X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Hej kochane, wlasnie wypilam glukoze. Wypic sie dalo, ale teraz mi niedobrze troche...my na majowke jedziemy na 4 dni do Miedzyzdrojow juz nie moge sie doczekac. Tez mi drzy brzuch.

My też nad morze i też w te okolice:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, to fotelik i nosidełko to to samo :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wybrałyście już dziewczyny fotelik? :)

My chyba Maxi Cosi Pebble, ew Cabrio Fix.

Zdecydowalibyśmy się pewnie na Be Safe Izi Go tylko on trochę malutki wygląda i opinie w necie też ma takie że ciasno, a wiadomo zima, więcej ubrania i żeby ten maluch tam taki ściśniety nie siedział... macie jakieś spostrzeżenia, opinie??

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno maxi cosi, ale jaki to jeszcze nie wiem :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ,

witam sie w 26 tygodniu :)

moja Zosia sie dzis tak wypiela ze mialam taka gule ( jak Madzia_sz) pokzywala na zdjeciu - wiec wolam meza podekscytowana , ten wpada ja mówie patrz - a po guli ani śladu :D

ehh chyba tylko moj mąż nie poczul ani nie zobaczyl ruchów małej :)

miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:14

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizytę.. Wyobraźcie sobie, że do gabinetu weszła właścicielka przychodni i jest taka awantura, że pół przychodni stoi pod drzwiami i podsluchuje.. Normalnie armagedon! Właśnie wyszła zaplakana położna!!! To jakiś żart.. Już 40 min opóźnienia! Wyobrażam sobie jaka będzie atmosfera na wizycie.. O ile dojdzie do wizyty! A potrzebuję zwolnienia i zaświadczenia do szkoły rodzenia :( myślałam, że nic mnie tu nie zaskoczy! A tu taki cyrk.. Najgorsze, że pacjentki na tym cierpia. Teraz wszyscy opuścili gabinet!

0na88, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Czesc dziewczynki ,

witam sie w 26 tygodniu :)

moja Zosia sie dzis tak wypiela ze mialam taka gule ( jak Madzia_sz) pokzywala na zdjeciu - wiec wolam meza podekscytowana , ten wpada ja mówie patrz - a po guli ani śladu :D

ehh chyba tylko moj mąż nie poczul ani nie zobaczyl ruchów małej :)

miłego dnia
    Moj tez jeszcze nie miał szczęścia do kopniakow. Wszystko przed nimi. :-)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    I kolejny tydzien:) Wam tam tygodnie leca jak szalone?
    Zbudzilo mnie o 2.w nocy takie glosne burczenie w brzuchu jakby dziecko plakalo a nie bylam glodna, mojego meza tez to zbudzilo no takie dzwieki ze padaka hehe

Ale mam ochote na paczka z rana! aa i chyba upieke szartlotke :) Myszka oczywiscie narobila ochoty:)

Co dzis na obiadek gotujecie?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obiadek z wczoraj, karkóweczka,pieczone ziemniaczki i suróweczka :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona masz wstydnisie:) moja sie chowa jak tylko aparat w tel wlacze, niezle to uczucie jak sie tak prezy ppd skora. A mam pytanie czy jak przylozycie reke do brzucha tam jak sie wypnie to czujecie puls dziecka?maz nasluchiwal uchem i on krol sceptykow stwierdzil ze slyszy szybki puls, moje boje polowe wolniej wiec ciekawe.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadal pierogi. I nic nie gotuje. O 15.30 mam szkołę rodzenia z teorią dwie godziny zajęć:-)

małaMyszka, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ona masz wstydnisie:) moja sie chowa jak tylko aparat w tel wlacze, niezle to uczucie jak sie tak prezy ppd skora. A mam pytanie czy jak przylozycie reke do brzucha tam jak sie wypnie to czujecie puls dziecka?maz nasluchiwal uchem i on krol sceptykow stwierdzil ze slyszy szybki puls, moje boje polowe wolniej wiec ciekawe.
    Ponoć teraz to możliwe ale ja dziś pierwszy raz usłyszałam serduszko stetoskopem. Normalnie się popłakałam

magda sz, Maniuś, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad: ziemniaczki w mundurkach z zieleninką-szczypior,koper,pietruszka w dużej ilości polane skwarkami mięsnymi i do tego sos czosnkowy.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kotleciki schabowe z ziemniaczkami i marchewka z groszkiem i jeszcze troche rosolku z soboty chyba musze meza na zakupy wyslac bo lodowka swieci pustkami

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu na czczo jestem a Wy mi o obiedzie. Ja jeszcze sniadanka nie jadlam. U mnie chyba te pyzybz miesem i bigos.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pije kawke i nadrabiam, naskrobałyscie za cały weekend:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dzień Dobry Siostry!
    Witamy się w 26 tygodniu!
    Na początku chciałam powiedzieć,że ciąża Wam wszystkim służy- cudne mamuśki, cudne brzuszki!
    Weekend zleciał szybko, u rodziców błogo, w sobotę wieczorem wypad ze znajomymi na pizze- piłam mohijto free i Leon dawał o sobie znać- ciekawe czy mu smakowało czy raczej chciał powiedzieć mamie,żeby sobie odpuściła:)
    Niedziela u teściów, zakupy. Zrobiliśmy rozeznanie co do wózków i podoba mi się Bebetto Holland oraz Adamex GALACTIC - ma dużą gondolę i dobrze się prowadzi. Pojedziemy w tyg jeszcze raz we Wro na rekonesans, bo rodzice zaoferowali ,że kupią.
    Wcz też byliśmy u znajomych- ona w 33tc, poleciła mi sklep internetowy Aruś- posiada wszelkie atesty na akcesoria dla dzieci, kupili tam łóżeczko i wszystkie inne gadżety- ładne i niedrogie. A i obydwoje są farmaceutami- stwierdzili,że nie ma co wymyślać i z kosmetyków wybrać na początek Ziaje dla dzieci.
    Miłego poniedziałku!

ja tak samo łóżeczko i jeden komplet poscieli mam z arusia i wszystkie dodatki z arusia akt ceniom sie na stronie ale gdy się kupuje w koplecie jest taniej

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ja mam kotleciki schabowe z ziemniaczkami i marchewka z groszkiem i jeszcze troche rosolku z soboty chyba musze meza na zakupy wyslac bo lodowka swieci pustkami

Od tygodnia chodzą za mną schaboszczaki....

relgtv73gp3vr7ra.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    ja dziś na obiad pieczone ziemniaczki i kurczak ;)
    i co najgorsze czeka mnie dziś spacer do Urządu Skarbowego musze rozliczyć pity- w końcu się trzeba. i przerażają mnie kolejki. Najgorzej że u nas jest ten licznik wyciąga się numerek i wchodzi na numerek także moj brzuszek mi dziś nie pomoże.
    wiecie co w sobote byłam w biedronce z mężem full ludzi rozpiełam kurde by bylo widac mój brzuszek mąż się pyta czy kobieta w ciąży nie powinna iść bez kolejki ? a Pani w sklepie spojrzała na mnie i " KObieta w ciąży jeśli ma brzuch to powinna iść bez kolejki ale pani to chyba się najadła." myślłam ze szału dostane tam mąż zaczoł się wykłucac i w końcu taki młody Pan był przed nami i nas puścił bo mi naprawde było już duszno. - kosmos

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka Omg chyba bym gonga strzeliła takiej babie, zgłoś to do kierownictwa, jak można być bezczelnym i nieczułym :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ