SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOna tez to czytalam.
Przedszkola nie zamineli.
Za pol godz zadzwonie do mojego ginekologa bo do 15 ma przerwe obiadowa.
Kurcze a bylam dzisiaj rano na glukozie szkoda ze nie wywiesili tej kartki rano... ach
...0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane
Po pierwsze: wszystkie macie śliczne brzuszki i wyglądacie cudownie! Mój jest jeszcze dosyć mały, zaczynam mieć przy Was kompleks małego brzucha
Ja dziś podpisałam deklarację wyboru połóżnej w szkole rodzenia, do której wybieram się na kurs weekendowy w maju i teraz leżę do góry brzuchem i odpoczywam.
Malutka od 2 dni mało aktywna. Czuje jakieś tam kopniaki, ale szału nie ma. Leniuchuje sobie w brzuchu. Wolę jak wariuje, jestem wtedy spokojniejsza.
Historia z małym Dominikiem mnie przeraziła. Okropne to jest po prostu, że takie rzeczy się dziejąMam wielką nadzieję, że nasze Maluszki będą cierpliwie czekać do sierpnia i że każda z nas urodzi zdrowe i śliczne dzieciątko. Oby był zdrowy i silny ten Mały czerwcówki!
kasiulek, super, że będziesz mieć krążek, zawsze to bezpieczniej w Twojej sytuacji. Ale mimo krażka i tak nie szalej i jak najwięcej wypoczywaj!psioszka11, Maniuś, małaMyszka, kasiuleek, Laura lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Cassie wrote:Hej
Potrzebuje waszej pomocy.
Na przedszkolu wisi kartka ze panuje rumien zakazny. Moj syn jeszcze nic nie ma ale boje ze moze byc juz zarazony albo ja.
Nie wiem co mam robic. Nie chorowalam na to w dziecinstwie. Jedynie na rozyczke bylam szczepiona ale to raczej nie ma z rumiemiem nic wspolnego.
Gdzie dzwonic? Gdzie jechac? Co robic?
Zwariuje...
Mogłaś się zarazić tylko jeśli miałaś kontakt z chorym, raczej nie ma szans, że mały przeniósł wirusa na Ciebie, a sam nie był chory. Ale wiadomo, okaże się w ciągu 2 tygodni czy się nie zaraził. To tak samo jak z ospą, możesz sprawdzić czy masz przeciwciała i będziesz wtedy spokojniejsza.
Byłam dzisiaj w 9 lumpeksach. Nie wiem czym się różni Wrocław od waszych miast, ale nie byłam w stanie znaleźć nic ładnego i taniego, albo trafiłam do złych lumpów. Znalazłam dosłownie jednego bodziaka, który jest z bawełny i rozpinany po całości. A takie zwykłe, gdzie jest tylko krocze rozpinane i tak kosztują ok 12 zł, więc wolę kupić nowe w h&m po 18zł. Gdzie wy kupujecie nowe rzeczy w tych lumpeksach w przystępnych cenach? Zazdroszczę Wam! Mi udało się kupić tylko dwie kurtki, takie misie, po 5zł. Zazdroszczę Wam:)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula mam to samo... zazdroszczę tych super zdobyczy za grosze bo u mnie (Gdańsk) też nic nie mogę znaleźc... albo nie umiem szukac... ale ceny na pewno okazyjne nie są... za bodziaka ok 8-10zł - to na allegro za 10zł też znajdę nówkę.
Raz nawet jak przechodziłam koło lumpka to widziałam mega kolejkę przed drzwiami - okazało się że dzień dostawy więc ustawiłam się z ludźmi czekając na otwarcie i dupa, nic nie było ciekawego a taniegoPaula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:A to nagranie robisz u naszej Pani dr ? płacisz dodatkowo za to? ja byłam ostatnio na takim pseudo połówkowym tylko serduszka do końca się nie dało zbadać i dostałam zwykłe zdjęcia na których i tak nic nie widać za bardzo
a właśnie zapisywałaś się już do szkoły rodzenia?
Tak tak u naszej, zapytałam ostatnio czy jest taka możliwość i powiedziała, że tak, tylko odbiór płytki na następnej wizycie, no i najlepiej na takim bardziej szczegółowym USG czyli w środę - wtedy będę miała to pseudo genetyczne
Jeśli chodzi o koszt to nie mam pojęcia, bo nie zapytałam ile to wyniesie, ale w środę na pewno się okaże, więc dam Ci znać
Dzwoniłam już do szkoły rodzenia i umówiłam się na czerwiec - start 1.06.Bardzo fajna ta położna, pytała czy coś bym chciała wiedzieć dodatkowo. Płatność to 300 zł już na zajęciach
Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
gosia.b wrote:
Dzwoniłam już do szkoły rodzenia i umówiłam się na czerwiec - start 1.06.Bardzo fajna ta położna, pytała czy coś bym chciała wiedzieć dodatkowo. Płatność to 300 zł już na zajęciach
no widziałam tą położną jedną, bodajże pani Małgosia to była, na patologii jak leżałam i była ze mną dziewczyna co chodziła właśnie do szkoły rodzenia i ona jej bardzo pomagała jak nie mogła się o wyniki dopytać itp to chodziła jej sprawdzać i podpowiadała co ma robić
też myślałam właśnie nad czerwcemmałaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Taki dzien, ze nasze dzidzie leniwe. Moja niunia też mało aktywna dzisiaj
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru, wlasnie p. Ilona oddzwonila, zajecia na 18.30, niepotrzebne obuwie ani strog, niepotrzebne tez jest zaswiadczenie od lekarza, bo w grupie bedzie kilka pan, ktore nie moga cwiczyc wiec beda tylko lekkie cwiczenia, ale nie na 1 zajeciach
małaMyszka, Miru lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:mój Synek też dziś leniuszek
po forum widac nawet, że leniwy dzień jakiś
Moja corcia rano dala 2godzinny'pokaz, a w ciagu dnia same pojedyncze kopniaki i potwierdzam tez mam strasznie senny dzien, ciagle poleguje i ucinam sobie 5minutowe drzemkimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Miru, wlasnie p. Ilona oddzwonila, zajecia na 18.30, niepotrzebne obuwie ani strog, niepotrzebne tez jest zaswiadczenie od lekarza, bo w grupie bedzie kilka pan, ktore nie moga cwiczyc wiec beda tylko lekkie cwiczenia, ale nie na 1 zajeciach
Z góry dziękuję za odpowiedź.niecierpliwa, małaMyszka, Miru lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Paula_071 wrote:Mogłaś się zarazić tylko jeśli miałaś kontakt z chorym, raczej nie ma szans, że mały przeniósł wirusa na Ciebie, a sam nie był chory. Ale wiadomo, okaże się w ciągu 2 tygodni czy się nie zaraził. To tak samo jak z ospą, możesz sprawdzić czy masz przeciwciała i będziesz wtedy spokojniejsza.
Byłam dzisiaj w 9 lumpeksach. Nie wiem czym się różni Wrocław od waszych miast, ale nie byłam w stanie znaleźć nic ładnego i taniego, albo trafiłam do złych lumpów. Znalazłam dosłownie jednego bodziaka, który jest z bawełny i rozpinany po całości. A takie zwykłe, gdzie jest tylko krocze rozpinane i tak kosztują ok 12 zł, więc wolę kupić nowe w h&m po 18zł. Gdzie wy kupujecie nowe rzeczy w tych lumpeksach w przystępnych cenach? Zazdroszczę Wam! Mi udało się kupić tylko dwie kurtki, takie misie, po 5zł. Zazdroszczę Wam:)małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Dobrze, ze tak dziś leniwie tutaj bo nie mam dużo nadrabiania
Ja też polecam aptekę Gemini.Szybko przywożą i jest dość tanio.
Rano byliśmy na zakupach, potem szybko zrobiłam obiad, byłam dziś u kosmetyczki zrobić paznokcie, zjadła i położyłam się spać i dopiero teraz się obudziłam. Co za dzień.Dodatkowo od soboty mam problemy z chodzeniem. Nie wiem czy to mała uciska mi na jakiś nerw, czy co?Nie cały czas ale mam problem z przejściem z salonu do kuchni momentami. Ból jest na wysokości kości biodrowej, ale w stronę środka,po lewej stronie.
A i kupiłam pyszne lody. Nazywają się "Lody jak Dawniej" śmietankowe. Mhmhm pycha!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Przepraszam, że tak zaburzę Wasz spokój:P, ale znalazłam tutaj kilka mamusiek, które są zapisane we wrześniówkach (np. esteraakaaa, chcebycmama) i nie wiem czy będziecie do nas zaglądać, czy przeniosłyście się całkowicie do sierpniówek? Robię na wrześniówkach listę na pierwszej stronie i nie wiem co z Wami:)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:No niestety nie każdy szmateks jest fajny. W moim mieście na 10 tylko jeden jest fajny. A ostatnio udało mi się złowić świetne rzeczy w szmateksie w Oświęcimiu. Na prawdę świetne rzeczy nowe z metka i bez do kupienia dla malucha. Polecam wybrać się w niedzielę na wycieczke do Auschwitz, a na przeciwko jest ogromny lumpeks otwarty codziennie.
Dzięki, ale nie opłaca mi się jechać ponad 200km do lumpeksu:) Taniej będzie mi kupić nowe ciuszki:)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
chcebycmama wrote:Niecierpliwa co to za zajęcia? Mieszkam niedaleko Tychów, czy to szkoła rodzenia? Może tez mogłabym skorzystać, jak to wygląda?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Szkola rodzenia w Pyskowicach w szpitalu, zajecia zaczynaja sie teraz w czwartek i trwaja 5 tygodni, kazde spotkanie 20zl/2osmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Szkola rodzenia w Pyskowicach w szpitalu, zajecia zaczynaja sie teraz w czwartek i trwaja 5 tygodni, kazde spotkanie 20zl/2os
małaMyszka, Miru lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.