowy weekend będę mogła chociaż troszkę pospacerować:-D
    Miłego dnia!

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Katarka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

U mnie raczej nie da się nie zauważyć, że jestem w ciąży :P Zdjęcie z poprzedniego czwartku :)

http://www.iv.pl/images/60108086487446811898.jpg

niecierpliwa, psioszka11, gianna88, Laura, chcebycmama, magda sz, Ewa123, kasiuleek, 0na88, Paula_071, ainer85, futuremama, lys, Y, Martucha86, małaMyszka, KasiaeN., gosia.b, Maniuś, rybka1988, zabka11, czarnaruda, witaminkab lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja wlasnie podjadam truskawki, popijam kawke i Was nadrabiam ;) U mnie na obiad kapusniak z kiszonej kapuchy od tesciowej.
    Co do majowki, a w naszym wykonaniu raczej kwietniowki my w sobote jedziemy do Gdanska i dziewczyny z trojmiasta prosze o zamowienie pogody i jakas podpowiedz, gdzie warto podjechac, co zobaczyc, gdzie zjesc dobra rybke ;)

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja będę odkrywać ojcowski park narodowy w weekend majowy. :-)

Olinko współczuję takiej znieczulicy... też bym to olala, ale tak bezczelnej osoby jak ta Kasjerka to jeszcze nie spotkałam.

Ja właśnie wybieram łóżeczko w internecie. :-)

Dostałam troszkę ciuszkow od koleżanki, są do oddania, bo starają się o drugie dziecko. I tak myślę, że nie zapamiętam co dla kogo mam do oddania i na metki wszyję kolorowa nicią znak rozpoznawczy. :-)

Także dzisiaj będę bawić się w krawcowa. :-)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo przeczytałam:)

Rybka, fantastycznie wygladasz, przepiekny kolor włosów:)

Magda noormalnie szok jak wygladasz w stroju:D cud miód malina, mój mąż by powiedział ale fajne cycki haha

Laura widać że promieniejesz w ciazy:)

Katarka, brzusio jaki duzy:) piekny do zacałowania:)

Na obiad ostałam porcje pierogów ruskich w piątek od teściowej więc zamroziłam i właśnie dziś będa na obiad:)

Któraś pisała, że czerwcówka któraś sie rozpakowała w 29 tyg, moja siostra jest w 30 tc, lezy w szpitalu bo mała pcha się na świat, niby wczoraj było lepiej bo brzuch jej nie twardniał i nie było skurczy (ona nie czuje ale jak ją podepną do ktg to pokazuje czasem, że sie pojawiają) wczoraj nawet mogła się przejśc po koryatrzu bo od czwartku leżała a dziś rano dzwoniła, że znów powtorka, brzucho twardnieje i skurcze sie pojawiają, głowka napiera i mała chce wychodzić a to taka kruszynka dopiero 1.5 kg, strasznie sie tym przejmuje, chciałabym żeby wszystko było dobrze...

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa - trzymam kciuki, żeby córeczka twojej siostry jeszcze się tak nie pchała na świat, wszystko będzie dobrze :)

lb17w98.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dziękuję :) widać synek ma dobry wpływ na mamusię ;)

Trzymam kciuki za siostre i żeby malutka posiedziała tam jeszcze kilka tygodni.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Polecam program pitroczny.pl dzięki niemu od kilku lat nie byłam w urzędzie, rozliczam wszystko przez internet.

ja używam e-pity i też rozliczam elektronicznie ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa na pewno warto wzdłuż i w szerz starowke tam jest pelno zabytkow ratusz dom uphagena kosciol mariacki i sw mikolaja wyspe spichrzow jako miejsce aby usiąść z lodami i odpoczac Westerplatte tu sie troche nachodzisz molo w sopocie ogolnie przejsc sie deptakiem nadmorskim dobra rybka jest w jelitkowie nie pamietam nazwy knajpy moze moj pamieta to pozniej Ci napisze. Z knajpek wieczorowych z alko wypadlam z obiegu wiec nie wiem co moge Ci polecic.
    Dobre krecone lody sa zaraz obok ratusza jak sie stoi przodem do niego to zaraz po lewej stronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 11:38

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa - oby jak najdłużej dziecię siedziało w brzuszu. Trzymam kciuki:)

Przyszła do mnie koszula nocna -http://allegro.pl/show_item.php?item=4889140656 Bawełna jest bardzo dobrej jakości, dekolt jest fajny, łatwo wyciągnąć cycka;) Wzięłam rozmiar S, a wcale nie jest jakaś obcisła. Ja jestem mała, mam 163cm, ważę teraz 54kg, w piersiach mam 90 (a jest jeszcze dużo miejsca na piersi w koszuli), w najszerszym miejscu brzucha mam 86. Muszę poczekać z 2 miesiące zanim ta koszula będzie na mnie dobra. Ale generalnie bardzo polecam :)

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Migotkaa - oby jak najdłużej dziecię siedziało w brzuszu. Trzymam kciuki:)

Przyszła do mnie koszula nocna -http://allegro.pl/show_item.php?item=4889140656 Bawełna jest bardzo dobrej jakości, dekolt jest fajny, łatwo wyciągnąć cycka;) Wzięłam rozmiar S, a wcale nie jest jakaś obcisła. Ja jestem mała, mam 163cm, ważę teraz 54kg, w piersiach mam 90 (a jest jeszcze dużo miejsca na piersi w koszuli), w najszerszym miejscu brzucha mam 86. Muszę poczekać z 2 miesiące zanim ta koszula będzie na mnie dobra. Ale generalnie bardzo polecam :)

O super! Też tą zamówiłam i rozmiar S i czekam na dostawę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Niecierpliwa na pewno warto wzdłuż i w szerz starowke tam jest pelno zabytkow ratusz dom uphagena kosciol mariacki i sw mikolaja wyspe spichrzow jako miejsce aby usiąść z lodami i odpoczac Westerplatte tu sie troche nachodzisz molo w sopocie ogolnie przejsc sie deptakiem nadmorskim dobra rybka jest w jelitkowie nie pamietam nazwy knajpy moze moj pamieta to pozniej Ci napisze. Z knajpek wieczorowych z alko wypadlam z obiegu wiec nie wiem co moge Ci polecic.
    Dobre krecone lody sa zaraz obok ratusza jak sie stoi przodem do niego to zaraz po lewej stronie

Zatrzymujemy sie w Gdansku Sobieszewie wiec do centrum bedziemy sobie podjezdzac, ja z wiadomych wzgledow alko nie pijam, a maz kierowca wiec puby raczej bedziemy omijac :P Ale wlasnie chce zjesc dobre, krecone lody wiec dziekuje na pewno tam skosztujemy ;)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Sobieszewie to nie wiem czy beda juz otwarte sezonowe smazalnie w swibnie - vis a vis portu i nad wisla kolo promu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    A w Sobieszewie to nie wiem czy beda juz otwarte sezonowe smazalnie w swibnie - vis a vis portu i nad wisla kolo promu

Mam nadzieje, ze uda sie zjesc dobra rybke, maz czytal, ze jest jakas caloroczna, ale to moj maz wiec trzeba brac na to poprawke :D

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja ze strony turysty mogę polecić rybę w restauracji Żuraw (przy samym starym żurawiu) lepszej nie jadłam w życiu. Cała starówka jest przepiękna, nie ma ładniejszej w Polsce. Super jest Bazylika Mariacka, widok z wieży nad bazyliką jest niesamowity ale w ciąży raczej nie ma co się wspinać, mimo to sam kościół robi wrażenie i warto zobaczyć. No i spacerek nad morzem obowiązkowo :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka przesyłam link z opisem ubezpieczenia PZU na wyjazd
    Str. 8 - Rozdział II - Przedmiot i zakres ubezpieczenia.
    http://inteligo.pl/media_files/8f451e03-4456-48a4-ba1e-bd9bd852dc7d.pdf

Mam jeszcze dodatkowe ubezpieczenie z biura ale nie wysłali mi jeszcze wszystkich dokumentów.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ